• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak mı evlatlık almak mı...?

Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim bir tüpüm kaldı diğeri alındı hastalıktan dolayı ..
Eşim de problem yok hatta 3 erkek değerinde spermleri...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Ben farklı düşünüyorum ama dedim senin çocuğun olur hemde hemen.
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...
Adamın çocuğu oldu başka kadından para karşılığı yapıldı...
Çocuk şuan 10 yaşında kadını annesi biliyor...

Siz olsanız ne yapardınız. .
Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
Yada kocanızın başka kadınla çocuk yapmasını kabullenmekmi...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???
Rabbim gonlunuzun istediğini versin evlat önemli ama insan kaderini yaşar .. Çocuğun olmaması evlilik biteceği anlamına gelmiyor ve etrafımda çocuğu olmayan eslere bakıyorum tüm sevgi ve ilgilerini birbirine veriyorlar. İnanın öyle de farklı ve güzel bir hayat yaşıyorlar ... Başkasının çocuğunu sevemiyorum demenizden yola çıkarak söylüyorum sırf olsun diye annelik yapamayacaginiz bir canı evlat edinmeyin..

Evlilige devam eder evlatlik dusunebilirdim. Annesiz o kadar masum sevgiye muhtac yavru var ki. Ama iyice arastirin sonra ailesi cikip ssize sorun cikarmasin. Yurda o sekilde basvurun. Uzmeyin tatli caninizi. Her sey Allah dan.

Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim bir tüpüm kaldı diğeri alındı hastalıktan dolayı ..
Eşim de problem yok hatta 3 erkek değerinde spermleri...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Ben farklı düşünüyorum ama dedim senin çocuğun olur hemde hemen.
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...
Adamın çocuğu oldu başka kadından para karşılığı yapıldı...
Çocuk şuan 10 yaşında kadını annesi biliyor...

Siz olsanız ne yapardınız. .
Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
Yada kocanızın başka kadınla çocuk yapmasını kabullenmekmi...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???
Tam tersi olsaydı eşinde sorun olsaydı onu bırakır mıydın? Bence psikolojiniz iyi değil bu psikoloji ile de olmaz zaten. Çocuğun olması için 1 yumurta 1 spermin doğru zamanda bir arada olması yeter allahın izniyle 1 tüpünüz hala olduğuna göre imkansız diye bir şey yok. 10 yıldan sonra çocuk sahibi olanlar var. Sizin de imtihanınız bu demek ki sabredin. Ve gerçekten ihtiyaç sahibi birine canı gönülden yardım edin hayır duası alın. Çocuk düşüncesini kafanızdan atın oluruna bırakın herşeyi. Olmuyorsa vardır bir hayır öyle düşün

Çocuk evlatlık alırsanız zaten doğru olan bunu ona söylemeniz illa bambaşka bir yere gidip orda büyütmenize gerek yok. Annelik doğurmakla olmaz, bir bebeği kendi çocuğunuz gibi büyütebilirsiniz o da sizin doğurmadığınızı ama annesi olduğunuzu anlayabilir fakat siz bana pek bunu yapabilecek bir insan gibi gelmediniz. Sırf kocanızın kanını taşısın diye başkasından çocuk yapmasını ona annelik yapmayı kabulleniyorsunuz da yine sizin olmayan başka bir çocuğa annelik yapmayı nasıl içiniz almıyor? Benim gözümde kan bağı önemli değil. Doğurduğu çocuğu sokağa atan anneler, kendi çocuğunu satan babalar görüyoruz ekranlarda. Çocuk zaten şart değil ki bir evlilik için. Bu şekilde yıllardır süren evlilikler var. Eşiniz kabul ediyorsa bu durumu yani onun sizden bu sebepten boşanmak gibi bir niyeti yoksa siz neden onun yerine düşünüp boşanmak istiyorsunuz, gerçekten sizi anlayamadım

Tam yorumları okuyamadım ama tüp bebek denediniz mi ? Ne kadar doğru yada kabul edilir bilmiyorum ama yurt dışında bunun farklı yöntemleri var başkasınnn yumurtası felan ama tabi ki de bu sizin bakış açınıza bağlı bişey

Evet tüp bebek deneyimim var
1. Ci tutmadı.
6 yumurta oluştu ve döllendi..
5 tanesi 5.Gün embriyosu iyi kalitede..
2 tane dondurulmuş embriyo var..
2. Ci hazıran da düşünüyoruz..
Eşimle varsayımları konuştuk.
Siz olsanız ne yapardınız dedim...

Evet tüp bebek deneyimim var
1. Ci tutmadı.
6 yumurta oluştu ve döllendi..
5 tanesi 5.Gün embriyosu iyi kalitede..
2 tane dondurulmuş embriyo var..
2. Ci hazıran da düşünüyoruz..
Eşimle varsayımları konuştuk.
Siz olsanız ne yapardınız dedim...
Ben olsam en iyi doktorlarda denerdim tüp bebeği 5. Denemede hamile kalanlar bile var

Doktorlar tek tüp le de çocuğumun normal yolla olabileceğini söyledi.
1 tane negatif tüp bebek deneyimim var. .
2 tane 5. Gün dondurulmus embriyolarım var çok iyi kalitede...
Sadece aramızda konuştuk farzetki 15 20 yıl olmadı o zaman ne düşünüyorsun diye sordum eşime ...
İnsan bu tarz şeyler yaşarken karamsar olabiliyor benimde 2 senedir olmuyor yakında tüp bebek tedavisine başlayacağız.Aklımdan çok kötü seneryolar geçmiyor değil ama hiç eşime karşı dillendirmedim.Bizlerin güzel,olumlu düşünmesi gerekiyor.Ne güzel eşinizde destek oluyor vardır herşeyin bir zamanı.

Sen ne düşünüyorsun pekı cnm?

Benim düşüncem tüp bebek tedavisine devam etmek. . 1.Ci tutmadı...
Sonuna kadar mücadele etmeyi düşünüyorum ama 40 li yaşlara kadar olmazsa boşanmak istiyorum...
O çok iyi bir baba olur benim yüzümden ömür boyu evlatsiz kalmasın isterdim...

Benim düşüncem tüp bebek tedavisine devam etmek. . 1.Ci tutmadı...
Sonuna kadar mücadele etmeyi düşünüyorum ama 40 li yaşlara kadar olmazsa boşanmak istiyorum...
O çok iyi bir baba olur benim yüzümden ömür boyu evlatsiz kalmasın isterdim...

Sorun sendemı?
Ama sız bırbırınızı sevıyorsanız
Cocuk ıcın ayrılmak mantıklmı?
Yapma cnm yuvanı asla bu yüzden yıkma
Cocuk hersey degıl
Esınede kendınede bu kötülügü yapma
Insallah hayırlısı ıle olur ama olmazsada eşini terketme:/

Sorun sendemı?
Ama sız bırbırınızı sevıyorsanız
Cocuk ıcın ayrılmak mantıklmı?
Yapma cnm yuvanı asla bu yüzden yıkma
Cocuk hersey degıl
Esınede kendınede bu kötülügü yapma
Insallah hayırlısı ıle olur ama olmazsada eşini terketme:/

Sorun bende evet...
Eşim 3 tane erkek değerinde spermleri.
Normalde hemen hamile kalabilmeliyim...
Ama tek tüpüm var hidrosalpenks yüzünden sağ tüp üm alındı. .

Ne yaparsınız ne edersiniz bilmiyorum ama bana anladığım kadarıyla (yazdıklarınızdan bu hisse kapıldım) başkasının çocuğuna pek annelik yapacak biri gibi gelmediniz . Bunu herkes yapamaz :KK66:
Siz de bence , sırf kocanız istiyor diye , böyle bir işe girişmeyin . Ayrıca , kocanızın başka kadınla sevişip getireceği çocuğu da çok seveceğinize inancım 0 :KK66:
Cok ince bi ayrintiyi yakalamissin canim tebrikler....

Konu sahibi arkadasim sende kendimi gördüm
Cok cocuk sevmem 14 yil beklememe rağmen 1 tane olsun yeter derdim
1 tane oldu cok şükür. .
Benim adet bozuklugu kilo vs problemlerim vardi
Kocama ise dr.bu spermler bi fili bile hamile birakirsin dedi :-)

Hep istedik ,ama dua ederken babasi sen olduğun bi evlat isterim derdim kocama
Oda bi çocuğum olsun ama annesi sen ol derdi.Allahtan dileyin emin olun ne dilerseniz o bigun olucaktir..
He olmasa bile kocanizla sağlıklı sıhhatli huzurlu yaşayın gidin....

Yanı bir cocuga sevgı ve merhametinizı vermektense veya vermeyeceginiz ıcın bosanma secenek olmus size, sızın hayatınız elbette küçük bir cocugun hayatıyla oynamamalısınız. Ben olsam evlat edınırdım, İkı cocugum var neyin soy sop kısmına dalıp sevmıyeyım kı

Kocaya başkasından çocuk yap demek midesizlik. Bunun hiçbir kabulu ve izahi yok. Adamın boşanma isteği yoksa sizinde boşan demeniz gereksiz.

O kadar çocuk varken yurtlarda neden evlatlığı düşünmeyesiniz ki? Çocuğunuz olsa bile düşünebilirsiniz. Ayrıca çocuktan bunu saklamanızıda hiç tavsiye etmem eğer alırsanız. Yalan üzerine hiçbir ilişki kurulmaz.

Back