Böyle bi konum olacağı aklıma gelmezdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani deger mi bu konulara girip ortami gerip kalp kirmaya.
Babamin mal varligi cok. Ama hic ilgilenmiyoruz kardesler olarak. Biliyoruz cünkü lafi acilsa kardeslik zedelenecek. Aile buyuklerinde gorduk maalesef.

Siz keşke hiç yorum yapmasaydınız pek yakışık olmamış boşverin karışmayın kardeşler arasında ayrıca hak varsa eşiniz neden feragat etsin ki? Kaynınızın durumu çok mu kötü?
Çünkü ödemeye konu sahibinin eşinin hiç katkısı olmamış. Ama konudaki kardeş destek olmuş.

Bakın anne baba hayattayken miras konuşulmaz
Abimin eşide annem hayattayken annemin mirasının onların olması gerektiğini söylemişti hem de annemin yanında
Eşimde kızdı
Aradan 15 yıl geçti, halâ içim buz gibi

Parasını kim verdiyse onun hakkıdır. İhtiyacınız yoksa eşiniz de hakkaniyetli olup kardeşinin hakkı olduğunu kabul etmeli. Bir de siz niye bu konuya karışıyorsunuz? Bu konuda yorum yapan çoğu kişiye katılıyorum. Yengeler çoğunlukla her konuya atlayıp ortamı iyice geriyorlar.

Allahtan adamın çok malı yokmuş,sizinkiler birbirini öldürürmüş demekki.. 500 bin tl ye gecekondudur ancak ev dediğiniz o şey. Onun için bile kavgaya giriyorlarsa hele ki baba hayattayken çok yazık.. Ben tiksinirdim öyle eşten.
Allah kimisine biliyorda vermiyor demekki,garibim adamın 500 binlik evi kavga sebebi..

ee eviniz varmış o zaman kiradan çıkın oraya geçin dedim tamamen iyi niyetimden

"Şükür bizim ihtiyacımız yok, alın hayrını görün" cümlesi ile şu cünle arasında dağlar kadar fark var.
İkisi de hoş değil ama hayırını görün demek çok daha kötü.
Kötü yorum gelince hemen değiştirmişsiniz detayı. Gören de masum masum "aa evinize geçin o zaman canım kardeşim" gibi bir tavırda söylediğinizi zanneder

Anne baba hayattayken mal derdine düşmek çok çirkin ama sizi ilgilendiren bir durum yok ortada.
Ailemin malıyla ilgili eşim kardeşime böyle bir cümle kuramaz. Herkes yerini bilmeli. Çok isteyen gitsin kendi ailesiyle onların malını konuşsun.
İlla ki konuşacaksanız da eşinize yalnızken "kardeşin haklı, krediye destek olan payını buna göre almalı" demeliydiniz.
Hiçbir katkı sunmadan katkı sunanın hakkını yemek normal değil.

sanki çok hakları var gibi yorumlarının çok önemli olduğunu düşünüyorlar. ben kendi yengeme ben karışmıyorum annemin babamın parasına sana ne oluyor demiştim abimin yanında.
Abimin eşinin babadan kalan ciddi malları var 10 kardeşler ama trilyonluk arazileri var. Bigün ( ki benim iş değişikliği ve şehir değişikliği yaptığım maddi olarak çok darda olduğum bi dönemdi)bana geldi ve ben mal almıcam bizde kızlar mal almaz dedi ,bu arada bizimkilerde de az çok mal var çok şükür valla seni bilemem ama ben Allah gecinden versin çatır çatır alırım hakkımı hiç bir yeğenim çocuğumdan kıymetli değil demiştim. Ki o da alacak davalıklar şimdi... ama dediğiniz gibi yengemin daha anam babam sağken "kızlar almaz" diyerek ağzımı araması beni çok rahatsz etmişti . Çok hadszce bulmuştum.

sanki çok hakları var gibi yorumlarının çok önemli olduğunu düşünüyorlar. ben kendi yengeme ben karışmıyorum annemin babamın parasına sana ne oluyor demiştim abimin yanında.
Niye karışmasın ? Eğer bir hak varsa gerçekten emek varsa verilmediğini düşünüyorsa isteyebilir sonuçta adamla evlenmiş çocuk sahibi olmuş gayet de konuşmaya hakkı var sınırlarını bilerek ama.

Evet cümle gayet insanları aşağılayıcı olmuş. Tutarını azımdadığınızı onların evinin olmadığını ve bununla kibirlenir bir cümle

Konu kapansın diye dalga geçer gibi gülerek birde kiracısınız eviniz yok bizim evimiz var gidin oturun diyorsunuz ki yaşanacak bi yer değil anladığım kadarıyla ihtiyacımız yok size göre zaten orası demeye çıkıyor bari kabul edin görümce küçüğe destek çıkınca sinir oldum laf soktum diye

Esiniz yukseliyor diye karistiysaniz bile konuyu kapatin babaniz duyacak uzulcek felan deseydiniz. Ya da konu degistirmeye calissaydiniz. Konuya karismayin baba daha sag miras kavgasina tutusuyorsunuz.

Niyetiniz ne olursa olsun kurduğunuz cümle olmamış. Biri sizi fena bozabilirdi, (ben olsam sana mı kaldı derdim sanki) derdiniz çocuklarsa keske onları alıp başka odaya geçseydiniz.

Ayrıca kredi ödeyen kardeş varsa önce onların parası verilmeli tabiki. Kalan bölüsür. Anne baba hayattayken mal kavgası yapmak ayrıca çok çirkin.

Ay siz yazınca aklıma geldi. Dayım amcasının kızıyla evli. Yengem yillar önce annem ve teyzeme " ben babamdan mal almicam abimler yesin. Ben buradakileri yesem bana yeter. Demişti. Dediği gibi almadı. Ama annem ve teyzem haklarını bırakmadı.

kendi evlerine bakmazlar elin malını güderler

bizde öyle bi muhabbet olsa annem duysa o gelini yerin dibine sokardı. ki sokuyo

Evin babası ortadaysa bu konuşmalar ayıp olmuş.

Ben bu zihniyeti hiç anlamıcam sanırım. "Çocuğum sürünsün yeğenim yesin" demek bu... hayatta bırakmam.

Şuan bu yorumu okurken nasıl bu kadar boş vaktiniz var onu düşündüm sadece epeyce düşünüp kurmuşsunuz yazmışsınız,bi de beğenenler var,ilginç bir şekilde..

Sizi tanımam etmem size yalan yanlış söylemek gibi bir gayem yok,buradaki hiçbir kula!
Neyse.iyi günler.

Vallahi billahi çok şaşkınım dünden beri herkes yerden yere vurmuş beni..

Beni tanımaz etmezsiniz,tanımadığı insanlar hakkında bu kadar rahat ileri geri konuşan insanlar eminim orda benim yerimde olsa kendini yere çalardı oradaki küçük enişteyi pıçaklardı falan

Bu kadar abartılacak ne vardı düşünüyorum,yok yok..
Herkes yorum yaptı görümcenin küçük kızından küçük geline görümceme kadar..oradaki büyük gelin olarak 1 cümle kurmuşum çok mu yahu !

Nedir bu herkesteki ben olsam yapmazdımlar,cık cıklar,ne hadsizliğim kaldı ne bişey..

İyi günler en azından hakaretsiz yorumunuz için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…