• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak mı evlatlık almak mı...?

hastalıkta saglıkta dıye evlenıyoruz...

sahsen esımden dolayı cocuk olmasa asla ayrılmazdım bu aklıma bıle gelmezdı benden ayrılabılırsın dese cok kırılırdım

sırf cocugum olmuyor dıye ayrılan ınsanın baskasından saglıklı bır cocugu olup olmayacagı da kesın degıl ustelık ve
cocuk olması sart degıl evlatlık almakta sart degıl ama ılla cocuk ıstıyorsanız sevgı evlerınde yurtlarda bırsuru bebek var ılgılenebılecegınız

benım kızım var 3 yasına gırecek haftaya
onun dısında gonullu annelık yapıyorum kımsesızler yurdunda...

hakkınızda hayırlısı olsun her zaman

Bu konuya gönül rahatlığıyla cevap verebilirim. Benim doğurganlıkla ilgili hiçbir problemim yok. Çok sağlıklıyım. Eşimin rahatsızlığından ve ayrıca hiç spermi olmadığından dolayı yani sperm sayısı 0, çocuk sahibi olamıyoruz. Aynen sizin dediğiniz gibi bana boşanmayı teklif etti (kaldı ki çocuk dışında bizim başka problemlerimiz de var) Nasıl anlatsam, kalbime bıçak saplanmış gibi hissettim. Bağırıp çağırıp ağladım. Asla onun yanında bir çocuğu sevmem. Biz evlatlık istemiyoruz. Çünkü olay evde bir çocuk olsun onu büyütelim değil bizim için, allah verirse kendi kanımızdan canımızdan bir bebeği kucağımıza almak istiyoruz. Bunun dışında eğer eşim benden, başka bir adamın beni hamile bırakmasını isteseydi, işte bu boşanma sebebi olabilirdi ya da onu hemen bir psikoloğa götürürdüm. Evet çocuğumuz belki hiç olmayacak ama o zaman da kendimizi büyütürüz :) hayatta yapmak isteyip, çocukken yapmak isteyip yapamadığımız şeyleri yaparız. Mutluluğun tek formülü bir sen bir ben bir de bebek değil. Bizim için başka formüller de var, mesela bir sen bir ben bir de Küba uçak biletleri :) inşallah 2019 da gideririz.....

Bir çocuğa emek verip onu büyüttüğün zaman senin çocuğun olmuş oluyor zaten.

Neden bu karamsarlık konu sahibi tıp o kadar ilerlediki tüp bebek yapabilirsiniz
Ben 14 yıl sonra oğluma kavuştum üç tüp bebek denedim
Asla umudumu kaybetmedim ve asla ayrılmayı düşünmedik biz çocuksuzda çok mutluyduk Rabbime şükürler olsun bir evlat nasip etti olmasada öyle devam ederdik
Arkadaşım 11 tüp bebekten sonra bebeğini kucağına aldı
Pes etmek neden Allah isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah

En buyuk hayalim bir evlat dogurduktan sonra bir tane de evlat edinmekti, cocuklugumdan beri... rabbim cok sukur bir evlat verdi, ama evlat edinme konusuna esim asla yanasmadi ( ozel sebepleri var ve ona hak veriyorum) dolayisiyla benim cocukluktan beri olan hayalim suya dustu.

Siz evlat edinme fikrine sicak bakmiyorsaniz cocuksuz da bir omur surdurulebilir tabiki, ama esin baskasindan cocouk yapmasini soylemissiniz aman allahim ! O da evlat edindiginizden farkli olmayacak ki sizin icin!

Bence cocuk olayini hayatinizdan cikartin, allah kismet ettiyse zaten anne baba olacaksiniz bir gun.

anaçlık başka bir kavram
benim yapım tek cocuklu bir annelik fazlasını idare edemem bunun farkındayım
bu yüzden şu an ikinci cocuğu düşünmüyorum

3. Seçeneğe bakarsak psikolojinizin normal olmadığı kesin. Bu kafayla sağlıklı bi karar alamazsınız.
Ben olsam ne yapardım, evlat edinirdim kesinlikle. Bi çocuğum olduğu halde ikinciyi düşünürsem evlat edinmek istiyorum, bu benim hayalim. Çok farklı ve özel bi bağ olur inanıyorum.
Boşanma eğer karşı tarafın böyle bi düşüncesi yoksa çok arabeks bi karar olur. Evlat sahibi olmayınca evlilik gayet de yürür, neden birbirini seven insanlar bunun için ayrılsın ki.

Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim bir tüpüm kaldı diğeri alındı hastalıktan dolayı ..
Eşim de problem yok hatta 3 erkek değerinde spermleri...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Ben farklı düşünüyorum ama dedim senin çocuğun olur hemde hemen.
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...
Adamın çocuğu oldu başka kadından para karşılığı yapıldı...
Çocuk şuan 10 yaşında kadını annesi biliyor...

Siz olsanız ne yapardınız. .
Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
Yada kocanızın başka kadınla çocuk yapmasını kabullenmekmi...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???
Tüp bebekle şansınız yok mu? Tedavi olsanız keşke Benim iki tüpümde alındı. Umutsuz olmayan lütfen. Herşeyin bi çaresi vardır elbet
Ayrıca 7 senedir bizimde olmuyordu sayısız aşılama ve tüp bebek sonrası nasip oldu İnşâAllah kucağımıza almayı da nasip eder Rabbim çok uğraştık bu yolda asla pes etmedik. En önemli şey ümidi kaybetmemek İnşâAllah yakın zamanda sizede nasip eder Rabbim hayırlısı ile ❤️

Neden bu karamsarlık konu sahibi tıp o kadar ilerlediki tüp bebek yapabilirsiniz
Ben 14 yıl sonra oğluma kavuştum üç tüp bebek denedim
Asla umudumu kaybetmedim ve asla ayrılmayı düşünmedik biz çocuksuzda çok mutluyduk Rabbime şükürler olsun bir evlat nasip etti olmasada öyle devam ederdik
Arkadaşım 11 tüp bebekten sonra bebeğini kucağına aldı
Pes etmek neden Allah isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah

Hayır canım pes etmiyorum sadece şu aralar çok kötü hissediyordum ..
Sürekli ailede cevrede hamile haberi alıyoruz sanki bu sadece benim derdim dünyada herkes anne olmuş bi ben kalmışım gibi hissediyorum...
Biz eşimle varsayımları konuştuk ...
Evlatlık mi ayrılık mi ya hiç olmazsa fln diye.. 1. Ci tüp bebek deneyimim var negatif.. 2. Ci hazıran da nasip olursa hayırlısı olsun inşallah allah'tan...

Doktorlar tek tüp le de çocuğumun normal yolla olabileceğini söyledi.
1 tane negatif tüp bebek deneyimim var. .
2 tane 5. Gün dondurulmus embriyolarım var çok iyi kalitede...
Sadece aramızda konuştuk farzetki 15 20 yıl olmadı o zaman ne düşünüyorsun diye sordum eşime ...
Ne güzel işte deneyeceksin herkes ilk tedavide hamile kalmıyor ki canım

Tüp bebekle şansınız yok mu? Tedavi olsanız keşke Benim iki tüpümde alındı. Umutsuz olmayan lütfen. Herşeyin bi çaresi vardır elbet
Ayrıca 7 senedir bizimde olmuyordu sayısız aşılama ve tüp bebek sonrası nasip oldu İnşâAllah kucağımıza almayı da nasip eder Rabbim çok uğraştık bu yolda asla pes etmedik. En önemli şey ümidi kaybetmemek İnşâAllah yakın zamanda sizede nasip eder Rabbim hayırlısı ile ❤️

Canım bir kez yapıldı tüp bebek negatif oldu malesef. 2 dondurulmuş embriyo var haziranda nasipse transfer. .

başka kadından çocuk yapma seçeneğini psikolojinizin bozuk olmasına veriyorum. iyi değilsiniz, lütfen imkanınız varsa destek alın. bir de şunu söylemeye geldim; olur da evlat edinirseniz sakın evlatlık olduğunu çocuktan saklamak gibi bir hata yapmayın. o da bir birey, baştan sona yalan olan bir hayat yaşamak zorunda bırakamazsınız. pedagoga götürüp zamanı geldiğinde ona bunu söylemeniz gerekir. bebekti, küçüktü hatırlayamıyor diye ona bunu yapmaya hakkınız yok. evlatlık olduğunu bildiğinde sizi daha az sevecek değil. eğer böyle bir niyetiniz varsa evlatlık olan çocukların ne gibi psikolojik sorunlar yaşayabileceğiyle ilgili de bir şeyler okumanızı tavsiye ederim.

Canım bir kez yapıldı tüp bebek negatif oldu malesef. 2 dondurulmuş embriyo var haziranda nasipse transfer. .
Şimdi baktım konunuza canım.
Bende iki tüpüm alınınca psikolojim çok bozuldu eşime ayrılmayı bende teklif ettim öyle bi psikoloji oluyor ki negatifleri alınca. Eşim sağolsun destek oldu bu konuda. Yeniden tedaviye başlama cesareti verdi. Herşey çocukdeğil dedi bizde çok seviyoruz çocukları ama işte nasip. Herşeyin hayırlısı olsun

İnşâAllah Yen'i tedavinizde aldığınız pozitif haberle bu günleri unutursunuz. Bakarsın Haziran'a kalmadan gelir bulur mucizen seni❤️

tup bebek? tuplerin bi onemi olmuyorki tup bebekte? aliyorlar yerlestiriyorlar yani..rahminde sknti yoksa deneyin. denediniz mi yani?

tup bebek? tuplerin bi onemi olmuyorki tup bebekte? aliyorlar yerlestiriyorlar yani..rahminde sknti yoksa deneyin. denediniz mi yani?
Evet 1 tane negatif tüp bebek deneyimim var :(
2 tane dondurulmuş embriyo var haziranda nasipse transfer için bekliyoruz ...

Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim bir tüpüm kaldı diğeri alındı hastalıktan dolayı ..
Eşim de problem yok hatta 3 erkek değerinde spermleri...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Ben farklı düşünüyorum ama dedim senin çocuğun olur hemde hemen.
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...
Adamın çocuğu oldu başka kadından para karşılığı yapıldı...
Çocuk şuan 10 yaşında kadını annesi biliyor...

Siz olsanız ne yapardınız. .
Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
Yada kocanızın başka kadınla çocuk yapmasını kabullenmekmi...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???
Bu ne saçma bir düşüncedir 10yıl donumumuzde kızımı kucağıma aldım hıç böyle bir düşüncemiz olmadı 5yıl olmus
onca insan var 10yıl 15yıl bekleyen

Baska bir kadinla iliskiye girmesini Kabul ettiginizi kesinlikle varsaymiyorum, yorumlari henuz okumadim, tasiyici annelikten bahsediyorsunuz zaten onun icinde cinsellik gerekmiyor.
Bu secenegi bence tamamen aklinizdan cikarin, hic tanimadiginiz bir kadininda cocugu olacak ayni zamanda, esiniz icin bile cok zor bir durum olur. Yani hem kendi cocugu, hemde hic tanimadigi bir kadinin. Cok karisik.

Birbirinizi seviyorsaniz neden bosanasiniz? Esiniz kabul ediyorsa siz durumu dramatize etmeyin. Cunku onu zorlamiyorsunuz sizinle beraber olmasi icin. Cocuksuzda cok guzel bir omur gecirebilirsiniz birlikte.

Ama cok isterseniz evlatlik cocuk sahibi olmak en guzel secenek. O kadar cok bebek var ki ona biyolojik anne babasinin yapmadigi anne babaligin yapilmasini bekleyen.

Hakkinizda hayirlisi olsun.

Back