- 29 Nisan 2015
- 26.566
- 91.299
-
- Konu Sahibi dream_dream
Nişanlın hep böyle susacaksa olmaz o iş.
Merhabalar
Buraya ilk kez konu açıyorum ve direk konuya girmek istiyorum.
Yaklasik bir ay önce nişanlandım nişan gününe kadar müstakbel kayınvalidem her gün arayip abuk sabuk şeylerle canimi sıktı nişan mekanını küçük buldu yok ben kalabalık geleceğim misafirlerim ayakta kalırsa rezil olurum yok şu olsun bu olsun benim bi tane oğlum var bi kere nisanlaniyor herşeyin iyisi olsun gibisinden sürekli bu tarz şeylerle yordu beni.
Nişanımız oldu dogru duzgun ne yanima geldi ne nasilsin dedi ne baska bir sey damada takılan takılarıda aldılar onlarda adet bu sekildeymiş. Durum böyle olunca bende nişanlıma bozulduğumu, kırıldığımi söyledim isteseydiniz konuşsaydınız bizde adet bu şekilde diye ben zaten verirdim ama yangından mal kaçırır gibi takilari boynundan almak cok üzücü oldu benim için dedim. (Bizde nisani kiz tarafi yapar ve takilan takilar kizindir.) Nisanlim bana haklisin demekten baska birşey diyemedi. Aradan bir kaç gün geçti kayınvalide aradı ne oldu soğuksun arayıp sormuyorsun bilmeden birsey mi yaptım dedi bende bu duruma kırıldım dedim bana ben takılarla bilezik alacaktım ondan aldım dedi ne farkeder ya ben almışım ha siz almışsınız isteseydiniz verirdim benim de amacım takılarla bize birşeyler yapmakti zaten niye böyle birşey yapma gereği duydunuz dedim derdim para pul değildi sadece kırıldığımi bilmesini istemiştim bana gel sen ben parayı verir gönlünü alırım senin dedi evine çağırdı ama ben daha çok kırıldım ve gitmedim derdimin para olmadığını gerçekten anlaması için.
Geçtiğimiz kandilde evlerine gittim kandillesmeye kayınvalide ve görümce sen bize gelir miydin niye geldin gibi şeyler söyleyerek beni daha çok üzdüler kırdılar ve nişanlım bu duruma seyirci kaldı napayım annem kardeşime de birşey dersem ağlar diye birşey diyemedim dedi. Ben onlardan bir çöp dahi istememişken bana yapılan haksızlıkları geçtim evine gelen misafire düşmanın dahi olsa ne işin var niye geldin denir mi sözde takı olayını kapatmıştık ama yine yüzüme vurdular hala ıstersen vereyim parayı diyor sen evlenince oğlumu elimden alırsın bana göstermezsin evine de sokmazsın bizi diyor halbuki ben kadına karşı bi saygısızlık bi kötü söz hiç birşey demedim ne zaman evine gitsem elim boş gitmedim hep guleryuz gösterdim hiç birşey istemedim karşılığı bu şekilde olmamalıydı diye düşünüyorum şimdi ne benim onları goresim var ne onların beni. Nişanlıma cok kızgın ve kirginim beni koruyamadığı savunamadigi için benim gururumu ikinci defa kırdığı için. Kisacasi sogudum artık herseyden. Bir aydir ne nisanlandigimdan birsey anladim ne de yüzüm güldü. Bu saatten sonra bende bir daha o eve adım atmam yanimda olmayan bir adamla da gelecek düşünemiyorum nişan atmak sizce doğru bir karar mi bir ömür sürekli konuşan bir kaynana ile beni koruyamayan bir adamla yaşanır mi? Sevgi herşeyin üstesinden gelir mi? Yüzlerce soru işareti kafamda.
Gerçekten yorumlarınıza ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden.
Bu isler maalesef sende bitiyo. Benim esimde beni savunamaz ama ben yuzlerine yuzlerine acik acik diyorum. Anne baba hala teyze hic bir akrabasi farketmiyo. Haksizlarsa hakkimi ararim esiminde hakkini yedirmem. O yuzden esimin hicbir akrabasi beni benimseyemedi annesi de dahil. Bende kiziyorm savunmuyosun diye ama kendi bana bir evde bir kosinin baskin olmasi yeterli. Sen onlari sustursan ben sana kizmam diyo. Yani kisaca rahatim. Evet esin savunmasi guzel bisey ama bazi erkekler maalesef hazir cevap olamiyo. En azindan sizin konusmaniza ne bicim konusuyosun annemle fln demiyosa savun hakkini diyosa savunursunuz. Ben kaynanayla yasarken bana gulerek sana gitmeden bi kaynanalik yapayim dedi. Bende sana gelinligimi gostereyim ister misin dedim. Hemde herkesin icinde esimde vardi amcasi esi kayinpeder gorumce fln da vardi. Herkes sustu. Agzini acip bir daha bisey duyamadim. Bana bisey diyemiyolar sahsim adina hakaret ederlerse esim karisiyo. Onlarda biricik ogullarini kaybetmekten korkuyor. Guzel sey vesselam
Düğünde size takılacak takıları da KV ye vermeyin bari, bizde de adettir düğünde kıza takılan takılan kızda kalır deyin. (Bu adeti kanunlar da destekliyor)Merhabalar
Yaklasik bir ay önce nişanlandım nişan gününe kadar müstakbel kayınvalidem her gün arayip abuk sabuk şeylerle canimi sıktı nişan mekanını küçük buldu yok ben kalabalık geleceğim misafirlerim ayakta kalırsa rezil olurum yok şu olsun bu olsun benim bi tane oğlum var bi kere nisanlaniyor herşeyin iyisi olsun gibisinden sürekli bu tarz şeylerle yordu beni.
Nişanımız oldu dogru duzgun ne yanima geldi ne nasilsin dedi ne baska bir sey damada takılan takılarıda aldılar onlarda adet bu sekildeymiş. Durum böyle olunca bende nişanlıma bozulduğumu, kırıldığımi söyledim isteseydiniz konuşsaydınız bizde adet bu şekilde diye ben zaten verirdim ama yangından mal kaçırır gibi takilari boynundan almak cok üzücü oldu benim için dedim. (Bizde nisani kiz tarafi yapar ve takilan takilar kizindir.) Nisanlim bana haklisin demekten baska birşey diyemedi. Aradan bir kaç gün geçti kayınvalide aradı ne oldu soğuksun arayıp sormuyorsun bilmeden birsey mi yaptım dedi bende bu duruma kırıldım dedim bana ben takılarla bilezik alacaktım ondan aldım dedi ne farkeder ya ben almışım ha siz almışsınız isteseydiniz verirdim benim de amacım takılarla bize birşeyler yapmakti zaten niye böyle birşey yapma gereği duydunuz dedim derdim para pul değildi sadece kırıldığımi bilmesini istemiştim bana gel sen ben parayı verir gönlünü alırım senin dedi evine çağırdı ama ben daha çok kırıldım ve gitmedim derdimin para olmadığını gerçekten anlaması için.
Geçtiğimiz kandilde evlerine gittim kandillesmeye kayınvalide ve görümce sen bize gelir miydin niye geldin gibi şeyler söyleyerek beni daha çok üzdüler kırdılar ve nişanlım bu duruma seyirci kaldı napayım annem kardeşime de birşey dersem ağlar diye birşey diyemedim dedi. Ben onlardan bir çöp dahi istememişken bana yapılan haksızlıkları geçtim evine gelen misafire düşmanın dahi olsa ne işin var niye geldin denir mi sözde takı olayını kapatmıştık ama yine yüzüme vurdular hala ıstersen vereyim parayı diyor sen evlenince oğlumu elimden alırsın bana göstermezsin evine de sokmazsın bizi diyor halbuki ben kadına karşı bi saygısızlık bi kötü söz hiç birşey demedim ne zaman evine gitsem elim boş gitmedim hep guleryuz gösterdim hiç birşey istemedim karşılığı bu şekilde olmamalıydı diye düşünüyorum şimdi ne benim onları goresim var ne onların beni. Nişanlıma cok kızgın ve kirginim beni koruyamadığı savunamadigi için benim gururumu ikinci defa kırdığı için. Kisacasi sogudum artık herseyden. Bir aydir ne nisanlandigimdan birsey anladim ne de yüzüm güldü. Bu saatten sonra bende bir daha o eve adım atmam yanimda olmayan bir adamla da gelecek düşünemiyorum nişan atmak sizce doğru bir karar mi bir ömür sürekli konuşan bir kaynana ile beni koruyamayan bir adamla yaşanır mi? Sevgi herşeyin üstesinden gelir mi? Yüzlerce soru işareti kafamda.
Sizin eşiniz bir şekilde yanınızda olmuş ama susarak ama size hakkını savun diyerek. Benimki böyle değildi ben birşey desem aman annem üzülür aman boşver onun istediği olsun aman sen sus köşeyi dönene kadar ayiya dayi de ve bunlarin hiç biri benim yanimda olduğunun bir göstergesi değildi. Hep ailesi ve onlarin bitmek bilmeyen istekleri önemliydi benim bir hükmüm karar verme yetkim yoktu anne ne derse o. Böyle zihniyet ile de ben yürütemezdim yolun başında ayrılmak en mantiklisiydi.
Gelmez ömür boyu nişanlın annesiyle kardeşi ağlamasın diye susar olan sana olur yani onlar ağlamasın ama sen ağlaSevgi herşeyin üstesinden gelir mi?
Bu adette sadece erkek tarafinda oluyor zaarMerhabalar
Bende fragmanı sessizce izledim olacaklar canlandı gözümde olmaz bu is dedim ve bitirdim. Şimdiden herşeye karışan bir kayınvalide evlensem beni mahdederdi herhalde.Ne yalan söyliyim: bence bunlar sana fragman aslinda. Annesi oglunun yuva kuracagini anlamamis. Yoksa ona ayit takilari hemen cebe indirmezdi. Sonucta damada ve geline takiliyor onlar
Çok güzel özetlemişsiniz kişisel özelliklerimizi. Ben yapamadım bu şekilde devam edemezdim kendimden gururumdan kişiliğimden heves ve Hayallerimden yeterince ödün verdim olmadı. Kayınvalide kişisinin hayallerini gerçekleştirmek için evlenmiyordum sonuçta benimde evimle düğünümle geleceğimle ilgili Hayallerim vardı. Bir başkasının hayallerini yaşamaktansa ayrılmayı tercih ettim.Sen fazla iyiniyetlisin
Nişanlın pasif
Kv de kıskanç
Zaman ne gösterir bilemem ama mesafeni Koru gerektiği yerde sende cevap ver .
Ailem en büyük destekçim oldu bana bu konuda. Onların hakkını ne yapsam ödeyemem. Elalem ne der diye düşünülüyor ama sonra bakıyorsun ki elalem dediğimiz yaşamayacak bu insanlarla hem zaten elalem dediğimiz mutlaka herşeye bir yorum yapmakla meşgul olduklarından ben mükemmelde olsam ona da diyecek birşey mutlaka bulurlar. Ailem çevrem destek olunca elalem de kimmiş isteyen istediğini konuşsun dursun çokta önemi yok.Kimseye ayril demek istemem ama pek normal gorunmuyorlar hadi onlar normal degil nisanliniz sizi korumamis sizde farkindasiniz her seyin ailenizle konusun elalem ne der diye dusunmeyin nasil mutlu olacaksaniz oyle olsun.
Eğer bunu diyen senin kayınvaliden ise ve evlendiginizde sürekli görmek iletişim kurmak zorunda kalacaksan bence bir kez daha düşün derim evlilik konusunu. Çünkü nisan takısıyla başlayıp düğün takılarına kadar göz diken kimin ne takacaginin hesabını yapan henuz gerçekleşmemiş olan düğünün takılarının paylaşımını borca harca gidecek kısmını elde kalacak kısmını hesaplayan değişik versiyonları var bu kaynanaların. Dikkatli olmakta fayda var.Bu adette sadece erkek tarafinda oluyor zaarbizde erkek tarafi hic taki takmadi amd geçen duydm bende kvden nişanda erkek kendi takılarni alis dedi ben şok
Yok canim evlendım ben bi akrabalarını konuşuyoduk da birşey oldu bizde nişanda erkek kendi takılarını alır kız kendi takılarıni alır dedi şok oldum oyle bi adet ilk kez duydm dügün takilarımıda ben aldm hayatta vermezdm esimde vermezdi zatenEğer bunu diyen senin kayınvaliden ise ve evlendiginizde sürekli görmek iletişim kurmak zorunda kalacaksan bence bir kez daha düşün derim evlilik konusunu. Çünkü nisan takısıyla başlayıp düğün takılarına kadar göz diken kimin ne takacaginin hesabını yapan henuz gerçekleşmemiş olan düğünün takılarının paylaşımını borca harca gidecek kısmını elde kalacak kısmını hesaplayan değişik versiyonları var bu kaynanaların. Dikkatli olmakta fayda var.
Karakterli davranmış , dik durmuşsunuz . Tebrik ederim cesaretinizden ötürü .Çok güzel özetlemişsiniz kişisel özelliklerimizi. Ben yapamadım bu şekilde devam edemezdim kendimden gururumdan kişiliğimden heves ve Hayallerimden yeterince ödün verdim olmadı. Kayınvalide kişisinin hayallerini gerçekleştirmek için evlenmiyordum sonuçta benimde evimle düğünümle geleceğimle ilgili Hayallerim vardı. Bir başkasının hayallerini yaşamaktansa ayrılmayı tercih ettim.