- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.588
- 198
Katılıyorum. Bu amaaan çocuktur diyenler de geleceğin manyaklarını yetiştiriyorlar sağolsun
Kesinlikle katılıyorum bu çıkarımınıza. Çocuk = küçük insan. Bebeklerden veya çocukları kapının önüne koyup kendi başının çaresine bak denilmesi gerekildiğinden bahsedilmiyor burada.
Asıl sorun şu ki, çocukları doğurup insanların başına sarmak gibi bir gelenek var. Kim olursa olsun, kendi evinde fazladan bir gürültü istemez. Konu sahibi, ders çalışmasanız bile normalde o evde yaşamayan insanların sürekli size gelmesi inanılmaz rahatsız edici bir durum.
Çocuk sevgisi zannedilen şeylerle de o çocuklara eziyet ediyoruz. İleride tamamen rahatsız,sorun çıkaran, sorunlarını başkalarının çözmesini bekleyen çocuklar oluyorlar. Çocuk bağırır çağırır ağlar, terbiyesizlik yapar diye bin kere söylense de kesinlikle doğru değil. Bizim toplumumuzda ne kadar yaygın olsa da bu tarz hareketler çocuklar için de kişilik bozukluğu olarak tespit ve tasvir ediliyor çocuk gelişiminde.
Ağabeyinizin size şiddet uygulaması, babanızın evlat ayırması gibi durumlar zaten yeterince rahatsız edici. Ama ben size gelip gürültü yapmamalarını sağlamak için çocukları görmezden gelmenizi öneririm. Önemsendiklerini hissettiklerinde daha da rahatsız edici olabilirler çünkü. Kimine yanlış gelecektir evet ama yeğeninizi umursamadığınızı ona belli edin. Şefkat, ilgi vs göstermeyin.
Annesine söyleyemiyorsanız kendi annenize söylemeyi deneyin.