- 26 Eylül 2010
- 17.472
- 32.631
Bizimkilerin ilk düz yazı denemeleri çok komikti. Harflerin arasında kocaman boşluklar, düz yazı-el yazısı karışmış halde... Baktım olmayacak güzel yazı defteri aldırıp alfabeyle başladım mecburen:) Aslında ben 2. sınıftan itibaren düz yazının da en azından haftada 1 ders işlenmesi taraftarıyım, en azından öğrensin sonra sıkıntı çıkıyor.evet ya 5. sınıfa başladı oğlum bu sene tam bir eziyet yaşıyoruz 1 haftadır.. yazamıyor yavaş yazıyor ödevler çok uzun sürüyor bu nedenle.. o harf nasıl yazılıyor anne bu harf nasıl yazılıyor.. birde türkçe öğretmeni gençliğe hitabe ile istiklal marşı nı deftere yazın demiş saatler sürdü çocuk gerildi ben gerildim .. şu el yazısı kadar saçma sapan bir şey yok madem ileriki yıllarda kullanılmayacak nedir bu işkence ..
Sizin öğretmende problem var, kötü olduğunda bir yaptırımı yoksa çocuk haliyle kolaya kaçar. Sınıf mevcudu kaç kişi? Gerçi 60 kişi bile olsa en azından arada bir görüp uyarması gerekirdi.Ödevleri yaptıktan sonra mesela dun 1.30 saatten sonra morpa fılan gormuyor gozu zaten erken yatıyor , cocugun gozunun ferı gıdıyor sabahlarıda ben yokum saldım cayıra mevlam kayıra dıyorum bu ıse ben .
Karelerın ıcıne sıgdırması gerektıgınıde her turlu anlattım ama ogrt sanıye tutuyormus hem problemı yazacak hemde cozup goturecek . Ne zor ısler.
zaten ogretmendede hıc memnun degılım cok asırı ılgısız bır kere uyarmadı cocugun ne defterını ne bıseyını , ınsan gel evladıma nlatayım demez mı hıc , defterındekı alıstırmaları gore gore