Böyle bir çocuğa ne yapmalı?

Katılıyorum. Bu amaaan çocuktur diyenler de geleceğin manyaklarını yetiştiriyorlar sağolsun

Kesinlikle katılıyorum bu çıkarımınıza. Çocuk = küçük insan. Bebeklerden veya çocukları kapının önüne koyup kendi başının çaresine bak denilmesi gerekildiğinden bahsedilmiyor burada.

Asıl sorun şu ki, çocukları doğurup insanların başına sarmak gibi bir gelenek var. Kim olursa olsun, kendi evinde fazladan bir gürültü istemez. Konu sahibi, ders çalışmasanız bile normalde o evde yaşamayan insanların sürekli size gelmesi inanılmaz rahatsız edici bir durum.

Çocuk sevgisi zannedilen şeylerle de o çocuklara eziyet ediyoruz. İleride tamamen rahatsız,sorun çıkaran, sorunlarını başkalarının çözmesini bekleyen çocuklar oluyorlar. Çocuk bağırır çağırır ağlar, terbiyesizlik yapar diye bin kere söylense de kesinlikle doğru değil. Bizim toplumumuzda ne kadar yaygın olsa da bu tarz hareketler çocuklar için de kişilik bozukluğu olarak tespit ve tasvir ediliyor çocuk gelişiminde.

Ağabeyinizin size şiddet uygulaması, babanızın evlat ayırması gibi durumlar zaten yeterince rahatsız edici. Ama ben size gelip gürültü yapmamalarını sağlamak için çocukları görmezden gelmenizi öneririm. Önemsendiklerini hissettiklerinde daha da rahatsız edici olabilirler çünkü. Kimine yanlış gelecektir evet ama yeğeninizi umursamadığınızı ona belli edin. Şefkat, ilgi vs göstermeyin.

Annesine söyleyemiyorsanız kendi annenize söylemeyi deneyin.

Polemiğe girmeyiniz lütfen :)

Ablam evliydi eşinden ayrıldı.ve şuan o psikolojiyle sınava hazırlanıyor.atanma puanı 85 ve 49 kişi alıyorlar..
açıklayıcı olmuştur sanıırm.

işi zormuş ozmn. çocukla ilgili değil ozmn. o psikolojiyle...

ama çocuğun bu durumunu dedesi yani baban düzeltir. şimartmasin.

büyüklerinle bu şekilde konuşamazsın terbiyeli ol bunu papağan gibi her terbiyesizlik yaptıgında tekrarlayın bilinçaltına yerleşsin

konu sahibini hakli buluyorum ben. neden evinde gürültü istesin ki her gün gelmesin o gelin hanimda büyük ihtimal çocukları dedenin üstüne yıkmak için geliyor gitsin evinde baksın

Yeğeni bile olsa her gün gürültü patirti çekmek istemez kimse hem herkesin çalışma şekli farkli bende ufak bir gürültü de dikkati dagilan bir insanim onlar rahat gürültü yapsın diye neden her gün evimi değiştireyim veya kütüphaneye gitmek zorunda olayım ki??

Madem ablan da rahatsizmis önce babanla konusun o kadar çok torun sevmek istiyorsa kendi karşı daireye gitsin gelinede imada bulunun kendi aranizda konusr gibi gürültü var dikkatim dağıldı calisadim gibisinden

Kpss çok stresli bir dönem zaten bide böyle şeyleri dert etmek istemezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…