- 24 Aralık 2014
- 1.588
- 792
Herkese desteği ve fikirleri için teşekkür ederim. Kafam yine allak bullak. Yarın karakola gitmem gerekiyor yine. Uzaklaştırma kararının devamı veya durması için ifade vermem gerekiyor. Avukatim bosanma davasında önemli olan karşı tarafın kusurlu olmasıdır dedi. Bana kendi açtığı davada terk iddiasında bulunmuş eşim ama terk iddiasınin gerçekten ispatlamasi zor yani en az 4 ay sürecek bir terk süresi ardından evine don ihtari falan, ihtara rağmen 2 ay gelmezse o zaman terk oluyormus. Avukatim biz onun terk ettiği iddiası ile kusurunu sunabiliriz mahkemeye diyor zaten adli tatil vs derken eylülden önce ilk dava görülmez diyor. Eğer uzaklaştırma devam ederse biz terk ve eve gelememe kusuru yapamayız diyor. Ama terk iddiasında bulunmak zorunda değiliz sadece onun iddialarını bertaraf da edebiliriz bu da davayı bayagi bir uzatır diyor. Şimdi sizlerden bir kez daha yardım istiyorum. Uzaklaştırma kararı devam etmeli mi etmemeli mi? Çünkü ben teknik olarak onun hala dava açtığını bilmiyorum yani tebliğ edilmedi. Uzaklaştırmam bitti diye eve gelir mi acaba, yoksa annesi ile kalmaya devam eder mi? Eve dönerse ben mecbur döneceğim çünkü eşyaları falan gerçekten kacirabilir. Ya da hiç dönmeye de bilir. Avukatı olduğu için evine dönmesi gerektiğini söylerse döner. Belki de yakar gemilerini dönmez. Dönse ne olur dönmese ne olur?
adamın eve geleceğinden emin değilim. gelirse ve beraber kalmaya başlasak işler sarpa sarar. Asena hilal hanımın dediği gibi o geldiğinde ben evde kalmazsam mahkeme nazarında kusurlu duruma düşerim. Adam boşanma davasını açmış neticede, sanırım mahkeme dava açılana kadar olan kusurları ve olayları baz alıyormuş. dolayısıyla eve gelmese onun belki de bir kaybı olmaz. zaten eve gelse kira vb ödemeler sorumluluğu var. zaten adam kira ödemeyeceğim ben dediği için boşanma davası noktasına geldik. muhtemelen gelemyecektir eve. ama benim galiba o evde olmam gerekiyor.Ben şunu merak ettim eğer uzaklaştırmayı iptal edersen ve adam eve gelirse bu defa sen gidemeyeceksin eve. O zaman sen evi terk etmiş durumuna düşmez misin?
Bir de esimin avukati kendisi size anlaşmalı bosanma teklifi için gelecek ama uzaklastirma kararı olduğu için gelemiyor demişti benim avukat oyüzden uzaklaştırma kararini şimdilik devam ettirme dedi.
Hanımlar, eşim uzaklşatırma cezası bittikten sonra eve geldi. beni döverek elimden telefonu aldı. içinde bazı ses kayıtları, telefon konuşmları ve boşanmada onun aleyhine olan mesajlar fotograflar falan var. o dellileri kaydetmis olmakla beni suçlayabilir mi mahkemede? ben ondan darp, gasp ve kasten adam yaralama suçlarından şikayteçi oldum. tekrar uzaklaştırma kararı çıktı. karakoldaki ifadesinde o telefonu ona ben aldım, zaten benimdi falan demiş." artık içimde ona karşı ne sevgi, ne ümid hiç bir sey kalmadı. eve geldiğinde onunla önce evliliği kurtarmak için ağlaya zırlaya yalvararak konuştum. sonra baktım olmayacak, tamam dedim bu bir boşanma ve ikimiz boşanacağız gel anlaşmalı boşanalım dedim. adamın derdi boşanma değil ki, kafayı yemiş gibi bana hediye aldığı üç kuruşluk şeyi bile hesaplamış; bana 48 milyar para ver anlaşmalı boşanalım dedi hatta o parayı versen boşanmayız tek sorunumuz o para çünkü diyor. sonra bana bir dünya küfür hakaret... sonra bir de darp....
koruma talep ettik ama çıkmaz diyorlaruff... geçmiş olsun... bende tamda sakın uzaklaştırma kararını kaldırtma başına iş gelebilir yazacaktım... davayı çekişmeli yap. gerekirse koruma talep et. Allah yardımcın olsun.
Sunarsin tabiki hala kocan ve darp var ortada canımAvukat vekalet ücreti amma pahalıymış. kredi çektim bankadan ya... kafam allak bullak oldu. dava açıldıktan sonraki olaylar boşanma nedeni olarak görülmüyormuş sanırım. eşimin bu darp ve gasp olayı o davayı açtıktan sonra yaşandığı için acaba ben bu olayı mahkemede onun kusurlu olduğu yönünde sunamaz mıyım?
tuttum avukat. bugün parasını vereceğim. ona hala ne kadar uzaklaştırma cezası çıktığını bilmiyorum. belki de yeniden uzaklaştırma çıkmamıştır.neyin varsa toparla, takılan neyin varsa not et, git avukat tut.