- 8 Mart 2013
- 26
- 22
-
- Konu Sahibi dream_dream
Bak canım. Kimse öyleymiş gibi davranmak istemesede nişanlılık olgusu bu yüzden var. Yani çiftlerin evlenmeden önce birbirlerini ve ailelerini yakından tanımak için geçirdikleri bir zamandan ibaret. Aslında kimse boşanmak zorunda kalmasın diye. Kimine kader gülüyor anlıyor,kimi başına gelecekleri farketmiyor tamamına erdiriyor. Bu dönemde sonlandırmanın boşanmaktan kötü olmadığı aşikar. Fakat durumu değerlendirecek olan sensin. Yapılanlar hoş değil tabiki. Nişanlın ve ailesi ile ilgili iyi ve kötüleri ayrı kefelere koy tart derim. Başkaca birşey düşünme. O üzülür bu üzülür dersen. Herkes sonrasında ayrılsan ziyadesiyle fazla üzülür. Hakkında hayırlısı olsun.Merhabalar
Buraya ilk kez konu açıyorum ve direk konuya girmek istiyorum.
Yaklasik bir ay önce nişanlandım nişan gününe kadar müstakbel kayınvalidem her gün arayip abuk sabuk şeylerle canimi sıktı nişan mekanını küçük buldu yok ben kalabalık geleceğim misafirlerim ayakta kalırsa rezil olurum yok şu olsun bu olsun benim bi tane oğlum var bi kere nisanlaniyor herşeyin iyisi olsun gibisinden sürekli bu tarz şeylerle yordu beni.
Nişanımız oldu dogru duzgun ne yanima geldi ne nasilsin dedi ne baska bir sey damada takılan takılarıda aldılar onlarda adet bu sekildeymiş. Durum böyle olunca bende nişanlıma bozulduğumu, kırıldığımi söyledim isteseydiniz konuşsaydınız bizde adet bu şekilde diye ben zaten verirdim ama yangından mal kaçırır gibi takilari boynundan almak cok üzücü oldu benim için dedim. (Bizde nisani kiz tarafi yapar ve takilan takilar kizindir.) Nisanlim bana haklisin demekten baska birşey diyemedi. Aradan bir kaç gün geçti kayınvalide aradı ne oldu soğuksun arayıp sormuyorsun bilmeden birsey mi yaptım dedi bende bu duruma kırıldım dedim bana ben takılarla bilezik alacaktım ondan aldım dedi ne farkeder ya ben almışım ha siz almışsınız isteseydiniz verirdim benim de amacım takılarla bize birşeyler yapmakti zaten niye böyle birşey yapma gereği duydunuz dedim derdim para pul değildi sadece kırıldığımi bilmesini istemiştim bana gel sen ben parayı verir gönlünü alırım senin dedi evine çağırdı ama ben daha çok kırıldım ve gitmedim derdimin para olmadığını gerçekten anlaması için.
Geçtiğimiz kandilde evlerine gittim kandillesmeye kayınvalide ve görümce sen bize gelir miydin niye geldin gibi şeyler söyleyerek beni daha çok üzdüler kırdılar ve nişanlım bu duruma seyirci kaldı napayım annem kardeşime de birşey dersem ağlar diye birşey diyemedim dedi. Ben onlardan bir çöp dahi istememişken bana yapılan haksızlıkları geçtim evine gelen misafire düşmanın dahi olsa ne işin var niye geldin denir mi sözde takı olayını kapatmıştık ama yine yüzüme vurdular hala ıstersen vereyim parayı diyor sen evlenince oğlumu elimden alırsın bana göstermezsin evine de sokmazsın bizi diyor halbuki ben kadına karşı bi saygısızlık bi kötü söz hiç birşey demedim ne zaman evine gitsem elim boş gitmedim hep guleryuz gösterdim hiç birşey istemedim karşılığı bu şekilde olmamalıydı diye düşünüyorum şimdi ne benim onları goresim var ne onların beni. Nişanlıma cok kızgın ve kirginim beni koruyamadığı savunamadigi için benim gururumu ikinci defa kırdığı için. Kisacasi sogudum artık herseyden. Bir aydir ne nisanlandigimdan birsey anladim ne de yüzüm güldü. Bu saatten sonra bende bir daha o eve adım atmam yanimda olmayan bir adamla da gelecek düşünemiyorum nişan atmak sizce doğru bir karar mi bir ömür sürekli konuşan bir kaynana ile beni koruyamayan bir adamla yaşanır mi? Sevgi herşeyin üstesinden gelir mi? Yüzlerce soru işareti kafamda.
Gerçekten yorumlarınıza ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden.
Sürekli konuşan kaynana ve seni korumayan adamla yaşanmıyor malesef.. Örnek;ben... 8 ay dayanabildim, ki çok sabırlı insanımdır..Merhabalar
Buraya ilk kez konu açıyorum ve direk konuya girmek istiyorum.
Yaklasik bir ay önce nişanlandım nişan gününe kadar müstakbel kayınvalidem her gün arayip abuk sabuk şeylerle canimi sıktı nişan mekanını küçük buldu yok ben kalabalık geleceğim misafirlerim ayakta kalırsa rezil olurum yok şu olsun bu olsun benim bi tane oğlum var bi kere nisanlaniyor herşeyin iyisi olsun gibisinden sürekli bu tarz şeylerle yordu beni.
Nişanımız oldu dogru duzgun ne yanima geldi ne nasilsin dedi ne baska bir sey damada takılan takılarıda aldılar onlarda adet bu sekildeymiş. Durum böyle olunca bende nişanlıma bozulduğumu, kırıldığımi söyledim isteseydiniz konuşsaydınız bizde adet bu şekilde diye ben zaten verirdim ama yangından mal kaçırır gibi takilari boynundan almak cok üzücü oldu benim için dedim. (Bizde nisani kiz tarafi yapar ve takilan takilar kizindir.) Nisanlim bana haklisin demekten baska birşey diyemedi. Aradan bir kaç gün geçti kayınvalide aradı ne oldu soğuksun arayıp sormuyorsun bilmeden birsey mi yaptım dedi bende bu duruma kırıldım dedim bana ben takılarla bilezik alacaktım ondan aldım dedi ne farkeder ya ben almışım ha siz almışsınız isteseydiniz verirdim benim de amacım takılarla bize birşeyler yapmakti zaten niye böyle birşey yapma gereği duydunuz dedim derdim para pul değildi sadece kırıldığımi bilmesini istemiştim bana gel sen ben parayı verir gönlünü alırım senin dedi evine çağırdı ama ben daha çok kırıldım ve gitmedim derdimin para olmadığını gerçekten anlaması için.
Geçtiğimiz kandilde evlerine gittim kandillesmeye kayınvalide ve görümce sen bize gelir miydin niye geldin gibi şeyler söyleyerek beni daha çok üzdüler kırdılar ve nişanlım bu duruma seyirci kaldı napayım annem kardeşime de birşey dersem ağlar diye birşey diyemedim dedi. Ben onlardan bir çöp dahi istememişken bana yapılan haksızlıkları geçtim evine gelen misafire düşmanın dahi olsa ne işin var niye geldin denir mi sözde takı olayını kapatmıştık ama yine yüzüme vurdular hala ıstersen vereyim parayı diyor sen evlenince oğlumu elimden alırsın bana göstermezsin evine de sokmazsın bizi diyor halbuki ben kadına karşı bi saygısızlık bi kötü söz hiç birşey demedim ne zaman evine gitsem elim boş gitmedim hep guleryuz gösterdim hiç birşey istemedim karşılığı bu şekilde olmamalıydı diye düşünüyorum şimdi ne benim onları goresim var ne onların beni. Nişanlıma cok kızgın ve kirginim beni koruyamadığı savunamadigi için benim gururumu ikinci defa kırdığı için. Kisacasi sogudum artık herseyden. Bir aydir ne nisanlandigimdan birsey anladim ne de yüzüm güldü. Bu saatten sonra bende bir daha o eve adım atmam yanimda olmayan bir adamla da gelecek düşünemiyorum nişan atmak sizce doğru bir karar mi bir ömür sürekli konuşan bir kaynana ile beni koruyamayan bir adamla yaşanır mi? Sevgi herşeyin üstesinden gelir mi? Yüzlerce soru işareti kafamda.
Gerçekten yorumlarınıza ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden.
Sürekli konuşan kaynana ve seni korumayan adamla yaşanmıyor malesef.. Örnek;ben... 8 ay dayanabildim, ki çok sabırlı insanımdır..
Daha yolun başındasınız tabii.. Dün 1 bugün 2.. Belki başında net bi şekilde konuşursanız, tavrınızı koyarsanız onlarda değişebilir ancak sakın sakın zorlamayın.. Ve sakın sakın 'seviyorum' diye düşünmeyin.. Sevgi karın doyurmuyo çünkü.. Sizi sahiplenmeyen, korumayan bi adamı sevemiyosunuz bi süre sonra..
Düğün ne zamana bilmiyorum fakat kısa sürede düşünmeyin bence.. En azından 1 yıl bi gözlemleyin, ölçün, tartın emin olana kadar..
Eve gelene oyle denir mi hic..
Cok ayip..
Nisanliniz arada kalmis demek isterdim ama arada bile kalmamis.. resmen olayin disinda bir yerde..
Haklisin demekle olcak sey degil..
Ailesi ve seninle dengeli bir iletisim kurmasi lazim..
Ailesine biraz soz gecirmeli..
Bir tarafi suclayarak degil , anlayarak empati yaparak bu durumlarin sonuclarini bir sekilde ailesine ve size anlatmasi lazim..
Laf sokmalar başlamis simdiden.
Bir kere taki muhabbeti yapildi mi, tamamdir..
Eve gelene oyle denir mi hic..
Cok ayip..
Nisanliniz arada kalmis demek isterdim ama arada bile kalmamis.. resmen olayin disinda bir yerde..
Haklisin demekle olcak sey degil..
Ailesi ve seninle dengeli bir iletisim kurmasi lazim..
Ailesine biraz soz gecirmeli..
Bir tarafi suclayarak degil , anlayarak empati yaparak bu durumlarin sonuclarini bir sekilde ailesine ve size anlatmasi lazim..
Laf sokmalar başlamis simdiden.
Bir kere taki muhabbeti yapildi mi, tamamdir..
Herkese verdiği cevaplar için teşekkür ederim. Uzun bir süre boyunca buralarda yoktum. Yeni fırsat bulabildim yazmaya.
Yaşananlar ve yazılanlar benim için birer tecrübe oldu. 7 aylık nişanlılık dönemimde yaşadıklarım nişanı atmam için yeter de artardı bile ve bende ancak 7 ay dayanabildim hiç susmayan herşeye ama herşeye karışan kayinvalideye, yanimda olamayan ve olmayacak bir adama, benimle yarış halinde olan görümceye.
Hayata küstüm neden ben böyle şeyler yaşıyorum tek derdim mutlu huzurlu bir yuvam olsun isteği idi ama zaman geçtikçe acılar geride kaldıkça anlıyorum ki hayat bir tecrübe hergün şükretmemiz için gerekli yüzlerce sebep varken biz ufak tefek şeylerle kendimizi mutsuz ediyoruz. Nişanı atalı yaklaşık 6 ay olacak ilk üç ay ne kadar üzüldüysem şimdi bi o kadar çok seviniyorum iyi ki olmamış iyi ki göz göre göre devam etmemişim. Ne kadar sevinsem dua etsem az kalır. Nasip den ötesi yokmuş gerçekten. Bana cevap yazan tecrübelerini aktaran herkese teşekkürü bir borç bilir, tüm annelerin anne adaylarının anneler gününü kutlarım
Allah bahtını açık etsin, sevindim iyi olmana, bundan sonra çok mutlu ol inşallah
Hakkınızda hayırlısı olsun. Nişan tanıma sürecidir zaten. O yüzük parmağa takıldığı zaman, insanlara bir özgüven geliyor bütün kişiliklerini ortaya döküyorlar.Herkese verdiği cevaplar için teşekkür ederim. Uzun bir süre boyunca buralarda yoktum. Yeni fırsat bulabildim yazmaya.
Yaşananlar ve yazılanlar benim için birer tecrübe oldu. 7 aylık nişanlılık dönemimde yaşadıklarım nişanı atmam için yeter de artardı bile ve bende ancak 7 ay dayanabildim hiç susmayan herşeye ama herşeye karışan kayinvalideye, yanimda olamayan ve olmayacak bir adama, benimle yarış halinde olan görümceye.
Hayata küstüm neden ben böyle şeyler yaşıyorum tek derdim mutlu huzurlu bir yuvam olsun isteği idi ama zaman geçtikçe acılar geride kaldıkça anlıyorum ki hayat bir tecrübe hergün şükretmemiz için gerekli yüzlerce sebep varken biz ufak tefek şeylerle kendimizi mutsuz ediyoruz. Nişanı atalı yaklaşık 6 ay olacak ilk üç ay ne kadar üzüldüysem şimdi bi o kadar çok seviniyorum iyi ki olmamış iyi ki göz göre göre devam etmemişim. Ne kadar sevinsem dua etsem az kalır. Nasip den ötesi yokmuş gerçekten. Bana cevap yazan tecrübelerini aktaran herkese teşekkürü bir borç bilir, tüm annelerin anne adaylarının anneler gününü kutlarım
Evet hayırlısı herşeyin. Gercekten dogru diyorsunuz yuzugu takinca özgüven tavan yapiyor insanlarda. Nasil olsa aldik artik bizim, istedigimiz gibi davraniriz gözüyle bakiyorlar. Nişanliyken gösterdiler gerçek yüzlerini ya evlendikten sonra yaşasaydım bütün olumsuzlukları. O zaman çok daha kötü olacaktı. Sonu baştan belli olan bir ilişkiyi daha fazla uzatmak kendimi yipratmaktan ve mutsuz olmaktan öteye gidemezdi. Bende vazgeçtim hayallerimden böyle daha mutluyumHakkınızda hayırlısı olsun. Nişan tanıma sürecidir zaten. O yüzük parmağa takıldığı zaman, insanlara bir özgüven geliyor bütün kişiliklerini ortaya döküyorlar.
İşe yaramaz insanlar için ne diye hayallerinden vazgeçeceksin ki? Belki hayalini bile kurmadığın daha güzel bir hayatın olacak.Evet hayırlısı herşeyin. Gercekten dogru diyorsunuz yuzugu takinca özgüven tavan yapiyor insanlarda. Nasil olsa aldik artik bizim, istedigimiz gibi davraniriz gözüyle bakiyorlar. Nişanliyken gösterdiler gerçek yüzlerini ya evlendikten sonra yaşasaydım bütün olumsuzlukları. O zaman çok daha kötü olacaktı. Sonu baştan belli olan bir ilişkiyi daha fazla uzatmak kendimi yipratmaktan ve mutsuz olmaktan öteye gidemezdi. Bende vazgeçtim hayallerimden böyle daha mutluyum
İşe yaramaz insanlar için ne diye hayallerinden vazgeçeceksin ki? Belki hayalini bile kurmadığın daha güzel bir hayatın olacak.