amin... darısı da bizim başımızaO zaman biz diye bi kavram olmaz
Benim param benim ailem - senin paran senin ailen olur
Bazı aileler tuhaf, bu durumu kullanabilir
Oysa ki çocuğa bakmak büyütmek zaten görevleri
Büyüyünce geri iade etme koşuluyla mı çocuk bakılır
Tuhaflar.
Bi de zaten normal bi aile bile olsa ben ortaklı işe karşıyım
Böyle bi durum teklif edildi evlenmeden önce
Reddettim
Binada dıdının dıdısının hakkı varbi ben eksiğim yani..
Şimdi onlar kendi içinde tartışıyolar
Ben ayrı bi semtte eşimle beraber ev aldım, 10 yıl borçlu da olsam banka dışında kimse ile işim yok ortak ta yok
Çok şükür
Allah isteyen herkese versin
amin... darısı da bizim başımıza
en mantıklısını yapmışınız
mantıklı olan her insan bu yolu seçer zaten
Kesinlikle
Bi de anne baba kaç yıl yaşar bilemiyorum ama
Bu süre zarfında zaten ev kullanılmış, eskitilmiş ve 5 kuruş kira verilmemiş olacak görümce kayın tarafından
Eee konu sahibinin kirası ne olacak o zaman ? Millet beleş otururken o başka yerde kira verecek
Hiç adil değil
ben bir de kira verdigini bilmiyordum...
kusura bakmasınlar ama kv kp tek uyanık kendileri sanıyorlar herhalde.
oglana da yonulacak kaz muamelesi yapıyorlar.
konu sahibi gidin krediyle ev alın, yoksa kocanız paraları kaptıracak.
anne babaya da işi kavgaya donusturmeden gerekli acıklamayı yapın,
herkes istedigi semtten istedigi evi alsın butcesine gore, hem onların begendigini ben istemicem belki...
Kaç gündür bu konuyu eşimle konuşmaktan, eşime izah etmekten dilimde tüy bitti. Ne yapacağımı bilemiyorum aynı zamanda da ben mi kötü düşünüyorum acaba diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.
7aylık evliyiz eşim memur ben kpssye çalışıyorum ve aynı zamanda da yeni işe başladım. Evde oturup rahat rahat sınava çalışmak varken ben hazır çocukta yokken boş oturmayayım diye sabahın nurunda kalkıyorum tüm gün yarış atı gibi koşturuyorum. Neden? Erken yaşta bir ev sahibi olabilmek için. Yeni evliyken kesemizi ne kadar doldurursak ilerisi için o kadar iyi olacağını düşündüğümüzden dişimizden tırnağımızdan arttırıp kendi çapımızda birikim yapıyoruz.
İstanbulda ev fiyatları oldukça fazla. Burada bir ev almamızda şu an çok mümkün görünmüyor. Bende eşime annemlerin yaşadığı ilden bir ev almayı teklif ettim. Oradan gelecek kirayla evimizin kirasını öderiz hem de mal sahibi olmuş oluruz ayrıca ileride istanbuldan ev alacak olursak onu satar peşinat olarak kullanırız dedim. Eşime de mantıklı geldi bu fikir.
Fakat haftasonu kayınvalidem aradı ve bizim tüm planımızı alt üst etti. Kayınvalidemler 2 katlı bahçeli bir ev bulmuşlar onu almaya niyetlenmişler tüm çocuklarına söylemişler kim ne kadar verebiliyorsa verecekmiş o 2 katlı evi kayınpederim üstüne alacakmış. Zaten biz ölünce de mal sizin mal diyorlar. Evler alınınca da birinde ablası oturacak birinde de abisi hem onlarda kiradan kurtulmuş olacakmış.
Tabi ben bunu duyar duymaz itiraz ettim. Ben elimde ki parayı vereceğim ev alınacak diğer kardeşler sefasını sürecek. Onların gücü yetiyorlarsa alsınlar bizden eğer 5 kuruş gitsin kıyameti koparırım dedim eşime. Eşimde eee nasıl olsa biz bi ev alacaktık annenlerin olduğu ilden değilde benim annemlerin olduğu ilden olsun ne farkeder dedi. Bende mesele senin annenin yada benim annemin olduğu şehir olması değil dedim. İkisi aynı şey değil birinde malın sahibi sadece biz olacağız kira gelirimiz olacak diğerinde ise senin babanın üstüne kardeşlerinle ortak olacak ayrıca içinde de kardeşlerin oturacağı için kira geliri falanda olmayacak dedim. Ayrıca ben 5 vereceğim diğeri 3 verecek sonunda eşit pay edeceğiz bir de içinde oturacaklar ben kabul etmiyorum gerekirse annenlerle ben de konuşurum dedim.
Bir türlü işin içinden çıkamadık. Eşim beni ikna etmeye çalışıyor ben eşimi… Çok kızıyorum yaaa resmen evimizin huzuru bozuldu. Ben bu şekilde ev sahibi olmak istemiyorum zaten ortak mal işinden de oldum olası haz etmem.
Aynı durumla karşılaşmış olsanız sizin tepkiniz ne olurdu???
ben bir de kira verdigini bilmiyordum...
kusura bakmasınlar ama kv kp tek uyanık kendileri sanıyorlar herhalde.
oglana da yonulacak kaz muamelesi yapıyorlar.
konu sahibi gidin krediyle ev alın, yoksa kocanız paraları kaptıracak.
anne babaya da işi kavgaya donusturmeden gerekli acıklamayı yapın,
herkes istedigi semtten istedigi evi alsın butcesine gore, hem onların begendigini ben istemicem belki...
bence kayınvalidenlere 5000 TL gibi bir rakam verin. Elimizden bu geliyor diyin ve konuyu kapatın. Hem kötü olmamış olursunuz hem de söyledikleri olmuş olur. Onlar evi alınca bir kaç ay sonra da siz istediğiniz evi alırsınız.. Diğer türlü aranız bozulursa yıllarca düzelmez ve lanet olsun keşke verseydim diyebilirsiniz..
bence kayınvalidenlere 5000 TL gibi bir rakam verin. Elimizden bu geliyor diyin ve konuyu kapatın. Hem kötü olmamış olursunuz hem de söyledikleri olmuş olur. Onlar evi alınca bir kaç ay sonra da siz istediğiniz evi alırsınız.. Diğer türlü aranız bozulursa yıllarca düzelmez ve lanet olsun keşke verseydim diyebilirsiniz..
böylesine uyanık olan kv 500ü yedirir onlara.. kıyameti koparır siz benimle dalga mı geçiyorsunuz diye.. ee bu zamanda öyle.. herkes menfaat peşinde. menfaat sağlamayacak olan evlat da olsa gözünün yaşına bakılmıyor.
Hayır teklif çok enteresan
Sanki diğerleri öz evlat, konu sahibinin eşi üvey
Daha da ilginci burda bu kadar kişinin hayret ettiği şeye
Adamın tamam demesi
İyi ki başka bişey istememişler, ne diyim
5000 de küçük bi rakam değil, kiracı olduklarını da düşünürsek 1 yıllık kiraya tekabül eder
Ayrıca kendileri de zaten İstanbul da ev alamayıp küçük bi ilden ev alacaklarına göre 5000 bini ona eklemelerinde fayda var
Her isteyene al 5000 denmez, azıcık akla mantığa yatmalı bence
ablasının oturacagı evde katkısı olsun, beni okuttu ben de onlara bu sekilde borcumu odemis olayım diye dusunuyor olabilir, güzel seyler bunlar,
adam para basmıyor ki!
muteahhit olsaydı tamam. hatta konu sahibine bu kadar paragoz olma bile denirdi. ama konu bambaşka.
cok istiyorsa butcesi el verdigince yegenlerinin okumasına katkıda bulunur,
ama bu gonulden kopmalı,
borclu gibi dusunuyor eşi.
oldu olacak diplomasını versin onlara.
Kaç gündür bu konuyu eşimle konuşmaktan, eşime izah etmekten dilimde tüy bitti. Ne yapacağımı bilemiyorum aynı zamanda da ben mi kötü düşünüyorum acaba diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.
7aylık evliyiz eşim memur ben kpssye çalışıyorum ve aynı zamanda da yeni işe başladım. Evde oturup rahat rahat sınava çalışmak varken ben hazır çocukta yokken boş oturmayayım diye sabahın nurunda kalkıyorum tüm gün yarış atı gibi koşturuyorum. Neden? Erken yaşta bir ev sahibi olabilmek için. Yeni evliyken kesemizi ne kadar doldurursak ilerisi için o kadar iyi olacağını düşündüğümüzden dişimizden tırnağımızdan arttırıp kendi çapımızda birikim yapıyoruz.
İstanbulda ev fiyatları oldukça fazla. Burada bir ev almamızda şu an çok mümkün görünmüyor. Bende eşime annemlerin yaşadığı ilden bir ev almayı teklif ettim. Oradan gelecek kirayla evimizin kirasını öderiz hem de mal sahibi olmuş oluruz ayrıca ileride istanbuldan ev alacak olursak onu satar peşinat olarak kullanırız dedim. Eşime de mantıklı geldi bu fikir.
Fakat haftasonu kayınvalidem aradı ve bizim tüm planımızı alt üst etti. Kayınvalidemler 2 katlı bahçeli bir ev bulmuşlar onu almaya niyetlenmişler tüm çocuklarına söylemişler kim ne kadar verebiliyorsa verecekmiş o 2 katlı evi kayınpederim üstüne alacakmış. Zaten biz ölünce de mal sizin mal diyorlar. Evler alınınca da birinde ablası oturacak birinde de abisi hem onlarda kiradan kurtulmuş olacakmış.
Tabi ben bunu duyar duymaz itiraz ettim. Ben elimde ki parayı vereceğim ev alınacak diğer kardeşler sefasını sürecek. Onların gücü yetiyorlarsa alsınlar bizden eğer 5 kuruş gitsin kıyameti koparırım dedim eşime. Eşimde eee nasıl olsa biz bi ev alacaktık annenlerin olduğu ilden değilde benim annemlerin olduğu ilden olsun ne farkeder dedi. Bende mesele senin annenin yada benim annemin olduğu şehir olması değil dedim. İkisi aynı şey değil birinde malın sahibi sadece biz olacağız kira gelirimiz olacak diğerinde ise senin babanın üstüne kardeşlerinle ortak olacak ayrıca içinde de kardeşlerin oturacağı için kira geliri falanda olmayacak dedim. Ayrıca ben 5 vereceğim diğeri 3 verecek sonunda eşit pay edeceğiz bir de içinde oturacaklar ben kabul etmiyorum gerekirse annenlerle ben de konuşurum dedim.
Bir türlü işin içinden çıkamadık. Eşim beni ikna etmeye çalışıyor ben eşimi Çok kızıyorum yaaa resmen evimizin huzuru bozuldu. Ben bu şekilde ev sahibi olmak istemiyorum zaten ortak mal işinden de oldum olası haz etmem.
Aynı durumla karşılaşmış olsanız sizin tepkiniz ne olurdu???
gelir durumuna göre 5000 in küçük büyük olması değişir haklısın.. Benim tek korkum yardımcı olmaz ise kW nin ilerde düşman olması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?