27 mayısta sen bunu yazmıştın, ben de bu cevabı vermiştim sana. şimdi neler neler yaşamışsın ben pek önemsememişim o yazdığını. ben tecrübeli değilim belki ama az çok erkeklerin neyi sevdiğini, neyi sevmediğini biliyorum. hep söylerim, ben asla erkek olmak istemezdim diye. çünkü bi kadına aşık olmak, bi kadınla evlenmek istemezdim. çünkü kadınların geneli senin gibi davranır. sinirlenince üstüne gider, istediğini yaptırmak için ısrar eder, kaprisli olur. ama eğer bir erkek olsaydım ne olursa olsun vurmazdım. demek istediğim iki taraf da suçlu aslında. ben babamın ikinci eşiyle ne kavgalarına şahit oldum. benim babam normalde hep güleryüzlü, esprili, eğlenceli bir adamdır ama kavga ettikleri zaman o kadına vurabiliyor. 5 yaşında kardeşim var, kulaklarını tıkayıp yanıma sokuluyor. ben de güldürmeye çalışıyorum onu. ama ertesi sabah hiçbi şey olmamış gibi devam ediyorlar hayatlarına. çünkü o evlendiği kadın babama çok aşık. hemen unutuyor yaptığını ve alttan alıp barışıyor. babam da kadının konuyu uzatmadığını görünce aynı şekilde hiçbi şey olmamış gibi davranıyor. erkekleri tanıdığım kadarıyla şunu söyleyebilirim, ciddi konuları konuşmayı, bu ilişki nereye gidiyor gibi lafları, bi olayın uzatılmasını, kapris yapılmasını sevmiyolar. aslında kavgadan sonra sen de alttan alıp barışmaya çalışsaydın, onun siniri geçtikten ve bu konu tamamen kapandıktan bi süre sonra bu konuyu tekrar açıp bidaha vurmaması için terapiste gitmeyi yada söz vermesini vs isteseydin daha iyi olabilirdi. ama şu durumda kaç gündür ayrısınız ve nasıl düzeltebilirsin bilmiyorum. ona kızgınsın ama hala seviyorsun ve dönmesini istiyorsun anladığım kadarıyla. bunu istiyorsan çok fazla üstüne gitme, arama. senden ses çıkmayınca mutlaka merak eder diye düşünüyorum. sonuçta hamilesin. merak edip seninle konuşursa tatlı dille konuş ki tekrar terslemesin. biraz kendini onun yerine koy ve neden hoşlanmayacağını, neyi yapmanı istemeyeceğini düşün. sen onu mutlu edersen o da seni edecektir. unutma ki erkekler kadınlar kadar anlayışlı, mantıklı, ve sorunu çözmek için çabalayan kişiler olamayabiliyorlar. Kocanı savunmuyorum, normal zamanlarda da ilgisiz bi adammış. Ama bi erkek böyle davranıyorsa ya başkasına aşık olduğu için senden soğumuştur, yada sen çok üstüne gittiğin için bıkmıştır. Erkeğin hareketlerini, tavrını karşısındaki kadın belirler. Eğer gerçekten istersen onu parmağında oynatabilirsin. Onun bu tavrını farkında olmadan sen oluşturmuşsundur. Düzeltmek de senin elinde. Sadece biraz gözyaşlarını silip mantıklı düşün. Çok uzun uzun yazdım ama başlıktaki yorumlardan hiç hoşlanmadım. Hiç kimse yapıcı yorumlar yapmamış. Çoğu kişi boşanmanı söyleyip kocanı suçlamış. Böyle davranmak yerine evliliğini kurtarman için yardımcı olabilirlerdi. Benden bu kadar. Sana bu kadar tavsiye verdim ama umarım ben evlendiğimde de aynısını uygulayıp başarılı olabilirim.