• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaktan başka çarem var mı?

çoçuğunu görmek isterse engel olmayın.çocuğu kullandığınızı düşünür ve öfkesi daha da artar.babası sonuçta.almaya geldiğinde de bir güzel süslenin arkadaşlarla dışarı çıkacağınızı söyleyin.ve hatta onunla birlikte çıkın evden.keyfinizin yerinde olduğunu, hiç de ona ona muhtaç olmadığınızı düşünsün.onunla gayet normal 2 arkadaş gibi konuşun. durumu kabullendiğinizi düşünsün. birazcık da o huzursuz olsun. kaçan kovalanır misali.

kayınvaliden bana çok sinsi geldi arkadaşım. senin annen arayıp eşine dese ki benim kızım sinirlendiğinde sen sus . susar mı eşin? haftasonu durma evinde . hem bahanen olur böylece.

çoçuğunu görmek isterse engel olmayın.çocuğu kullandığınızı düşünür ve öfkesi daha da artar.babası sonuçta.almaya geldiğinde de bir güzel süslenin arkadaşlarla dışarı çıkacağınızı söyleyin.ve hatta onunla birlikte çıkın evden.keyfinizin yerinde olduğunu, hiç de ona ona muhtaç olmadığınızı düşünsün.onunla gayet normal 2 arkadaş gibi konuşun. durumu kabullendiğinizi düşünsün. birazcık da o huzursuz olsun. kaçan kovalanır misali.

karşısındaki adam gibi biri olsa dediğin doğru ama adam şiddet uygulamış.o yüzden ters tepebilir.

eğer görüşmeyi kabul etse kafamdaki şuydu ona çocuğum için bu evliliğe bir şans daha vereceğimi ama el kaldırmamak için yardım mı alması gerekiyor ya da bununla nasıl mücadele edecekse öyle davranmasını isteyecektim
ne büyük aptallık benimki

karşısındaki adam gibi biri olsa dediğin doğru ama adam şiddet uygulamış.o yüzden ters tepebilir.

evet haklısın ama değişmeden de olmaz. işine gelirse.sonuçta ters davranmayacak hatta gülücükler saçacak ki adam ne olduğunu şaşırsın.Karım ben olmadan da mutlu desin. böyle bir durumda da dövecek değil ya.hiç ayrılık konusunu bile açmasın.sadece oğlunu ona teslim etsin.zaten eşi seviyorsa bir zaman sonra kovalamaya başlayacaktır.yok eğer tersi olursa o adamdan hayır gelmez artık.Tabi bunlar benim düşüncem.başkasına yanlış gelebilir...

istiyorum ki çocuğunu da göremesin ailesinin kıymetini anlasın oğlumu da alıp götürürse iyice rahat edecek

eğer görüşmeyi kabul etse kafamdaki şuydu ona çocuğum için bu evliliğe bir şans daha vereceğimi ama el kaldırmamak için yardım mı alması gerekiyor ya da bununla nasıl mücadele edecekse öyle davranmasını isteyecektim
ne büyük aptallık benimki

sence bu iki mesaj arasında bir çelişki yokmu?
sağlıklı düşünemiyorsun bence

Merhaba kızlar çok kötü hissediyorum lütfen bana destek olun
3 yıllık evliyim 2 yaşında oğlum var eşimle çok sık kavga ediyoruz evliliğimizin birinici yılında bana el kaldırdı bu yüzden evden gittim bi süre ayrı kaldık ama çocuk için geri barıştım Son günlerde bu davranışını tekrar etti yazarken bile utanıyorum bana vurdu demeye 1 ay önce saçma sapan bir nedenden kavga ettik evi terk etti tekrar barıştık geçen gün yine vurdu bana hem de ortada doğru düzgün bir sebep yokken odanın birine kendini kapatıp yattı ertesi gün sabah çıktı geç saatte E geldi ben de eve almadım seni bu evde istemiyorum dedim gitti
bugün annesi aradı evlilik terapistine gitmemizi o da olmazsa boşanmamızı söylüyor beni sevmez pek zaten onunla da çok sorunlarımız oldu
ne yapacağımı şaşırdım oğlumu babasız büyütmek istemiyorum bana bir daha vurmasına da katlanamam ve hatasını anlayıp özür bile dilemiyor hiç bir zaman geri adım atmadı zaten hep ben bu evliliği sürdürmek için uğraştım
çok üstüne geliyormuşum tahammül edemiyormuş artık öfkesini kontrol edemiyormuş annesine bu şekilde anlatmış
ne yapcam ben bekarken biri bana bunlara katlanacağımı söylese dalga geçerdim çok büyük konuşmuşum demek ki boşanmaya cesaret edemiyorum haftasonu pikniğe gittim akrabalarımla herkesin eşi yanında çok mutsuz oldum evli arkadaşlarımla görüşemem gibi geliyor tek başıma çocuğun sorumluluğu çevrenin bakış açısı falan sürekli bunlar kafamda

evet çok haklısın bana değer vermiyor üzüyor ben neden vazgeçemiyorum bu adamdan anlamıyorum dün gece hiç uyumadım bişey yemek de istemiyor canım

onu evden kovarken kesin kararlıydım ama zaman geçtikçe öfkem yatıştıkça ondan bir adım görmedikçe böyle düşünüyorum

bunlar çok etkili ama ben seviyorum onu hala nasıl seviyorum bütün bunlara rağmen bilmiyorum ama kaybetmek istemiyorum

sonuna kadar haklısın ama kolay verilmiyor boşanma kararı özellikle geceler çok zor geçiyor onu özlüyorum eksikliğini hissediyorum desteğini arıyorum

zaten bir kez daha böyle birşey yapmasına izin vermeyeceğim böyle yaşayamam el kaldırması dışında benim açımdan çözülmeyecek başka sorunumuz yok
ben çok mu art niyetliyim bilmiyorum ama kayınvaldemin bugünkü konuşmamızdan boşanmamız için uğraştığını çıkardım çok yanlış diyor bana biri vursa hemen boşanırdım dedi uzman yardımı almadan biraraya gelmenizi istemiyorum çocuğu göstermemezlik etme bu süreçte dedi bizi boşanma sonrası sürece hazırlıyor sanki uzak kalmamızı iyice soğumamızı planlıyor gibi o yüzden tutamadım kendimi mesaj attım eşime konuşalım diye annesinin evine alışmasın bir düzen kurmasın diye ama neden bana cevap yazmadı offf şaşırdım ne yapacağımı

bir durabilsem nefret ediyorum kendimden o kaçtıkça peşinden koşuyorum madem böyle perişan olacaktık ne diye kovdum onu evden anlamıyorum zaten her kavgada annesine kaçardı bu kez gitmiyordu eve almadım

ya zaten bu ilk değil 3. el kaldırışı hep bu kısır döngünün içindeyim önce nefret ediyorum görmek istemiyorum sonra öfkem geçince sorunları kendimde arayıp pişman oluyorum o hiç adım atmadığı için sonra bişeyler bahane oluyor barışıyoruz sonra hadi en baştan
kayınvaldem eşimi aile terapistine gitmeye ikna edeceğini söyledi bana da sen de ister misin dedi ben de hatasını anlayacaksa olabilir yoksa vurmasına daha fazla katlanamam dedim uzun konuştuk bir kez telefonda bana sen çok konuşuyorsun dedi oğlumun gözlerindeki öfkeyi gördüğümde ben hiç üstüne gitmem dedi evlenmeden önce böyle sinirli biri değilmiş güzel güzel oturup sohbet ederlermiş ben bu adamı delirtmişim onu demeye getiriyor sinirlendiğim çok konuşması oldu ama tartışmadım güzel güzel kapattım telefonu eşim çok anneci babası olmadığı için annesine tapıyor adeta onun sözlerine önem verir

haftasonu oğlumu alıp götürmek isterse ne yapacağım önceki ayrılığımızda alıp götürmesine izin vermedim burada görebilirsin dedim beni görmek istemediğini oğlunu alıp götürmek istediğini söyledi izin vermeyince de avukatla görüşmüş boşanma için

canım öncelikle şu mesajlarını lütfen tekrar oku. benim içim parçalandı senin hissettiklerine, senin ne durumda olduğunu tahmin edebiliyorum.
eşin şu anda çok rahat bir ortamda. anneisnin evinde. karışan görüşen yok, dır dır kafasının etini yiyen yok, para isteyen yok, gezmek isteyen yok, çocuk sesi yok, yok da yok işte.... sen ise kapanmışsın kabuğuna kendi kendini yiyip bitiriyorsun. yapma arkadaşım. önce bir silkelen. önce sen bir destek al dr dan. sen iyi ol. gördüğün şiddetlerden sonra bile hala eşin hakkında tek bir kötü söz söyleyemiyorsun. neden? çünkü hala yuvanın kurtulmasını istiyorsun, çocuğuna üzülüyorsun, emeklerine üzülüyorsun. bunların hepsine amenna da ya sen????
eşin en ufak bir pişmanlık belirtisi göstermemiş üstüne bir de boşanmaktan bahsediyor çünkü ok büyük ihtimalle şu an k.valide eşini oya gibi işliyor inceden inceye. sana boşan diyemem bir çocuğun vebalini almak istemem ancak bir evlilkte aldatma ve şiddet olunca ben o evliliğe sıcak bakamıyorum işte. hep derim önce SAYGI sonra sevgi diye. e eşinde saygı kalmamış, sevgi desen tartışılır? sen ne için devam etirmek istiyorsun bu evliliği? yavrun için mi? inan huzursuz bir ortamdansa sessiz sakin bir ortamda o yavru çok daha sağlıklı bir birey olarak büyüyecektir.
çok ince bir konu senin konun. çok da bişey söyleyemiyorum.
Allah yardımcın olsun....

Son düzenleme:
bence en azından olay sıcakken görüşmemekte fayda var. bir yerlere gidersin. ararsa da kusura bakma işlerim vardı dersin. görüştürmemekle suçlarsa da kasti davranmadığını söylersin.

Ya bana geri dönmesini özürler dileyip hatasını tekrarlamamasını istiyorum ama bunları göremediğim için hiçbirşey yapmadığı için öfkeleniyorum

canım benim inan kolay kolay olmayacak bu dediklerin.
hele ki annesinin yanındayken hç olmıcak.
önce sen toparlan, yemeğini ye, uykunu uyu.
kafan bir yerine gelsin.
çık biraz hava al dışarıda ve sağlıklı düşünmeye başla.

Mantığım boşanmamı söylüyor ama duygularım ben onu çok seviyorum ama sanırım o beni sevmiyor bense bunu kendime anlatamıyorum sevdiğine inanmak istiyorum çok çaresiz hissediyorum sadece çocuk için sevmediğim bir adamla bir ömür geçirmem mümkün olmazdı zaten çok özledim onu şimdiden aramamak eve dön dememek için kendimi zor tutuyorum

Ya bana geri dönmesini özürler dileyip hatasını tekrarlamamasını istiyorum ama bunları göremediğim için hiçbirşey yapmadığı için öfkeleniyorum

Özür dilediğinde yediğin dayakların ve kadınlık gururun yerine gelicekmi?
ben konudan çekiliyorum.Profilini inceledim bir yüksek lisans yapan kişi bunları yazamaz

sen bile kendini suçlarken eşin nasıl pişman olacak? önce sen bir değer ver kendine. bak göreceksin ondan sonra o sana değer verse de umurunda olmayacak

Özür dilediğinde yediğin dayakların ve kadınlık gururun yerine gelicekmi?
ben konudan çekiliyorum.Profilini inceledim bir yüksek lisans yapan kişi bunları yazamaz

doktora öğrencisiyim ben bunun eğitimle ne alakası var çok yanlış düşünüyorsun umarım benim hissettiklerimi yaşadıklarımı tecrübe etmezsin insan sevince bazen öyle fedakarlık yapabiliyor ki eşim çocuğumun babası yaşanmışlıklar var bu 3 yıl dayaktan ibaret değil ya hem karşılık verdim ona altta kalmadım hakaret de ettim kızgınlıkla daha önce hiç telafuz etmediğim sözleri söyledim hiç saygı kalmadı aramızda bu tartışmada

canım benim inan kolay kolay olmayacak bu dediklerin.
hele ki annesinin yanındayken hç olmıcak.
önce sen toparlan, yemeğini ye, uykunu uyu.
kafan bir yerine gelsin.
çık biraz hava al dışarıda ve sağlıklı düşünmeye başla.

iyi akşamlar mutluluklarla

doktora öğrencisiyim ben bunun eğitimle ne alakası var çok yanlış düşünüyorsun umarım benim hissettiklerimi yaşadıklarımı tecrübe etmezsin insan sevince bazen öyle fedakarlık yapabiliyor ki eşim çocuğumun babası yaşanmışlıklar var bu 3 yıl dayaktan ibaret değil ya hem karşılık verdim ona altta kalmadım hakaret de ettim kızgınlıkla daha önce hiç telafuz etmediğim sözleri söyledim hiç saygı kalmadı aramızda bu tartışmada

canım ne diyelim o zaman biz şimdi sana? olur böyle şeyler, kocan döver de sever de mi diyelim?
hem senin ailen yok mu arkanda . onun annesi arayıp sana aba altından sopayı gösteriyor madem senin ailen de arkanda olsun. mesela annenler olaylardan habersiz size gelmiş ve eşinin gittiğini anlamış olsunlar. ama olayın içindeki şiddeti bildiklerini eşine kesinlikle söylemesinler. eşini çağırıp nedir sorununuz neden gittin desinler bakalım. yani inan çözüm üretmeye çalışıyorum senin için. yoksa şiddet uygulayan erkeklerin hepsinin cezasını versin Allah!ım!!!

canım ne diyelim o zaman biz şimdi sana? olur böyle şeyler, kocan döver de sever de mi diyelim?
hem senin ailen yok mu arkanda . onun annesi arayıp sana aba altından sopayı gösteriyor madem senin ailen de arkanda olsun. mesela annenler olaylardan habersiz size gelmiş ve eşinin gittiğini anlamış olsunlar. ama olayın içindeki şiddeti bildiklerini eşine kesinlikle söylemesinler. eşini çağırıp nedir sorununuz neden gittin desinler bakalım. yani inan çözüm üretmeye çalışıyorum senin için. yoksa şiddet uygulayan erkeklerin hepsinin cezasını versin Allah!ım!!!

Elbette hayır ne demek döver dövemez vurmamalı haklısın bunun yapılabilecek en yanlış şey olduğunu biliyorum bir başkasının başına gelse benim de ilk söyleyeceğim şey boşan olurdu ama öyle olmuyormuş onu affedebilmiş değilim bir şans daha vermek istiyorum güzel anıları hatırlamak istiyorum sadece

şimdi artık bekleyeceğim sağlıklı düşünemediğim konusunda haklısınız bir öfke hissediyorum bir yalnızlık gelgitlerim çok bu sevgimi inat mı saplantı mı bana vuran birini nasıl hala sevebiliyorum belki o sesiz kaldığı için böyle davranıyorum gelse yalvarsa yüzüne bakmak istemeyeceğim belki hiçbirşey bilmiyorum ben artık

Back