• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaktan başka çarem var mı?

Aileni,eşinin ailesini,oğlunu bir an için bir tarafa bırak.
SEN bu adamla birlikte yaşamak,onunla birlikte yaşlanmak istiyor musun ?
Önemli olan bu.

Şiddet meselesi çözülürse,eşin iyi bir koca olacak mı ?
Eşin terapiye sıcak bakıyor mu ?
1-2 gidişten sonra sıkılıp bırakır mı ?

Uğraşmaya değer mi değmez mi,kararı sen vereceksin.Ama kararını kendine göre ve kendin için vermeye çalış.O ne der,bu ne yapar gibi düşüncelere girme.

bunlar çok etkili ama ben seviyorum onu hala nasıl seviyorum bütün bunlara rağmen bilmiyorum ama kaybetmek istemiyorum
öncelikle allah yardımcınız olsun demek istiyorum...
söylerken utanıyorum demişsiniz ama bu sizin ayıbınız değil bunu unutmayın.
şiddet gördüğü için utanması gereken siz değilsiniz...
ANCAK bile bile her defasında buna göz yumar sessiz kalırsanız asıl o zaman utanın kendinizden...
işte o zaman bu sizin ayıbınız da olur...
annesinin babası tarafından şiddete maruz kaldığını gören bir çocuğun psikolojisini düşünün...
o çocuğun gelecekte bundan nasıl etkileneceğini düşünün...
kendinize saygınız zamanla kaybolduğunu düşünün...
kim hakederki bunları...
yazık günah değilmi size ...
insanın kendi anası babası bile evladına vurmaya
kıyamazken...
önce bi silkelenip kendinize gelin..
önünüzdeki seçenekler belli
kendiniz ve evladınız için en doğrusunu yine siz bilirsiniz...
ama size tavsiyem biran önce toparlanın ve doğru olan neyse onu yapın...

sonuna kadar haklısın ama kolay verilmiyor boşanma kararı özellikle geceler çok zor geçiyor onu özlüyorum eksikliğini hissediyorum desteğini arıyorum

arkadaşım o zaman bir süre ikinizinde sinirleri yatışana kadar bekle. sonra onda pişmanlık görürsen ; evliliğinize devam etmek için terapiste gitmeniz gerektiği şartını söylersin. seni aslında çok iyi anlıyorum. 15 gün önce eşimi askere gönderdik. kızım 2.5 yaşında .sürekli babasını soruyor. ara gelsin diyor . geçen gün bende düşündüm. eğer şimdi ayrı olsaydık kesin dönerdim eşime diye. insanın içi dayanmıyor yavrusuna...

evet öyle üzüyor ki beni her baba dediğinde içim acıyor terapiste gitmeyi kabul eder gibi geliyor bana mesajıma cevap yazsaydı bunu konuşacaktım

hatıce baban falan konussa alsa karsısına gecınmeye nıyetı varmı yokmu sorsun yaa senın sahıpsız olmadıgını her sınırlendıgınde sana vuramıcanı boyle bıseye hakkı olmadıgıı soksun kafasına korkutsun gozunu sen bosanalım falan dedınmı hıc esıne tepkısı ne oluyo gerı adım atmıyomu hıc cok sınırlenıyorum boyle seyler duyunca..

bunu çok düşündük babam şuan çok kızgın kötü konuşacak ama tutuyor kendini bir de çok şehirdışına çıkıyor burda değil çoğu zaman eğer barışırsak bu konuşmayı yapmayı isteyeceğim babamdan şimdi bir anlamı yok gibi

ama bana vurduktan sonra pişman olup özür bile dilemiyor diyorsun..
nasıl destek bu?!
eşin bunu elinde olmadan yapıyosa tedavi olmasını sağla o zaman..
böyle bi hayatı nasıl geçireceksin

ama bana vurduktan sonra pişman olup özür bile dilemiyor diyorsun..
nasıl destek bu?!
eşin bunu elinde olmadan yapıyosa tedavi olmasını sağla o zaman..
böyle bi hayatı nasıl geçireceksin

zaten bir kez daha böyle birşey yapmasına izin vermeyeceğim böyle yaşayamam el kaldırması dışında benim açımdan çözülmeyecek başka sorunumuz yok
ben çok mu art niyetliyim bilmiyorum ama kayınvaldemin bugünkü konuşmamızdan boşanmamız için uğraştığını çıkardım çok yanlış diyor bana biri vursa hemen boşanırdım dedi uzman yardımı almadan biraraya gelmenizi istemiyorum çocuğu göstermemezlik etme bu süreçte dedi bizi boşanma sonrası sürece hazırlıyor sanki uzak kalmamızı iyice soğumamızı planlıyor gibi o yüzden tutamadım kendimi mesaj attım eşime konuşalım diye annesinin evine alışmasın bir düzen kurmasın diye ama neden bana cevap yazmadı offf şaşırdım ne yapacağımı

Bilmiyorum canım bence hemen boşanmada kendini bir izle karı kocanın sinirli olduğu durumlarda belli başli kuralları mesela erkek sinirli olduğunda hiç konuşma tepki verme sus onun siniri geçince hesap sen sinirli oluncada o aynısını yapsın yoksa böyle yaşanmaz ayrıca seni dövdüğünde sende onu dövseydin alışkanlık olmazdı onda!

Bilmiyorum canım bence hemen boşanmada kendini bir izle karı kocanın sinirli olduğu durumlarda belli başli kuralları mesela erkek sinirli olduğunda hiç konuşma tepki verme sus onun siniri geçince hesap sen sinirli oluncada o aynısını yapsın yoksa böyle yaşanmaz ayrıca seni dövdüğünde sende onu dövseydin alışkanlık olmazdı onda!

Karşılık verdim boş durmadım ama çok gücüm yetmedi sanki öyle darp izi morluk falan yok canım acıdı ama şiddetin azı çoğu olmaz değil mi her türlü iğrenç gurur kırıcı

Son düzenleme:
Ne yazık ki eşin değişmeyecek.Siyah siyahtır.Yapabileceği değişimler onu griden öteye döndürmez

Karşılık verdim boş durmadım ama çok gücüm yetmedi sanki öyle darp izi morluk falan yok canım acıdı ama şiddetin azı çoğu olmaz değil mi her türlü iğrenç gurur kırıcı

ailene söyle ona gözdağı versinler senin yalnız olmadığı bilsin mutlaka büyüklerin yardım etmesi gerek

Merak ettiğim eşinin babasıda annesini dövmüşmüdür?

Acaba laflarındamı bir sertlik var ? Ama bazı insanların yüz hatlarından ben anlarım sinirli dayakçı olduğunu ki bizim iş yerinde bir kız vardı nişanlısının fotosunu gösterir göstermez bu adam seni döver dedim kız güldü ben düğününe gitmemiştim ama bizden giden bazı personel anlattığına göre düğünde kız işyerinden erkek arkadaş ile oynadı diye daha oracıkta kızı dövmüş hanzo tabi artık sanada gına geldiyse boşan insan gibi bir hayat yaşa

Acaba laflarındamı bir sertlik var ? Ama bazı insanların yüz hatlarından ben anlarım sinirli dayakçı olduğunu ki bizim iş yerinde bir kız vardı nişanlısının fotosunu gösterir göstermez bu adam seni döver dedim kız güldü ben düğününe gitmemiştim ama bizden giden bazı personel anlattığına göre düğünde kız işyerinden erkek arkadaş ile oynadı diye daha oracıkta kızı dövmüş hanzo tabi artık sanada gına geldiyse boşan insan gibi bir hayat yaşa

kendi dügünlerinde kizi dugunun ortasindami dovmusss:53::53::53::53::53: ben olsam orda terk ederdim dugunu :53::53::53:

Benim annemle babamın bir özelliği var, biri sinirliyse konuşursa diğeri susar.
İkisi de konuşsa kavga edicekler ama bir taraf sinirli de olsa diğeri konuşurken susar.
Ben eşler arasında çok ileri gidilmemesini düşünüyorum, herkesin bir sınırı var ve bazı erkekler sinirlerine hakim olamayıp o anda eşi de karşılık verirse şiddet uyguluyor.
Kesinlikle şiddet taraftarı değilim ama eşiniz sinirliyse çok üzerine gitmeyin.
İyi özellikleri daha ağır basılıyorsa biraz alttan almaktan birşey olmaz.
Benim eşim çok sinirli değildir ama ben ne kadar kızgın da olsam aşırı üzerine gitmem, hakaret etmem, ailesi hakkında aşırı derecede eleştirici konuşmam.
Tabi ben de zaman zaman ailesini onu eleştiriyorum ama ileri gitmiyorum sonuçta onun ailesi.
Eşim kavga ettiğimiz zaman daha fazla üzülüyor, boynu bükülüyor resmen yıkılıyor.
Herşey zamanla rayına oturuyor ilk başlarda onun da hataları olsa da zamanla farkına varıyor.
Düzeltmeye çalışıyor önemli olan bu.
Hiçbir sorun tarşışma anında çözülmez, hiç açık oturumlarda karşılıklı tartışmalarda birinin diğerine hak verdiğini fikrini değiştirdiğini gördünüz mu? Ben görmedim.
Fikirlerinizi düzgün bir dille, açıkça, sinirlenmeden sakin sakin anlatın.

sana kayınvaliden mi söyledi bunu?

evet beni aradı neden kavga edip duruyorsunuz bak yanımdan taşındınız hala kavga ediyorsunuz demek ki benden kaynaklanmıyormuş dedi

Benim annemle babamın bir özelliği var, biri sinirliyse konuşursa diğeri susar.
İkisi de konuşsa kavga edicekler ama bir taraf sinirli de olsa diğeri konuşurken susar.
Ben eşler arasında çok ileri gidilmemesini düşünüyorum, herkesin bir sınırı var ve bazı erkekler sinirlerine hakim olamayıp o anda eşi de karşılık verirse şiddet uyguluyor.
Kesinlikle şiddet taraftarı değilim ama eşiniz sinirliyse çok üzerine gitmeyin.
İyi özellikleri daha ağır basılıyorsa biraz alttan almaktan birşey olmaz.
Benim eşim çok sinirli değildir ama ben ne kadar kızgın da olsam aşırı üzerine gitmem, hakaret etmem, ailesi hakkında aşırı derecede eleştirici konuşmam.
Tabi ben de zaman zaman ailesini onu eleştiriyorum ama ileri gitmiyorum sonuçta onun ailesi.
Eşim kavga ettiğimiz zaman daha fazla üzülüyor, boynu bükülüyor resmen yıkılıyor.
Herşey zamanla rayına oturuyor ilk başlarda onun da hataları olsa da zamanla farkına varıyor.
Düzeltmeye çalışıyor önemli olan bu.
Hiçbir sorun tarşışma anında çözülmez, hiç açık oturumlarda karşılıklı tartışmalarda birinin diğerine hak verdiğini fikrini değiştirdiğini gördünüz mu? Ben görmedim.
Fikirlerinizi düzgün bir dille, açıkça, sinirlenmeden sakin sakin anlatın.

evet bunu yapmak istiyorum ama o inatçı ben inatçı alttan almayı beceremiyorum

ben çok mu art niyetliyim bilmiyorum ama kayınvaldemin bugünkü konuşmamızdan boşanmamız için uğraştığını çıkardım çok yanlış diyor bana biri vursa hemen boşanırdım dedi uzman yardımı almadan biraraya gelmenizi istemiyorum çocuğu göstermemezlik etme bu süreçte dedi

canım öncelikle çok geçmiş olsun.. Allah sabırlar versin.. umarım uyumuş, uykunu almış, kendini birazcık toparlamışsındır.. çünkü bebeğinin senin ilgi ve şefkatine ihtiyacı var..

konuya dönersek, boşanma kararı öyle ayaküstü alınacak bir karar değil.. hele ortada çocuk varsa..

yazdıklarının tümünü okudum.. sen kendin de bazı hataların olduğunu kabul ediyorsun.. eşin sinirlendiğinde onun üzerine gitmek gibi vs.. eşinin de hataları ortada zaten..

bu durumda ikiniz bir araya geldiğinizde sağlıklı bir çıkış yolu bulamayacağınız muhakkak.. ben kayınvalidenin tutumunu oldukca yapıcı buldum.. Allah herkese onun gibi sağduyu bir kaynana nasip etsin.. cahil bir kadın olsa, seni suçlar (oğlumun çok üzerine gitmişsin, o da sana el kaldırmak zorunda kalmış, erkektir yapar vs) oğluna destek çıkardı.. halbuki senin kaynanan, medeni bir insan gibi olaya yaklaşarak, şiddete boyun eğmemen gerektiğini, eşinle ancak bir uzman dahilinde görüşüp, aile terapisti desteği ile evliliğinize çeki düzen vermenizi salık vermiş..

bence şu aşamada en yapıcı karar bu..

Bizim için çok geç kalındı ama Allah yeni evlenecek arkadaşlara seninki gibi sağduyulu bir kaynana nasip etsin.. :31:

Canım Allah yardımcın olsun diyorum öncelikle..Yaşadıklarının bi kısmını bende yaşadım onun için seni okadar iyi anlıyorumki..

Merak ettim eşinin mesleği nedir acaba?Yönetici konumundamı çalışıyor?Arıca çalışma saatleri ve yoruculuk derecesi nedir?Ona göre bi yorum getirmek istiyorum..

Eşinin üzerine gittiğini söylemişsin..Eminim sen kızgın ve sinirli oldugunda o seni yatıştıracak cümleler kurmuyor ve bunun için sonuç bu oluyo.Yani kendini suçlama ama eger ilişkinizin düzelmesini istiyosan duygularını çokta bu tarz bi eşe yansıtmamanı öneririm.

Ortada bi çocuk var sonuçta benim de 2 yaşında bi oğlum var çok iyi anlıyorum herşey bi anda kestirip atılmıyor ne kadar ilişikiniz yıpranmış olsada sevdiğini düşünüyorum yoksa bu kadar zaten üzülmezdin.

Diyeceğim şu ki madem kendini de suçluyosun biraz kendini törpüle bi süre bu şekilde dene ama baktın olmuyo bu sefer en son çare ayrılmayı düşünürsün..

Back