Böyle bir ilişki olabilir mi? Siz olsanız ne yapardınız?

Canım benim genceciksin daha 32 nedir ki yani??? Evlenme yaşı artık geç, anne olma yaşı da... senin o çok bilmişler koca diye kudurmuş kendi ayaklarının üzerinde duramamış sanırım...

Ben 2. evliliğimi yaptım şu an ve ilk evliliğimden sonra demiştim ki içime sinmeyen en ufak şey dahi varsa en ufak acaba varsa içimde bir daha evlenmeyeceğim.. çünkü ilk evlilik öncesinde acaba ya da keşke dediğim her şey evlilik süresince canıma okumuştu.
İnan bana doğru adam var ve lütfen onu bekle, evlilik kalp işi, ama 2 kalp işi... tek kişinin itelemesi ile olmaz... hayat müşterek.. her şeyi bir ömür paylaşabileceğin adamı bekle...

Son kısmı okuyunca vazgecerdim ben. Utuyu sen yapınca ne olacak ki? O ütülü kiyafet hic bozulmayacak mı? Bunun hastalığı var yorgunlugu var hamileligi logusaligi var. Birde üstüne kültürler farklı...

Bunu bende soyledim, hasta olunca ne olacak diye, o durumlarda ben yaparim tabi ki dedi. Yine de daha yeni tanimaya calisirken bu sekilde sart kosulmasi hosuma gitmedi. Insan bu evrelerde etkilemeye calisir, bana hizmet edeceksin demez diye dusunuyorum.

Benim esim de dogulu ama ev işinden cocuk bakimina kadar herseyde elinden geleni yapar. Hem de sadece çalıştığım zamanlar değil çalışmadığım donemlerde de. Yani mesele dogu batı degil de zihniyet bence. Cok aşık degilsen boşu boşuna ite kaka yuruteceksen hic baslama iliskiye...

Ne zaman hayatta yapacak birşeyin kalmaz.. o zaman evlen.
Yav o kadar da mikemmel bir şey değil bu evlilik. Hayatta yapılması gereken 3 şey gibi şartlandırmayın kendinizi.
Nasıl büyük bir sorumluluk bir bilseniz..
Evlenmek için evlilik olmaz..!

Keske 3 sey olsa, millete sorsaniz yapilmasi gereken tek sey. Milletten bana ne sozleri de bir yere kadar ise yariyor. Universitede bile herkes niye evlenmiyorsun diye soruyor, sanki cok sorunlu bir insanmisim o yuzden evlenmemisim gibi konusuluyor.

Bizim turkleri gectim bizim toplum yapimiz belli, gecen hafta bir konferanstaydim, amerikalisi, italyani, kanadalisi hepsi neden evlenmiyorsun diye sordu. Dogru insani ariyorum dedim, herkes dogru insani ariyor nerede bu dogru insan dedi birisi. Hadi bizimkilere orf adet toplum yapisi diye diye laf anlatiyorum da yabancilara da niye evlenemedigimi anlatmak baya gucume gitti.

Hep beraber masada yemek yiyoruz, benim akademik nedenlerle anlasamadigim ( makalemi caldi) bir bayan var benimle yasit, surekli cocugum soyle kocam boyle diye anlatti. Bana da kac defa senin benle sorunun ne kocama da soruyorum bunu diyor, kocasini da bir kere bile gormedim ne alaka. Bana ben evlendim sen evlenemedin ondan bana taktin demeye getiriyor, insanlar cok acimasiz ve uzgunum egitim cehaleti goturmuyor. Sirf bu insanlar bu noktadan vuramasinlar diye evlenmek istiyorum bazen ama hayatimi kendi ellerimle karartacak kadar cesaretim yok.

Gül gibi hayatından elin oğluna hizmet etmeye mi vazgeçeceksin bi sorsana ona anası çok mu güzelmiş?
O da ayri bir konu :) henuz iki gundur gorusuyoruz benim annem soyle iyi boyle iyi diye anlatmaya basladi. Benim annem bu dunya da gorebilecegin en iyi insandir dedi, tamam belki oyledir tanimiyorum annesini de, Allah korusun ileride bir sorun olursa benim annem bir melek yapmaz diyecek.

akademik durum farkı, maaş farkı vs bunlar aşılabilir şeyler; ama son yazdığınız madde düşündürdu açıkçası..

eve misafir akrabaları geldiğinde de sürekli hizmet bekler sizden o zaman..

ben böyle yetiştim ama kendimi değiştirmeye çalışırım, deseydi olumlu bakılabilirdi o son maddeye ama adam resmen çizmiş sınırını..

Ya benimki de yapmam dedigi cogu seyi yapiyor su an bilemedim ki. Kisisine bagli sanirim.

Ama evli biri olarak insanlara en buyuk tavsiyem 'evlenmeyin' oluyor. Ben sahsen pismanim ama bekarken de senin kadar rahat degildim, yine de pismanim dusun.

Ve benim gibi pisman olanlardir bence senin evli olmamani kotu bir seymis gibi gosterenler.

Her turlu mutluluklar dilerim :)

Aslinda onemli olan is degil ben yaparim, ona da dedim boyle inat etmesen yapma ne olacak desen yaparim ama inat ettim yapmayacagim diye. O da hala inat ediyor yapman lazim diye. Boyle israrci olmasi beni dusundurdu.

Kesinlikle olmaz.
Adamdan zaten aman aman hoşlanmıyorsunuz, mantık evliliği de olmayacak bu adamla evlenirseniz. Net sizden daha düşük profilli.
"Çalışmak istemezsen bakarım"ın altında "çalışmasan daha iyi" yatıyor. İlk tanışıklıkta bu kadarını diyebiliyor tabii sadece.
Anlattığınız tipte bir adam daha az kazanmayı da hazmedemez, dünyayı size dar eder.

Bu zamana kadar çok güzel gelmişsiniz. Düşünceleriniz, psikolojiniz mükemmel. Bence bozmayın bunu. Son madde özellikle çok itici. His yok mu? Çekim nasıl? 32 yaş mantık evliliği yapmak için çok erken.

Cekim yok diyemem ama ben zaten ilk goruste asik olabilen bir insan degilim zamanla sevebiliyorum. Su an kendime o zamani vermeli miyim diye soruyorum.

Bunu bende soyledim, hasta olunca ne olacak diye, o durumlarda ben yaparim tabi ki dedi. Yine de daha yeni tanimaya calisirken bu sekilde sart kosulmasi hosuma gitmedi. Insan bu evrelerde etkilemeye calisir, bana hizmet edeceksin demez diye dusunuyorum.
O zaman ben yaparım olmuyor işte. Evdeki sekerin tuzun makarnanin yerini bilmeyen yada mutfağı banyoyu neyle temizleyeceğini bilmeyen bir insan size ne kadar bakabilir ki...
Benim esim temizlik yapildimi birlikte benden daha iyi yapar cekyatlari kaldirir banyoyu tuvaleti duvarlarina kadar yıkar. Bir dönem ben ucretsiz izindeydim yaptırmadım ama bunlari tekrar yapmaya baslamasi üç yıl sonra oldu... Yapmam diyen insan yapmaz. Herseye siz yetisemezsiniz birde evde yardımcı istemiyor.

Sakın hocam, dertsiz başınıza dert almayın. Teziniz, doktoraniz, makaleniz vs varken utuyu illaki sen yap. Bu nedir ya? Ben eğitim seviyelerinin ve statülerinin de ayni ya da yakin olmasindan yanayim. Kültür farkı da var. Arkanıza bakmadan uzaklaşın. Net.

Doğu kökenli çoğu erkek böyledir bir tek kendine hizmette beklemez çevresine de hizmet edeceksin. arkadaşım sakın değişecek diye düşünme. 5.5 sene doğuda yaşadım. Kültür farkı olmak üzere bir sürü sorun çıkacak bu neki. Adam başta demiş sana. Senin gibi rahat biri için bu iş yaş derim.

Öncelikle kendinizi harika ifade etmissiniz.Bayıldım size..Biraz önce tvde bir program izledim evlilerin %75i evliliklerinden mutlu değilmiş.Her 3 kisiden biri tekrar şansım olsa evlenmezdim demiş..
Ben çok severek çok isteyerek evlendim halada güzel anlaşırız büyük kavgalarımız yoktur ama şuanki aklım olsaydı evlenmezdim.Çünkü evlilik çok farklı,binbir emekle yürütülen bir kurum.Bu durum insanı çok yıpratıyor zamanla.
Demem o ki kafanda küçücük bir soru işaretide olsa evlenme.O ufacık sorun zamanla dağ oluyor.Şuanki hayatın tüm evlileri kıskandıracak cinsten.Sana laf atan arkadaşların hasetlerinden çatlıyorlardır emin ol.Nasıl mutluysan öyle yaşamaya devam et.Toplum baskısı hayatının her döneminde yakanda asılı olmaya devam edicek nasılsa

X