Boşanmalımıyım ? Lütfen bir akıl verin . Bir türlü karar veremiyorum.

Elsan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2024
17
0
33
İyi günler .
O kadar doluyum ki , sırf bu konu için üye oldum . Bir türlü karar veremiyorum. O yüzden sizlerden fikir almak istedim .

Konu eşimin ailesi. Eşimle 7 yıldır evliyiz ( çocuk yok ve asla da düşünmüyorum ) ve kavgalarımız hep 3cü kişiler yüzünden oluyor . Tahmin edersiniz ki , bu kişiler annesi ve ablası .Ailesine toz kondurmaz eşim. Söyledikleri iğneleyici laflari bile duymazdan gelir.

2 sene önce görümcemle aramda çok büyük bir kavga oldu. Namusuma kadar laf etti görümce kişisi. Eşim benim tarafımda durdu , beni korudu . Sonradan özür diledi görümce ama ben affedemiyorum . Herşey de affedilmez . Tartışmanın bile bir adabı vardır . Ağıza alınmayacak laflar etti.

Şimdi asıl sorunlardan biri ben bu kızın evime gelmesini kesinlikle istemiyorum. Eşime sen istersen görüş ama evime gelmesin diyorum ama eşim kabul etmiyor. Barışın artık diyor ama ben istemiyorum . Namusuma laf söyleyen insanın evime gelmesini istemiyorum. Görümcem abartısız her ay gelir , 3-5 gün kalır evimde . Kendisi başka bir ilde yaşıyor , buraya iş için gelir . Evimi otel gibi kullanıyor yani .

Sırf bu yüzden boşanmak istiyorum . Ama kesin karar da veremiyorum .

Eşim benim tarafımda durdu , beni korudu .
Ailesine karsı birşey diyemese de büyük bir kavga da yanınızda durmus.Kardesinin namusa kadar laf etmesi tabiki affedilir bir durum degil haklsınız.Esinizi seviyorsanız ve cekirdek ailenizle mutluysanız isi bosanmaya getirmeyin bence.Evinize girmesini istememekte haklsınız bu durumu konuşun baska yerde neden kalamıyor?

sizin kardeşiniz eşinizin namusuna laf etse evinize girebilir mi ? Cevabınız "evet, eşimin mizacı böyle" diyorsanız, adamın huyu böyle denebilir. Ama "hayır asla eve sokmaz, görüşmez, beni de görüştürmez" diyorsanız eşiniz karaktersizin teki veya size hiç değer vermiyor demektir, bence kendinize olan saygınız için boşanmanız gerekir. Yine de sizin tercihiniz tabi

Güya kardeşine ihanet ediyormuşum . Başkası ile görüşüyormuşum kardeşi ile evli olduğum halde.
Kocanız buna rağmen görüşmenizi istiyor resmen iftira atmış bu kadın size güvenilir mi bu tipe. Yarın öbür gün fake hesaplardan sevgilinizmiş gibi mesajlar atıp eşinizin kafasını da bulandırmak da isteyebilir. İftiradan iftiracıdan korkarım almayın evinize

Bu durumu defalarca konuştum . Aldım karşıma sakince anlattım . Ablanın evime gelmesini istemiyorum , güvenmiyorum artık ona . Özür dilemiş ola bilir amma ben affedemiyorum . Bana böyle bir şey söylemesi saygısızlıktan da öte bir şey . Hele hele evime gelmesini istemediğimi biliyor , bu konumun aramızda problem yarattığını da biliyor . Buna rağmen geliyorsa bu da apayrı bir saygısızlık . Buna da sen çanak tutuyorsun diyorum eşime . Senden yüz buluyor diyorum . Napiyim o da ablam diyor
Başka kalacak yeri yok güya , aslında var da , kardeşinin evi varken neden başka yerde kalsınmışmış .

Güya kardeşine ihanet ediyormuşum . Başkası ile görüşüyormuşum kardeşi ile evli olduğum halde.
Ailece yerin dibine gömerdim ki bu kadın nasıl bu kadar yüzsüz olabiliyor? Eşiniz de çok tuhaf, sizin namusunuza kadar laf eden ailesi ile iyi geçinmenizi istiyor. Bu zamana kadar boşanmamanız hata.

Eşinizle alakalı bir sorun olmadığı sürece boşanmak bana doğru gelmiyor. Görümce konsunusu eşinizle sakin bir şekilde konuşun bence anlayacaktır.

Bunun için bosanilmaz.
Konuşarak çözmeye çalışın.

Çocuk yoksa boşan. Kocanı da seviyor gibi durmuyorsun.

kardeşinin evi varken neden başka yerde kalsınmışmış .
Sorsanıza aynı sekilde sizin kardesiniz kendisine herkesin kırmızı cizgisi farklıdır bu kırmızı cizgisi neyse o konuda agır sözler söylese iftira atsa yine sizin kardesiniz diye eve alıp sohbet edebilir miydi acaba?
Diretin,gerekirse geldiginde kardesine söyleyin ciddi olduğunuzu anlasınlar.Baktınız kardesim evime gelir kalacak diyor o zaman aksiyon alırsınız.

Cok cirkin, evinize almamakta haklisiniz.
Esiniz once arkanizda durup sonra baristirmak istemis, belliki artik sulh olsun istiyor ama dediginiz gibi herseyin affı olmaz.

Kendinizi ikna etmek icin bir gerekceye ihtiyaciniz var sanırım. Soyle birsey yapabilirsiniz, gorumcenizi eve davet edip, herhangi bir anda "namusuna dil uzattigin insanin evine ne kadar da rahat girip cikabiliyorsun" gibi bir dokundurmada bulunun, tepki verecektir illaki. Bu tepki sonrasinda esiniz sizi savunuyor mu, yoksa kiz kardesini mi savunuyor.

Boylece esinizin ailesiyle aranizda kurdugu dengeyi (ya da kuramadigi) gozlemler ona gore yolunuzu cizersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…