• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu da benim hikayem

Sorunun sanirim bekaretten cok hayal kirikligi. Ilk sevdigini sandigin adamla evlenecegini ve ilk onunla birlikte olacagini dusunmussun. Cogu kadin da oyle dusunur ama pratikte hep baska seyler yasanir. Erkek cogu zaman yalan soyler, kadin cogu zaman inanir. Sonunda erkek ceker gider, kadinda gecmisiyle hesaplasmak zorunda kalir.

Bardagin ne tarafina baktigin cok onemli. Hayat bize verilenle degil, bizim bakis acimizla degerlenir. Karsimiza cikanlari biz kontrol edemeyiz ama onlari hayatimizdan cikarmak bizim elimizde. Daha yolun cok basindasin. Sunu unutma; insanin en buyuk dusmani kendisidir. Kendine daha fazla dusmanlik yapma.

Sana kucuk bir hikaye; kiz 17 sinde filandi. Dayisinin ogluyla birlikte olmus. Sonradan tecavuz ettigini soylediler hatta is cocugu vurmaya kadar gitti ama yapmadilar. Kiz bir sure depresyona girdi, bir kac ise girdi cikti, tatmin olmadi. Suan cok iyi bir yerde calisiyor ve para kazaniyor ve cokta mutlu.

Profil resmimi değiştirdim arkadaşlar :) Bütün öğleden sonram dershanede geçmesine rağmen bugün güzel bir gündü benim için :) aklıma kötü düşünceler geldikçe yorumlarınızı düşündüm , kendimi telkin etmeye çalıştım hep ..Ve bugün hiç gözüm dolmadı -ki bu benim için çok güzel birşey .. Hepinize ne kadar teşekkür etsem az

Resmi gorur gormez "Iste bu" dedim :))) mutluluk dolu bi resim secmissin.

Hadi bakalim devaminida beklioruuzz. Artik kotu dusunmek yok!!! :)))

intörn olunca hem daha sıkıntılı hem de rahat olursun
amele işleri yaparsın sinir bozucu evet ama en azından sınav yok
tusuna rahat rahat çalış
düzenli çalışırsan zaten kazanırsın.
sadece çalışmaya bakıyor.

öteki meseleye gelince tam bir öküzmüş, kandırmış seni
ama pişman olma üzülme
bekaretten çok dürüstlüğe önem veren çok insan var
karşına iyi biri mutlaka çıkar

Guzel kardesim yasadiklarin uzucu malesef
Ama sunu soylemek isterimki be$er $a$ar Hatasiz kul olmaz
Sana benim tavsiyem ALLAHA sigin o bagislayandir ve sunu unutma seni ondan baska kimse yargilayamaz
Dua et bol bol sana iyi gelicektir ona sigin
O kisiyide ona havale et
uzme kendini :48:

erinmedim okudum 9 sayfayı.. görülmemiş şey benim için :9:
sevgili siyahgelinlik o kadar tatlı ve sıcak bir enerjiniz var ki aslında.. buraya olumsuz hiç bişey yazamayacağım..:19:
zaten yazmam için de hiç bir sebep yok aslında..:1:
tıp fakültesi!! her sayısalcının hayali.. benim de öyleydi bir zamanlar.. taa ki içimdeki gerçeği keşfedene kadar :9:
ilk aşk ve ilk hayal kırıklığı.. yahu dünya tatlısı, bu kadar şarkı, film ve kitap.. her sanat dalı.. tek tek hepsi, yüzyıllardır mutsuz aşklara ve kaybedişlere atıfta bulunmuyor mu?
bu dünyanın vazgeçilmez bir kanunu gibi..
bu da sizin ilk aşkınız ve ilk hayal kırıklığınızdı sadece.. son mu olacak? tabiki hayır .. :16:
insanoğlu var oldukça ve dünya döndükçe var olcak bunlar.. hepimiz için ..
hepimiz düşeriz.. ama sonra düştüğümüz yerden kalkarız, üstümüzü başımızı silkeleriz.. kanayan yerlerimizi sararız.. ve yola devam ederiz.. başka nasıl büyürüz, nasıl olgunlaşırız değil mi?
siyahgelinlik size Ayşe Kulin'in "Adı Aylin"i öneriyorum.. Aylin'de bir doktor.. hayatınıza yeniden enerji katacağına ve size farklı bakış açıları sunacağına inanıyorum..
ve inanıyorum ki günün birinde çok başarılı bir doktor olacaksınız.. güçlü, kendi ayakları üstünde duran, ayrıca son derece mutlu bir bayan olacaksınız.. :82:
bunu hissediyorum..:81:
Kucak Dolusu Sevgilerimle..:16:

merhaba hikayenı okudum ama sana bıraz kızdım acıkcası...
her şeyi olumsuz tarafından goruyorsun
meslegını bıraz sevmeye calısmalısın uzmanlaşmak zorunda değilsin baban ıstıyor dıye. bır bayan için pratisyen kalmak daha mantıklı dıye dusunuyorum kazanclarında aman aman bır fark goremıyorum eger isim yapmamıs bır uzman olmussan...
saygı deger kutsal bır meslegın var lutfen karamsarlıktan kurtul ve mutlu olmaya calıs,meslegını icra etmeye basladıgında kendıne guwenının oturacagını dusunuyorum
terkedılme konusuna gelınce ınan herkes yasıyor bunu,dunyanın sonu değil hepımız kandırıldık inan...
hayat zor ınsanlar acımasız ama mutlu olmamız kucucuk bır seye baglı aslında; oda düşünme şeklimize...kalbını ferah tut...

Bence bir de şu tarafından düşünmelisin "ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEN KARDIR." Ayrıca ilişkiye girmiş olman dünyanın sonu değil.Birde şu açıdan düşünmeni istiyorum bu kişi ile ilişkine devam etseydin cinsel anlamda istekleri bitmeyecekti ve devamı gelecekti belki daha kötü sonuçlar doğuracaktı senin için ya da ne bileyim bu katlandığın acıların iki üç katına dayanmak zorunda kalacaktın.Yaşadığın şeyi hayattan alınan bir ders olarak düşünmelisin her acı büyütür insanı her acı ders almasını sağlar.İnanıyorum ki ileride karşına seni gerçekten anlayacak biri mutlaka çıkacaktır.Şimdi psikolojini bozup hayatını altüst eden bu olay inşallah ileride aklına bile gelmeyecek bir anı olarak kalır.

dun uzun uzun okudum yazdıklarını. aılesını cokseven bırı oldugun gercek. onlar mutlu olsun dıye cok cabalamıssın. bu takdır edılecek bırsey kesınlıkle. ama guzelım nıye kendını ve hayatını sevmeyı bırakıyorsun sen ? annelıgı de babalıgı da meslegını de, ınsan yasamaya baslayınca severmıs. emınım meslegını daha da seveceksın ılerde. beraber olmaya gelınce, olmasa daha ıyıymıs ama olmus ve su an kendıne bır fahıse gıbı bakıyorsun lutfen bunu yapma. yanlıs kısı ve yanlıs zamanda olmus olabılır ama sen halen o guzel kız halen o temız kalplı kızsın. senden bırsey eksılmedı, bır damla kan ya da bır zar ıle mı sen degıstın namussuz oldun yanı. bakırelıgım dursun dıyıp, unıversıtede her turlu ılıskı seklını deneyen cok arkadaslarımız oldu, sen de bılırsın. onlar mı namuslu sen mı ! kaldı kı onlara bıle bırsey demeye hakkımız yok. namus, cınsellıgı yasamak ya da yasamamak degıldır. sadece sana tavsıyem hayatına bırı gırınce, bıraz sure gecınce yanı bu durumu o kısının kullanmayacagından emın olunca aynen anlat herseyı ona.emınım kı bunu anlayacak ınsanlar ıle karsılacaksın. kaldı kı doktorlar olaya cok farklı bakar. yanı cevrendekı erkekler, bır zar pesınde kosmayacaktır. bundan sonra yapman gereken egıtımıne, ısıne odaklanmandır ama severek yapmak bunu.

ve sunu soylemek ıstıyorum, bırıne bekaretını vererek sevgını ıspat etmenı ısteyen erkek zaten o sevgıyı haketmıyordur. bır daha sevgını,, bedenınle gostermeye boyle bır ıspata gırısme. sevgının ıspat yolu bu degıldır.

egıtımlı, aklı basında bır ınsansın. sılkelen ve kendıne gel. kendıne saygı duy artık. aılenı mutlu etmek ıcın bıle yapmıs olsan, herkesın kolay kolay ulasamadıgı bır bolum ve meslektesın. kendı emegınle, aklınla gurur duy. sen once kendınle gurur duy sen once kendını sev.

Seni cok iyi anliyorum zira yazdiklarinin cogunu bende yasadim.
TIP okumak ne demek? Inanilmaz zor ama bir o kadarda kutsal bir bölüm.
Bende dishekimiyim hemde Almanya gibi bir yerde okudum, annem ve babamin okuma yazmasi yok iken, Almanyaya calismaya geliyorlar ve ben en kücük kizlari koskoca dishekimligini okuyorum.
Ayni duygulari yasadim senin gibi, ayni bende son senlerimde basaramayacagim galiba, ailemin yüzüne nasil bakacagim diye üzülür aglardim.
Simdi seneler gecti üzerinden.
Muayenehanemde 5 iscim calisiyor, biriside dishekimi Alman ve digerleri bize asistanlik yapan yardimcilarimiz.
Sabah güzel evimden kalkarken, Porsche Cayenne`mi binerken illlaki bir gülümseme oluyor yüzümde. Vaybe, ne zorluklarla geldim buralara diyorum.
Evet herseyin en güzelini hak ettim, aileme ve tüm herkese destegim oluyor, cevreme yararli bir insanim, nereye gitsem el üstünde tutuluyorum, herkes tarafindan seviliyor ve sayiliyorum. Allah bu güzel duygulari tüm meslektaslarima yasatsin, cünkü TIP o kadar zorki, biz bunu hak ediyoruz diye düsünüyorum...
Hadi bakalim, bizde depresyon yok, bizler haci yatmaz gibi kalkmasini biliriz, bizim basklarinin yardimina degil, baskalarinin bizim yardimimiza ihtiyaclari var, onun icin hep güclüyüz, hep güclü olacagiz......
Aaaaa cok ayip, kendin söyledin, agzimizdaki mukoza dokusuna benzeyen bir sey icin üzülüyorsan, inan sen cok aptalsin, sacmalama kimse senin cevrende böyle seylerle ilgilenmez. Bizler daha böyle düsünürsek geri kalan toplum ne düsünsün?

Aklı başında pırıl pırıl bir gençsin, yazdıkların sarstı beni, o kadar içine dert etmişsin ki her şeyi.

Ben yazdıklarında samimi,sıcacık,sorumluluklarını bilen, ailesine değer veren bir kız çocuğu gördüm. Ailen ablanla acı bir tecrube yaşamış, benim ablam da kaçarak evlendi, evdeki psikolojiyi anlayabiliyorum ama incinme bundan. Bir evladın kaçarak evlenmesi ebeveynleri o kadar üzüyor, o kadar yaralıyor ki baş edemiyorlar. Evlat bir ömür emek demek, içi acımıştır babanın, anlamaya çalış.

Mesleğine gelince, herkesin hayal ettiği bir şeyi başarmışsın. Ne kadar ilerletebiliyorsan o kadar git, çalışmak kadar başarılı olmak da insanın ruhunu besliyor. Çok iyi olacağına eminim.

İlişkiler her zaman istediğimiz gibi gitmiyor, bazen küçücük bir şevkat bile bir adamın peşinden koşmamıza yetiyor, bu forumda anlatmıştım ilk öpücüğümle ilgi bir anımı, ben 16 yaşında, o adamın sadece bana gösterdiği şevkate aşık olup, yolunda 20 yılımı heba ettim. Çok yalnız bir çocuktum, sevgiye çok ihtiyacım vardı, bunu sevgi sandım. Sen çabuk kurtulmuşsun, belki de yaşadığın bunaltının sonucu hayatına girdi bu insan, sebep ne olursa olsun, kendini değersiz görme. Bekaret her şey değil. Bu güzel yüreğinle elbet karşına seni mutlu edecek biri çıkacaktır. Yaşadığın şeyi erdeminle yaşamışsın asıl önemli olan bu. Bunca zaman ve sıkıntından sonra bile ailene hissettiğin sorumluluk çok hoşuma gitti, sırf onların duası bile seni abat eder, inan.

Pozitif düşün ve kendini sev. Hayat hep olduğu gibi devam etmiyor, insanlar çok şey yaşıyor, göreceksin bir zaman gelecek; iyi ki böyle yaşamışım diyebileceksin. Çok mutlu ol arada bizi de haberdar et olur mu =)

Sevgilerimle

Polyanna bu insanin icinden gelecek, baski ile olacak bir sey degil be canim.
Konusahibi, ben ve diger tip okuyanlar icinden geldigi bir yetenegin varligi ile okumuslar...
Konusahibi sadece zor bir bölüm oldugu icin hepimizin gecirdigi ufak bir depresyon yasiyor. Dersler öyle agirki altinda eziliyorsun ve özellikle son sömesterlerde artik sabrin, gücün ve kuvvetin kalmiyor ama o zor günler atlatilinca, hayatin en güzel meslegini okudugunu hatta ömür boyu bunun mutlulugunu yasadigini oda ögrenecek.
Bir 5-10 sene sonra hayat öyle güzellesiyorki, ama iste oraya kadar sabretmek var...

İnsanlar anlık bir hata yaparlar ve sonra bunun pişmanlığını bir ömür boyu yaşarlar.

Demek ki o adam gerçekten seni sevmiyormuş . Çünkü bazı şeyleri göze alamamış ve

ilk fırsatta da seni hayatından çıkartmış.

Canım mesleğin çok güzel ...İnanıyorum ki karşına her şeyin bir zardan ibaret olmadığını düşünen iyi bir erkek çıkacaktır.

Allah yardımcın olsun...

Merhaba arkadaşlar,

Ancak nete girme imkanım oldu, yazdıklarınızı şimdi okudum, güzel yorumlarınız için , desteğiniz için hepinize teşekkür ederim . Kendimi derse vurmaya çalışıyorum. Kafam yoğun olsun hiçbir şey düşünmeyeyim istiyorum, TUS'u kazanayım istiyorum . O'nu düşünmek artık canımı yakmasın istiyorum, hepinizin dediği gibi hata olduğunu kabul edip önüme bakabilmeyi ben de çok istiyorum ama olmuyor sanki :(

Hala seviyorum, hala özlüyorum, hala kendimi affedemiyorum..Ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum..Gücüm yok ,kafamın içi yoğun bir sisle kaplanmış sanki ..Kızmayın bana

hayatını başkaları için yaşamaktan kurtulmak için, yaptığın şey senin için hata bile olsa onu kabullenmekle başlayabilirsin.

sen sevdin sen yaşadın sen hissettin.

aileni çok seviyorsun, onları hayal kırıklığına uğratmak istemiyorsun çok güzel ama hayatında senin de hakkın olmalı. hatta en büyük hak desem daha doğru olur.

ayrıca evlenemeyeceğin düşüncelerini de at kafandan. biriyle birlikte oldun diye hayatın sona ermedi.

duruşun dik olmazsa, karşındaki de bu yaptığını senin başına kakmaktan geri durmayacaktır.

ben buyum de hayata kısaca, hatalarımla yanlışlarımla da olsa...

cnmm aslında diğer arkadaşlar benim yazmak istediğim çoğu şeyi yazmışlar ama yinede yazmadan geçemedim...

maşşallah önce fen lisesi sonra tıp fakültesi ve pırıl pırıl doktortor adayı.. yerinde olmak isteyen ne kadar çok insan vardır biliyomusun...

baban iyiki seni içinde hep iyiyi başarma isteği olan bi kız olarak yetiştirmiş.

kendimden örnek vermek istyrm sana ben ziraat müh.yim bi sayısalccı olarak bilirsin puanlarımız en düşükler arasnda ve 2.yılımda gittim bu bölüme..4 yıl öğrenciliğim boyunca ben burda olmamalıyım dedim ve öğrencilik yıllarımı mahvettim. ağız tadıyla gezip tozamadım.. insanlara zir.müh okyrm derken bile çekinerek söyledim. babam bitir okulunu diplomayı halının altına koy çalışma zorunda değilsin dedi.ama mutlaka bitir ve şunuda ekledi elbet iş bulursun ve istediğin bölüm olmasada (öğretmen olmak istemiştim) ELİNDEKİNİN EN İYİSİ OL. ve babama minnetttarım bugün çünki 2 yıl özel firmada çalıştıktan sonra mühendis olarak kamuya atandım. maaşım şartlarım çok iyi hergün şükredyrm. olmak istediğim öğretmenlik mesleiğini hala çok sevyrm ama onlardan daha rahat çalışıyor ve daha çok kazanyrm çok şükür. ve en güzeli artık mesleğğimi sevyrm göğsümü gere gere ben zir. mühyim diorum.
eminim bi gün babana her işe gittiğinde teşekür edeceksin. hastalarının her doktor hanım dediğinde baban aklına gelecek..
yukarıda söylediğim gibi hedefin alanında en iyi doktor olmak olsun..
Ablanın ve abinin Allah yardımcısı olsun.. inş ablan huzuru yakalar abinde sağlığını.. onlar için senin yapacak bişeyin yok.. hani biz söz vardır ...
KADER ALINA YAZILMIŞ SÜTTEN YAZI AYIR AYIRABİLİRSEN BEYAZDAN BEYAZI :34: herkes kaderini yaşıo be güzelim.. ablanınkaderi kocasından küçük yaştan itibaren çekmekmiş 2 çocukla belki cahillik yapmış ama şu saatten sonra yapılacak bişe yoksa sorgulamınında üzülmeninde faydası yok.. her ikisi içinde sadece dua edebiliriz.

diğer sıkıntında bekaretti dimi.. daha doğrusu bi insana güvendin ve güvendiğin dağa kar yağdı... insanız hepimizin başına olumsuz olaylar gelebilio..bilerek yada bilmeyerek yaptığımız yanlışların bugünümüzü etkilemesi en büyük hatamız..evet diyelimki bi hata yaşandı ve bitti o olaya üzülmenin bugünümüze bi faydası varmı... bence yokkk:44: sencede olmasın.. bugününü eski hatalarınla kirletme her gün yeni bir gün ve güzel şeylere gebedir diye düşünmek lazım..

benim tanıdığım bi bayan var lisede sevgisiyle beraber olmuş ünv hayatı boyuncada biçok kişiyle aynı şekilde.. gün gelmiş mesleğine başlamış bi insan çıkmış karşısına ve evlenme teklif etmiş.. aynen şunu söylemiş.. bak demiş ben lisede ilk sevgilimle beraber oldum ondan sonrada diğer sevgilimlerle ama bu konu hakkında yorum yaptırmam o ozamanki doğrumdu bu şekilde kabul ediosan tamamdır.yoksa yolun açık olsun.. ve şu anki kocası 2 çocuğunun babası demişki beni benden öncesi değil sonrası ilgilendirir. ve gayet mutlular. Allah bozmasın...:16:

hiçbişey üzülmeye değmioo hayat çokk güzel...sıkma tatlı canını doktor hanım :40:

evet doğrumla yanlışımla kendimi sevyrmm de ayakların üzerinde dimdik dur.. kimsenin seni üzmesine meydan verme...

kitap olarakta özelden yazdım sen yeni üye olduğun için cevap yazamasın erdal demirkıran cehennemin dibine git adı kitabı tavsiye edyrm... canını sıkan herkesi yolla oraya ve keyfine bakk:1: kitap böyle dioo bende diyrm artık:emir_bebek:

öpyrmm seni...

arkadaşlar psikolojimi daha çok toparlayabilmem için bana önerebileceğiniz kitap, film gibi şeyler var mı?

cnm hikayeni okudum sana keşke şunu yapmasaydın şunu yapsaydın demicem olan olmuş geçmişi unutmaya bak.işin çok güzel inş. işini severek yapmaya nail olursun.inan bi hastanın Allah razı olsun kelimesi senin içini belkide ne kadar çok ısıtıcak o zmn yaşamına başka değer katmış olucaksın, mutluluğu daha farklı bakış açısından yaşıcayacaksın,sevilip sayılan biri olucaksın.inş. sana gerçekten değer veren,anlıyan biri karşına çıkar.sakın intiharı falan da düşünme öbür tarafda hiç ödeyemiyeceğin bi yol çizme kendine ailenide üzme bunu hiç kaldıramazlar. deymez o adam için ,yaşadıkların ağır olabilir ama tövbe et Allah affeder.Allah o adamı ve onun gibileri bilidği gibi yapsın.yolun açık olsun bahtın güzel olsun inş.

Herşeyden önce siz bu yaşa kadar başkalarının sizin için yazdığı senaryoyu oynamış olabilirsıniz ama bazı şeylerde yaşadığınız sorumluluklar size aittir. Birine karşı yanlış veya doğru insan bunu bilemem tabi ama bişeyler hissetmişsiniz ve bilmem kaç yaşına gelmiş olgun bir insan olarak birşeyler yaşamışsınız ama bunu büyütüp dünyanın sonu gibi ya da eski türk filmleri gibi dramatize etmeniz, ben bundan sonra hiç kimseyle evlenemem diye düşünmeniz, karalar bağlamanız, depresyona girmeniz sizin gibi eğitimli bir insana yakışmıyor. Doktorlar da tıpkı öğretmenler gibi gittikleri ücra yerlere eğitimi götüren insanlardır. Siz öncelikle aldığınız eğitimi kendinizi geliştirmek için de kullanın. Eminim çok güzel bir okulda okuyorsunuz, çok değerli hocalardan ders alıyorsunuzdur. Üniversite insana sadece bilgi değil dünya görüşü de katar, insanın ufkunu geliştirir. Tabiki yanlış anlaşılmasın okumayan insan cahil değildir okumakla eşeklikten bir türlü kurtulamayanlar da var. Belki tek pişmanlığınız bunu haketmeyen bi insanla olmasıdır ama bunu yasadınız diye siz namuzsuz değilsiniz. Önünüze bakın ne güzellikler göreceksiniz şimdi ağladığınız şeylere güleceksiniz.

Son düzenleme:
Back