• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak mı evlatlık almak mı...?

Bana sorulmuş gibi hissettim soruyu...18 yıllık evliyim tek tüpüm yok..iki dış gebelik geçirdim..3 negatif tüp bebek deneyimim var..yaş 41 oldu..mutlu bir evliliğim var ..çok çocuk istersek de asla eşime böyle bir şey teklif etmem...yetim haneler aile, yuva sıcaklığı isteyen çocuklarla dolu..karamsar olmayın herşey nasip kısmet..ayrıca çocuğunuz varmış yokmuş bu kimseye ilgilendirmez..hayatın,evliliğinizin,aşkınızın tadını çıkarın..hayat çok kısa...

Evlatlik alirdim ... ama 7-8 yaslaribda oedagog esliginde cocuguma evlatlik alindigini söylerdim...

Ben bireysel psikoterapi aldıktan sonra çocuk konusuna karar vermenizi öneriyorum, zira sağlıklı karar alabilecek bir ruh halinde olduğunuzu düşünmüyorum. Evlatlık almak kolay bir iş değil, aileler her yönden çok detaylı şekilde inceleniyor. Her "Aaa bizim çocuğumuz olmuyor, çocuk seviyoruz" diyene verilmiyor. Kaldı ki eşinizin başkasıyla sevişerek size getireceği çocuğu dahi kabul etme seviyesine gelmek sizin şu sıralar çok da sağlıklı düşünemediğinizi gösteriyor. Eminim yaşadıklarınız çok zor, çok istediğiniz bir şeyin olmaması, tüp bebek tedavileri maddi manevi çok yıpratıcı; bunun da farkındayım. Ancak kendim de bir psikolog olarak alanda iyi bir uzman psikologtan profesyonel yardım almadan böyle hayati kararlar almaya kalkmanızı önermiyorum.

Issız seni eski konularından tanıyorum. Çocuk olmaması senin için büyük mesele biliyorum ve bu gerçekten de psikolojik olarak çok zorbir hal.

Ama demek değil ki dünyanın sonu. 5 yıl kısa değil ama çok uzun bir süre de değil. Benim de 4 yolun bitti.

Ben de talebi görüyorum. Şu bir kaç gündür kullandığım hormon ilacı yüzünden mahvolmuştum. Psikiyatristten randevu aldım ağır depresyon yüzünden, sonra ilacın yan etkilerine bakmak aklıma geldi. Tüm sebebi oymuş ama ben 1 aydır delirdim sanıyorum.

Eşim de görüyor, ne kadar uğraşıyorum yıpranıyorum ama pes etmek yok.

Henüz 1 denemen başarısız olmuş. Benim de öyle. Toplanmış yumurtaların var. Ben de bu ay tekrar başlıyorum tedaviye adet günüm geldiğinde ama tabi bu süre içinde delirmezsem :p hormonlar uçurdu beni.elim ayağım, içim titriyor

Benim için en büyük örnek bir arkadaşım. 13 yıl sonra, 11. Tüp bebeğinde ilk bebeği oldu. Ondan 4 yıl sonra, 14. Denemesinde 2. Bebeği oldu. Şu anda kalan 3 yumurtası var, bunları da 3. İçin deneyecek. Yaşı 39, 22 yaşında evlendi, 35 inde anne oldu.

Ümidini kaybetmek için daha yeterdi kadar denememişsin bile. Ben art arda deneyeceğim bu sene. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Tüp bebekte 1 deneme çok az.
Bu arada bende erken menapoz var. 2 yumurta toplamada ancak 4 yumurta toplayabildik. Onu da genetik teste sokamıyoruz, çünkü onlar da giderse yumurta kalmıyor ama ümitsizlik yok. Bu durumlarda pek çok kişi var.

Cocuk olmazsa olmazim degil. Ancak illa olsun dersem evlatlik alirdim. Baskasindan cocuk yap getir gibi bir midesizlige kalkismazdim asla.

Arkadaşım 10 yıl sonra bal gibi bi oğlwn doğurdu sizin için çok erken canım ya dur böyle moralini bozma tekrar tekrar parw biriktirip tüp bebek dene pes etme olmazsa da olmasın hiç çocuğun olmadan da olur öyle çok aile var

Bu arada bende erken menapoz var. 2 yumurta toplamada ancak 4 yumurta toplayabildik. Onu da genetik teste sokamıyoruz, çünkü onlar da giderse yumurta kalmıyor ama ümitsizlik yok. Bu durumlarda pek çok kişi var.
Canım benim klomen kullandığım halde tek yumurtam olgunlaştı başka oluşmamış bile yumurta toplama dediğin bu yumurtalar dimi çok bilgisizim bu konularda

Bizim bir komşumuz 20 yıl sonra hamile olduğunu öğrendi hayatta her şey bizler için. Belki bebeğinizin olmaması ağır gelebilir. Eğer başka birisnin çocuğunu sevemeyecekseniz evlatlık almanız doğru değil ama biliyor musunuz sevdiğim adamın başka bir kadınlar sevişmesini aklım asla almaz Allahım korusun insan sevdiğini nasıl paylaşır ya benim dokunduğum kokladığım beden başka kadına sarılacak. Yok bu hiç normal değil. Bir destek alsanız daha iyi olur bence.

Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim bir tüpüm kaldı diğeri alındı hastalıktan dolayı ..
Eşim de problem yok hatta 3 erkek değerinde spermleri...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Ben farklı düşünüyorum ama dedim senin çocuğun olur hemde hemen.
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...
Adamın çocuğu oldu başka kadından para karşılığı yapıldı...
Çocuk şuan 10 yaşında kadını annesi biliyor...

Siz olsanız ne yapardınız. .
Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
Yada kocanızın başka kadınla çocuk yapmasını kabullenmekmi...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???
Umudunuzu yitirmeyin lütfen. Genel de çocuk, umut bitmişken bir anda oluyor. Sabretmek gerekiyor, kabul ediyorum çok zor süreç ama sabretmek ve tedavi dışında başka care yoksa lütfen zamanı gelince olacağına inanın. Ani kararlar vermeyin. Arkadaşımın bi arkadaşı evlatlık aldıktan bir yıl sonra normal yolla hamile kalmis..(ayrıca neden evlatlık alınıp şehir değiştirilecek ki, bizim bi arkadaşımız aldı evlatlık. Çocuga 9 yaşında psikolog esliginde söylediler bu durumu. Etraftan kimse söylemedi, bu durumu açıklama hakkı ailenin zaten) Umudunuzu yitirmeyin. Zamanı var demek ki.. Çok zor beklemek ama eğer bir çocuğunuz olacaksa bunu kimse durduramaz. Allaha sığının ve hayırlısını sagliklisini isteyin. Inşallah olacak çocuğunuz:)))

Bu konu kuma filmini aklıma getirdi.
Başka bir kadından çocuk yapmak fikri çok itici hayatınızda olur
taşıyıcı anne olabilir oda çok pahalı
Benim de büyük sorun eşimde ama çocuk için ayrılmam şart değil çocuk napalım herşey 4x4 luk olmuyor.

Eklentiler

• 03791570-B80B-4FEC-A967-8C132B965FD7.jpeg
    03791570-B80B-4FEC-A967-8C132B965FD7.jpeg
    53,1 KB · Görüntüleme: 36
Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim bir tüpüm kaldı diğeri alındı hastalıktan dolayı ..
Eşim de problem yok hatta 3 erkek değerinde spermleri...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Ben farklı düşünüyorum ama dedim senin çocuğun olur hemde hemen.
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...
Adamın çocuğu oldu başka kadından para karşılığı yapıldı...
Çocuk şuan 10 yaşında kadını annesi biliyor...

Siz olsanız ne yapardınız. .
Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
Yada kocanızın başka kadınla çocuk yapmasını kabullenmekmi...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???[/Bilemiyorum insan basina gelmeden anlazm .Benimde suan cocugum olmuyor .Ama Allah birgun elbet yuzumuze gulecek ki esimden kaynakli .Bi baskasindan cocuk fikri Tovbe yarabbim .Bence cok yormus sizi bu konu Biraz dinlenmenz lamz ki hayat sadece anne baba olmaya odakli olmamali .Allahtan isteyin kimlerin kimlerin oluyor tek tuplede .

Evlatlık almazdım çünkü başka çocukları sevemiyorum demişsinizya bende öyleyim.hatta hayret ediyorum içine sokar gibi sevenlere:)))
Eşin boşanmayı istemiyo ki gün doğmadan neler doğar hiç beklemediğin bi anda bakmışsın çocugun oluyo.
Ayrıca olmuyosa demekki hayırlısı böyleymiş derim gecerim.
Son olarak başka birinden çocuk hiç olmuyacak şey .ozmn boşanın direk.yarın eşin ben boşanmak istiyorum derse senin için daha kötü olur.sonucta bunu saklayamazsın ne olursa olsun hastalığı var vs vs.verecek kadına guven olcak mı eşinin tamamen fikirleri değişebilir.
En iyisi hayırlısı deyip devam etmek

ben sizi çok iyi anlıyorum. yıllarca doktorlar banada olmaz dedi. evlenmeyı dusunmedım. eşim çıktı karsıma 4. görüşmemde söyledim ve zaman verdım. bırbırımıze alısmadan arkadasta kalabılırız dedım. oda cocuk onemlı degıl dedı ama bende baskasının cocuguyla ilgilenirken cok uzuluyordum.
ben sonra tedaviye başladım. burdan benle aynı hastalığa sahıp arkadasların whats app grubuna dahıl oldum. evet kesınlıkle bı drdan daha bılgililer. ve suan ben ikizlere hamileyim hemde tup veya aşılama ile değil. yumurta takıbı ile.
evet cok uzuldum cok agladım. 5 tedavi gördüm ıkısınde hamıle kaldım ve bırınde kalbı durdu. en son tedavıde de 3 üz hamılelıkle baslayıp 2 izlerle devam ediyorum.

bende eşime ayrılalım dedım. ilaçların psikolojimi bozmasından dolayı zaman zaman kotu davrandjm. en son kıbrısta yumurta donasyonunu bıle dusundum ve hatta eşime dıyodum sarısın mavi gözlü zeki bir rusun yumurtasını alacagım dıyordum.
çok dua ettim ve inandım sende öyle yap canım.

öncelikle sen inan cankm cocugunun olacagına. rahatsızlıgını arastır. ben suan bı doktordan daha bılgılıyım mesela kendı hastalıgımda.

Sanırım konum çok yanlış anlaşıldı...
Ben eşimin başka bi kadınla çocuk yapmasını asla kabul etmem...
Siz ne düşünüyorsunuz diye sordum...
Bizim burda bir kadın kabul etmiş şuan çocuk 10 yaşında...
Kim bilir neler neler yaşadı ne zorluklardan geçti ki buna bile razı oldu yazık dedim asla onu suçlayamam kim bilir icibde neler yaşıyor... ? :(

Benim düşüncem ilerinde bütün tedavileri yaptıktan sonra ayrılmak.. çünkü sorun bende.. ben eşimin baba olmasını çok ıstiyorum.. biliyorumki ondan çok çok iyi baba olur... :(

Kraldan çok kralcı olup kahramanlık yapmaya çalışmanızı anlamıyorum.

Eşiniz kaç yaşında koca adam, kendi kararlarını kendi verebilecek konumda. Siz iyi niyetinizi, düşünceliliğinizi gösterip boşanma alternatifini sunmuşsunuz, eşiniz kararını vermiş sizi tercih etmiş. Adamın kararı buyken niye hala "yok boşanırım yok ayrılırım" modundasınız? Adamın adına niye karar veriyorsunuz?

Çocuk sahibi olmasında engel olan sizsiniz. Eşinizin gözü çocuktan başka şey görmese zaten siz boşanmayı teklif ettiğinizde bu ihtimali düşünür ona göre davranırdı. Adam açık açık söylemiş. Bırakın adam karar versin ne istediğine, onun adına karar vermeyin.

Sanırım konum çok yanlış anlaşıldı...
Ben eşimin başka bi kadınla çocuk yapmasını asla kabul etmem...
Siz ne düşünüyorsunuz diye sordum...
Bizim burda bir kadın kabul etmiş şuan çocuk 10 yaşında...
Kim bilir neler neler yaşadı ne zorluklardan geçti ki buna bile razı oldu yazık dedim asla onu suçlayamam kim bilir icibde neler yaşıyor... ? :KK43:

Aci cektigini nereden bilebilirsiniz?
Kimi insanlar esinin aldattigini bilse bile umursamiyor severek evlenmiyor.

Ya da bazi kadinlar esini seviyor ve esi onu omru boyunca aldatsa bile sevmeye devam ediyor.

Yabancilarda Acik Iliski denilen bir sey var.
Iki kisi sevgili veya evli olsa bile baskasiyla iliski yasayabiliyor.
Yazarken ben utaniyorum ama dunyada herkesin ahlak anlayisi farklidir.
Her evlilik gonul evliligi degil.

Back