böyle mal sahibi olmak istemiyorum!!!

amin... darısı da bizim başımıza
en mantıklısını yapmışınız
mantıklı olan her insan bu yolu seçer zaten

amin... darısı da bizim başımıza
en mantıklısını yapmışınız
mantıklı olan her insan bu yolu seçer zaten

Şimdi onların alt kat istemem üst kat isterim
1 hisse değil 2 hisse isterim kavgası var
En baş eşim de kem küm ediyodu da
Şimdi en güzelini biz yapmışız diyo tartışmalarını duyunca
Günaydın diyorum yeni anladı da

Ne yap et, reddet sende
En çok sizin başınız ağrıyacak
Onlar çok uyanık, diğer 2 çocuğu beleşten otursun siz başka şehirdesiniz diye kira ödeyin ne güzel iş

Eşin beyin dumuruna mı uğramış ki oturmayacağı evi kendisinin sanıyo? Sakın geri atma

ben bir de kira verdigini bilmiyordum...

kusura bakmasınlar ama kv kp tek uyanık kendileri sanıyorlar herhalde.
oglana da yonulacak kaz muamelesi yapıyorlar.

konu sahibi gidin krediyle ev alın, yoksa kocanız paraları kaptıracak.
anne babaya da işi kavgaya donusturmeden gerekli acıklamayı yapın,
herkes istedigi semtten istedigi evi alsın butcesine gore, hem onların begendigini ben istemicem belki...

Son düzenleme:
Her ailede var heralde memurları sömürmeye çalışan işsiz güçsüz tipler. Bizim ailede yolunmaya çalışan memurlar biziz, kaynımlar 30 yaşına gelmiş ne iş var ne gelir biz iki memuruz diye herkes bizi ağaoğlu sanıyo. Kimse demiyo ki evlendin mi eşya aldın mı düğün borcu yaptın mı ayın onbeşinde geliyo maaşlar da biz harcamadan öyle duruyoruz te allahım ya

Ya konuyu nerden tutsa elinde kalıyo zaten ki, ben olsam çıkarım işten otururum aşağı borca girmeye korksun biraz eşim bana sormadan böyle bi işe kalkışsa elime alıp bir iki kere çeviririm bu nasıl bi enayiliktir yani. Para vercem ev alcam kardeşim oturcak bana da 3ün 1i.

bence kayınvalidenlere 5000 TL gibi bir rakam verin. Elimizden bu geliyor diyin ve konuyu kapatın. Hem kötü olmamış olursunuz hem de söyledikleri olmuş olur. Onlar evi alınca bir kaç ay sonra da siz istediğiniz evi alırsınız.. Diğer türlü aranız bozulursa yıllarca düzelmez ve lanet olsun keşke verseydim diyebilirsiniz..

Hayır teklif çok enteresan
Sanki diğerleri öz evlat, konu sahibinin eşi üvey

Daha da ilginci burda bu kadar kişinin hayret ettiği şeye
Adamın tamam demesi
İyi ki başka bişey istememişler, ne diyim

5000 de küçük bi rakam değil, kiracı olduklarını da düşünürsek 1 yıllık kiraya tekabül eder
Ayrıca kendileri de zaten İstanbul da ev alamayıp küçük bi ilden ev alacaklarına göre 5000 bini ona eklemelerinde fayda var
Her isteyene al 5000 denmez, azıcık akla mantığa yatmalı bence

Kesin bi şekilde reddetmezsen
Devamı da gelir gibi
Ne deseler eşin tamam derse ohooo yani

böylesine uyanık olan kv 500ü yedirir onlara.. kıyameti koparır siz benimle dalga mı geçiyorsunuz diye.. ee bu zamanda öyle.. herkes menfaat peşinde. menfaat sağlamayacak olan evlat da olsa gözünün yaşına bakılmıyor.

ha pardon 5000miş. bir sıfırı atlamışım.
o 5000 kolay mı kazanılıyor? hiç öyle küçümsenecek bir rakam değil.

Tabikide kabul etmezdim hatta kıyametleri kopartırdım
sen para vereceksin mal kayınpederinin üstüne olacak onlar öldükten sonra herkese eşit dağıtılacak varmıymış böyle bir dünya sorun lütfen
dediğinizde düşüncenizde haklısınız yani birde kira gelirinizde olmayacak içinde kaynınız yada görümceniz oturdumu siz e...... Gibi kira ödemeye devam edeceksiniz onlar sefasını sürecekler
bence elimizdeki birikmişi yapın peşinat bütçenize göre oturduğunuz ilden yani istanbuldan ev alın kira yerine kredi ödeyin sonra onu satar daha iyi bir ev alırsınız kısmet olursa
en azından kendi malınızda oturursunuz kira derdiniz olmaz ki kiraya verilen para çöpe atılan paradır
böylece kimseninde laf söz etmeye hakkı olmaz
onlar uyanıksa siz daha uyanık olun asla kabul etmeyin

Hayır teklif çok enteresan
Sanki diğerleri öz evlat, konu sahibinin eşi üvey

Daha da ilginci burda bu kadar kişinin hayret ettiği şeye
Adamın tamam demesi
İyi ki başka bişey istememişler, ne diyim

ablasının oturacagı evde katkısı olsun, beni okuttu ben de onlara bu sekilde borcumu odemis olayım diye dusunuyor olabilir, güzel seyler bunlar,
adam para basmıyor ki!
muteahhit olsaydı tamam. hatta konu sahibine bu kadar paragoz olma bile denirdi. ama konu bambaşka.

cok istiyorsa butcesi el verdigince yegenlerinin okumasına katkıda bulunur,
ama bu gonulden kopmalı,
borclu gibi dusunuyor eşi.
oldu olacak diplomasını versin onlara.

nasıl bir şey bu ya? aklı selim biri bana izah etsin lütfen..
bu teklifi edip de senin kabul etmeni nasıl beklerler. yüzsüzlüğün bu kadarına pes diyorum..
benim alın terim.. benim kazancım.. borç dese yine bir nebze anlarım.. ama kim ne kadar veriyorsa.. nasıl olsa sonunda sizin mantığını anlayamıyorum.
açıkça zaten vermek zorunda değilsin. ben olsam zaten bahsi bile geçemez evde..
var olan paranızı biliyorlar mı? bilmiyor ya da bilmiyorlarsa sorun değil eşine söylersin o cevaplarını versin sen muhatap bile olup kötü olma....

gelir durumuna göre 5000 in küçük büyük olması değişir haklısın.. Benim tek korkum yardımcı olmaz ise kW nin ilerde düşman olması

Kesinlikle katılıyorum
Kendileri kiracı, İstanbul da ev alamıyoruz bari küçük şehirde alalım onun kirasıyla burdaki evin kirasına katkı sağlarız diye düşünürken olacak iş değil böylesi.

Benim ablam bırakın geçmişi, çeyizim de bile hatrı sayılır yardımı vardır
Ben anlamam pek bu tarz şeylerden zaten
Ama kendim zaten konut kredisi ödüyoken ablama ev araba vs. tarzı bişey almam, o bana baktı etti demem eşime büyük haksızlık olmaz mı ? Bi de evlendik herkesin belli geçimi var kendince.
İlerde bende yeğenime yaparım diyorum ( 17 yaşında yeğenim ) ama ölçüsün de yani, kalkıp yeğenime daire alamam

Okuyunca çok şaşırdım gerçekten.İnsanlar bu kadar düşüncesiz olmayı nasıl beceriyor?Özel bir yetenek galiba..
Bence o ev size zaten kalmaz.Vereceğiniz para eşinizin kardeşlerine ev almak için harcanan para olarak kalacak bu çok belli...

Size şöyle bir örnek veriyim;biz 7 kardeşiz en büyük abim bizim de hakkımızın olduğu diğer evimizde 10 yıl oturdu.Hepimize göre biraz daha düşük durumda olduğu için(kendi özel sektörde,eşi de kamuda hemşiredir) babam öldükten sonra haklarımızdan feragat edip tapuyu onun üzerine yaptık ki rahat rahat otursun diye.Helal hoş olsun lafını bile etmek istemem ama aslında yanlış bir davranış bence.
Mesela ben de şuan diğer abimin evinde oturuyorum.Biz apar topar evlenince abim kredi çekip ev aldı. Bana bazıları abinin ihtiyacı yok,zaten tayincisin,kira falan verme diyorlar.
Çok kızıyorum ne demek verme? Abim bile olsa ne kadar borç içinde olursam olayım kısmen de olsa krediye yardımcı olmak zorundayım.
2 yıl sonra da eşimin memleketine tayin istiycez.Orada da ev hazır,kayınvalidem gelin oturun bir daha ki tayin zamanınıza kadar diyor.
Bu defa da "aaa kayınvaliden o evi size versin.Eşinin kardeşlerinin ihtiyacı yok nasılsa." diyorlar.İşte bu zihniyete de çok kızıyorum.Emek vermediğim,almak için hiç bir birikim yapmadığım eve beleşten nasıl konarım yahu?
Hadi Allah gecinden versin vefat etseler,mal paylaşımı olsa eyvallah da,daha ölmeden arada kardeşleri de olduğu halde bana niye ev verilsin ki?
Yani size yapılan muamele de bence bedavacılık başka da bir şey değil..
İnsanlar kardeşlerine elbette yardımcı olarak ama makul ölçülerde.Birilerinin emeğini sömürerek değil.
Okutma mevzusuna gelince.Ben de borçlarımız bittikten sonra,yeğenimin okul masraflarını karşılamak istiyorum.Eeee yeğenim bana karşı kendini borçlu mu hissetmeli?Ya da meslek sahibi olduktan sonra ondan beklenti içinde mi olmalıyım?Ne kadar çirkin bir alışveriş olur düşünsenize?

gelir durumuna göre 5000 in küçük büyük olması değişir haklısın.. Benim tek korkum yardımcı olmaz ise kW nin ilerde düşman olması

bu nedenden dolayı olacaksa kendi paşa keyfi bilir. sen yeni evlisin de bu olaylar sana garip geliyor. zamanla biraz kıvama gel de parayı verirsen kafanı taştan taşa vurursun. vermezsen de "ohh be iyi ki vermemişim" dersin.

korkuyorum ben artık kW den ne yapayım :) Lafından sözünden bilmemnesinden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…