• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Duellolar Konuşulur :)

Ben de nefret ettim o yuzden bilgisayara gectim. :KK70:
iyi yapmışsın ya aferin sana:KK70:
günaydınn kızlarr..yaa ben taktım akşamdan beri lucky gluten alerjin olabilir dediğinden beri bu konuya..hep onu araştırıyorum.dünden beri ekmek yemedim aylardır içimdeki kabaran taşan bi volkan vardı sanki söndü,,bu çölyak falan olmasın bi de yaa.york testleri varmış ama ticari olduğu düşünülüyor,burdaki hastanede dahiliye doktoruna mı gitsem önce.daha önce ona kaç kere söyledim gaz için hap yazdı bana..ya bunun sebebine bakılmadan hap verilir mi..içmiyodum bende..bir de benim bacaklarımda da 4-5 aydır çok kaşıntı vardı..ya korktum ha ben..
yok kız çölyak değildir o lucky dedi ya şimdiki gıdalar işlenmiş hormonlu o nedenle yapıyor olabilir york testi yaptıracak imkanın varsa yaptır tabi garanti olur ekmek buğday sende alerjimsi şeyler yapıyor mu:KK66:

Puff ya arkadaşlar konunuzu dağıtıyorum ama klasik bir sorun sormam gerek. Pantolon bedenimin 1 beden küçülmesi için kaç kilo vermem lazım ki benim tüm kilo altta toplanmış da. :63:
boyun kilon ve vucudunun sıkılık dercesi önemli etkenler canım standart olarak 4 kilo 1 beden derler ama vucut tipide önemli benimde alt tarafım daha geniş 10 kilo verdim spor yaptığımdan 3 beden inceldim hatta 2.5 gibi bişey diyim tam 3 değil alt taraf sporsuz çok zor küçülüyor şahsen deneyimledim:KK52:

yok kız çölyak değildir o lucky dedi ya şimdiki gıdalar işlenmiş hormonlu o nedenle yapıyor olabilir york testi yaptıracak imkanın varsa yaptır tabi garanti olur ekmek buğday sende alerjimsi şeyler yapıyor mu:KK66:

boyun kilon ve vucudunun sıkılık dercesi önemli etkenler canım standart olarak 4 kilo 1 beden derler ama vucut tipide önemli benimde alt tarafım daha geniş 10 kilo verdim spor yaptığımdan 3 beden inceldim hatta 2.5 gibi bişey diyim tam 3 değil alt taraf sporsuz çok zor küçülüyor şahsen deneyimledim:KK52:
Ben bu tur testlere inanmiyorum. Birakiyorum bir sure ogreniyorum alerjim var mi yok mu:KK70:

Hipoglisemiye bakilmadi bile cunku burada seker yuklemesi yapilmiyor. Seker yok dendi bariz gizli bir seyler var. Tatliyi biraktigimdan beri o kadar rahatim ki . Ben de gizli hipoglisemi varmis. :KK70:

lucky bir beni tutmazsın herhalde:KK70::KK70: bende seni tutuyorum:KK70::KK70:

Niye tutmuyim canim:KK54:

Ben seni tutuyorum. :KK70:

SHOCK SHOCK SHOCK:

DOMATES ASLINDA KENDINI SEBZE SANAN BIR MEYVEYMIS. :KK70:

Biliyor muydunuz?
kirmizibiber.gif

1 adet kırmızı acı biber (yaklaşık 45 gram) günlük C vitamini ihtiyacının tamamını tek başına karşılar. Aynı zamanda A, K, B6 vitaminleri bakımından zengin olan kırmızıbiber iyi bir potasyum, demir, fosfor, kalsiyum ve manganez kaynağıdır. 1 adet kırmızıbiber sadece 18 kalori içerir.

ispanak.jpg
100 gram haşlanmış ıspanak günlük A vitamini ihtiyacının yaklaşık 2 katını, C vitamini ihtiyacının %16'sını, demir ihtiyacının %20'sini ve kalsiyum ihtiyacının %14'ünü karşılamaya yeter. Ispanak ayrıca B6, E, C, K vitaminleri ile fosfor, potasyum, bakır, çinko mineralleri bakımından zengindir.

patates.jpg
1 adet küçük boy haşlanmış ve kabuğu soyulmuş patates (125 gr) günlük C vitamini ihtiyacının %15'ini karşılar. B6 ve C vitamini içeren patates besin lifi, demir ve potasyum mineralleri içerir. 1 adet küçük patatesin kalorisi ise 107'dir.

yumurta.jpg
Yumurta, C vitamini dışında neredeyse tüm vitamin ve mineralleri içerir. Ayrıca doğal olarak D vitamini içeren nadir besinler arasındadır. Çin'de her yıl 160 milyar yumurta üretilmektedir ve dünyada 150'den fazla tavuk cinsi bulunmaktadır.

havuc.jpg
Çok fazla havuç yemek özellikle avuç içi ve ayak tabanlarının rengini sarımsı turuncuya çevirebilir. Buna tıpta "carotenemia" adı verilmektedir. Havuç tüketimi azaltılarak cildin eski rengine dönmesi sağlanabilir.

domates.jpg
Botanik olarak domates sebze değil meyvedir. Tüm dünyada her yıl yaklaşık 60 milyon ton domates üretilmektedir ve bu rakam domatesi dünyanın en popüler meyvesi yapmaktadır. En yakın rakibi muz üretimi ise 44 milyon tondur. Listede 3. sıra ise 36 milyon tonla elmanın.

KAYNAK: iyigelenyiyecekler

Son düzenleme:

ya diyorum ya yeni fark ettim ben bunu.ekmeği hiç tamamen kesmemiştim ki şimdiye kadar..aylardır gazdan ölüyordum ilaçlardan sanıyordum..ama ekmek yemiyorum 2 gündür çok rahat bağırsaklarım..

Ben bu tur testlere inanmiyorum. Birakiyorum bir sure ogreniyorum alerjim var mi yok mu:KK70:

Hipoglisemiye bakilmadi bile cunku burada seker yuklemesi yapilmiyor. Seker yok dendi bariz gizli bir seyler var. Tatliyi biraktigimdan beri o kadar rahatim ki . Ben de gizli hipoglisemi varmis. :KK70:

Niye tutmuyim canim:KK54:

Ben seni tutuyorum. :KK70:

york testlerini bazıları önermiyor dediğin gibi.bazısı da derdimi tespit ettim diye seviyor..
kimi diyor ki herkese genelde aynı şeyleri söylüyorlar gluten hassasiyeti çok kişide çıkıyormuş çünkü buğdayın genetiği ile oynanmış herkese dokunuyormuş bu yüzden

Hmm ben de bi 5 kilo vereyim en iyisi, koşu ve pilates yapıyorum ama bundan sonra çok yavaş kilo vermeye başladım ah alt tarafım bi 38 olsa yola devam :KK51:

Hmm ben de bi 5 kilo vereyim en iyisi, koşu ve pilates yapıyorum ama bundan sonra çok yavaş kilo vermeye başladım ah alt tarafım bi 38 olsa yola devam :KK51:
bende aynı dertten muzdaribim alttan zor gidiyor üst 38 olduda altta 40 a zor giriyorum hala çok sinir bozucu spor yapıyorsan 4 kiloda yeterli olabilir ama az kalmış seninde kolay gelsin:KK66:

Tebrikler. :nazar:

Cok buyuk konusma. Bizim takimda cok disli. :21:

Gluten alerjisi olabilir sende angelic . O yuzden birak kendin gor dedim. :KK66:

Gelirsem bir kahveni icerim. :cool:

Sana her gun dolunay. :KK70:

Benim kalca da kendi bagimsizligini ilan etti ama ben tekrar somurgeme alicam. :KK70:

Gidipte patates kizartmasi yemeyin. :KK70:Ya haslanmis ya da yagsiz firinda.

Patates serotonin yukseltir ayrica karbonhidrat deposu. Ben bir zararini gormedim. :KK51:

Patatiz..:KK70:

Tabi gel kahve içeriz, haşlanmış patates yeriiiiz :KK70::KK70::KK70:Sen neredesin?

Off yaa benim tartı bozuldu bi tartıyo bi tartmıyo. Gittim yeni tartı aldım. Bu sefer ikisi birbirinden farklı tartıyo çıldırıcam :mad::mad::mad:

york testlerini bazıları önermiyor dediğin gibi.bazısı da derdimi tespit ettim diye seviyor..
kimi diyor ki herkese genelde aynı şeyleri söylüyorlar gluten hassasiyeti çok kişide çıkıyormuş çünkü buğdayın genetiği ile oynanmış herkese dokunuyormuş bu yüzden

Yalniz degiliz cogu insanda bu sorun var. Herkesin colyak hastasi olmasina gerek yok. Ben ekmegi cok aramiyorum ama tatliyi bazen cok ariyorum. Ozellikle regl donemleri. Biraz meyve ile gecistirmeye calisiyorum. Yazik bana. :mad:

evet onun gibi çook şekersin sende:KK71::KK71:onu da seni de seviyorum

Ben de seni seviyorum :KK60:, hem de seni tutuyorum. :KK66:

Tabi gel kahve içeriz, haşlanmış patates yeriiiiz :KK70::KK70::KK70:Sen neredesin?

Ben simdi gunesin batmadigi ulkedeyim ama gelirsem tabi ki Istanbul. :21:

Bak patates soyle cok guzel oluyor tamam kalorisi biraz haslanmistan fazla ama kucuk patateslerden al. Kabuguyla birlikte bu sekil kes ve yagsiz firina at. Biraz tuzla ve kekikle enfes. :cool:

22PotatoWedges_CNT_16nov12_iStock_b.jpg

OGLEN:

Doner(yarim porsiyon) +chinese(ceyrek porsiyon) +salata + bir bardak kola (en son ictigim zamani hatirlamiyorum. Dun ve bugun ama onermiyorum. :KK12:)

ARA:

Latte

Karisik meyve salatasi

Latte

AKSAM:

Yagsiz firinda patates +ayran

:cool:

Yalniz degiliz cogu insanda bu sorun var. Herkesin colyak hastasi olmasina gerek yok. Ben ekmegi cok aramiyorum ama tatliyi bazen cok ariyorum. Ozellikle regl donemleri. Biraz meyve ile gecistirmeye calisiyorum. Yazik bana. :mad:

Ben de seni seviyorum :KK60:, hem de seni tutuyorum. :KK66:

Ben simdi gunesin batmadigi ulkedeyim ama gelirsem tabi ki Istanbul. :21:

Bak patates soyle cok guzel oluyor tamam kalorisi biraz haslanmistan fazla ama kucuk patateslerden al. Kabuguyla birlikte bu sekil kes ve yagsiz firina at. Biraz tuzla ve kekikle enfes. :cool:

22PotatoWedges_CNT_16nov12_iStock_b.jpg

Tabi geldiğinde beklerim kahveye. Ben fırında yağsız olarak hiç denememiştim ilginç deneyeceğim.:kk77:

Back