bayramın üçüncü günü geleceğini söyledi ama habersiz bir şekilde dün gelmiş, indiğinde aradı 'evde misin sana geliyorum' diye .. 'eve gelemezsin, istersen dışarda görüşürüz' dedim 'tamam kapının önündeyim zaten aşağı in bekliyorum' dedi.. apar topar indim aşağı..o kadar özlemişim ki boynuna atlamamak için zor tuttum kendimi..ama sarılmadım, öpmedim sadece cılız bir sesle 'merhaba' diyebildim ..'konuşacak çok şey var sakin bir yere gidelim' dedi..Vardığımızda bi yüzük çıkrdı cebinden..Herşey o kadar plastikti ki..Mekanik bir ses tonuyla 'benimle evlenir misin siyah gelinlik' dedi..Sesinde bir titreme, gözünde bir heyecan aradım, uzun uzun baaktım yüzüne ,bulamadımm .. O ise bi kere bile bakmadığım elindeki yüzükle ilgili birşeyler zırvalıyordu... 'Çok acele oldu , istediğim gibi seçemedim, beğenmezsen gider değiştirirz ' falan diyordu .. bi süre daha sessizce onu izledim ..'Birşey demeyecek misin' dedi.. 'o kadar eminsin yani seninle evleneceğimden ' dedim.. 'Başka çaren var mı siyah gelinlik, istediğin bu değil miydi zaten' dedi ..Tek istediğim sen'din benim, ne şu yüzük ne başka bir şey dedim, ben bana eskisi gibi bakan o adamla evlenmek istiyordm , karşımdaki robotla değil dedim..Ve ağlamaya başladım, ben ağladım o izledi, sarılmadı dokunmadı, bi ara bir peçete uzattı sadece ..Bi süre sonra sustum 'yüzüğünü takmayacak mısın' dedi.. O zaman kafamı çevirip baktım yüzüğe, parlak bir tek taş.. taşın parlaklığının zerre kadarını gözlerinde görebilseydim o an evet diyecektim ona , evet demedim, yüzüğü takmadım, ama hayır da diyemedim..
'çok yoruldum saatlerdir araba kullanıyorum eve gidebilir miyiz, anlaşılan sen de çok yorgunsn yarın konuşuruz' dedi..'Bende kalamazsın' dedim..'Neden' dedi cevap vermedim..'Kalamazsın' dedimm..Sarılıp uyumayacak(!) mıyız dedi ve ilk kez o zaman birşeyler gördüm gözlerinde, az önce konuşan makine adamın gözleri değildi..Ama gördüğüm şey sevgi, özlem, yada aşk değildi..sadece birlikte olmak istiyordu, bu da onun heyecanıydı..'Hayırr dedim, ne bu gece ne de bundn sonraki gecelerde biz birlikte uyumayacağız'.. Sana iyi bayramlar dedim..Ağlaya ağlaya eve gittim..Aradı açmadım, evin önündeyim diye mesaj attı dönmedim..Son mesajı 'istanbul'a gidiyorum siyah gelinlik , unutmycm bu yaptığını , bu yüzümü son görüşündü, ben üzerime düşeni yaptım ama sen zerre kadar değişmemişsin ..Tek şansının bu olduğunu bildiğin halde hala bir nazlanmalar bi triplerdesin..Çekemem..arama sorma bundan sonra, numaramı değiştircm zaten istesen de arayamazsın ' yazmış.. Cevap yazmadım..kapattım telefonu ağlaya ağlaya uyumuşum..Sabah erkenden kalktım annemleri aradm konuşurken ağladım yine.. Babam aldı telefonu 'bayramı bizden uzakta yapayalnız geçirmek senin tercihindi kızım şimdi niye ağlıyorsun' dedi.. Tercih değil zorunluluktu baba diyemedim, yüzüne bakamıyorum da diyemedim..Telefonu kapatıp derse oturdum..Bir pazar günü bir bayram sabahı ve ben fizyoloji çalışıyordum
kalktım masadan buraya birşeyler yazmak istedim ..böyle işte