Ne kadar saygısızca yorum yapmışsınız ben en azından tanıdığım insanlara üsturuplu bi dille yorum yaptım konu kapansın sussunlar diye..kayınpederin malı hakkında hayrını görün demek size mi düştü anlamadım? cok hadsiz gereksiz yorum olmuş. sizi alakadar eden bir şey değil. bu gelinleri anlamıyorum gerçekten. ben şahsen kocamın ailesinin işine burnumu sokamam haddim değil. aşırı hadsiz bir yorum. sanki evi almış gibi millete ayyy alll hayrını gör diyorsunuz.
O zaman evin hakkı o kardeşte. Baba ölmeden üstüne alsa bari.Eşim gereksiz yükseldi yani Sezar’ın hakkı Sezar’a,çocuklarım için uzamasın dedim
Ben o ev için kredi çekildiğini biliyorum ve ödeyen kişi orda olmayan sonradan evlenen kardeş..
Ben konu kapansın diye dedim ya da haksa tabii ki eşimi destekler susardım baktım yükseliyorlar güldüm geçtim ne diyeyim sussam büyüyecekti eşime destek çıksam yine öyle çünkü görümcem de küçük olana destek çıktı eşim iyice yükselecekti tanıyorum adamıBizim de miras muhabbetimiz var aynı lafı yengem söyledi öyle irite edici bir laf ki hoş değil sessiz olsanız daha iyiymis
Sen niye böyle bir seyi yapma geregi duydun ki? Aile icinde tartısılabilir normal senin böyle söylemen işin rengini değiştirir hoş eşininde hoşuna gitmemisBen konu kapansın diye dedim ya da haksa tabii ki eşimi destekler susardım baktım yükseliyorlar güldüm geçtim ne diyeyim sussam büyüyecekti elime destek çıksam yine öyle
valla kimin saygısız olduğu açıkça belli oluyor konuda. ben kendim veriyorum? herkese açık platformda sizi pohohlamam mı lazım? keşke orada sizin haddinizi bildirselermiş ama herkes susmuş. kayınpederin malı hakkında gelinin ne gibi söz hakkı olabilir?Ne kadar saygısızca yorum yapmışsınız ben en azından tanıdığım insanlara üsturuplu bi dille yorum yaptım konu kapansın sussunlar diye..
Yorum yapma hakkınız var ama hadsiz demek nedir bu haddi kim verdi size ?
Diyorum ki olay büyüyecektiSen niye böyle bir seyi yapma geregi duydun ki? Aile icinde tartısılabilir normal senin böyle söylemen işin rengini değiştirir hoş eşininde hoşuna gitmemis
Beni pohpohlamana ihtiyacım yok ama herkese açık platform diye hakaret de edemezsiniz !valla kimin saygısız olduğu açıkça belli oluyor konuda. ben kendim veriyorum? herkese açık platformda sizi pohohlamam mı lazım? keşke orada sizin haddinizi bildirselermiş ama herkes susmuş. kayınpederin malı hakkında gelinin ne gibi söz hakkı olabilir?
Eşim gereksiz yükseldi yani Sezar’ın hakkı Sezar’a,çocuklarım için uzamasın dedim
Ben o ev için kredi çekildiğini biliyorum ve ödeyen kişi orda olmayan sonradan evlenen kardeş..
yok valla kimseye küfür etmiyorum hakaret etmiyorum çok şükür haddimi sınırımı biliyorum senin aksine. demek ki sen böyle herkesin işine burnunu sokan had bilmeyen her şeyde kendini haklı bulan birisin ama :)))) böyle biri olmak daha uyuz bir durum hahahahah. haksız olduğunu kabul etmek çok zor geliyor neden acaba?Beni pohpohlamana ihtiyacım yok ama herkese açık platform diye hakaret de edemezsiniz !
Burda böyleyseniz,Reelde tahminimce ağzınızda sakız etrafa küfür döke saça yürüyorsunuz
Hakaretsiz günleriniz olması temennilerimle
Utandım da üzüldüm de..Eşiniz kredisini bile odemedigi, sirf babasinin ustune olmuş olan ev için mi ses yukseltcek seviyeye cikiyor.
Siz de hayrini gorun vs diyorsunuz, sizin yorum yapmaya hiç hiç hakkiniz yok ev babanizin degil, paraniz gecmedi kimin evini kime hayrina veriyorsunuz ki ortam sakinleştirmelik bir laf degil ki bu.
Eşimin boyle ev kavgasi yapmaya hazir oldugunu farketsem o ortamda utanirdim.ustelik anne baba hayattayken cok ayip ya.
Sorsan kardeşlik...
Eşimin hatası ailen daha yaşıyor illa öğrenmek istiyorsan muhatabın kardeşin değil baban..Size hiçbir şekilde söz hakkı düşmez. Aile büyükleri hayatta iken bu haldeyseniz, gerisini düşünemiyorum bile.
Canım sen o cümleyi ederek zaten mal da ne kadar gözün olduğunu belli etmişsin ki hakkın olmamasina rağmen, kardeşler arasında tartışılması gereken bir konu.İyi geceler herkese
Bu akşam kayınvalidemlere gittik eşim evli görümcem en küçük evli kardeşi oradaydı
Babalarının evi var bulunduğumuz şehirde en kötü semtlerden birinde (zamanında iyiydi Şuan kötüleşti) değeri pek yok yani maksimum 500 e gider diye düşünüyorum
Neyse şimdi bu evi en küçük olan kaynım ben bekarken alındı benim diyor,açıklaması şöyle borcunu biz verdik siz evliler yardım etmediniz diyor benim eşim de babamın birikmişi de vardı diyor,bizim de hakkımız var deyip gerildiler, ortam buz gibi oldu sonra toplanma amacı o olmadığı için konu kapandı..
Bana kalsa bir daha konusu açılmayacak kadar değersiz bi ev ve ihtiyacımız yok şükür (arabamız da evimiz de var) hatta o anda gülerek dedim “şükür ihtiyacımız yok bizim,hayrını görün siz” dedim.Eşimin hoşuna gitmedi..Amacım konu kapansındı illa açılacaksa babasına sorsun muhatabı en küçük kardeş değil babadır..
Siz olsanız ne der nasıl davranırdınız ?
Hak mı yoksa hak olsa bile öyle bi evden söz etmem mi diyorsunuz ?
Yahu ben biliyorum eşim bilmiyor doğru okusanız önce keşkeCanım sen o cümleyi ederek zaten mal da ne kadar gözün olduğunu belli etmişsin ki hakkın olmamasina rağmen, kardeşler arasında tartışılması gereken bir konu.
Küçük kaynın evin borcu için destek olduysa ve eşin destek olmadıysa Allah katında da hukuki yondende küçük kayninin hakkı
Hukuki yonden kastım eğer ki kayınbaban resmi olarak küçük oglunun destek olduğunu evli cocuklari için miras paylaşımı yapmak istemediğine dair vasiyetname onaylarsa size zırnık koklatmazlar.
Üstelik anne ve baba hayatta iken zaten konuşulması çok absürt bir konu olmuş.
Hakkı olmamasına rağmen çocuğunun gelirine ortak olmak isteyen bu tarz davranışlar yapan hem anneler babalar var hem de sizin gibi evlatlar salın bı artık şu mal mülkü gelmişsin birde buraya yazmışsın dogrusunu bildigin halde ayıp !
Hayır tamamen benim lafımdan sonra ılımlı davrandığımı gördükleri için iki taraf da sakinleştiOrtam yatışsın diye söylemek isteseydiniz, eşinize dönüp kapat konuyu der onu yatıştırmaya çalışirdınız.
Ama alın hayrını görün demek, konuyu kapatmak yerine daha bi harlar ( ve de gülerek )
Yazdığın metin de maalesef ki eşinin tavrınin doğru ya da yanlışligiyla ilgili soruya rastlayamadım "alın hayrını görün" demek zaten başlı başına konuyu değiştiriyor tartışılacak birşey olduğunu düşünmüyorum şu anda herkesin sana ve eşine yorumlardan da anlaşılacagi üzere verilen cevap belli haddiniz ve hakkınız olmayan konulara girmemelisiniz.Yahu ben biliyorum eşim bilmiyor doğru okusanız önce keşke
Diyorum ki ben kaynıma hak verdim
Sezar’ın hakkı Sezar’a demişim üstte..
Eşim haksız tabi ki hem konuyu açarak (anne baba yaşıyor) hem hak talep ederek..
Ben konu kapansın diye yorum yaptım sustum sanki bize de verin demişim gibi herkes saldırmış aksine ihtiyacımız yok gibi bişeyler dedim onlar da anladım beni öyle ılımlı görünce konuyu kapattılar eşim de babama sorarım biara dedi..
Ben buraya şunun için sordum eşimin tavrı normal miydi yani o kendince kardeşlerinin o kadar parası olmadığını köydeki arsaların satıldığını falan söylüyor (öyle olsa bile anne baba yaşarken sorulmaz söylenmez bence) ben ihtiyacın yoksa sormasına bile karşıyım..