• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak mı evlatlık almak mı...?

Pkonun en agir derecesiymis yani.asla yumurtlama olmuyomus.kac doktora gitmis 1 tane deil hepsi ayni seyi demis.tüp bebekle bile olmaz demis.sonuncu cocuguna korunurken hamile kalmis ve 3 ay adet olmus hamile olduguni 3 aylikken ögrenmis.Rabbim verecekse hertürlü veriyo yani.nasip
tabi cocugun olmasini engelleyecek istisna durumlar var buna bir sey diyemem bende pkonun dibini gormus bir insanim cok dr gezdim cok ilac kullandim kullandigim ilaclarla yumurta olusmamasina sasiran dr lar gordum okadar direncliydi yani drlar hep nasil olmaz ya dediklerinde biraz daha dibe battim bir yandanda icimden artik erkekleri bile dogurtuyorlar bugun degilse yarin diye teselli ettim kendimi drlarin sen doguramazsin dedikleri cok insanin hamile kaldigini sende bisey yok kolay hamile kalirsin dedikleri insanlarin cocuklarinin olmayisina sahit oldum hastanelerde cevremde ama bana gore kadin bunyesi cok farkli bu ay hayatta senden bisey olmaz dedikleri bunye bir sonraki ay mumkun olsa her ay bir tane doguracak dereceye geliyor arkadasinizda bunun en basit ornegi

tabi cocugun olmasini engelleyecek istisna durumlar var buna bir sey diyemem bende pkonun dibini gormus bir insanim cok dr gezdim cok ilac kullandim kullandigim ilaclarla yumurta olusmamasina sasiran dr lar gordum okadar direncliydi yani drlar hep nasil olmaz ya dediklerinde biraz daha dibe battim bir yandanda icimden artik erkekleri bile dogurtuyorlar bugun degilse yarin diye teselli ettim kendimi drlarin sen doguramazsin dedikleri cok insanin hamile kaldigini sende bisey yok kolay hamile kalirsin dedikleri insanlarin cocuklarinin olmayisina sahit oldum hastanelerde cevremde ama bana gore kadin bunyesi cok farkli bu ay hayatta senden bisey olmaz dedikleri bunye bir sonraki ay mumkun olsa her ay bir tane doguracak dereceye geliyor arkadasinizda bunun en basit ornegi
Kesinlikle.umutsuz olmamak lazim.adet oluyorsak yumurtamiz varsa herzaman ihtimal vardir bence :)

Esiniz çok iyi bir insan bence böyle bir insandan çocuk istemeniz güzel fakat sundugunuz seçenekler tahammül edilemez saçma.bence bekleyin ha bekleyemem derseniz evlatlık alın zaten onunla oyalanca eminim o bebeğe 2.'yi siz kardeş verebilirsiniz zamanla.ben de konu açmıştım esimin cahilliğini yazmıştım aramızda dağlar kadar fark var kıymetini bilin ve mutluluğunuzu bozmayın derim.

Benim 10 yilda oldu evladim.
Bosanmadim, evlat edinmek istemedim ya benimseyemezsem ona iyi anne olamazsam diye. Hele ki son secenegi asla dusunmedim, olaki esim boyle bir teklifle gelseydi git cocuk yaptigin kadinla kal derdim. Kocasini baska kadina yollamak sapiklik, midesizlik bana gore.

Sabrettik, dua ettik, tevekkul ettik. Rabbim mukafatini verdi.
Rabbim sizede versin
Yani inanamıyorum ben de,aksi durumda bu seçeneği kullanan kadınlar olabileceği de geliyor akla o zaman,inanmak stemiyorum ama bu şekli varsa:(

canım, benim de olmuyor.. 37 yaşımdayım 2 tüp bebek denedim.. ikincisi oldu ama dış gebelik oldu.. sağ tüpüm alındı.. tek tüple her ay bir umudum oluyor.. Rahim yumurtalık ve 1 tane de olsa tüp olduğu sürece o ihtimal her zaman var.. Her şeyden önce bizi bizden çok seven rabbimiz var ve saati vakti geldiğinde inan verecektir.. Vermezse de yapacak bir şey yok.. bu da bizim imtihanımız tatlım.. Evlat edinme konusuna gelince, Elif Ada'nın annesi yaz googla bir de ondan dinle.. Ne demek istediğimi anlayacaksın.. Kendi çocuğum olsa bile, eşimle evlat edinmeyi düşünüyoruz..

Çocuk evlat edinmek gönül işi. Kendi doğurduğuna herkes bakar, ama başkasının doğurduğıuna herkes bakamaz. Sizin içinizi tabii ki bilemem ama yazdıklarınız kadarıyla evlat edinme sebebiniz, yani ne bileyim. Biraz sığ geldi bana. Belki yanına koyduğunuz seçeneklerden dolayıdır, hani elimize bir çocuk verilsin de ne olursa olsun der gibi... O çocuğa anne olabilir miyim, derdini, sorununu, ergenliğini bunalımını çekebilir miyim diye düşündünüz mü bilmem.

Sanki kendimi bir kısır döngü nün içinde hissediyorum... her ay aynı hüsran her ay aynı umutlar... sanki herkes anne olur bi benden bişey olmaz.. kendimi eksik yapayalniz hissediyorum... başka kadından çocuğu tabiki bende istemem.. Siz olsanız istermiydiniz diye sordum sadece. .
O kadın yıllarca neler yaşamış demekki bunu kabullenmis 10 yaşında çocuk ve ona çok iyi annelik yapıyor ... çaresizlik böyle bişey... evlatlık alıp ikimizden de olmayacaksa çocuk barı birimizden olsun demiş karar vermişler saygı duyuyorum onada...
Kafam bu aralar çok karışık...
Etrafimda ailemde sülalem de herkes hamile. Sanki bu dünyaya bir ben gönderilmişim.. herkesin olur bi benim olamaz düşüncesi var hep içimde...
Bilmiyorum çok karisigim allah yardımcımız olsun ...
Çoğu zaman bnde düsünüyorum benim hiç çocuğum olmayacak galiba diye
Ve en hızlı hamile kalanlar hep benim çevremde gibi
Benden başka yok gibi
Bunları hepimiz düşünüyoruzdur elbette
Eksik hissetme kendini
Anne olamayan insanlar eksik değiller sende değilsin
Elbet bir gün olacağını düşün
Umutsuz olma

Esimden bosanmazdim. Baskasindan cocuk yapmasina da katlanamazdim acikcasi. Ama evlatlik alabilirim cunku annesiz babasiz bir cocuga sahip cikmak isterdim. Ama bu benim dusuncem tabi.

Kıbrıs ta yumurta nakli olabilir yazan oldu mu bilmiyorum. Başkasının yumurtası ve eşinizin spermi döllendikten sonra sizin rahme konulacak ve bebeği siz doğuracaksınız.

Kıbrıs ta yumurta nakli olabilir yazan oldu mu bilmiyorum. Başkasının yumurtası ve eşinizin spermi döllendikten sonra sizin rahme konulacak ve bebeği siz doğuracaksınız.

Canım yumurtam var çok şükür..
Tüp bebek de denedik tutmadı ...

Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim bir tüpüm kaldı diğeri alındı hastalıktan dolayı ..
Eşim de problem yok hatta 3 erkek değerinde spermleri...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Ben farklı düşünüyorum ama dedim senin çocuğun olur hemde hemen.
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...
Adamın çocuğu oldu başka kadından para karşılığı yapıldı...
Çocuk şuan 10 yaşında kadını annesi biliyor...

Siz olsanız ne yapardınız. .
Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
Yada kocanızın başka kadınla çocuk yapmasını kabullenmekmi...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???
Soy bağının değiştirilmesi suç değil mi?? Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. bu neden bir ihbar sayılmasın ki

Para karşılığı başkasından çocuk yapıp kendi ailesine getirmek ne demek :KK57:

Canım yumurtam var çok şükür..
Tüp bebek de denedik tutmadı ...
E o zaman sorun yok ki ablamın yumurtası yok denecek seviyedeydi doktoru bunu önerdi bir başarısız aşılama 3 başarısız tüp bebekten sonra kendiliğinden hamile kaldı ablam. Doktor bile mucize bebek demişti. Yeğenim 8 aylıkken ikinciye hamile kaldı sonra da. Ama çok dua ettik umut etmeyi bıraktığı zamanlar da oldu ama Allah in mucizeleri sayısız .
Bir de bı tanıdığımız var onların da çocuklar i olmadı evlatlık aldılar ondan 7 sene sonra hamile kaldı kadın. Bence boşanmayin bı süre uzaklaşın bu konulardan. Rabbim inşallah size de bir mucize nasip etsin en güzel zamanda.

Eşim sorun etmiyorsa cocuksuz yaşamaya devam ederdim yada bi nese olsun istiyorsaniz kucuçuk bi kaç günlük bebekler var evlat edinin cocukta buyunce bilsin uzaklara gitmenize gerek yok .hani derler ya doguranmi buyutenmi diye kesinlikle büyüten. Baskasindan çocuk yapmak ne demek ha evlatlık ha baskasindan sonuçta o çocuğun bi Annesi olacak esinizin sizle değil çocuğun annesiyle bağı olacak öyle saçma şeyler düşünmeyin lütfen

Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...

Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???
Ben olsam çocuk fikrinden vazgeçerdim, üstümden de yük kalkardı.

Merhaba arkadaşlar ...

Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
??????

Taşıyıcı annelik ülkemizde yasak ve iğrenç bir şey...Senin esinin cocugu olsada annesi o olmus oluyor.Boyle birseyi at aklindan.Evlatlik edinmekse yurtta kimsesi olmayan bir bebege sahip cikmak anlamina gelmektir.Ayni durumda ben olsam ewlatlık edinmeyi tercih ederdim

Tam yorumları okuyamadım ama tüp bebek denediniz mi ? Ne kadar doğru yada kabul edilir bilmiyorum ama yurt dışında bunun farklı yöntemleri var başkasınnn yumurtası felan ama tabi ki de bu sizin bakış açınıza bağlı bişey

3. seçenek çok ütopik değil mi sizce?
Siz eşinizin başka kadınla sevişip getirdiği çocuğa annelik yapabilir görüyor musunuz kendinizi?
Evlat edinmek daha mantıklı o seçeneğin yanında.

Ama bu da çok ciddi bir karar. Eğer kendinizde o anaçlığı görmüyorsanız kucağınıza bir bebek alınca içiniz cız etmiyorsa bu seçenek de uzunca bir süre beklemeli.

Çocuk sahibi olmak tabi ki çok delice bir istek. Ama evliliğim normalse sırf çocuk için boşanmam.
Eğer ki eşimden bu konuda baskı görüyorsam itiraz etse de bir şekilde boşanırım ki özgür kalabilsin..

Anladığım kadarıyla eşinizin evliliğinizle de bir problemi yok.
Evlat edinmek için aşmanız gereken düşünceler var sadece..
Zaman her şeyin ilacı. Sakin olun..

Back