• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

böyle mal sahibi olmak istemiyorum!!!

Bence siz yeni bir teklif sunun, bütün kardeşler ve kayınvalide ortaklaşa İstanbul'dan ev alsın, içinde siz oturun:34:

Sonuçta Türkiye' nin hiç bir yerinde emlak İstanbul daki gibi değerlenmiyor değil mi, öyle deyin:34:

Ne parlak, ne zeki bir fikirmiş o öyle. Çok akıllı sanıyorlar kendilerini sanırım. Kayınpeder ölünce, elinize 3 kuruş para verip ev sahibi olacaklar oohh ne ala:47:

Kaç gündür bu konuyu eşimle konuşmaktan, eşime izah etmekten dilimde tüy bitti. Ne yapacağımı bilemiyorum aynı zamanda da ben mi kötü düşünüyorum acaba diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.

7aylık evliyiz eşim memur ben kpssye çalışıyorum ve aynı zamanda da yeni işe başladım. Evde oturup rahat rahat sınava çalışmak varken ben hazır çocukta yokken boş oturmayayım diye sabahın nurunda kalkıyorum tüm gün yarış atı gibi koşturuyorum. Neden? Erken yaşta bir ev sahibi olabilmek için. Yeni evliyken kesemizi ne kadar doldurursak ilerisi için o kadar iyi olacağını düşündüğümüzden dişimizden tırnağımızdan arttırıp kendi çapımızda birikim yapıyoruz.

İstanbulda ev fiyatları oldukça fazla. Burada bir ev almamızda şu an çok mümkün görünmüyor. Bende eşime annemlerin yaşadığı ilden bir ev almayı teklif ettim. Oradan gelecek kirayla evimizin kirasını öderiz hem de mal sahibi olmuş oluruz ayrıca ileride istanbuldan ev alacak olursak onu satar peşinat olarak kullanırız dedim. Eşime de mantıklı geldi bu fikir.

Fakat haftasonu kayınvalidem aradı ve bizim tüm planımızı alt üst etti. Kayınvalidemler 2 katlı bahçeli bir ev bulmuşlar onu almaya niyetlenmişler tüm çocuklarına söylemişler kim ne kadar verebiliyorsa verecekmiş o 2 katlı evi kayınpederim üstüne alacakmış. Zaten biz ölünce de mal sizin mal diyorlar. Evler alınınca da birinde ablası oturacak birinde de abisi hem onlarda kiradan kurtulmuş olacakmış.

Tabi ben bunu duyar duymaz itiraz ettim. Ben elimde ki parayı vereceğim ev alınacak diğer kardeşler sefasını sürecek. Onların gücü yetiyorlarsa alsınlar bizden eğer 5 kuruş gitsin kıyameti koparırım dedim eşime. Eşimde eee nasıl olsa biz bi ev alacaktık annenlerin olduğu ilden değilde benim annemlerin olduğu ilden olsun ne farkeder dedi. Bende mesele senin annenin yada benim annemin olduğu şehir olması değil dedim. İkisi aynı şey değil birinde malın sahibi sadece biz olacağız kira gelirimiz olacak diğerinde ise senin babanın üstüne kardeşlerinle ortak olacak ayrıca içinde de kardeşlerin oturacağı için kira geliri falanda olmayacak dedim. Ayrıca ben 5 vereceğim diğeri 3 verecek sonunda eşit pay edeceğiz bir de içinde oturacaklar ben kabul etmiyorum gerekirse annenlerle ben de konuşurum dedim.

Bir türlü işin içinden çıkamadık. Eşim beni ikna etmeye çalışıyor ben eşimi… Çok kızıyorum yaaa resmen evimizin huzuru bozuldu. Ben bu şekilde ev sahibi olmak istemiyorum zaten ortak mal işinden de oldum olası haz etmem.

Aynı durumla karşılaşmış olsanız sizin tepkiniz ne olurdu???

Sakın geri adım atmayın. Kayın valideniz ve kayın babanız vefat ettikten sonra mallar 'Sadece sizin değil' tüm kardeşlerin malı oluyor. Mallar satıldıktan sonra para bölünüyor. Zaten para, pul oluyor. Hem kimin, kimden önce öleceği belli mi? Dünyaya bir defa geliyorsunuz. Hayallerinizi gerçekleştirmeye çalışın ki Allah gecinden versin ama yarın bir gün bu dünyadan göçerken gözünüz açık kalmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım umarım şimdiye kadar biriktirdiğiniz para ortak bir hesapta duruyordur. Eşim senden habersiz parayı alıp ailesine veremez değil mi? Lütfen bunun önlemini al. Bazen insanlar kendilerince haklı bir şey yaptıklarını zannederken saçmalayabiliyorlar. Sen haklısın. Eşinin bu teklife uymasına müsade etme. Umarım o da beyin hücrelerini kullanıp doğru yolu görür.

ben önce sandım ki ailesinin evi yok ondan böyle bir teklif sundular
ama kayınvalidenizin evi varmış.
Ben olsam asla böyle bir şeyi kabul etmem çok zor duruma düşersem de işten ayrılır oturur evimin hanımı olur KPSS me daha rahat hazırlanırım. Varsın beyim düşünsün ay sonu geliyor mu geçim oluyor mu para birikiyor mu diye. İşten çıkmakla tehdit edin.

Çok saçma ya. Nasıl teklif edebildiler böyle birşeyi anlamadım yani. Resmen ölü yatırım. Sen kira öderken neler çekiceksin. Onlar hazır eve hooppp diye oturucaklar. Biz ölünce mal zaten sizin diyorlar. Kayınvaliden, kayınpederin öldükten sonra kaynınla, görümcen çıkıcaklarmı ki evden. Belki onlar da ölünceye kadar oturucaklar. Çık desen diyemezsin. Desen aranız bozulur küslük çıkar. Hiç olacak iş değil. Resmen başkasını mal sahibi yapmaktır bu. Sakın kararından dönme. Eşine karşı bunun mücadelesini ver. Şimdi gücense kızsa bile sana, emin ol bir süre sonra o da mantıklı düşünüp iyiki o işe girmedim diycektir.

tabii ki seninki gibi olurdu tepkim. eşine onun annesinin olduğu yerden alabileceğinizi ama onlarla ortak almayacağınızı söyle. kestir at. sonuçta sen de ödeyeceksin o parayı. ve sonucunda hakkın olmayacak ya da onlara geçecek. böyle bir zorunluluğun yok...

Şaka gibi' al ben yiyemedim siz yiyin mi diyecekmişsiniz'

Böyle mal sahibi olucaksan olma daha iyi gerçekten içinde oturacaklar para versinler.

bizede 2. evimizi almak istermisiniz?
bi koltuk çıksanız olmazmı?

Tatlım bunun bi benzeri de benim başımda var.Oturduğumuz evi alırken 30bin tl kredi çektik.Ev kayınpederimin üstüne 3 kardeşler abiside evlenirken ev alınmış hiç para vermemiş biz 30bin verdik ee ilerde satılınca siz 30bin fazla alırsınız deniyor şimdide .Kira ödemeyeceksin dediler evlendiğimden beri hiç istemediğim yerde ayda 600 lira vererek bankanın yasal kiracısı oldum.Madem kira verecektim niye burdan ev aldık eşimle benim istediğim yerden olurdu.Çok saçma sapan bişeyin içine girdik Eşime söylediğim de veririler diyor benim bi araba param gitmiş oldu.Erkekler çok saf ya ne demek siz ev alacaksınız hemde başkası oturacak kiraya verseniz ayda 600 lira getirir o paradan da olacaksınız illa diretiyorsa söyle yapın evin fiyatı ne kadarsa kim ne kadar verdiyse hisseli tapu yapın.Nacizhane fikrim gerçi kelin merhemi olsa başına sürecek:D

Son düzenleme:
Eve yabancı biri oturmayacak ki, annesi babası bu eşinizin. Anlaşılan bu yaşa kadar ev sahibi olamamışlar, şimdi cocuklardan destek bekliyorlar.

Benim annemin babamın evi olmasa, kesinlikle kendimden önce onları düşünürüm, 3 sene sonra ev sahibi olacağıma 6 sene sonra ev sahibi olurum, anne babamın yüzünü güldürürüm. Rabbim uzun ömür versin ama son yıllarını elimden geldiğince rahat ettirmeye çalışırım.
Benim kardeşlerimle aramda 3-5 binin lafı olmaz, anneme babama bir hediye alırken, onlar da almışlar mı diye gözetmem mesela. Evlenmeden önce çalışıyordum, maaşımı biriktirp babama ablamla araba aldık, o şehir dışında çalıştığı için ev kirası vs. mastafı fazla oluyordu ben 15 bin verdiysem ablam 10 bin verdi, erkek kardeşim okuyor hiç vermedi, babam üzerini tamamladı. hiçte aklıma gelmedi ki onlar ne kadar verirse bende o kadar veriririm demek. Allah korusun anneme babam ölünce o mal 3 e bölünecek helal olsun kardeşlerime. Babam 55 yaşında ilk defa arabası oluyor, onun mutluluğu, bir yere giderken rahat etmesini dünya malına değişmem.

Ki eşimin de annesine babasına kardeşlerine yaptığını, empati kurarak anlayışla karşılıyorum. Helali hoş olsun onalarada.

Yani bana tavrınız çok katı geldi, düşmanınız değil onlar.

NOT : YAZDIĞIM BU YORUMU YAZARKEN, KAYNANANIZIN EVİ ZATEN OLDUĞUNU BİLMEDEN YAZDIM :17: YANİ İLK DERDİNİZİ ANLATIRKEN BUNU BELİRTMEMİŞİNİZ, YANLIŞ ANLADIM. KAYNANANIZIN EVİ OLMASAYDI EĞER BU YORUMUM GEÇERLİ OLACAKTI. KESİNLİKLE KABUL ETMEYİN TABİ

Son düzenleme:
Eve yabancı biri oturmayacak ki, annesi babası bu eşinizin. Anlaşılan bu yaşa kadar ev sahibi olamamışlar, şimdi cocuklardan destek bekliyorlar.

Benim annemin babamın evi olmasa, kesinlikle kendimden önce onları düşünürüm, 3 sene sonra ev sahibi olacağıma 6 sene sonra ev sahibi olurum, anne babamın yüzünü güldürürüm. Rabbim uzun ömür versin ama son yıllarını elimden geldiğince rahat ettirmeye çalışırım.
Benim kardeşlerimle aramda 3-5 binin lafı olmaz, anneme babama bir hediye alırken, onlar da almışlar mı diye gözetmem mesela. Evlenmeden önce çalışıyordum, maaşımı biriktirp babama ablamla araba aldık, o şehir dışında çalıştığı için ev kirası vs. mastafı fazla oluyordu ben 15 bin verdiysem ablam 10 bin verdi, erkek kardeşim okuyor hiç vermedi, babam üzerini tamamladı. hiçte aklıma gelmedi ki onlar ne kadar verirse bende o kadar veriririm demek. Allah korusun anneme babam ölünce o mal 3 e bölünecek helal olsun kardeşlerime. Babam 55 yaşında ilk defa arabası oluyor, onun mutluluğu, bir yere giderken rahat etmesini dünya malına değişmem.

Ki eşimin de annesine babasına kardeşlerine yaptığını, empati kurarak anlayışla karşılıyorum. Helali hoş olsun onalarada.

Yani bana tavrınız çok katı geldi, düşmanınız değil onlar.
Kayinvalidesinin evi varmis zaten bu alinacak evlere kayni ve gorumcesi oturacakmis.
Ben olsam asla razi olmazdim ,digerleri evde oturup keyif yapacak benim calisip canim cikacak bide oturduklari evin parasini odeyecegim.

Bence kiranı karşılamaları karşılığında kabul edin. Yeni ev alınınca oturacak olanlar kaç kişiyse bölünsün heray sizin kiranızı ödesinler öyle uygun olur belki eşiniz bu teklife hayır demez.

Kp ve Kv öldü diyelim diğerlerini evden çıkarıp satabilecek misiniz evi hayıır
Size asgari ücretle çalışan insanlar para verebilecekler mi tabi ki hayıır
Ne olacak kp ve Kv ölünce diğerleri ev sahibi olacak siz de ize borçları var ama deyip evsiz bir şekilde hayatınıza devam edeceksiniz..

Bence sen tepkinde çok haklısın. Parayı siz odeyeceksiniz ev kp in üstüne olacak. Içinde de diğer 2 kardeş oturacak. Ee sizin bu işten kazanciniz ne? Bence verdiğiniz para tamamen onlara gider. Içinde kardeşlerin oturduğu bi ev ne zaman satilabilir ki?
Ortak mal ortak iş olaylarindan hiç haz etmem. Sonuna kadar kavganı et ve bu duruma izin verme bence.

Aslaaaaaaaaa! diye yorum yapmak istemiyorum haşa, başıma gelir diye korkumdan.

Bizdede kıyamet sebebi olurdu. Kesinlikle ama kesinlikle kabul etmeyin. Öyle saçma şeymi olurmuş ya.

Bikere ikisi aynı şey değil, ikincisi o birikiminizin üstüne soğuk su içersiniz.

Napın edin bunu engelleyin. Ama sonucuda merak ediyorum.

sabah sabah nasıl sinirlendim.oh ne akıllılarmış onlar.sen resmen görümcenle kaynına ev almış olacaksın.kendin de kiralarda sürünüp kayınvaldenle kayınpederinin ölmesini bekleyeceksin.tövbe tövbe ya.asla kabul etme asla.eşin bunu nasıl görmez.mal sahibi olursunuz diyorlarmış.lafa bak nasıl mal sahibi olmak bu.ev sizin adınıza değil,kira geliri yok hiçbirşey yok.anne baba ölünce herkes payını alacakmış.o zaman hepimiz mal sahibiyiz.anne babalarımızın evleri bizim işte ölünce.hem de para da ödemedik.

Annenlerin memleketinden ev alacaksiniz orata yerleseceksiniz dye odleri kopmus ..

keske kesinlesene kadar duyurmasaydiniz.

hemn harekete gecmisler.
birde olunce sizin diyor.

Olunce hic de oyle olmuyor o isler

Kaç gündür bu konuyu eşimle konuşmaktan, eşime izah etmekten dilimde tüy bitti. Ne yapacağımı bilemiyorum aynı zamanda da ben mi kötü düşünüyorum acaba diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.

7aylık evliyiz eşim memur ben kpssye çalışıyorum ve aynı zamanda da yeni işe başladım. Evde oturup rahat rahat sınava çalışmak varken ben hazır çocukta yokken boş oturmayayım diye sabahın nurunda kalkıyorum tüm gün yarış atı gibi koşturuyorum. Neden? Erken yaşta bir ev sahibi olabilmek için. Yeni evliyken kesemizi ne kadar doldurursak ilerisi için o kadar iyi olacağını düşündüğümüzden dişimizden tırnağımızdan arttırıp kendi çapımızda birikim yapıyoruz.

İstanbulda ev fiyatları oldukça fazla. Burada bir ev almamızda şu an çok mümkün görünmüyor. Bende eşime annemlerin yaşadığı ilden bir ev almayı teklif ettim. Oradan gelecek kirayla evimizin kirasını öderiz hem de mal sahibi olmuş oluruz ayrıca ileride istanbuldan ev alacak olursak onu satar peşinat olarak kullanırız dedim. Eşime de mantıklı geldi bu fikir.

Fakat haftasonu kayınvalidem aradı ve bizim tüm planımızı alt üst etti. Kayınvalidemler 2 katlı bahçeli bir ev bulmuşlar onu almaya niyetlenmişler tüm çocuklarına söylemişler kim ne kadar verebiliyorsa verecekmiş o 2 katlı evi kayınpederim üstüne alacakmış. Zaten biz ölünce de mal sizin mal diyorlar. Evler alınınca da birinde ablası oturacak birinde de abisi hem onlarda kiradan kurtulmuş olacakmış.

Tabi ben bunu duyar duymaz itiraz ettim. Ben elimde ki parayı vereceğim ev alınacak diğer kardeşler sefasını sürecek. Onların gücü yetiyorlarsa alsınlar bizden eğer 5 kuruş gitsin kıyameti koparırım dedim eşime. Eşimde eee nasıl olsa biz bi ev alacaktık annenlerin olduğu ilden değilde benim annemlerin olduğu ilden olsun ne farkeder dedi. Bende mesele senin annenin yada benim annemin olduğu şehir olması değil dedim. İkisi aynı şey değil birinde malın sahibi sadece biz olacağız kira gelirimiz olacak diğerinde ise senin babanın üstüne kardeşlerinle ortak olacak ayrıca içinde de kardeşlerin oturacağı için kira geliri falanda olmayacak dedim. Ayrıca ben 5 vereceğim diğeri 3 verecek sonunda eşit pay edeceğiz bir de içinde oturacaklar ben kabul etmiyorum gerekirse annenlerle ben de konuşurum dedim.

Bir türlü işin içinden çıkamadık. Eşim beni ikna etmeye çalışıyor ben eşimi… Çok kızıyorum yaaa resmen evimizin huzuru bozuldu. Ben bu şekilde ev sahibi olmak istemiyorum zaten ortak mal işinden de oldum olası haz etmem.

Aynı durumla karşılaşmış olsanız sizin tepkiniz ne olurdu???

haklısın kimsenin böyle bir bencillik yapmaya hakkı yok. bunun adı BENCİLLİK başka birşey olamaz.geri adım atma.ikinci bir öneri karşına gelecektir. abimlerde bize kira verir payımız kadar !bu gibi sözlerede inanma AKRABA İLE TİCARET YAPILMAZ

Siz kira derdi çekerken üç beş biriktireyimde bir ev sahibi olayım derken onların yaptığına bakın :ssz: kesinlikle kabul etmeyin. . resmen sizi kandıracaklar. . Herkes çalışsın kendine ev alsın ortak malın derdide çok olur zaten. .misal yarın öbür gün o şehire daimi kalmaya gitseniz siz nerede oturacaksınız. . Kirada mı? ee sizin aldığınız evde oturan kaynınız ve görümcenizden kiranızıadestek gelecekmi . . Cevap veriyorummm kesinlikle hayır :19:

Back