Böyle bir çocuğa ne yapmalı?

Bunun derdine anne babanın düşmesi lazım. Sadece sizin düşünmenizle olmaz çünkü. Genelde aileler çocukları melek olarak gördükleri için önemsemiyorlar. Çocuklar yalan söylemeyi de, dedikodu yapmayı da, paylaşımcı olmayı da bu yaşlarda öğreniyorlar. O yüzden saldım çayıra mevlam kayıra anlayışı ile çocuk yetişmez.
Bence en mantıklısı çocukların kendi evlerinde kalıp isteyenin gidip sevmesi.

Şımarık terbiyesiz çocukları hiç sevmem..
Çoçuk diye hoş görüylede karşılamam.
Çoçuk dediğin büyüğüne saygı duyacak anca öyle çocuk der bağrıma basarım.

Kesinlikle katılıyorum. Ben de hiç sevmem öyle çocukları. Küçük yaşta çocuktur diyip görmezden gelindiğinde ileride başedilemeyen bir kişi oluyor..

Kesinlikle katılıyorum. Ben de hiç sevmem öyle çocukları. Küçük yaşta çocuktur diyip görmezden gelindiğinde ileride başedilemeyen bir kişi oluyor..
Katılıyorum. Bu amaaan çocuktur diyenler de geleceğin manyaklarını yetiştiriyorlar sağolsun

Reactions: twe
Amaaan çocuktur diye yetiştirilenlerin ilerde nasıl bir birey olduğunu biliyoruz. En çok şımarık çocuklara sinir oluyorum. Nasıl başkasına laf yapmayı biliyorsa bu çocuk bir zahmet büyüğüne saygı duymasını da bilmeli. Abinizden hayır yoksa en azından yengenizin bir şeyler yapması lazım. Bir çocuk bu kadar başı boş bırakılmamalı.

Katılıyorum. Bu amaaan çocuktur diyenler de geleceğin manyaklarını yetiştiriyorlar sağolsun
aynen egitim kucuk yasda baslamali benimde cocuklarim var iki uc kez uyardiysam halen devam ediyorlarsa empati yaparak onlarin yaptiklarinin ne kadar yanlis oldugunu gosteriyorum misal kizim kendinden kucuk bir cocuga yanindan gecerken okulda celme takiyor iki kez uyarmama ragmen tekrar yapmis oglum gelip soyledi birgun yanimdan gecerken aynisini yaptim totosunun ustune oturunca cok sinirlendi gozleri doldu nasil hosuna gittimi dedim hayir yanitini Verdi bende sen nasil hoslanmiyorsan baskalarinada yapma diye v.s konusdum o oldu bidaha yapmadi oyle hareketler hee tam terside guzel birsey yapmislarsada onlarla gurur duydugumu soyluyorum ve odullendiriyorum her zaman yapmadigimiz bir seyi yapiyoruz mac buda onlari nasil mutlu ediyor anneleriyle mac yapmak en buyuk zevklerinden bi tanesi adete yarisiyorlar iyi seyler yapmakda kesinlikle parayla odullendirmiyorum manevi seyler koyuyorum ortaya gerektiginde yanlis yapmissam ozur bile diliyorum tipki onlardan bekledigim gibi kesinlikle egitim kucukken baslamali agac yasken egilir sozunu unutmayalim

Yengenize söyleyin sınav zamanları daha az ğönder çocukları ğibi.. amaan çocuktur büyüyünce düzelir...

7 yaşındaki çocugu mu kaale alip sinirleniyosunuz denmiste, insanlari yaslarina göre mi seviyoruz ya da sevmiyoruz? Cocuk bariz saygisiz simarik bisey ben olsam ben de katlanamam oyle cocuga, is ailesinde bitiyo anne ya da baba otorite kuracak ki cocuk bukadar simarmasin.
Yegen bu candan kandan, cok sevilir sevilmesine ama hareketleri davranislari sinir bozucu olabiliyor gayet normal bisey burda kizanlari anlayamadim ben

Bunlar hep dip dibe yaşamanın zararları işte.
Herkese zarar.
Bence kpss kazanın ablanızla kaçın gidin .

çocukları çok severim ama şımarık çocuğa hiç tahammülüm yoktur....

çocuğa eğitimi evde annesi babası verir.dışardan bu kadar müdahale oluncada sonuç şımarıklığa gider.daha 7 yaşındaki çocuk herkesi parmağında oynatmamalı laf dinlemesini bilmeli büyüğünün arkadaşı olmadığını bilmeli...tabi bunları bilmek içinde eğitim verilmeliydi...

sanırım bu sizin yapabileceğiniz birşey değil...anne baba da çok sallamıyor galiba...

Sorun o 7 yaşında ki çocukta değil, ona doğruyu yanlışı öğretmesi gereken ailede.Eğer baş edemiyolarsa pedagogtan yardım almalılar.Çocuk aile içindeki davranışı örnek alır ve bir ayna gibi aynısını yansıtır.

Şımarık terbiyesiz çocukları hiç sevmem..
Çoçuk diye hoş görüylede karşılamam.
Çoçuk dediğin büyüğüne saygı duyacak anca öyle çocuk der bağrıma basarım.
aslında baktığınızda yengemde şikayetçi bu durumdan..abiminse haberi bile yok.
çocuktur yapsın söylesin anlayışı ne kadar yanlış..malesef bunun çok örneği var çevremizde.

yengemle durum şöyleymiş..o annesine yalancı dediğinde anneside ona sensin yalancı diyormuş.yani karşılıklı atışma söz konusu.saygı hiç yok.annesine aptal kadın diyen 7 yaşında bi çocuk.
ne diyeyim..ben çok şaşkınım.

Ya sen şimdi bu kafayla yakında "Yeğenim saçımı çekti anne yeaaa" diye gidip annene de şikayet edersin yeğenini. : ))
senin burda hiç anlamadığın bi konuda,ahkam kestiğin gibimi !!
komiksin.şurda böyle yorum yapan tek kişisin.tebrikler :))

aslında baktığınızda yengemde şikayetçi bu durumdan..abiminse haberi bile yok.
çocuktur yapsın söylesin anlayışı ne kadar yanlış..malesef bunun çok örneği var çevremizde.

Çocuktur yapsın diyenler çocuğuna iyilik değil kötülük yapmış olur maalesef.. asıl o yaşta yani davranışlarının şekillenebileceği yaşta müdahale edilmeli çocuga.. yoksa bu yanlış davranış şekilleri kişiliğini oluşturur..

baba işten eve gelince bu durumların farkında bile olmuyor.öyle zaman oluyormuşki yengemi abime şikayet ediyormuş düşünün.
Aslında burdan çocuklarını sadece şımartarak sevenlerin,ve istediği herşeyi önüne sunan anne babaların anlayacağı çok şey var.

Suç çocukta değil tabii ki.
Önce anne, sonra baba ve diğer aile büyüklerinde.Onlar bu konuda birşey yapmadıkça sizin hiçbirşey yapma şansınız yok.
Annesi çocukları başından atmak için yer arıyor, sizinkilerde şımarttıkça şımartıyor.
Bir insan evinde yemek düzeni bile kurmuyorsa ondan çocukların eğitimiyle uğraşmasını beklemeyin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…