ben ailelerin para yüzünden birbirlerine düşme taraftarı değilim... ohh yiyiciler tuhaflar felanda diyemem eşinin ailesi için çünki bazı aileler böyle yaşam şekilleri bu onlara göre normal.... herkes farklı farklı yaşam tarzlarına sahip bizlere uygun gelsede gelmesede ....
ama para vermenede taraftar değilim açıkçası ...hiç öyle yoluncak kazmıyım felan diyede kendinizi gaza getirmeyin emin olun öyle düşünmüyolardır ... karşı tarafıda kırmadan aranızda tartışmalara izin vermeden eşinizle halledin durumu bakın onlarda abi abla olarak eşinizin okumasına yardımcı olmuş açıkçası ne abiler var kardeşlerinden bir yudum suyu esirgeyen ....
Kesinlikle katılıyorum
Kendileri kiracı, İstanbul da ev alamıyoruz bari küçük şehirde alalım onun kirasıyla burdaki evin kirasına katkı sağlarız diye düşünürken olacak iş değil böylesi.
Benim ablam bırakın geçmişi, çeyizim de bile hatrı sayılır yardımı vardır
Ben anlamam pek bu tarz şeylerden zaten
Ama kendim zaten konut kredisi ödüyoken ablama ev araba vs. tarzı bişey almam, o bana baktı etti demem eşime büyük haksızlık olmaz mı ? Bi de evlendik herkesin belli geçimi var kendince.
İlerde bende yeğenime yaparım diyorum ( 17 yaşında yeğenim) ama ölçüsün de yani, kalkıp yeğenime daire alamam
İyi de bu vefa borcu nasıl biter? Kime göre yeterli. Sonradan karşılığının olacağını bildiğin için mi kardeşine yardım etti?
Bunlar da onun çocuklarına elinden geldiğince bir şeyler yapar ama ortak alınacak bir mal için de tüm birikimini vermesini ben vefayla bağlayamadım.
aynen!
ablasına aldıgı ev yegenine kalacak.
hem bu adam yegenlerini ablasını dusunuyor da ilerde kendi cocugu ne olacak?
daha dogmamıs cocugun rızkıyla oynuyorlar.
esiyle sorunlar bolumunde bir kadın vardı, kocası gorumcesinin evinin icini yaptırsın diye kredi cekmisti...
konu sahibi, o konuyu bul bir oku bence.
eşlerin yapacaklarında sınır yok.
siz uyanık olacaksınız...
yegeninize de simdiden basarılar dilerim...
kıt kanaat gecinse bile insan ogrenciligi bilen okutmak icin birseyler yapıyor zaten.
tekrar bi okuyun isterseniz yazdıklarımı ....nerden çıkarıyosunuz şimdi bunu vefa yüzünden paranızı verin mi dedim ben ....eşinizle konuşun halledin yazdım kendinizi gaza getirmeyin aileler arası kavga olmasın yazdım ...napalım arkadaşı iyice üzüp vayyy ne kadar yiyiciler ne kadar benciller yuhhh pesss yazıp hem arkadaşın moralini bozalım hemde yapıcı yerine iyice yıkıcı olalaım öylemi?
ayy aman nefret ediyorum bu durumlardan, benim eşimin ailesi iyiler hoşlar, ev alın, bizim para biriktirme huyumuz yoktur siz yapın diyorlar, falan fişman, kendileri de kirada, ama düğünümüzü kendimiz yaptık, bütün borcu biz üstlendik, bi tek takım kalmadı, üstüne üstlük eşimin ailesinin bilmediği borcuda var, tek bir talebim bile olmadı nerde ucuz eşya gelinlik var onları aldım, karı koca memuruz, ancak eşim tuhaf, ailesi tarafından para ile ilgili bi mevzu geçsin, görümcelerin bi kursu bişisi olsun, hemen zıplıyor bizim halletmemiz lazım, kardeşim nişanlı düğüne yardım etmemiz lazım, hooopp hacıı hala borç ödüyoruz, her ay maaşlar eksi bakiyeden gidiyo kredi kartıyla yaşıyoruz diyorum ama duyan kimm
Ben sen vefa yüzünden ver diyorsun demedim zaten. Açıkça da “ver” demiyorum demişsin. Yazdıkların çok net merak etme. Ben vefa için demek istedim ama keşke senden alıntı yapmasaymışım. Kızacağını bilseydim…
Allah göstermesin de kimisi zaten boşanma durumların da gelin-damat taraflarına mal düşmesin diye
Kendi babasının adına yapabiliyo, böylece eşinin üstünde mal görünmediğinden boşanma durumunda bölüşülmüyo
gel de evi de kocayı da terk etme.asıl suçlu bunu sizden isteyenler.Allah onları bildiği gibi yapsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?