Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çünkü ödemeye konu sahibinin eşinin hiç katkısı olmamış. Ama konudaki kardeş destek olmuş.Siz keşke hiç yorum yapmasaydınız pek yakışık olmamış boşverin karışmayın kardeşler arasında ayrıca hak varsa eşiniz neden feragat etsin ki? Kaynınızın durumu çok mu kötü?
ee eviniz varmış o zaman kiradan çıkın oraya geçin dedim tamamen iyi niyetimden
Abimin eşinin babadan kalan ciddi malları var 10 kardeşler ama trilyonluk arazileri var. Bigün ( ki benim iş değişikliği ve şehir değişikliği yaptığım maddi olarak çok darda olduğum bi dönemdi)bana geldi ve ben mal almıcam bizde kızlar mal almaz dedi ,bu arada bizimkilerde de az çok mal var çok şükür valla seni bilemem ama ben Allah gecinden versin çatır çatır alırım hakkımı hiç bir yeğenim çocuğumdan kıymetli değil demiştim. Ki o da alacak davalıklar şimdi... ama dediğiniz gibi yengemin daha anam babam sağken "kızlar almaz" diyerek ağzımı araması beni çok rahatsz etmişti . Çok hadszce bulmuştum.sanki çok hakları var gibi yorumlarının çok önemli olduğunu düşünüyorlar. ben kendi yengeme ben karışmıyorum annemin babamın parasına sana ne oluyor demiştim abimin yanında.
Niye karışmasın ? Eğer bir hak varsa gerçekten emek varsa verilmediğini düşünüyorsa isteyebilir sonuçta adamla evlenmiş çocuk sahibi olmuş gayet de konuşmaya hakkı var sınırlarını bilerek ama.sanki çok hakları var gibi yorumlarının çok önemli olduğunu düşünüyorlar. ben kendi yengeme ben karışmıyorum annemin babamın parasına sana ne oluyor demiştim abimin yanında.
Evet cümle gayet insanları aşağılayıcı olmuş. Tutarını azımdadığınızı onların evinin olmadığını ve bununla kibirlenir bir cümle"Şükür bizim ihtiyacımız yok, alın hayrını görün" cümlesi ile şu cünle arasında dağlar kadar fark var.
İkisi de hoş değil ama hayırını görün demek çok daha kötü.
Kötü yorum gelince hemen değiştirmişsiniz detayı. Gören de masum masum "aa evinize geçin o zaman canım kardeşim" gibi bir tavırda söylediğinizi zanneder
Anne baba hayattayken mal derdine düşmek çok çirkin ama sizi ilgilendiren bir durum yok ortada.
Ailemin malıyla ilgili eşim kardeşime böyle bir cümle kuramaz. Herkes yerini bilmeli. Çok isteyen gitsin kendi ailesiyle onların malını konuşsun.
İlla ki konuşacaksanız da eşinize yalnızken "kardeşin haklı, krediye destek olan payını buna göre almalı" demeliydiniz.
Hiçbir katkı sunmadan katkı sunanın hakkını yemek normal değil.
Konu kapansın diye dalga geçer gibi gülerek birde kiracısınız eviniz yok bizim evimiz var gidin oturun diyorsunuz ki yaşanacak bi yer değil anladığım kadarıyla ihtiyacımız yok size göre zaten orası demeye çıkıyor bari kabul edin görümce küçüğe destek çıkınca sinir oldum laf soktum diyeBen konu kapansın diye dedim ya da haksa tabii ki eşimi destekler susardım baktım yükseliyorlar güldüm geçtim ne diyeyim sussam büyüyecekti eşime destek çıksam yine öyle çünkü görümcem de küçük olana destek çıktı eşim iyice yükselecekti tanıyorum adamı
Ondan ya kapatın konuyu bu amaçla buraya gelmedik baban da sizin hakkınızsa diyorsa hayrını görün yok değilse oturur başka gün konuşursunuz dedim
Utandım da üzüldüm de..
Çocuklar için tedirgin oldum konu kapansın sussunlar diye öyle dedim
Tam olarak hayrını görün de demedim aslında hazır babanız sizin eviniz olduğunu düşünüyor bence kiraya değil oraya çıkın dedim
Kötü niyetimden ya da alay eder gibi değil tamamen konu kapansın amaçlı..
Abimin eşinin babadan kalan ciddi malları var 10 kardeşler ama trilyonluk arazileri var. Bigün ( ki benim iş değişikliği ve şehir değişikliği yaptığım maddi olarak çok darda olduğum bi dönemdi)bana geldi ve ben mal almıcam bizde kızlar mal almaz dedi ,bu arada bizimkilerde de az çok mal var çok şükür valla seni bilemem ama ben Allah gecinden versin çatır çatır alırım hakkımı hiç bir yeğenim çocuğumdan kıymetli değil demiştim. Ki o da alacak davalıklar şimdi... ama dediğiniz gibi yengemin daha anam babam sağken "kızlar almaz" diyerek ağzımı araması beni çok rahatsz etmişti . Çok hadszce bulmuştum.
kendi evlerine bakmazlar elin malını güderlerAbimin eşinin babadan kalan ciddi malları var 10 kardeşler ama trilyonluk arazileri var. Bigün ( ki benim iş değişikliği ve şehir değişikliği yaptığım maddi olarak çok darda olduğum bi dönemdi)bana geldi ve ben mal almıcam bizde kızlar mal almaz dedi ,bu arada bizimkilerde de az çok mal var çok şükür valla seni bilemem ama ben Allah gecinden versin çatır çatır alırım hakkımı hiç bir yeğenim çocuğumdan kıymetli değil demiştim. Ki o da alacak davalıklar şimdi... ama dediğiniz gibi yengemin daha anam babam sağken "kızlar almaz" diyerek ağzımı araması beni çok rahatsz etmişti . Çok hadszce bulmuştum.
bizde öyle bi muhabbet olsa annem duysa o gelini yerin dibine sokardı. ki sokuyoNiyetiniz ne olursa olsun kurduğunuz cümle olmamış. Biri sizi fena bozabilirdi, (ben olsam sana mı kaldı derdim sanki) derdiniz çocuklarsa keske onları alıp başka odaya geçseydiniz.
Ayrıca kredi ödeyen kardeş varsa önce onların parası verilmeli tabiki. Kalan bölüsür. Anne baba hayattayken mal kavgası yapmak ayrıca çok çirkin.
Evin babası ortadaysa bu konuşmalar ayıp olmuş.İyi geceler herkese
Bu akşam kayınvalidemlere gittik eşim evli görümcem en küçük evli kardeşi oradaydı
Babalarının evi var bulunduğumuz şehirde en kötü semtlerden birinde (zamanında iyiydi Şuan kötüleşti) değeri pek yok yani maksimum 500 e gider diye düşünüyorum
Neyse şimdi bu evi en küçük olan kaynım ben bekarken alındı benim diyor,açıklaması şöyle borcunu biz verdik siz evliler yardım etmediniz diyor benim eşim de babamın birikmişi de vardı diyor,bizim de hakkımız var deyip gerildiler, ortam buz gibi oldu sonra toplanma amacı o olmadığı için konu kapandı..
Bana kalsa bir daha konusu açılmayacak kadar değersiz bi ev ve ihtiyacımız yok şükür (arabamız da evimiz de var) hatta o anda gerginlik iyice tırmanmasın diye ee eviniz varmış o zaman kiradan çıkın oraya geçin dedim tamamen iyi niyetimden yani öyle alay etmek ya da laf sokma amaçlı değil Allah biliyor tamamen konu kapansın çocuklar etkilenmesin diye Eşimin hoşuna gitmedi..Amacım konu kapansındı illa açılacaksa babasına sorsun muhatabı en küçük kardeş değil babadır..
Siz olsanız ne der nasıl davranırdınız ?
Hak mı yoksa hak olsa bile öyle bi evden söz etmem mi diyorsunuz ?
Ben bu zihniyeti hiç anlamıcam sanırım. "Çocuğum sürünsün yeğenim yesin" demek bu... hayatta bırakmam.Ay siz yazınca aklıma geldi. Dayım amcasının kızıyla evli. Yengem yillar önce annem ve teyzeme " ben babamdan mal almicam abimler yesin. Ben buradakileri yesem bana yeter. Demişti. Dediği gibi almadı. Ama annem ve teyzem haklarını bırakmadı.
Şuan bu yorumu okurken nasıl bu kadar boş vaktiniz var onu düşündüm sadece epeyce düşünüp kurmuşsunuz yazmışsınız,bi de beğenenler var,ilginç bir şekilde.."Şükür bizim ihtiyacımız yok, alın hayrını görün" cümlesi ile şu cünle arasında dağlar kadar fark var.
İkisi de hoş değil ama hayırını görün demek çok daha kötü.
Kötü yorum gelince hemen değiştirmişsiniz detayı. Gören de masum masum "aa evinize geçin o zaman canım kardeşim" gibi bir tavırda söylediğinizi zanneder
Anne baba hayattayken mal derdine düşmek çok çirkin ama sizi ilgilendiren bir durum yok ortada.
Ailemin malıyla ilgili eşim kardeşime böyle bir cümle kuramaz. Herkes yerini bilmeli. Çok isteyen gitsin kendi ailesiyle onların malını konuşsun.
İlla ki konuşacaksanız da eşinize yalnızken "kardeşin haklı, krediye destek olan payını buna göre almalı" demeliydiniz.
Hiçbir katkı sunmadan katkı sunanın hakkını yemek normal değil.
Vallahi billahi çok şaşkınım dünden beri herkes yerden yere vurmuş beni..Niyetiniz ne olursa olsun kurduğunuz cümle olmamış. Biri sizi fena bozabilirdi, (ben olsam sana mı kaldı derdim sanki) derdiniz çocuklarsa keske onları alıp başka odaya geçseydiniz.
Ayrıca kredi ödeyen kardeş varsa önce onların parası verilmeli tabiki. Kalan bölüsür. Anne baba hayattayken mal kavgası yapmak ayrıca çok çirkin.