böyle mal sahibi olmak istemiyorum!!!

Benim esim boyle durumlarda direk kabul ediyor..

abisiyle kiz kardesleriyle ilgili konularda en ufak fikir sormaz.
sen yine beraber bi kese felan olusturmussun benim icin bir hayal o dedigin.

en ufak bir onlar ayri ev biz ayri fikri sunayim, direk karsilik veriyo bizde sen ben yok hepimiz ayniyiz diye..

boyle dusunen de sadece kendisi.abisinin esimden ayri iki isi daha var kurus atmaz ortaya.ablasi da oyle..

bizimki halaaa kardeslerim der durur.

allah bir gun bana da kendi halmizde olmayi nasip eder insallah..

Allah allah nasıl böyle bir teklifle geliyorlar size.
Neresinden tutarsan tut bu saçmalığın daniskası
Resmen sizden para istiyorlar. Şöyle ki, kaynın ve görümcene ev alıyolar sizdende yardım bekliyorlar
sonunada... biz ölünce nasıl olsa size kalacak lafını eklemişler.
Sabah sabah bu konu beni çok kızdırdı sizi düşünemiyorum bile
kesin tavrınızı koyun eşiniz ılımlı ise sizden habersiz para gönderedebilir.
Dikkatli olun kestirip atın yazık vereceğiniz paraya. sizinde eviniz yok, en doğrusu ailenizin yaşadğı yerden ev alıp kiraya vermek:13:

Sen daha 7 aylık evlisin.Böyle ir teklifi bile getirmeleri ayıp.

Ben bişi anlamadım yada siz eksik anlatıyosunuz.

3 kardeşler sanırım 3üde para vericek ama 2si mal sahibi olucak

Böyle bir şeyi kafası az çalışan birisi bile idrak edebilir yani bir kullanılma enayilik durumu olduğunu.

Eşiniz nasıl ordan ev sahibi olabileceğini düşünüyo peki ? açıklaması ne?
2 aile bir arada yaşarız felanmı

kesinlikle kabul etmeyin, siz kirada oturacaksınız, dişinizden, tırnağınızdan artırdığınız tüm birikiminizi abisi ablası rahat etsin diye onlaramı verecekmişsiniz ve sonuçtada ev sahibi olacaksınız öyle mi? ne açık gözmüş bunlar .aman ha sakın kabul etmeyin bu durumu.. ne kıymet bilirler ne siz ihtiyacınız olduğunda yardım ederler nede paranızı geri verirler ...

eşinizi ikna edin, olmazsa kv-kp konuşun açık açık.. ama ne olursa olsun tek kuruş vermeyin onlara, ben kardeş dahi olsa böyle ortak mal alımına karşıyım, araya para girince insanlar çok değişiyor

görümcenle kaynının oturacağı eve siz para vererek ne kaarınız olacakmış,eşine bunu sor
bu sorunun cevabını eşimde çok iyi biliyor ama işte ailesi baskın geliyor

canım hiç konuşmadım dün akşam bu konuyu sadece güvenimi sarsacak bi şey yapma dedim inşallah anlar
saçmalık ki ne saçmalık
eşim hayır diyemiyor ben arayacağım sonun kayınvalidemi
bizim zaten o şehre gitmemiz ihtimali sıfır gitsek bile onlarla aynı apartmanda yapabilmem çok zor
hepimize bir daire düşecek olsa bile istemem
zaten orada kira bedelleri çok cüz'i
bana çok getirisi olmaz
Erkeklerin ne kadar akilli, mantikli, ileri goruslu oldugunu ortzya koyan carpici bir ornek..
aynen öyle canım
kvdenızın zaten evi varmıs ne gerek vardı ortalıgı karıstırmaya ya cok sınır bozucu.. Asla izin verme, eşin onların tarafını tutarsa, calismayacaginı sölersen belkii fıkrı degısır..
çalışmayacağımı söyleyen eşim beni tehdit mi ediyorsun çalışma der biliyorum
asgari ücretle çalışıyorlar gelirleri pek iyi değil
dostla ye iç alışveriş yapma derler yaa o yüzden ben kesinlikle istemiyorum

Kayınvalidenler ne kadar uyanıksa eşin de o kadar saf
Ortaklı malda illa pürüzler çıkar ve resmen niye babasının adına oluyo
Ayrıca niye abisi ile ablası oturacak beleşten, ne biçim bi aileler
Sen tamam desen dile hak bu mudur ? Nasıl içlerine siniyo
Teklif edilmesi bile çok saçma
Eşinin kabul etmesi daha saçma, kira geliriniz de elden uçacak hemde sorulsa babamın evi denebilir sonuçta resmiyette öyel geçecek

4 kardeşler kayınpederimin 2 evi var şimdide bizlerden para istiyor 2 ev daha alacklar
yani sonuç olarak kayınvalide kayınpeder ölünce herkese 1 ev kalmış olacakmış

4 kardeşler kayınpederimin 2 evi var şimdide bizlerden para istiyor 2 ev daha alacklar

Eee onlar ölsün diye mi bekleyeceksiniz
Planlara bakar mısın
Töbe ya

Onlar yaşarken sefasını görümcenle kaynın sürecek
Hemde sizin de verdiğiniz paralarla
Kira da ödemeyecekler oh ne ala memleket

eşim çok iyi niyetli gerçekten
okurken ablam çalışıyordu benim harçlığımı yolluyordu şimdide o evde oturmak hakkı falan diyor

okurken ablam çalışıyordu benim harçlığımı yolluyordu şimdide o evde oturmak hakkı falan diyor

Ona bakılırsa
Beni de büyük ablam büyüttü
Ben ablama son model bi araba mı çekeyim şimdi

Onu öyle işlemişler
O da mantığıyla hareket etmiyo

Eee onlar ölsün diye mi bekleyeceksiniz
Planlara bakar mısın
Töbe ya

Onlar yaşarken sefasını görümcenle kaynın sürecek
Hemde sizin de verdiğiniz paralarla
Kira da ödemeyecekler oh ne ala memleket
sanki garantimiz var kv kp ölecek biz kalacağız diye
hadi ben daha önce ölürsem dedim eşime Allah gecinden versin niye böyle konuşuyorsun diyor
bende ben bilmem ölürsem gözüm açık gider hakkımı da helal etmem dedim

Öyle tabi
Yaşa bakmıyo bu işler
Bi de görümcen oturdu diyelim, size kira da vermeyecekler
Sonra bi durum olduğunda da aman babamızın evi size ne deseler kim ne yapabilir ?
Resmen tapu babasının adına olacak yani
Sizin verdiğiniz para arada kaynayabilir

Sizin yerinizde olsam aynı tepkiyi verirdim. Eşiniz sanırım ailesine itiraz edemiyor ya da etmek istemiyor o zaman siz kayınvalidenizle konuşmalısınız "anne biz bir ev alıp kiraya verip oradan alacağımız kirayla da oturduğumuz yerin kirasını vermek istiyoruz, henüz kendimize ait bir evimiz yokken ortak mala girmek gibi bir lüksümüz olamaz" deyin bence tavrınızı ve kararınızı bilmeleri gerekir. Kaynınız ya da görümceniz size kira vermeyeceğine göre neden siz zor durumda kalasınız ki.

Ona bakılırsa
Beni de büyük ablam büyüttü
Ben ablama son model bi araba mı çekeyim şimdi

Onu öyle işlemişler
O da mantığıyla hareket etmiyo
evet işlenmiş dediğiniz gibi
abim ablam çalıştı ben okudum bende onların çocuklarını okutacağım diyordu hep ama bana dilindedir sadece gibi geliyordu
ona kalırsa benim ailemde beni büyüttü okuttu iş sahibi etti o zaman bende kazandığımı onlara vereyim var mı böyle bi mantık

eğer eşim vazgeçmezse aynen dediğinizi yapacağım
bende bilirim evimde oturup rahat rahat ders çalışmayı
ama ben sabah işe gidiyorum akşam dön ev işi yemek bulaşık üstüne ders çalışmaya çalışıyorum
kesinlikle reva değil bu yapılan

bazı erkekler nasıl bu kadar kör olmayı becerebiliyor, anlamıyorum. yani akıl var mantık var. bu işte sizin hiçbir çıkarınız olmayacağını tabiri caizse keklemeye çalıştıklarını 10 yaşındaki çocuk anlar. sizden alıp görümceye vereceklermiş. elin oğlu kadar değeriniz yokmuş.
bu durum karşısında çok çok kararlı ve kesin bir tavır koyman lazım. yoksa dişinizden tırnağınızdan arttırdığınız ellere yar olacak.

Son düzenleme:

iyi de tüm evlerin degeri aynı mı?
aile buyuklerine birsey olmasın tabi ama ölünce mal satılır bankadaki paralar vs paylasılır.
evde oturmak isteyen de digerlerine parasını verir.

kv kp guzel ev buldular ise kaçırmak istemiyor olabilirler, ama kimler oturacaksa onlar versin parasını.
hatta evleri de o cocukların ustune yapsınlar ki ilerde torunlar bile mirasçı cıkıp ortalık karısmasın.

ablası kardesine para gondererek aslında kendi anne babasına destek cıkmıs.
oyleyse anne baba bizi okuttu diye kimse kendi esi cocugla oturacagı bir ev almasın, öncelikle aile buyuklerinin mulkunu cogaltsınlar. (anne babanın ihtiyacı olur yardım edilir, o ayrı konu )

O zaman biz diye bi kavram olmaz
Benim param benim ailem - senin paran senin ailen olur
Bazı aileler tuhaf, bu durumu kullanabilir
Oysa ki çocuğa bakmak büyütmek zaten görevleri
Büyüyünce geri iade etme koşuluyla mı çocuk bakılır
Tuhaflar.

Bi de zaten normal bi aile bile olsa ben ortaklı işe karşıyım
Böyle bi durum teklif edildi evlenmeden önce
Reddettim
Binada dıdının dıdısının hakkı var bi ben eksiğim yani..
Şimdi onlar kendi içinde tartışıyolar
Ben ayrı bi semtte eşimle beraber ev aldım, 10 yıl borçlu da olsam banka dışında kimse ile işim yok ortak ta yok
Çok şükür
Allah isteyen herkese versin

Kesinlikle
Bi de anne baba kaç yıl yaşar bilemiyorum ama
Bu süre zarfında zaten ev kullanılmış, eskitilmiş ve 5 kuruş kira verilmemiş olacak görümce kayın tarafından
Eee konu sahibinin kirası ne olacak o zaman ? Millet beleş otururken o başka yerde kira verecek
Hiç adil değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…