böyle mal sahibi olmak istemiyorum!!!

ben ailelerin para yüzünden birbirlerine düşme taraftarı değilim... ohh yiyiciler tuhaflar felanda diyemem eşinin ailesi için çünki bazı aileler böyle yaşam şekilleri bu onlara göre normal.... herkes farklı farklı yaşam tarzlarına sahip bizlere uygun gelsede gelmesede ....

ama para vermenede taraftar değilim açıkçası ...hiç öyle yoluncak kazmıyım felan diyede kendinizi gaza getirmeyin emin olun öyle düşünmüyolardır ... karşı tarafıda kırmadan aranızda tartışmalara izin vermeden eşinizle halledin durumu bakın onlarda abi abla olarak eşinizin okumasına yardımcı olmuş açıkçası ne abiler var kardeşlerinden bir yudum suyu esirgeyen ....

ya maddi acıdan bakmayayım iyimser olayım diyorum ama olunmuyo arkadaşım.ne demek sen koştur çalış eşin öyle kendinizden kısın.snra kaynınlar rahat etsin diye ev alınırken ver parayı kayınpeder üstüne alsın.görümcede rahata ersin.sonra??.kayınpeder ölünce 2 katlı evi böl 3 e bakalım nasıl bölünüyo.saçmalığa bak.ne bencil insanlar ya.sakın sakın geri adım atma.hatta daha tartışma kesin cevabını ver bitir tartışmayı.huzurunuz kaçmasın boşuna.

İyi de bu vefa borcu nasıl biter? Kime göre yeterli. Sonradan karşılığının olacağını bildiğin için mi kardeşine yardım etti?
Bunlar da onun çocuklarına elinden geldiğince bir şeyler yapar ama ortak alınacak bir mal için de tüm birikimini vermesini ben vefayla bağlayamadım.

aynen!
ablasına aldıgı ev yegenine kalacak.
hem bu adam yegenlerini ablasını dusunuyor da ilerde kendi cocugu ne olacak?
daha dogmamıs cocugun rızkıyla oynuyorlar.

esiyle sorunlar bolumunde bir kadın vardı, kocası gorumcesinin evinin icini yaptırsın diye kredi cekmisti...
konu sahibi, o konuyu bul bir oku bence.
eşlerin yapacaklarında sınır yok.
siz uyanık olacaksınız...

yegeninize de simdiden basarılar dilerim...
kıt kanaat gecinse bile insan ogrenciligi bilen okutmak icin birseyler yapıyor zaten.

Son düzenleme:
Ben resmiyette niye kayınpederin üstüne oluyo bütün evler o kısmı anlamadım
Senin de baban var, siz böyle bi pazarlığa tutuşuyo musunuz ?
Tuhaf, kaç yaşında insanlar kendi mal varlıklarını kendi adlarına alsınlar
O ölünce şu ölünce hesapları da hiç normal gelmiyo bana

Allah göstermesin de kimisi zaten boşanma durumların da gelin-damat taraflarına mal düşmesin diye
Kendi babasının adına yapabiliyo, böylece eşinin üstünde mal görünmediğinden boşanma durumunda bölüşülmüyo

tekrar bi okuyun isterseniz yazdıklarımı ....nerden çıkarıyosunuz şimdi bunu vefa yüzünden paranızı verin mi dedim ben ....eşinizle konuşun halledin yazdım kendinizi gaza getirmeyin aileler arası kavga olmasın yazdım ...napalım arkadaşı iyice üzüp vayyy ne kadar yiyiciler ne kadar benciller yuhhh pesss yazıp hem arkadaşın moralini bozalım hemde yapıcı yerine iyice yıkıcı olalaım öylemi?

Kesinlikle
Eminim konu sahibi de kira ve kpss yüzünden çocuk erteleyenlerdendir
Bi de üstüne ben yiyemedim sen ye mi diyecek görümcesine, çok saçma
Kendileri de nasıl böyle bi teklifte bulunur kiracı insana, gelecekteki yeğenlerinin hakkına gasp resmen anlamadım

Biliyorum
O konuya da şok olmuştum zaten
Ablası da eniştesi de memur ama krediyi konu sahibinin eşine çektirmişlerdi de
Neyse ki konu sahibi sonunda geri aldı. Çok şükür
Umarım bu konuda öyle son bulur

Teşekkürler

Ben sen vefa yüzünden ver diyorsun demedim zaten. Açıkça da “ver” demiyorum demişsin. Yazdıkların çok net merak etme. Ben vefa için demek istedim ama keşke senden alıntı yapmasaymışım. Kızacağını bilseydim…

ayy aman nefret ediyorum bu durumlardan, benim eşimin ailesi iyiler hoşlar, ev alın, bizim para biriktirme huyumuz yoktur siz yapın diyorlar, falan fişman, kendileri de kirada, ama düğünümüzü kendimiz yaptık, bütün borcu biz üstlendik, bi tek takım kalmadı, üstüne üstlük eşimin ailesinin bilmediği borcuda var, tek bir talebim bile olmadı nerde ucuz eşya gelinlik var onları aldım, karı koca memuruz, ancak eşim tuhaf, ailesi tarafından para ile ilgili bi mevzu geçsin, görümcelerin bi kursu bişisi olsun, hemen zıplıyor bizim halletmemiz lazım, kardeşim nişanlı düğüne yardım etmemiz lazım, hooopp hacıı hala borç ödüyoruz, her ay maaşlar eksi bakiyeden gidiyo kredi kartıyla yaşıyoruz diyorum ama duyan kimm

Millet ne uyanık olmuş vay arkadaş ya ..
Sen o parayı kazanabilmek için kendinden hayatından ödün ver. Utanmadan millet de çanak tuttusun..

Evin kp üzerine olması apayrı bir saçmalık. Orda görümce ve kaynın oturacak olması da.
Millet hayatını kurtarsın siz hala kiralarda sürünün.
Kim Allah razı olsun diyecek.!! herkes kendi rahatına bakacak.

Ayrıca ben ölünce o ev senin ne demek. Kimin ne kadar yaşayacağı alnında mı yazıyor

Sonuna kadar haklısın arkadaşım arkasında da dur. Niye erkek tarafının aileleri böyle davranıyor anlayamıyorum ya!

o zaman siz çalışmayın evinizde keyfinize bakın. eşiniz tek maaşla hepsine yetişsin bakalım kolay mı bol keseden dağıtmak

ya ne bileyim öyle okunca sanki yazdıklarıma cevap vermişsin sandım geçenlerde de böyle bir olay oldu kardeşlik önemli para için birbirinizi kırmayın tarzı bişeyler yazdım oooo bi de kaç kişiye açıklama yapmak zorunda kaldım anlatıyorum anlatıyorum yok en son bıraktım çıktım yine öyle zannettim :)) malum bazı arkadaşlar her yazılanı kendilerine göre yorumladıkları için insan bazen geriliyo :))

Son düzenleme:
Bu tur konularda avrupalilara ozeniyorum.

keske bizdede herkes kendi isini halletse.

aileler mudahil olmasa.

adamlar daha sorumluluk sahibi oluyor.
Tatile bile giderken herkes kendi parasini kaxaniyor o yil kazandigini harciyor tatilde.

kimsenin kimseye eyvallahi yok
anne baba olunce mal davasi da yok haliyle.
Birbirine dusmuyorlar bzm gibi

Valla ben adamı boğarım, kimse kusura bakmasın.

Yok iyilikle anlatıcam, tatlı dille ikna edicem filan diye hiçççç uğraşamam. Bir güzel ayrılıkla tehdit de ederim gerekirse.

Ben milletin enayisi miyim ya? Kendimden ödün vereyim, dişimden tırnağımdan artırayım yatırım yapabilmek için, millet sefasını sürsün bilmem kaç yıl sonra belki bana miras kalıcak diye bütün paramı vereyim sefalet çekeyim, millet te keyfini sürsün, iyimiş valla, yok öyle bir dünya.
Ya kocam aklını başına alır, ya da ağzını burnunu kırarım valla çok sinirlendim

bu zihniyet ile başlanılan hayır işleri hayırlı olmuyor..
Konu sahibi ne olursa olsun asla kabul etmemeli...
eşi diretiyorsa da, maddi olarak eşine yardım etmemeli tek başına hepsinin altından kalkabiliyor mu bakalım.!

Son düzenleme:
gel de evi de kocayı da terk etme.asıl suçlu bunu sizden isteyenler.Allah onları bildiği gibi yapsın

gel de evi de kocayı da terk etme.asıl suçlu bunu sizden isteyenler.Allah onları bildiği gibi yapsın

aynen ablaaa
madem öyle aynı düşünceyi karısının ailesi içinde benimsesin
güvensizlik bencillik ve cimrilik had safhadaaa

kesinlikle haklısın.bence asla böyle bir şeyin içine girmeyin ortak olunan işten hayır gelmiyor sonra başınız daha çok ağrır.azıcık aşım ağrısız başım kendi yağınızla kavrulun derim ben.

Anladığım kadarıyla siz de kiradaınız. Siz kiradayken neden başkası otursun diye ev alasınız ki.

Kardeşim sakın verme,bizde de durum aynı, herkes ev sahibi oldu benden para ala ala.Ben daha kiracıyım kimsecikler ev alsam ne yardım eder ne de yanaşır.Asla taviz verme seni enayi zannediyorlar.Kayınbabam daha bu yaz para istedi gitti paralarım,emeklerim.Bende enayi gibi sabahın köründe çocukları bakıcıya bırakıp işe gideceğim. Biri bizden para isteyince ve geri gelmeyince huzurum kalmıyor. Eşimde ailesine yardım etmenin mutluluğunda. Aslında böylelerini boşayacaksın,gel gör ki çocuklar var,düşüncesizler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…