• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu da benim hikayem

Seni çok iyi anlıyorum canım ben de buna benzer bişey yaşadım ama birlikte olmak değil tabi ben duygusal bi ilişki yaşadım en ilerisi el ele tutuşmaktı ki bu bile bana azap olarak yetiyor. Ama yine de önemli bir tecrübe kazandım mantığımı daha fazla kullanabilmeyi. Bak geçmişi değiştiremeyiz ben de hiç sevgilim olmamış olsaydı keşke diyorum çocukça davranışlarım oldu. Ama aklım başıma geldi bu sayede tecrübe edindim. Sen de kendine eziyet etme lütfen bak çok pişmansın, tövbe et Allah'a sığın şu mübarek günlerde daha iyi olur biraz ruhunu beslemen. Unutma ki gerçekten pişman olup tövbe eden ve o işten sakınan insanı Allah mutlaka affeder sen yeterki samimi ol. Bekâret konusu kötü olmuş ama sen okuyorsun şu anda derslerine, sınavlarına odaklanmalısın. Ve ben bu hayattan hiçbir erkeğe güvenmemeyi öğrendim sen de öğrenmişsin ancak meşru şekilde sana yaklaşanlara güven. Yani ailelerden habersiz gizli olmamalı. İnşallah daha mutlu olursun canım :)

Yapmayın... Kadın olmanın tek amacı evlendiğin adama bakire gitmek midir? Bunu yapmayın kendinize birazcık düşünün. Etrafımda o kadar çok arkadaşım var ki ters ilişki yaşayan.. Şu an çoğu başka adamlarla evli. Ha sevdiği erkeğe bakire mi gitti evet. Ama inanın benim gözümde daha namuslu olan sizsiniz. Aynı sizin gibi düşünüyorum ve böyle yaşadım bugüne kadar. Siz bir kadınısınız, bireysiniz. Sizin bekaretini kendine gereksiz gurur meselesi yapacak bir erkekle zaten olmamalısınız. Her kadının babası ailesi var ama bu sizin hayatınız bunun ailenizle babanızla bir alakası yok. Yorumları okumadım sadece baştaki yazdıklarınızdan en çok bu kısıma takıldım. kendinize haksızlık etmeyin

gelde erkek düşmanı olma işte allahın belası herif okumuş etmiş adam olamamış yazıklar olsun yaa

e be güzelim herşey senin elinde çok takma meslegini eline al ya kısmet ya kader de hayırlısını dile allaha sıgın tövbe ett yazık günah yaa

:52:

Kendine çok yazık etmişsin sen canım yaaaa.Doktor olacaksın karşına çıkacak ilk erkek o kalmayacaktı sonuçta böyle bir şey teklif ettiğinde hemen ayrılmalıydın keşke yaşamasaydın ne gerek vardı hemde sanalda tanıdığın sonra reele döktüğün bi adam için değmez sanalda tanışılan her ilişkini yarısından çoğu böyle bitiyor.Artık akıllı ol umarım karşına seni böyle seven çıkar ayrıca doktor hanım olacaksın saygınlığın olacak hep iyi düşün :nazar:

canım kız birşey yşadı diye kendine yazık etmişsin demen çok yanlış ne demek kendine yazık etmiş bkirelik mi herşey yani bu kızın hayatı bitti mi şimdi .
san gelince babana sanki düşmansın anlamadım neden .adam seni okutmak istemiş iyi yerlere gelmeni istemiş bu mu suç ?babanda kendine göre birşeyler yaşamış ablandan dolayı vs .onun piskolojisini düşündün mü hiç ?kızlarını okutmayan tipler var o kızlr hep okumak istiyor ama okuyamıyor sen ne kaadar şanlısın .bu şekilde düşünmen yanlış .yapına terse birinle ilişkiye girmek girmeseydin o insan senle evlenmek zorunda değil .18 yaşını geçmişsin artık bu senin kararın .evlenicez dedi kandırdı demen çok komik artık .brişey yaptın arkasında durmalısın bu dünyanın sonu mu yani.toparlan derslerine çalış bence güzel bir hyatın olucak buna inan .

gelde erkek düşmanı olma işte allahın belası herif okumuş etmiş adam olamamış yazıklar olsun yaa

e be güzelim herşey senin elinde çok takma meslegini eline al ya kısmet ya kader de hayırlısını dile allaha sıgın tövbe ett yazık günah yaa

:52:

18 yaşını geçmiş herkes kendi yaşntısından sorumludur arkadaşım adam evlenmek zorunda değil .konu shibi bu zihniyetteyse eğer hiç ilişikiye girmeyecekti .bırakın artık bunları .

nasılsınız bu gunlerde ? su ankı psıkolojın nasıl ?

Teşekkr ederim daha iyiyim, tekrar psikiyatriste gittim ve ilacımda bir değişiklik yaptı . Onun dışında hep tavsiye ettiğiniz gibi derslerime odaklanmaya çalışıyorum , başka da pek bişey yok, hala üzülüyorum hala ağlıyorum, hala çok pişmanım..neyse aynı cümlelerle kafanzı şişirmek istemem

eski erkek arkadaşım dün akşam arayıp 'evlenelim' dedi ..Vicdan azabı yakamı brakmıyor benim de kardeşim var ama şunu bil sana karşı eski hislerim yok dedi, üzerime düşeni yapcm eğer istersen okulun bitince hemen evleniriz dedi, bu iki yıl içinde askerliğini yapıp kendi mimarlık bürosunu açmış olrmuş, ben de mezun olup tusa girmiş olurmuşum..Sanki bi görev gibi, zorunluluk gibi..hatta gibisi fazla ..görev ve sorumluluk.

hala seviyorum ama nasıl güvenirim ben bu adama tekrar..Yarın bir gün beni bebeğimle bırakıp gitmeyeceğiine nasıl inanrım? Beni sevmediğini bile bile nasıl kendimi kandırırım, fikirlerinize ihtiyacım var, eski erkek arkadaşımın bu teklifi size samimi geldi mi ??

Arkadaşım konunun başını ve son sayfasını okudum . Yapma Allah aşkına silkelen ve kendine gel. Ne diye sana eskisi gibi duyguları olmayan bir adamla evleneceksin ki? Bırak yaa senin bütün hayatın bakirelik üzerine mi kurulu. Daha gencecik kızsın mesleğin elinde geleceğin parlak ne kısmetler çıkar daha karşına boşver. Sen TUS a odaklan sonrada uzmanlığına odaklan 2sene içinde senin uzmanlığın bitmezki hem. O eski erkek arkadaşınada söyle benimle sırf bu yüzden birlikte olacak kişinin yüzüne bakmam ben de.

Uzmanlığı kazanıp asistanlığa başladığımda evlenelim diyor :l ve ben böyle bir adamı seviyorum işte ..Şu an yaşadıklarımdan ailemin haberi yok üzülmüyorlar ,sadece ben kendimi yiyip bitiriyorum ama evlenip mutsuz olursam boşanırsam kendi mutsuzluğumun üzerine onları da mutsuz edecgm ,onu sevmeyi bi kenara bıraktım - bir bebeğim olsun anne olayım çok istiyorum.. sadece çocuk için bigün evlenmek zorundayım , eski erkek arkadaşımdan başka kim benden çocuğu olsun ister ki

canım konunun başını okudum sonunda farklı şeylerle karşılaştım. hamile misin
ve sana seninle sorumluluğunu yerine getirmek için evleneceğini mi söyledi

Hamile değilim.. Evet tam olarak öyle demese de 'üzerime düşeni yapmaya hazırım' tarzı şeyler söyledi ..Ki ayrıldığımız dönemde söylediği canımı çok acıtan bir sözü var 'bu kadar düşünüyorsan yapmasaydın' demişti bana ..kimsenin sorumluluğunu alamam , hayata bir kere geliyorum demişti, şimdi vicdan azabı çektiğinden bahsediyor ..Benimle evlense de bunu sürekli yüzüme vurmasından , aklının hep başka hayatlarda başka insanlarda kalmasından korkuyorum ve tabiki bir kez daha bırakıp gitmesinden ..

Hamile değilim.. Evet tam olarak öyle demese de 'üzerime düşeni yapmaya hazırım' tarzı şeyler söyledi ..Ki ayrıldığımız dönemde söylediği canımı çok acıtan bir sözü var 'bu kadar düşünüyorsan yapmasaydın' demişti bana ..kimsenin sorumluluğunu alamam , hayata bir kere geliyorum demişti, şimdi vicdan azabı çektiğinden bahsediyor ..Benimle evlense de bunu sürekli yüzüme vurmasından , aklının hep başka hayatlarda başka insanlarda kalmasından korkuyorum ve tabiki bir kez daha bırakıp gitmesinden ..

Sırf ilk birlikte olduğun erkek olduğu başkası senden çocuk istemez ki düşüncesine sahip olduğun için gidip o adamla evlenirsen kafanı duvarlara vurursun zamanı gelince. Üstelik bunu ona hissettirdiğin için yani ona muhtaç olduğun izlenimi uyandırdığın için sana herzaman eziyet edecek. Hiçbir zaman aranızda hayal ettiğin ilişki olmayacak. Kendini senden üstün görecek hatta seni öyle bir sindirecek ki ileride mesleğinle bile biryerlere gelememiş olacaksın. Evet seninle bu şartlar altında evlenirse inan bana hayatın boyunca yüzüne vuracak.
Sakın atma kendini o ateşe.

Ayrıca bunları yapıcak evet sana eziyet edecek ama bunun sebebi sensin o değil. İnsan kendisine nekadar değer verirse karşısındakindende aynı değeri görür. Sen sabit bir noktaya takılıp kendinin diğer özelliklerini hiçe saydığın benden kim çocuk isterki kafasında olduğun için seni ezen çok erkek olur hayatında. O nedenle daha öncede söylediğim gibi silkelen ve kendine gel lütfen.

Sırf ilk birlikte olduğun erkek olduğu başkası senden çocuk istemez ki düşüncesine sahip olduğun için gidip o adamla evlenirsen kafanı duvarlara vurursun zamanı gelince. Üstelik bunu ona hissettirdiğin için yani ona muhtaç olduğun izlenimi uyandırdığın için sana herzaman eziyet edecek. Hiçbir zaman aranızda hayal ettiğin ilişki olmayacak. Kendini senden üstün görecek hatta seni öyle bir sindirecek ki ileride mesleğinle bile biryerlere gelememiş olacaksın. Evet seninle bu şartlar altında evlenirse inan bana hayatın boyunca yüzüne vuracak.
Sakın atma kendini o ateşe.

Ayrıca bunları yapıcak evet sana eziyet edecek ama bunun sebebi sensin o değil. İnsan kendisine nekadar değer verirse karşısındakindende aynı değeri görür. Sen sabit bir noktaya takılıp kendinin diğer özelliklerini hiçe saydığın benden kim çocuk isterki kafasında olduğun için seni ezen çok erkek olur hayatında. O nedenle daha öncede söylediğim gibi silkelen ve kendine gel lütfen.

Yüzüme bi ayna tuttunuz teeşekkkür ederrim, söylediğiniz herşey gerçekleşmesi çok muhtemel ve benim daima korktuğum şeyler.. Beni ezme huyu birlikte olduğumuz dönemde de vardı, bir kere 'zaten senden ancak doktor olurmuş siyah gelinlik' demişti bana.. Eğer beni ezikleyeceği bir durum yoksa doktorlar aleyhine konuşur sırf onun gençliğini yaşadığı dönemde ineklediğimiz için doktorlara saygı duymadığını söylerdi.Ona göre bir yeteneğim , sanatçı ruhum ve ışığım yoktu.. Tabi ben birlikte olmanın pişmanlığı ve bekaret takıntım yüzünden bunları hep görmezden geldim :l

Yüzüme bi ayna tuttunuz teeşekkkür ederrim, söylediğiniz herşey gerçekleşmesi çok muhtemel ve benim daima korktuğum şeyler.. Beni ezme huyu birlikte olduğumuz dönemde de vardı, bir kere 'zaten senden ancak doktor olurmuş siyah gelinlik' demişti bana.. Eğer beni ezikleyeceği bir durum yoksa doktorlar aleyhine konuşur sırf onun gençliğini yaşadığı dönemde ineklediğimiz için doktorlara saygı duymadığını söylerdi.Ona göre bir yeteneğim , sanatçı ruhum ve ışığım yoktu.. Tabi ben birlikte olmanın pişmanlığı ve bekaret takıntım yüzünden bunları hep görmezden geldim :l

Nedemek ya senden ancak doktor olurmuş. Sanırsın doktorluk dünyanın en kolay mesleği. Aşağılamak için söylemiyorum kesinlikle ama sanki senden ancak bulaşıkçı olur gibi söylemiş. Önüne gelen Tıp fakültesini tutturuyoda bizim mi haberimiz yok. Ayrıca ne demek gençliğimi yaşandığı dönemde ineklediğimiz için. 3 otuzundamısın. Zaten daha gençliğinin başındasın. O zaman inekleyeceksinki ondan sonra hayatını her zaman gençmiş gibi yaşayabilesin. Üstelik inan bana gençliğin en güzel yılları 17 ila 20 arası değil. Bekaret takıntınıda boşver. Lütfen senden rica ediyorum kendine değer vermeyi öğren biraz. Pırıl pırıl bir gençsin şapşahane bir mesleğin var. (Ben şimdi kafamı duvarlara vuruyorum lisede sayısal okumak yerine TM tercih ettim diye. Üstelik okuduğum okula göre birçok insandan daha iyi bir kariyerim var. Gerçektende iyi para kazanıyorum ama keşke sayısal okusaydım sonra TIP yazardım ve şimdi istediğim mesleği yapardım hemde daha çok para kazanırdım diye düşünüyorum.) TUS da söyle güzel bir TIP fakültesinin en yüksek bölümlerinden birini kazansan sonrada yurt dışına vs gitsen fenamı olur. Uzmanlığını alacağın yerin önemini benden iyi biliyorsundur. Sonra inan hayat sana güzel olur.

Kendi ayakların üzerinde durduktan paranı kazandıktan kendi kişiliğine yeteneklerine özelliklerine yani kendine güvendikten sonra . Şahane bir evlilikde yaparsın çocuğunuda doğurursun kariyerinde başarılıda olursun. Bütün bunlar olacak şeyler. Biraz kendinin kıymetini bil yeter.

Ayrıca oda madem gençliğini yaşamış ineklememiş de ne olmuş. Mezun olunca tek başına açacağ isimsiz mimarlık bürosunamı güveniyormuş. Ay neyse çok uzatmayayım sana daha sayfalarca yazarım ama özetle söylediklerimi ifade ettim. Sen kendine güven yeter.

Son olarakda söyleyeyim doktorların sanatçı ruhlu olduklarını herkes bilir. Hatta özellikle cerrahların çoğunun aynı zamanda sanatla ilgilendikleride bilinir. Çok bilmesin senin o eski ( ve inşallah hep eskide kalır) sevgilin.

ah benim güzel kardeşim okudum hikayeni en sonuna dek sakın o hatayı yapma geçmişte seni bırakmış gitmiş ya yine aynı şeyleri yaparsa diye geçireceğin günlerine yazık hayatta herşey bakirelik değil tamam anlıyorum durumunu ailene karşı bükük boynun ama unutmaki sen bi bireysin ve bi doktor adayısın herşeyden önceki sorumluluğun okulunu bitirmek olmalı kendin için yapmalısın bunu bence ayrıca farzetki evlendin seni artık sevmeyen bi adamla nasıl yaşıcaksın nasıl güveneceksin ona yada daha kötü şeylerin olmaması için nasıl hırpalıcaksın kendini allah bilir bak herşeyin başındasın kardeşim allah karşına daha iyi daha anlayışlı insanlar çıkartsın inş.

ah benim güzel kardeşim okudum hikayeni en sonuna dek sakın o hatayı yapma geçmişte seni bırakmış gitmiş ya yine aynı şeyleri yaparsa diye geçireceğin günlerine yazık hayatta herşey bakirelik değil tamam anlıyorum durumunu ailene karşı bükük boynun ama unutmaki sen bi bireysin ve bi doktor adayısın herşeyden önceki sorumluluğun okulunu bitirmek olmalı kendin için yapmalısın bunu bence ayrıca farzetki evlendin seni artık sevmeyen bi adamla nasıl yaşıcaksın nasıl güveneceksin ona yada daha kötü şeylerin olmaması için nasıl hırpalıcaksın kendini allah bilir bak herşeyin başındasın kardeşim allah karşına daha iyi daha anlayışlı insanlar çıkartsın inş.

Sağolun teşekkür ederim, bayramın 3. günü yanıma gelip detaylı konuşacağımızı söyledi, ama ben yarın arayıp gelmesine gerek olmadığını, evlenmek istemediğimi söyleyeceğim, seviyorum ama olmaz güvenemem, en iyi ihtimal bikaç sene sonra boşanma ile biter bu evlilik, ne acı ki baştan belli ne olacağı..Boşansam bu seferde dul olmanın sıkıntılarını çekecm.. iyisi mi ben kafama uzmanlıktan başka bir şey takmayayım, gerisini zaman gösterecekk

Arkadaşlar ben henüz yeni üye olduğum için özelden attığınız mesajlara cevap veremiyorum :( Ama desteğiniz , yardımseverliğiniz için hepinize minnettarım, bana farklı bir bakış açısı kazandırdınız .. özellikle 'gulaysenaz' arkadaşım, üslubun o kadar sıcak ki yazdıkların beni çok rahatlatıyor çok çok sağoll :))

Back