Baba hala hayattaysa mal kavgası yapmak çok çok ayıp. Bu arada eşiniz hiç katkıda bulunmadiysa baba vefat ettikten sonra önce ev alınırken katkıda bulunan kardeşe payı verilir, sonra kalan para yine tüm kardeşler arasında pay edilir. Eşiniz neye itiraz etti ki, bir kuruş vermediyse..İyi geceler herkese
Bu akşam kayınvalidemlere gittik eşim evli görümcem en küçük evli kardeşi oradaydı
Babalarının evi var bulunduğumuz şehirde en kötü semtlerden birinde (zamanında iyiydi Şuan kötüleşti) değeri pek yok yani maksimum 500 e gider diye düşünüyorum
Neyse şimdi bu evi en küçük olan kaynım ben bekarken alındı benim diyor,açıklaması şöyle borcunu biz verdik siz evliler yardım etmediniz diyor benim eşim de babamın birikmişi de vardı diyor,bizim de hakkımız var deyip gerildiler, ortam buz gibi oldu sonra toplanma amacı o olmadığı için konu kapandı..
Bana kalsa bir daha konusu açılmayacak kadar değersiz bi ev ve ihtiyacımız yok şükür (arabamız da evimiz de var) hatta o anda gülerek dedim “şükür ihtiyacımız yok bizim,hayrını görün siz” dedim.Eşimin hoşuna gitmedi..Amacım konu kapansındı illa açılacaksa babasına sorsun muhatabı en küçük kardeş değil babadır..
Siz olsanız ne der nasıl davranırdınız ?
Hak mı yoksa hak olsa bile öyle bi evden söz etmem mi diyorsunuz ?
Ben de buna kızdımBaba hala hayattaysa mal kavgası yapmak çok çok ayıp. Bu arada eşiniz hiç katkıda bulunmadiysa baba vefat ettikten sonra önce ev alınırken katkıda bulunan kardeşe payı verilir, sonra kalan para yine tüm kardeşler arasında pay edilir. Eşiniz neye itiraz etti ki, bir kuruş vermediyse..
Bizim de böyle bir meselemiz var. İnanın ben de hiç sevmiyorum bu konuları. Aynı durum ha, baba hayatta ve 9 kardeşten 4 ü (eşim de dahil) evin tüm parasını ödedi ve bu ödeyenler dışında kalanlar evi satıp paylaşma peşinde..Ben de buna kızdım
Yaşıyor daha adam hoş değil kapat dedikçe uzattı Allahtan babası duymuyordu
Oldum olası mal kavgası sevmem eşim bu akşam aynısını yaptı ve biliyorum tekrar açacak konuyu.
Açıkçası yorum yapmasam eşimin sesi yükselecek diye korktum, çocuklar oradaydı onlar için tedirgin oldum ya da tabii ki benim karışmamam normal olandı..Siz keşke hiç yorum yapmasaydınız pek yakışık olmamış boşverin karışmayın kardeşler arasında ayrıca hak varsa eşiniz neden feragat etsin ki? Kaynınızın durumu çok mu kötü?
Görümce de benim de hakkım var o zaman ben de bakardım dedigörümce ne dedi?
kp rin yerinde olsam kovalardım evden.
Baba belki de 20 sene sonra ölecek ya valla bizim komşu teyzenin babası 96 yaşında masallahAçıkçası yorum yapmasam eşimin sesi yükselecek diye korktum, çocuklar oradaydı onlar için tedirgin oldum ya da tabii ki benim karışmamam normal olandı..
Hakkı olabilir ama kardeşi Şuan kiracı ve asgari ücret alıyor evet karısı baştan aşağıya altınla dolaşıyor ama o kısmı beni ilgilendirmez ev araba sahibi olan biziz (ben öğretmenim kredi çekip aldık hala kredi ödüyoruz)
Eşim gereksiz yükseldi yani Sezar’ın hakkı Sezar’a,çocuklarım için uzamasın dedimBaba hayattayken neyin kavgasymis bu.
Çok çirkin.
Sizde karışmayın hele ki aile ortamında yorum yapmaya hiç gerek yok.
Tamamiyle eşinizi ilgilendiren bir konu.
Aynen adam 76 yaşında ama turp gibi belki ölmeyecek neyin kavgası bu.Baba belki de 20 sene sonra ölecek ya valla bizim komşu teyzenin babası 96 yaşında masallah
Şimdiden konuşmaları da tuhaf yani töbe töbe
Bi de 500’e ev mi kaldı en kötü ev milyon olduAynen adam 76 yaşında ama turp gibi belki ölmeyecek neyin kavgası bu.
Abla karışma bırak kendileri napıyorlarsa yapsınlar bu onların kendi aile sorunu.Kardeş ana baba yarın iyi olurlar sen kötü kalırsın.Eşine tek şunu söyle bence.Bu senin aile sorunun benim karışmam dogru olmaz.Ancak bu sorunu lutfen evimize bana ve çocuklarımıza yansıtma.Ben senin yanındayım.İyi geceler herkese
Bu akşam kayınvalidemlere gittik eşim evli görümcem en küçük evli kardeşi oradaydı
Babalarının evi var bulunduğumuz şehirde en kötü semtlerden birinde (zamanında iyiydi Şuan kötüleşti) değeri pek yok yani maksimum 500 e gider diye düşünüyorum
Neyse şimdi bu evi en küçük olan kaynım ben bekarken alındı benim diyor,açıklaması şöyle borcunu biz verdik siz evliler yardım etmediniz diyor benim eşim de babamın birikmişi de vardı diyor,bizim de hakkımız var deyip gerildiler, ortam buz gibi oldu sonra toplanma amacı o olmadığı için konu kapandı..
Bana kalsa bir daha konusu açılmayacak kadar değersiz bi ev ve ihtiyacımız yok şükür (arabamız da evimiz de var) hatta o anda gülerek dedim “şükür ihtiyacımız yok bizim,hayrını görün siz” dedim.Eşimin hoşuna gitmedi..Amacım konu kapansındı illa açılacaksa babasına sorsun muhatabı en küçük kardeş değil babadır..
Siz olsanız ne der nasıl davranırdınız ?
Hak mı yoksa hak olsa bile öyle bi evden söz etmem mi diyorsunuz ?
sanki çok hakları var gibi yorumlarının çok önemli olduğunu düşünüyorlar. ben kendi yengeme ben karışmıyorum annemin babamın parasına sana ne oluyor demiştim abimin yanında.Bizim de miras muhabbetimiz var aynı lafı yengem söyledi öyle irite edici bir laf ki hoş değil sessiz olsanız daha iyiymis
Aynen öyle seninle alakalı bir durum yok ama müdahil olamadan duramıyorlarsanki çok hakları var gibi yorumlarının çok önemli olduğunu düşünüyorlar. ben kendi yengeme ben karışmıyorum annemin babamın parasına sana ne oluyor demiştim abimin yanında.