Böyle bi konum olacağı aklıma gelmezdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
4.895
4.441
İyi geceler herkese
Bu akşam kayınvalidemlere gittik eşim evli görümcem en küçük evli kardeşi oradaydı
Babalarının evi var bulunduğumuz şehirde en kötü semtlerden birinde (zamanında iyiydi Şuan kötüleşti) değeri pek yok yani maksimum 500 e gider diye düşünüyorum
Neyse şimdi bu evi en küçük olan kaynım ben bekarken alındı benim diyor,açıklaması şöyle borcunu biz verdik siz evliler yardım etmediniz diyor benim eşim de babamın birikmişi de vardı diyor,bizim de hakkımız var deyip gerildiler, ortam buz gibi oldu sonra toplanma amacı o olmadığı için konu kapandı..

Bana kalsa bir daha konusu açılmayacak kadar değersiz bi ev ve ihtiyacımız yok şükür (arabamız da evimiz de var) hatta o anda gerginlik iyice tırmanmasın diye “şükür ihtiyacımız yok bizim,hayrını görün siz” dedim tamamen iyi niyetimden yani öyle alay etmek ya da laf sokma amaçlı değil Allah biliyor tamamen konu kapansın çocuklar etkilenmesin diye Eşimin hoşuna gitmedi..Amacım konu kapansındı illa açılacaksa babasına sorsun muhatabı en küçük kardeş değil babadır..
Siz olsanız ne der nasıl davranırdınız ?
Hak mı yoksa hak olsa bile öyle bi evden söz etmem mi diyorsunuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Baba hala hayattaysa mal kavgası yapmak çok çok ayıp. Bu arada eşiniz hiç katkıda bulunmadiysa baba vefat ettikten sonra önce ev alınırken katkıda bulunan kardeşe payı verilir, sonra kalan para yine tüm kardeşler arasında pay edilir. Eşiniz neye itiraz etti ki, bir kuruş vermediyse..

Anne ve baba hayattayken yanlarında böyle muhabbetlere girilmesi hiç hoş değil . Hele ki başka oturabilecekleri veya üzerlerine mülk yoksa. Ancak kaynınıza da şu noktada hak vermeden geçemiyorum insanlar mal mülk sahibi olurken günü kurtarmaya çalışıyorlar, aile arasında tolere edilebilir diye düşünülüyor. Taksit ödemeleri veya toplu paranın alınması o an bekar olan evde çalışanın taksitleri ödemesi gibi yalnız bunların baştan konuşulması ona göre evlatlar arasında hisse paylaşımı yapılması da gerekiyor evlat bunu talep etmeden anne babanın bunu dile getirmesi ve resmiyete dökmesi gerek diye de düşünüyorum.

Ben de buna kızdım
Yaşıyor daha adam hoş değil kapat dedikçe uzattı Allahtan babası duymuyordu
Oldum olası mal kavgası sevmem eşim bu akşam aynısını yaptı ve biliyorum tekrar açacak konuyu.

Ben de buna kızdım
Yaşıyor daha adam hoş değil kapat dedikçe uzattı Allahtan babası duymuyordu
Oldum olası mal kavgası sevmem eşim bu akşam aynısını yaptı ve biliyorum tekrar açacak konuyu.
Bizim de böyle bir meselemiz var. İnanın ben de hiç sevmiyorum bu konuları. Aynı durum ha, baba hayatta ve 9 kardeşten 4 ü (eşim de dahil) evin tüm parasını ödedi ve bu ödeyenler dışında kalanlar evi satıp paylaşma peşinde..

Siz keşke hiç yorum yapmasaydınız pek yakışık olmamış boşverin karışmayın kardeşler arasında ayrıca hak varsa eşiniz neden feragat etsin ki? Kaynınızın durumu çok mu kötü?
Açıkçası yorum yapmasam eşimin sesi yükselecek diye korktum, çocuklar oradaydı onlar için tedirgin oldum ya da tabii ki benim karışmamam normal olandı..
Hakkı olabilir ama kardeşi Şuan kiracı ve asgari ücret alıyor evet karısı baştan aşağıya altınla dolaşıyor ama o kısmı beni ilgilendirmez ev araba sahibi olan biziz (ben öğretmenim kredi çekip aldık hala kredi ödüyoruz)

Baba belki de 20 sene sonra ölecek ya valla bizim komşu teyzenin babası 96 yaşında masallah
Şimdiden konuşmaları da tuhaf yani töbe töbe

Baba hayattayken neyin kavgasymis bu.
Çok çirkin.
Sizde karışmayın hele ki aile ortamında yorum yapmaya hiç gerek yok.
Tamamiyle eşinizi ilgilendiren bir konu.
Eşim gereksiz yükseldi yani Sezar’ın hakkı Sezar’a,çocuklarım için uzamasın dedim
Ben o ev için kredi çekildiğini biliyorum ve ödeyen kişi orda olmayan sonradan evlenen kardeş..

kayınpederin malı hakkında hayrını görün demek size mi düştü anlamadım? cok hadsiz gereksiz yorum olmuş. sizi alakadar eden bir şey değil. bu gelinleri anlamıyorum gerçekten. ben şahsen kocamın ailesinin işine burnumu sokamam haddim değil. aşırı hadsiz bir yorum. sanki evi almış gibi millete ayyy alll hayrını gör diyorsunuz.

Son düzenleme:
Abla karışma bırak kendileri napıyorlarsa yapsınlar bu onların kendi aile sorunu.Kardeş ana baba yarın iyi olurlar sen kötü kalırsın.Eşine tek şunu söyle bence.Bu senin aile sorunun benim karışmam dogru olmaz.Ancak bu sorunu lutfen evimize bana ve çocuklarımıza yansıtma.Ben senin yanındayım.
Bu tarz bir konuşma olabilir. Tabi bu bence

Bizim de miras muhabbetimiz var aynı lafı yengem söyledi öyle irite edici bir laf ki hoş değil sessiz olsanız daha iyiymis
sanki çok hakları var gibi yorumlarının çok önemli olduğunu düşünüyorlar. ben kendi yengeme ben karışmıyorum annemin babamın parasına sana ne oluyor demiştim abimin yanında.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…