• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak mı evlatlık almak mı...?

Dün bi arkadasimla gorüstum yilda 2 kere falan adet oluyomus hormon bozuklugunun haddi hesabi yok ve doktorlar senin assla cocugun olmaz demis evlenmeden önce.hemde kac doktor.10 yillik evli ve su an 4 cocugu var.lütfen umudunuzu kesmeyin.benimde 1 senedir olmuyor diyorumki zamani var umudumu asla kesmiyorum..
Zamanında 'kafan kadar kistin var, tedavisiz hamile kalamazsin' diyen doktor yüzünden ağlayan arkadaşım evlilik dışı hamile kalmıştı. Doktora güvenmiş,korunmamış. Sonuç,zar zor evlendi karnı burnunda. Yetmedi sütten kesilmeden yanlışlıkla ikinciyi doğurdu.
Oluyor böyle şeyler...
Konuya gelince; evlat edinmek güzel bir seçenek. Zaten sıraya girince size gelmesi bir iki sene sürüyor. O sürede bu fikri zaten benimser,hevesle beklemeye başlarsınız.
Ama düşünceleriniz çok sağlıklı değil. Bu yüzden bir terapist bulup hiç yoktan ayda iki kere konuşmak size çok çok iyi gelebilir

Sizde de tam olarak sıkıntı yokmuş ki.
Bütün yükü niye kendi üstünüze alıyorsunuz ki, Doktor bile normal yolla olur demiş.
Rabbim nasip etse çoktan olurdu ve kimbilir zamanı vardır.
Tecrübeyle sabittir ki çoğu kişi kafası rahatken, bebek fikrini kafasından attıktan sonra hamile kalmıştır, psikoloji önemli yani.
Ben ayrılayım , eşim baba olsun fikri çok arabesk bence.
Bir başkasıyla olsun o çocuğa bakarım fikri bana çok uzak.
En yakın fikir evlatlık almak olabilir, bir çocuğun hayatına dokunmak, aynı zamanda kendi hayatına dokunmak.
Kafanızı rahatlatın ve Rabbime bırakın, mucizelerinden sual olmaz.

Rabbim istemediği sürece olmayınca olmuyor mesela anneme 20 yıl önce menapoza girdin artık cocugun olmaz demişler başka bir doktorda aynısını söyleyince kabullenmiş şimdi 2 kardeşim var bilmem anlatabiliyor muyum.

Sanki kendimi bir kısır döngü nün içinde hissediyorum... her ay aynı hüsran her ay aynı umutlar... sanki herkes anne olur bi benden bişey olmaz.. kendimi eksik yapayalniz hissediyorum... başka kadından çocuğu tabiki bende istemem.. Siz olsanız istermiydiniz diye sordum sadece. .
O kadın yıllarca neler yaşamış demekki bunu kabullenmis 10 yaşında çocuk ve ona çok iyi annelik yapıyor ... çaresizlik böyle bişey... evlatlık alıp ikimizden de olmayacaksa çocuk barı birimizden olsun demiş karar vermişler saygı duyuyorum onada...
Kafam bu aralar çok karışık...
Etrafimda ailemde sülalem de herkes hamile. Sanki bu dünyaya bir ben gönderilmişim.. herkesin olur bi benim olamaz düşüncesi var hep içimde...
Bilmiyorum çok karisigim allah yardımcımız olsun ...
İyyyy o nasıl iş ya?
İstek buysa bunun da binbir tane yolu var, yapay dollemesi-aşilamasi var. Adamın kadınla zevk dolu geceler geçirmesi gerekmiyor bebek için.
Shameless dizisini hatırlattı bana. Kadının çocuğu olmuyordu,taşıyıcı anne çok pahalli diye erkek , kadının annesiyle sevişmişti, hamile kalana kadar:kusmuk:
Dizide izler 'shameless işte' der gecerdik ama ülkemizde de neler varmış...

Bence çocuk sahibi olmakla sadece vesile oluyoruz.Herkes hayatta birbirinden bağımsız bir birey. Anne baba sadece bir vesile.Biz olmasak da o insan dünyaya gelecekti.Ancak biz benim çocuğum diye sahipleniyoruz.Sahibi Allah .Ayrıca esinizin başka kadından çocuğu olması nasıl kabul ediyorsunuz. Sadece cocuk için mi evlendiniz.Bunlarin hepsi toplum baskısı evlen çocuğun olsun olmazsa eksiksin devam ediyor bitmiyor toplumun istekleri ölünceye kadar.Ne kadar yasayacagiz belli mi sanki. Herşeyin yarım kaldığı bu dünyaya kazık caktik hiç olmeyececegiz saniyoruz.Merak etmeyin siz tamamalaya çalıştıkça yarım kalacak herşey .Böyle de yaşanıyor öyle de rahat bırakın kendinizi.En azindan kalan omrunuzde mutlu olun.Ayrıca çok büyük sorumluluk nasıl kolayca çocuk yapmaya karar veriyorsunuz.Bence birşey olmuyorsa zorlamamak lazım bunda da vardır bir hayır denilmeli geçilmeli.

İyyyy o nasıl iş ya?
İstek buysa bunun da binbir tane yolu var, yapay dollemesi-aşilamasi var. Adamın kadınla zevk dolu geceler geçirmesi gerekmiyor bebek için.
Shameless dizisini hatırlattı bana. Kadının çocuğu olmuyordu,taşıyıcı anne çok pahalli diye erkek , kadının annesiyle sevişmişti, hamile kalana kadar:kusmuk:
Dizide izler 'shameless işte' der gecerdik ama ülkemizde de neler varmış...

Evet bencede çok kötü insan unutamaz adapte olamaz resmen aldattı seni. .
Kim bilir o kadın neler yaşadı da o duruma kadar geldi kabullendi allah korusun..
Bende yapamazdım. .
Benim fikrim boşanmak madem benden olmuyor başkası ile evlensin mutlu olsun fikrindeyim...

Doktorlar tek tüp le de çocuğumun normal yolla olabileceğini söyledi.
1 tane negatif tüp bebek deneyimim var. .
2 tane 5. Gün dondurulmus embriyolarım var çok iyi kalitede...
Sadece aramızda konuştuk farzetki 15 20 yıl olmadı o zaman ne düşünüyorsun diye sordum eşime ...
5 seneye sadece 1 deneme az. Ben 3 senede 3 deneme yaptım ki her birinin 8 ay rahat arası vardı Ayrıca normal yolla hamile kalan cok arkadasım oldu tek tuple, ama siz derdinize derman yerine boyle olumsuz dusunup etrafınıza bu enerjiyi yayarsanız evren size onu verecektır

Peki birinci neden olmamış

Yani yumurta ve sperm varmış tutunamamasının bir sebebi var mı

Tekrar denersiniz ama önce psikolojik destek alın

Evet hidrosalpenks yüzünden tutmadığını söyledi doktorlar...
Sağ tüpüm hasta ve su bırakıyordu..
3 ay önce ameliyat oldum bi engel kalmadı tutmaması için... hakkımız da hayırlısı artık...

Evet bencede çok kötü insan unutamaz adapte olamaz resmen aldattı seni. .
Kim bilir o kadın neler yaşadı da o duruma kadar geldi kabullendi allah korusun..
Bende yapamazdım. .
Benim fikrim boşanmak madem benden olmuyor başkası ile evlensin mutlu olsun fikrindeyim...
Bence bu ilişkide mutlu olmayan kişi sizsiniz. Eşinizin sizden böyle bir talebi yok.
Yaşadıklarıniz, tüpünüzü kaybetmeniz sizde aşağılık kompleksi yaratmis. Bence (ilk mesajda da dediğim gibi) bir terapi almalısınız. Yoksa evlat da edinseniz,bosansaniz da, tedaviyle hamile kalsaniz da mutlu olamazsınız.

Peki birinci neden olmamış

Yani yumurta ve sperm varmış tutunamamasının bir sebebi var mı

Tekrar denersiniz ama önce psikolojik destek alın
Zaten ilkinde olma ihtimali az, deneme yapıldıkca sana artıyor. Birde oyle buyuk bir sorun yok bu kadar kenara sıkısacak ne var, evet anlıyorum belki cok istiyor ama kendim yasadıgım ıcınde tanıyorum bu duyguları. Benim ilk oglum azosperm (tup bebek), ıkıncı oglum ise morjolojı 0 tup bebekten Baska olmaz derken oldu Benim bunlara bedenen bir katkım elbette olmadı, ben sadece ogrendıgım bazı seylerı hayatıma dahil ederek yasadım. Psikolojik destek haricinde akupunktur noral terapi meditasyon gıbı gruplara katılabilir, direk stres noktasına atıs yapıyorlar cok gevser

Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim bir tüpüm kaldı diğeri alındı hastalıktan dolayı ..
Eşim de problem yok hatta 3 erkek değerinde spermleri...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Ben farklı düşünüyorum ama dedim senin çocuğun olur hemde hemen.
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...
Adamın çocuğu oldu başka kadından para karşılığı yapıldı...
Çocuk şuan 10 yaşında kadını annesi biliyor...

Siz olsanız ne yapardınız. .
Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
Yada kocanızın başka kadınla çocuk yapmasını kabullenmekmi...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???
Evlatlık yani bi başkasının çocuğuna annelik yapamazsınız(yazdıklarınınzdan bu hisse kapıldım.) Sakın bi canın günahına girmeyin. Evlatlık çocuk almayın. Tedavilerle çocuk sahibi olmaya bakın.

Kocaya başkasından çocuk yap demek midesizlik. Bunun hiçbir kabulu ve izahi yok. Adamın boşanma isteği yoksa sizinde boşan demeniz gereksiz.

O kadar çocuk varken yurtlarda neden evlatlığı düşünmeyesiniz ki? Çocuğunuz olsa bile düşünebilirsiniz. Ayrıca çocuktan bunu saklamanızıda hiç tavsiye etmem eğer alırsanız. Yalan üzerine hiçbir ilişki kurulmaz.
O "benden boşan"sözü sınamak için gelir bana hep,böyle bir şeyden korkarak öğrenme isteği.
Yoksa boşanmak isteyen gider dava açar,sözüm konu sahibine değil,inşallah bebekleri olur ama sebatsız biraz.2 tanıdığımızın birinin 7 yıl,birinin 14 yıl sonra oşdu da torunlara karıştılar bile.

Ben evlatlık almak isterdim sanırım. Ama gerçeği ondan saklayarak büyütmek doğru değil. Çocuklar evlat edinildiklerini bilerek büyütüldüğünde bunu olabilecek normal bir durum olarak algılayarak büyürler.
Ama evlat edinemezsem de evliligimi devam ettirirdim
İnşallah yeni yılda saglicakla hamile kalır, bebeğinizi kucağınıza alirsiniz

Ay bu yeşilçam kafası nedir Allah aşkına adam bıraka gitse bu sefer de çocugum olmuyor diye beni terketti diye konu açarsın.Adam çocuk yüzünden senden ayrılacak olsa çoktan boşanma evraklarını önüne koymuştu senin

Zaten ilkinde olma ihtimali az, deneme yapıldıkca sana artıyor. Birde oyle buyuk bir sorun yok bu kadar kenara sıkısacak ne var, evet anlıyorum belki cok istiyor ama kendim yasadıgım ıcınde tanıyorum bu duyguları. Benim ilk oglum azosperm (tup bebek), ıkıncı oglum ise morjolojı 0 tup bebekten Baska olmaz derken oldu Benim bunlara bedenen bir katkım elbette olmadı, ben sadece ogrendıgım bazı seylerı hayatıma dahil ederek yasadım. Psikolojik destek haricinde akupunktur noral terapi meditasyon gıbı gruplara katılabilir, direk stres noktasına atıs yapıyorlar cok gevser

İlkinde olma ihtimali az diyorsun da benim oğlum tek deneme konu sahibinin doktoru da doktorum o nedenle sordum ki bizde teşhis sıfır sperm

Yumurta ve sperm var rahimde mi sıkıntı diye merak ettim

Bence ilerleyen sürede konu sahibi alır kucağına çocuğu ama öncelikli olarak psikolojik destek alması lazım

5 yıl uzun bir süre degil. Bizim de 5. Yılda oldu çocugum uz tedavisiz. Ne kadar üzülsek de biz mutluyuz der bu kadar üzmezdik birbirimizi.O endişeyi yaşayanlar bilir sadece ama bu kadar üzerine düşmeyin.Eşinizi de herşey yolunda ve mutluyken bunaltmayın aklına başka düşünceler sokmayın bana kalırsa. Allah vaktini bilir ve bizleri bu gibi şeylerle imtihan eder. O yüzden bunu eksiklik olarak kabul etmeyin. Er yada geç olacaktır. Şu zamanın kıymetini bilin. Tedavi oluyorsanız da devam edin ama kimseye de bireyler anlatmayın(yakın çevrenize).

Herseyin hayirlisi... hersey kismet... 5 yil o kadar da uzun degil. Tup bebek denerdim sanirim. Tıp ilerledi artik. Ama en onemlisi bir psikologa gitmenizi oneririm.

Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim bir tüpüm kaldı diğeri alındı hastalıktan dolayı ..
Eşim de problem yok hatta 3 erkek değerinde spermleri...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Ben farklı düşünüyorum ama dedim senin çocuğun olur hemde hemen.
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...
Adamın çocuğu oldu başka kadından para karşılığı yapıldı...
Çocuk şuan 10 yaşında kadını annesi biliyor...

Siz olsanız ne yapardınız. .
Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
Yada kocanızın başka kadınla çocuk yapmasını kabullenmekmi...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???
Ben bu fikri olabilitesi var buldum. Hatta ilişkisiz aşılama tüp bebek vb yöntemle sperm enjeksiyonu sağlanabilir. Bi nevi taşıyıcı annelik. Maddi durumunuz varsa olur bence

Niye taşıyıcı annelik kendine saygısızlık olarak değerlendirilmiş ki.

Back