Siz yegeninizi duzeltmekten önce size şiddet gösteren abinizi ve deger vermeyen babanizi duzeltinçok güldüm bu duruma..benim derdim yeğenimin bu durumu nasıl düzelir.
kıskanmakmı..tövbe tövbeee
Bunun derdine anne babanın düşmesi lazım. Sadece sizin düşünmenizle olmaz çünkü. Genelde aileler çocukları melek olarak gördükleri için önemsemiyorlar. Çocuklar yalan söylemeyi de, dedikodu yapmayı da, paylaşımcı olmayı da bu yaşlarda öğreniyorlar. O yüzden saldım çayıra mevlam kayıra anlayışı ile çocuk yetişmez.biz ablamla rahatsız etmemek için hiç gitmeyiz karşıya..ama onlar hep burdadır.zaten benim kaygımda 7 yaşında karakteri böyle olan bi çocuk nasıl düzeltilir..kötü olan kimse durumun ciddiyetinin farkında değil..
çocuk saatlerce aşk dizileri izler,annesiyle beraber..bu bile ne kadar yanlış..
Şımarık terbiyesiz çocukları hiç sevmem..
Çoçuk diye hoş görüylede karşılamam.
Çoçuk dediğin büyüğüne saygı duyacak anca öyle çocuk der bağrıma basarım.
Katılıyorum. Bu amaaan çocuktur diyenler de geleceğin manyaklarını yetiştiriyorlar sağolsunKesinlikle katılıyorum. Ben de hiç sevmem öyle çocukları. Küçük yaşta çocuktur diyip görmezden gelindiğinde ileride başedilemeyen bir kişi oluyor..
aynen egitim kucuk yasda baslamali benimde cocuklarim var iki uc kez uyardiysam halen devam ediyorlarsa empati yaparak onlarin yaptiklarinin ne kadar yanlis oldugunu gosteriyorum misal kizim kendinden kucuk bir cocuga yanindan gecerken okulda celme takiyor iki kez uyarmama ragmen tekrar yapmis oglum gelip soyledi birgun yanimdan gecerken aynisini yaptim totosunun ustune oturunca cok sinirlendi gozleri doldu nasil hosuna gittimi dedim hayir yanitini Verdi bende sen nasil hoslanmiyorsan baskalarinada yapma diye v.s konusdum o oldu bidaha yapmadi oyle hareketler hee tam terside guzel birsey yapmislarsada onlarla gurur duydugumu soyluyorum ve odullendiriyorum her zaman yapmadigimiz bir seyi yapiyoruz mac buda onlari nasil mutlu ediyor anneleriyle mac yapmak en buyuk zevklerinden bi tanesi adete yarisiyorlar iyi seyler yapmakda kesinlikle parayla odullendirmiyorum manevi seyler koyuyorum ortaya gerektiginde yanlis yapmissam ozur bile diliyorum tipki onlardan bekledigim gibi kesinlikle egitim kucukken baslamali agac yasken egilir sozunu unutmayalimKatılıyorum. Bu amaaan çocuktur diyenler de geleceğin manyaklarını yetiştiriyorlar sağolsun
merhaba bayanlar size bi konuda danışmak istiyorum.
Biz abimlerle karşılıklı dairelerde oturuyoruz.abim evli ve iki çocuğu var.
bizim evdeyse ben ablam annem ve babam yaşıyoruz.bu sene okulumdan mezun oldum ve artık evdeyim.ablamsa kpss sınavına hazırlanıyor.
Bayramın 1.günü şöyle bi durum yaşadım.reglimin ilk günüydü rahatsızdım sabah misafirleri ağırladıktan sonra biraz dinleneyim derken odamda,herzamanki gibi yengem çocukları almış yine bize yemek yemeye gelmişler.öfkeli olduğum için bu şekilde yazıyorum.özel hayatımız uyku saatimiz hiçbişey kalmadı..ablam sırf çocukların gürültüsünden,hergün akşama kadar bizim evden çıkmamalarından sınavı kaybettiğini söylüyor..
Babamsa torun sevdası yüznden ablamn sınavı kaybetmesini önemsemiyor bile..yanii onlar istediği gürültüyü yaparlar ama sen çalış çalış..
ben 25 ablam 31 yaşında nice sıkıntılardan sonra kız çocuklarının 2.sınıf olduğu bi ailede yaşıyorum.
Ben o gün dinlenirken yengem 7 yaşındaki 2.sınıfa giden yeğenime sesleniyor zeyneeep gel yemek ye..
tekrar tekrar...artık bağırıyor gel yemek ye ye diye.kendi evleri karşıda olmasına rağmen benim bu bağırtıdan rahatsız olmam umurlarında bile değil.hasta olan insana saygı yokki sabahın 8 inde yine onların gürültüsüne kalkıyoruz hemen hemen hergün..
5-6 kere yengem bağırınca kalktım gittim tv başında dizi izleyen yeğenime annen seni kaç kere çağırıyor bak git mutfağa yemeğini ye hadi diyorum.ama kızın umrunda bile değil.tekrar söylüyorum zorla gidiyor ve mutfakta ağlıyor..
o sıra yengemde halan doğru söylüyor kaç kere çağırdım senii derken yeğenimin verdiği cevap nedir biliyomusunuz...
-Onaneee aaaa onaneeee aaaa...!!!
ben tabi şok geçiriyorum.çünkü bu yeğenim tatillerde gördüğüm kadarıyla herzaman sevdiğim şevkat gösterdiğim bir dediği iki yapılmamış bir kız çocuğu..bir hala olarak ilgili onu dinleyen ödevlerinden tutunda her konuda yardım etmeye çalışan biriyken o ses tonuyla saygısızca konuşması beni daha bi sinirlendiriyor tabii..
Benimde bu evin ortamından psikolojim fazlasıyla bozuk kızdım haliyle..
ve bu konuyu böyle uzun anlatmamın sebebi..
7 yaşında en ufak bişey dendiğinde sizi babama şikayet ederim diyen bir yeğen..(yani abime)
ablam sınavı kaybedince gürültü yaptıkları bigün bunlara kızınca inşallah sınavı kazanmaz diyen bir yeğen...
abim ablama yeni bi telefon alacağını söylediğinde babam almasın imalarında bulunan bir yeğen..
babam bigün kızım meyve aldım gelde ye dediğinde bana bakarak -babanda var...diyen bir yeğen..
kendi halalarına bu yaşta saygısızlık yapan,herşeyini kıyaslayan bir yeğen..
Ben resmen şoktayım...
Sonradan öğreniyorumki meğer ben burda yokken,annesine çok daha saygısız davrann dığını..gelip benim anneme -babanne annem şöyle yaptı ...bu kadın...yalancı kadın..diye annesinden bahseden 7 yaşındaki bir çocuktan bahsediyorum.
Babamsa sevgiyi abartarak sadece torunlarına mal bırakma sevdasına düşmüş bir adam malesef..
erkek çocuk ve erkek torun sevgisi,kendi kızlarının hiçe sayıldığı bir ortamda umurlarında bile değil.
Ben abime şikayet edemiyorum söyleyemiyorumçünkü çocukluğumda abimden şiddet görmüş biriyim.bağlar dahada kopar diye korkuyorum.
Size sormak istiyorum ,böyle bir çocuğa ne yapılmalı?
yengemse asla sözünü dinletemediğini söylüyor.
Ya sen şimdi bu kafayla yakında "Yeğenim saçımı çekti anne yeaaa" diye gidip annene de şikayet edersin yeğenini. : ))Bende yazdıklarımı 7 yaşındaki bir çocuk okumuş zannettim.
aslında baktığınızda yengemde şikayetçi bu durumdan..abiminse haberi bile yok.Şımarık terbiyesiz çocukları hiç sevmem..
Çoçuk diye hoş görüylede karşılamam.
Çoçuk dediğin büyüğüne saygı duyacak anca öyle çocuk der bağrıma basarım.
yengemle durum şöyleymiş..o annesine yalancı dediğinde anneside ona sensin yalancı diyormuş.yani karşılıklı atışma söz konusu.saygı hiç yok.annesine aptal kadın diyen 7 yaşında bi çocuk.Amaaan çocuktur diye yetiştirilenlerin ilerde nasıl bir birey olduğunu biliyoruz. En çok şımarık çocuklara sinir oluyorum. Nasıl başkasına laf yapmayı biliyorsa bu çocuk bir zahmet büyüğüne saygı duymasını da bilmeli. Abinizden hayır yoksa en azından yengenizin bir şeyler yapması lazım. Bir çocuk bu kadar başı boş bırakılmamalı.
senin burda hiç anlamadığın bi konuda,ahkam kestiğin gibimi !!Ya sen şimdi bu kafayla yakında "Yeğenim saçımı çekti anne yeaaa" diye gidip annene de şikayet edersin yeğenini. : ))
aslında baktığınızda yengemde şikayetçi bu durumdan..abiminse haberi bile yok.
çocuktur yapsın söylesin anlayışı ne kadar yanlış..malesef bunun çok örneği var çevremizde.
baba işten eve gelince bu durumların farkında bile olmuyor.öyle zaman oluyormuşki yengemi abime şikayet ediyormuş düşünün.çocukları çok severim ama şımarık çocuğa hiç tahammülüm yoktur....
çocuğa eğitimi evde annesi babası verir.dışardan bu kadar müdahale oluncada sonuç şımarıklığa gider.daha 7 yaşındaki çocuk herkesi parmağında oynatmamalı laf dinlemesini bilmeli büyüğünün arkadaşı olmadığını bilmeli...tabi bunları bilmek içinde eğitim verilmeliydi...
sanırım bu sizin yapabileceğiniz birşey değil...anne baba da çok sallamıyor galiba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?