Böyle bir ilişki olabilir mi? Siz olsanız ne yapardınız?

İçinize sinmeyen birşeyler var ki buraya konu açma ihtiyacı hissetmişsiniz. Bir arkadaşın da dediği gibi sirf evlenmis olmak için evlenmek olmaz ve siz de bu konuda çok akıllıca davranmissiniz, öyle davranmaya da devam edin.
Az çok insanları tanımıştir ve para konusunda sizi tavlamak icin şimdilik ister çalış ister çalışma şeklinde konuşuyor olabilir. Belki iş gerçekten sizin çalışmamanıza gelse konu söylediği kadar rahat davranmiycak. Kişiliğine etki eden ataerkil yapısını da siz düzeltemezsiniz kesinlikle, ben katlanirim ona uyum sağlarım diyorsanız ciddi adım atın.
Kısaca ve bence vazgeçin, akıllıca alinmis kararlar üzerine en sonunda bir yanlış yapmayın.

Son düzenleme:
Yaşında hiç bisey yok. Evlenme geri kafali bi insanla olmazzz bende egeliyim. Biz biraz esitlikten yanayiz paylaşimci yapidayiz bir iki gun severek isteyerrk yaparsın daha sonra gücüne gider dedikleri. Agrisiz başını agriya sokma emin ol sen otur nen bakmaya mukellefim bile derken senin ondan cok kazandığını haketmediği icin demiştir.

hem kariyerini hem ev islerini aynı anda nasıl yürütebilirsink. sendeki anaçlığı görmek istiyor o annesinde gördügünden ama senın durumun buna elverisli degilki. calısıyorsun maddi durumda varken haftada bır temizlik elemanının gelmesi cok normal.. bence asılacak bır konu konusup hem ev ıslerının hem karıyerın cok zor ve yorucu yıpratıcı oldugunu anlatırsan dusunup mantıklı bulabılır yemegını sen yapıcaksın e kucuk ıslerıde sen yaparsın zaten ıs yaptıgını gorucek.

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle herkesin bayramını kutlarım. Bdv sürekli okuduğum bir platform, burası sayesinde çok deneyim kazandım diyebilirim, başkalarının kötü deneyimlerinden ders çıkarmayanlar kendi acı deneyimlerini yaşarlarmış, bu platform kötü olaylar karşısında dik durabilmek için çok güzel akıllar veriyor bana göre. Size benim için çok önemli bir şeyi danışmak istiyorum, böyle şeylere dışarıdan karar verilmesi çok zor biliyorum o yüzden ayrıntılı yazacağım koşullarımı, uzun olacak biraz kusura bakmayın lütfen.

32 yaşındayım, akademisyenim, hiç evlenmedim. Evlenmeyi istiyorum tabi ki ama evlenmezsem ölecekmişim tüm hayatım mahvolacak gibi bir ruh halimde yok. Nasip böyle demek ki diyip dua ediyorum hayırlısı olsun diye, işimde ilerlemeye çalışıyorum, yılda 3-4 kez yurtiçi, 1 kere de yurtdışı tatiline çıkarım, ailem de çok iyi insanlar, özet olarak evlilik dışında çok güzel bir hayatım var çok şükür.

Zaman zaman duygusal boşluğa düşsem de kötü bir evlilik yapıp hayatımı zindana çevirmektense yalnız olup mutlu olurum diye düşünüyorum. Bu zamana kadar çevre baskısını çok önemsemiyordum ama artık önemsemeyeceğim kademeyi çoktan geçtik. Hayatımdaki cogu insan bilincli veya bilinçsiz beni bu yönden vurmaya çalışıyor çünkü eleştirebilecekleri başka yönüm yok onlara göre. Çok sevdiğim lise arkadaşlarımla buluştum bugün, hepsinin çoluğu çocuğu var tabi hatta ikisi ikinci evliliklerini yapıp tekrar çocuk sahibi oldular, bana aciyor gibi konuştular, ben hayatımdam memnun olduğumu söylememe rağmen. Onlara göre çok üzgün olup sürekli ağlamalıyım, nasıl bu yaşta bekar olup mutlu olabildiğime inanmıyorlar. Bu nedenle artık kimse ile buluşmak istemiyorum, ben açmasam bile konu dönüp dolaşıp benim evlenememe geliyor, herkesin söylediği artık üzümün çöpü armudun sapı deme, önüne gelenle evlen yani.

Karşıma çok aday çıktı şimdiye kadar, hepsinin mükemmel kariyerleri vardı, doktor, mühendis, hakim vs. Ama görmeniz lazım davranışları, daha ilk buluşmada maaş kartını bana vereceksin demi demeler, ben senin kişisel ihtiyaçlarına izin vermem mi diyenler, sen şu kadar alıyorsun şöyle işletirim ben o parayı mı demeler, ne kadar tuhaf erkek varsa hepsi çıktı maalesef, durum böyle olunca bile bile lades diyemiyorum. Cevremdeki insanlar bu durumlari bilmeme ragmen beni sucluyorlar, kimler kimler cikiyor hep sen bir bahane buluyorsun, kimsenin kocasi dort dortluk degil diye.

Simdiye kadar tek iliskim oldu, o da istemeye gelecegi hafta baska bir kizla mesajlarini yakaladim, evlenmeden bunu yapan evlenince neler yapmaz dedim ayrildim. Cok isabetli bir karar vermisim uc ayda nisanlanip evlendi. Uzerinden 1.5 sene gecti, bu kadar kotu bir insan bile mutlu ben niye olamiyorum diye dusunmuyor degilim ara sira da olsa. Ama sirf o evlendi diye oylesine biri ile de evlenmek istemiyorum, ben mutlu bir evlilik yapmak istiyorum.

Cok cok uzattim buraya kadar okuyan varsa cidden cok sansliyim.

Sormak istedigim sey su, karsima gonlume gore birisi cikmiyor, yas da ciddi derecede ilerledi, karsima cikan insanlarin kusurlarini gormemelimiyim? Yeni birisi cikti karsima, eski ben olsa hic dusunmeden gorusmeyi keserdim ama saydigim sebeplerden acaba olabilir mi diyorum, arti ve eksi yonlerini yazarak size danismak istedim.

1. Ayni yastayiz, meslegi memur. Eskiden olsa kariyerler denk olsun derdim ama artik insan olsun meslegi o kadar da onemli degil diye dusunuyorum.

2. Benden az kazaniyor ama ben eskiden beri paraya cok onem veren biri degilim. Ozellikle istersen calisirsin, istemezsen ben sana bakmakla yukumluyum demesi cok hosuma gitti. Ben calismadan yapamam zaten ama karsima hep param icin gelen adamlar oldugu icin boyle demesi hosuma gitti.

3. Cok yakisikli diyemem ama eli yuzu duzgun biri

4. Korumaci biri, ilgili bir sevgili olacagini dusunuyorum ama tabi emin de degilim

5. Ben egeliyim, o dogulu. Burada bu konu hakkinda okudugum paylasimlar beni korkuttu aslinda ama onyargili olma dedim. Ama tam olarak ataerkil bir yapiya sahip. Daha yeni tanisiyoruz bana soyledigi " bir kadin kocasina hizmet etmekten gocunmamali", bende calisiyorum niye sana hizmet edeyim ne yapilacaksa beraber yapariz dedim, ben eski kafaliyim yapamam diyor. Ben bilmeme ragmen ben utu yapmayi bilmiyorum bir kadin tutariz haftada bir gelir yapar diyorum, yok olmaz sen ogrenirsin diyor, niye inat ediyorsun diyorum, cunku senin yapmani istiyorum bu onemli diyor. En cok takildigim konu bu oldu acikcasi.

Sizce bu asilabilecek bir sorun mu, gorusmeye devam etmeli miyim? Buraya kadar okuyan arkadaslar varsa cok tesekkur ederim, gorusleriniz benim icin cok onemli.

bence denemelisin saydın şeyler sorun bile değil onu aşarsın bir şekilde

Özellikle çalışan bir kadının kocasının ihtiyaçlarını karşılamak için ayrıca çalışması, iki kişinin temizliği, yemeği, bulaşığı, ütüsü hepsini tek başına üstlenmesi çok zor çok. Bu adam da bir suyunu belki bir çayını bile kalkıp kendi almayacak bir tip gibi geldi bana. Kadın kocasına hizmet etmeli mantığı nedir arkadaş ya.

Ben de çalıştığım halde evde birçok şeyle ben ilgileniyorum, bu saydığım islerin çoğunu ben yapıyorum ama eşim yardımcı değil diyemem. Ama kadınlar da kaniksamiş bu erkekler iş yapmaz düşüncesini. Ben mesela, eşimin ben söylemeden evi hep süpürüp sildigini, geri kalan bütün işleri sadece ben istediğimde yaptığını (bazen yemek yapması, çamaşırları katlanması, belki banyoyu yıkaması vs.) söylediğim zaman "daha ne istiyorsun, daha ne yapsın adam" gibi tepkiler alıyorum. Bence çok komik. Ve sık sık düşünüyorum, ona bu derece aşık olmasam asla böyle yaşamaya katlanamazdim. Bugün yemek yapmak istemiyorum dediğimde bir şey demez asla ya dışarıda yeriz ya eve söyleriz ya da peynir ekmek çay bile koysam yer ama yine de iki kişinin sorumluluğunu sürekli hissediyorum. Ütü yapmaktan nefret eder ve bir gömlek bir tişört bile utulememesi bana çok batıyor çünkü ben de nefret ediyorum ama o yapmadığı için ben yapıyorum, başka şeylerle telafi etmese ve aşk olmasa çekemezdim.

Emin olun ki size evlenin diye baskı yapanlar aslında sizin bekar hayatınızı kıskananlardır. Ayrıca bu kariyeri evde sırf eşiniz istiyor diye ütü yapmak için yapmadınız. Benim güzel bir evliliğim var maşallah ikimizde çalışıyoruz ev işlerinde de her zaman yardımcıdır kavgasız gürültüsüz çokta iyi anlaşırız. Ama dünyaya bir daha gelsem evlenmem. 33 yaşında evlendim hiç bir zamanda geç kaldığımı düşünmedim. Evlilik için yanlış insanları hayatınıza sokmayın.

Yani bende despot kendini maco zannedip kadini hor goren adamlari bir kasik suda bogabilirm :) ama sanki bu cocuk sana yapmalisin degil de hani utu bile bilmem deyince yapmani isterim demek istemis.sen de cok korkutmussun sanki? Bu zamana kadar cok guzel kararlar almissin sana uygun mu degl mi once buna bak.ayni pencerelerden mi bakiyorsunuz ? Bu onemli

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle herkesin bayramını kutlarım. Bdv sürekli okuduğum bir platform, burası sayesinde çok deneyim kazandım diyebilirim, başkalarının kötü deneyimlerinden ders çıkarmayanlar kendi acı deneyimlerini yaşarlarmış, bu platform kötü olaylar karşısında dik durabilmek için çok güzel akıllar veriyor bana göre. Size benim için çok önemli bir şeyi danışmak istiyorum, böyle şeylere dışarıdan karar verilmesi çok zor biliyorum o yüzden ayrıntılı yazacağım koşullarımı, uzun olacak biraz kusura bakmayın lütfen.

32 yaşındayım, akademisyenim, hiç evlenmedim. Evlenmeyi istiyorum tabi ki ama evlenmezsem ölecekmişim tüm hayatım mahvolacak gibi bir ruh halimde yok. Nasip böyle demek ki diyip dua ediyorum hayırlısı olsun diye, işimde ilerlemeye çalışıyorum, yılda 3-4 kez yurtiçi, 1 kere de yurtdışı tatiline çıkarım, ailem de çok iyi insanlar, özet olarak evlilik dışında çok güzel bir hayatım var çok şükür.

Zaman zaman duygusal boşluğa düşsem de kötü bir evlilik yapıp hayatımı zindana çevirmektense yalnız olup mutlu olurum diye düşünüyorum. Bu zamana kadar çevre baskısını çok önemsemiyordum ama artık önemsemeyeceğim kademeyi çoktan geçtik. Hayatımdaki cogu insan bilincli veya bilinçsiz beni bu yönden vurmaya çalışıyor çünkü eleştirebilecekleri başka yönüm yok onlara göre. Çok sevdiğim lise arkadaşlarımla buluştum bugün, hepsinin çoluğu çocuğu var tabi hatta ikisi ikinci evliliklerini yapıp tekrar çocuk sahibi oldular, bana aciyor gibi konuştular, ben hayatımdam memnun olduğumu söylememe rağmen. Onlara göre çok üzgün olup sürekli ağlamalıyım, nasıl bu yaşta bekar olup mutlu olabildiğime inanmıyorlar. Bu nedenle artık kimse ile buluşmak istemiyorum, ben açmasam bile konu dönüp dolaşıp benim evlenememe geliyor, herkesin söylediği artık üzümün çöpü armudun sapı deme, önüne gelenle evlen yani.

Karşıma çok aday çıktı şimdiye kadar, hepsinin mükemmel kariyerleri vardı, doktor, mühendis, hakim vs. Ama görmeniz lazım davranışları, daha ilk buluşmada maaş kartını bana vereceksin demi demeler, ben senin kişisel ihtiyaçlarına izin vermem mi diyenler, sen şu kadar alıyorsun şöyle işletirim ben o parayı mı demeler, ne kadar tuhaf erkek varsa hepsi çıktı maalesef, durum böyle olunca bile bile lades diyemiyorum. Cevremdeki insanlar bu durumlari bilmeme ragmen beni sucluyorlar, kimler kimler cikiyor hep sen bir bahane buluyorsun, kimsenin kocasi dort dortluk degil diye.

Simdiye kadar tek iliskim oldu, o da istemeye gelecegi hafta baska bir kizla mesajlarini yakaladim, evlenmeden bunu yapan evlenince neler yapmaz dedim ayrildim. Cok isabetli bir karar vermisim uc ayda nisanlanip evlendi. Uzerinden 1.5 sene gecti, bu kadar kotu bir insan bile mutlu ben niye olamiyorum diye dusunmuyor degilim ara sira da olsa. Ama sirf o evlendi diye oylesine biri ile de evlenmek istemiyorum, ben mutlu bir evlilik yapmak istiyorum.

Sormak istedigim sey su, karsima gonlume gore birisi cikmiyor, yas da ciddi derecede ilerledi, karsima cikan insanlarin kusurlarini gormemelimiyim? Yeni birisi cikti karsima, eski ben olsa hic dusunmeden gorusmeyi keserdim ama saydigim sebeplerden acaba olabilir mi diyorum, arti ve eksi yonlerini yazarak size danismak istedim.

1. Ayni yastayiz, meslegi memur. Eskiden olsa kariyerler denk olsun derdim ama artik insan olsun meslegi o kadar da onemli degil diye dusunuyorum.

2. Benden az kazaniyor ama ben eskiden beri paraya cok onem veren biri degilim. Ozellikle istersen calisirsin, istemezsen ben sana bakmakla yukumluyum demesi cok hosuma gitti. Ben calismadan yapamam zaten ama karsima hep param icin gelen adamlar oldugu icin boyle demesi hosuma gitti.

4. Korumaci biri, ilgili bir sevgili olacagini dusunuyorum ama tabi emin de degilim

5. Ben egeliyim, o dogulu. Burada bu konu hakkinda okudugum paylasimlar beni korkuttu aslinda ama onyargili olma dedim. Ama tam olarak ataerkil bir yapiya sahip. Daha yeni tanisiyoruz bana soyledigi " bir kadin kocasina hizmet etmekten gocunmamali", bende calisiyorum niye sana hizmet edeyim ne yapilacaksa beraber yapariz dedim, ben eski kafaliyim yapamam diyor. Ben bilmeme ragmen ben utu yapmayi bilmiyorum bir kadin tutariz haftada bir gelir yapar diyorum, yok olmaz sen ogrenirsin diyor, niye inat ediyorsun diyorum, cunku senin yapmani istiyorum bu onemli diyor. En cok takildigim konu bu oldu acikcasi.

Sizce bu asilabilecek bir sorun mu, gorusmeye devam etmeli miyim? Buraya kadar okuyan arkadaslar varsa cok tesekkur ederim, gorusleriniz benim icin cok onemli.

Merhaba,
İyi özellik olarak saydığınız herşey aslında ataerkil yapıdan geliyor. Yani istersen çalış istersen çalışma cümlesinin altında bile 'Kadın dediğin evinde oturur çalışmaz' fikri var aslında. Geri kafalı bi adamla çok zor malesef, tecrübeyle sabit. Ataerkil bir yapıdan gelen erkek için sizin yüksek maaş almanız da kariyeriniz de sorun olacaktır. Kadın hep 1 adım geride durmalı ve evine erkeğine hizmet eden fedakar bir anne olmalıdır böyle bir erkek için. Şimdi nazik ve hoşgörülü görünüyor eminim, ama kendini ezik hissetmeye başladığında ilk iş psikolojik olarak sizi ezmeye başlayacak.
Bu kadar akıllı ve eğitimli bir kadının kendini feda etmesine üzülürüm.
Her durumda mutluluklar dilerim:)

İllaki evlenmek zorunda değilsin bence acele etme su an çok güzel bir hayatın varmış bozma derim mutsuz evlilik insanı yavaş yavaş öldüren bir ilaç gibi yanlış insanla olmaktansa yanlız kalmanı tavsiye ederim.

5.maddenize kadar bi şans verilebilir diyodum ama hayır bu adamla olmaz.Ayrıca evli arkadaşlarınızın size bu acıma duygusu bi maske aslında evliliği güzel gidenler dahi o eski bekar günlerini ozlerler.Ananem hep evlenenin bin bekarin bir derdi var derdi.Ki yaşınız daha çok genç dert etme kısmından çok uzakta olmalısınız.

Umarım aşk dolu bi yuva kurarsınız doğru zaman gelince:KK200:

Meslektaşız ve yaşlarımız yakın. Sizi eleştirecek başka bir şey olmadıkları için buna takmışlar. Nişanlım karşıma çıkmadan hep aynı şeyi söylerdim soranlara; bekar halimden daha mutlu olacaksam evlenmek istiyorum derdim. Çok seçicisin falan dedikleri zamanda evet ben böyleyim deyip konuyu kapatıyordum. Takma sen takmadıkça onlar da üstüne gelmekten vazgeçerler.

Baştan sona okudum.
Mahalle baskısı yüzünden evlenmek için evlenmeyin.
Bu adam olmaz diye bi his oluştu bende.
Maddi denklik bu yere kadar idare edilir de hayata bakış açısı çok önemli

Arkana bile bakma uzaklaş. Sen eski kafalı değilsin. Vizyonun var anlattıklarına bakarak. Vizyonsuz bir adamdan sana koca olmaz. Bu adam senin akademik kariyerinden rahatsız olacak zamanla. Aldigin para onun egolarına zarar verecek çünkü kompleksli. Yurt dışına tatile gitmek senin için hayal olacak . Zamanla sen de onu beğenmeyeceksin. Ütü yapmayı bilmiyorsun bunun için evine kadın alamayacak kadar kısıtlı bir rolün olacak o evde.

Asla olmaz...

Ev islerini seninle birlikte yapabilecek , akademik olarak da maaş olarak da senden bir adim önde, egoları olmayan ve sana özgür hayatında destek olacak, eve girdiğinde kasvet değil huzur verecek, kendini rahat ifade edebildigin biri olsun hayatında. Yoksa çok da lazim değil.

Adam bildiğin hanzo

Merhaba Arkadaşlar,

Senden sadece 1,5 yas buyugum. Akademisyenim. Ben boyle bi evlilik yaptim sadece benden cok kazaniyordu. Ustelik ayni kulturlerin cocuguyduk. Ne oldu dersen su anda bitiyor. Bir de cocuk var arada ustelik. Bugunku aklim olsa ayni senin gibi yasardim. Meslegimizin firsatlari malum. Evimin her isini yaptim hiç de gocunmadim. Ama malesef gercek su k sen su akademik camiaya girdin mi en gec 20 seneye prof.sun o hala memur. Iyi dusun

Yaa çok hoşsunuz size kocaman sarılmak istedim :KK50: Bi de çevrenizdeki arkadaşlardan arındırmak istedim sizi, keşke arkadaş olsaydık :)
Aranızda cinsel çekim yok anladığım kadarıyla, bence hiiç girmeyin bu işe. Ütüyü sen yapacaksın diye niye diretir ki insan? Tuhaf geliyor bu tarz dayatmalar. Evlilik her iki kişiyi de mutlu edecekse, hayatlarındaki sorumlulukları yükleri hafifletecekse güzel, omzunuza yük olacak bi evlilik mutlu edebilemez bana göre.

X