• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak mı evlatlık almak mı...?

Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim bir tüpüm kaldı diğeri alındı hastalıktan dolayı ..
Eşim de problem yok hatta 3 erkek değerinde spermleri...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Ben farklı düşünüyorum ama dedim senin çocuğun olur hemde hemen.
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...
Adamın çocuğu oldu başka kadından para karşılığı yapıldı...
Çocuk şuan 10 yaşında kadını annesi biliyor...

Siz olsanız ne yapardınız. .
Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
Yada kocanızın başka kadınla çocuk yapmasını kabullenmekmi...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???

Allah vermeyince kul ne yapsın.. Herkese çocuk vermek zorunda değil hatta Kuran'da bir ayette görmüştüm.. Kimine sadece kız kimine sadece erkek, kimine her ikisini de veririz, kimine hiç vermeyiz diye.. Benim de yaşım büyük ve bekarım. Evlensem çocuk olacağı da belli değil.. Bir keresinde bir haber görmüştüm torun beklerken ikiz çocuk sahibi oldular diye.

https://www.haberturk.com/torun-hay...F8q-1Fyh_pWhBzL3kzmMvtWlZfwJ0n6jfEOR_c8yt8_rw

Bu hikaye beni etkilemişti..
İlla bir yere gitmenize de gerek yok.. Anne baba sevgisi bekleyen bunu isteyen çocuklar da var.. Belki ilerde benim de öyle bir hakkım olsa düşünebilirim..

Geçen bir hasta geldi teste. Annemden yaşlı bir çift ve adamım annesi. Kucaklarında da (Allah bağışlasın) tosbik, kıpkırmızı yanaklı çok güzel bir bebek... Kadına annesi misiniz derken bir tereddüt ettim, neredeyse anneannesinin annesi olabilecek yaşta. 60lı yaşlarda vardır. Annesiymiş. Tek çocuk, ilk çocuk. :) kimin ne zaman çocuğu olacak ya da olacak mı Allah bilir. Saçma sapan düşünceleri bırakın o yüzden. Hele ki o 3. seçenek, ne kadar da iğrenç. Bu teklifi sunmam, teklifi kabul edenin de karısını sevdiğini düşünmem...

Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...

Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???

adamın senden şikayeti yok. böyle bir talebi yok.
karşımdakini kendimden çok düşünüyorum zorlaması neden?
neden insanlara böyle baskılarla aşırı düşünceli insan modunda vicdan azabı olasınız ki??
mis gibi evliliğinize devam edin.
bir yavruyu evlat edinmek de muhteşem bir fikir bence. kendi evladından daha da kıymetli bir canı kurtarmak.

Merhaba arkadaşlar ...

Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
??????

Benimde tek tüpüm var. Tek tüple hamile kaldım.
Allah'ın iki yumurta, iki tüp vermesinin sebebi birinde sorun olursa diğeri kullanılsın die.
Tek tüp sorun değil.
Amh hormonu degeriniz iyi ise sağlıklı yumurta veriyor iseniz Allah'ın izniyle hamile kalırsınız.
Tüm tıbbı yapılabilecek herşeyi yapın, duanızı eksik etmeyin Allah'ım izniyle olacak.

Benimde tek tüpüm var. Tek tüple hamile kaldım.
Allah'ın iki yumurta, iki tüp vermesinin sebebi birinde sorun olursa diğeri kullanılsın die.
Tek tüp sorun değil.
Amh hormonu degeriniz iyi ise sağlıklı yumurta veriyor iseniz Allah'ın izniyle hamile kalırsınız.
Tüm tıbbı yapılabilecek herşeyi yapın, duanızı eksik etmeyin Allah'ım izniyle olacak.

Amh çok iyi çok şükür.. Zaten yumurtalar iyi olmazsa 5. Gün e gitmez embriyo dedi doktor.. 2 tane 5.Gün embriyomuz var... toplamda 6 yumurta toplandı hepsi döllendi.. ilk transfer negatif.
Sağ tüpüm hidrosalpenks yüzünden alındı...

Eşiniz size bir çıkar yol sunmuş zaten. Kimsenin tanımadığı bir yere gideriz,evlatlık alırız demiş. Ama siz aldığınız o çocuğa annelik yapabilir misiniz?

Doktorlarin hamile kalman imkansiz dedigi kac kisinin hamile kaldigini hem bu sitede hem de hayatta gordum.

Kirkbes yasinda cocuk sahibi olan insanlar var hatta iki uc tane olanlar var.

Bir yuva kolay yikilmamali ki esiniz ayrilmak istemiyor.
Belki esiniz sizin kadar takmiyor siz takinca olay bu hale geliyor.

Insaniz fitratimizda bazi seyler var ama bu dunyaya sadece cocuk sahibi olmaya gelmedik.
Allahin takdirini yasamaya rizasini kazanmaya geldik.
Ser bildiklerimizde hayir hayir bildiklerimizde ser vardir.

Kimsesiz , sevgisiz büyüyen çocuğa yuva verirdim . Eşinde seni çok seviyor belli ki , çok büyük sevaba girmiş olursunuz. Eşinizin başka kadından çocuk yapıp getirme olayı sapkınlık , insan normal bi pskolojide kalamaz her ne olursa olsun.

Merhaba arkadaşlar ...

Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
??????

5 yıl cok erken Rabbim en yakın zamanda nasıp etsın inşallah. Eşinizi uzmeyın kendinizi de..

Merhaba arkadaşlar ...

Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
??????

Denemeye devam ederdim en kaliteli merkezlerde. Psikolojin yıpranmış canım destek al önce

Amh çok iyi çok şükür.. Zaten yumurtalar iyi olmazsa 5. Gün e gitmez embriyo dedi doktor.. 2 tane 5.Gün embriyomuz var... toplamda 6 yumurta toplandı hepsi döllendi.. ilk transfer negatif.
Sağ tüpüm hidrosalpenks yüzünden alındı...
Ben 36 yaşında çok fazla yumurta verdim. Döllenen yumurtam 7, 6 sı 5. Güne gitti. 2 si transfer edildi. 4 ü donduruldu.
Yumurtanın 5. Güne gitmesi iyi anlamına gelmiyor. Yumurtanın iyi olması demek pgt yani genetik olarak sorun olmayan yumurtaya deniyor.
Tüp bebekle tuttumu tutmadı. Ve ikinci denememdi. Tuttu hemen değer düşmeye başladı.
Eşime aman boşver gel biz tatilimizi yapalım. Çocuk dusuncesi beni çok bunalttı unutalim. Gelince deneriz dedim. O ay hamile kaldım. ( Tüp Bebek denememden tam iki ay sonra )
Kafandan at bu düşünceleri, biraz kafanızı dağıtın, kimse ile bu konuyu konuşmayın , eşinle yürüyüşlere çık, akşamları uzun uzun konuş, canınız ne isterse onu yiyin için gezin. İnan ben o ay bunları yaptım o kadar bunalmıştım ki ağlama krizlerine giriyordum aniden böyle bı karar aldım.
Ayrıca hemen doktora inanıp tüp bebek yapma, her ay regl olduktan sonra (ilk regli olduğun gün dahil 14 gün sayacaksın, 14 gün olmadan 11. 12. Gün) doktora git açık olan tüpünden yumurtaladiginda hemen değerlendir o günü. Doktora söyle o hangi taraftan yumurtlayacağini söyler.

Son düzenleme:
Evet devam edeceğiz tüp bebek tedavisine..
1. Deneme negatif maalesef...
2. Ci denemeyi hazıran da düşünüyoruz
2 tane dondurulmuş 5. Gün embriyolarım var ... hayırlısı inşallah...
Sana tek diyecegim canım kafandan at bütün düşünceleri bak ben oyle yaptığım zaman hamile oldugumu öğrendim 6 yil sonra hemde...
Dedimki sinir hastası oldum demekki olmayacak yeter dedim kendi kendime tabiki tedaviyi bırakmadım ama kafama da takmadim inanki kendiliginden geldi kuzum...
Sende öyle olacaksın ve tek tüple normal yoldan hamile kalan çok...
Rabbim kucağını doldursun o kadar icten diyorumki bunu çünkü ancak yaşayan bilir...
O düşünceleri de bırak mevla neyler neylerse güzel eyler...

Hayir da neden hemen evlatlik diye dusundun ki ya da bosanmayi? tek tuple de gebe kalan var.. Rabbimin nezdinde coktur sen carelerini aramaya bak bence.. kocani seviyorsan... sonra yine evlat mi alacaksin alirsin..:KK200:

Son düzenleme:
Eşinin başkasıyla birlikte olup getirdiği çocuğu sevemezsin ki canım.Ben olsam Eğer ki gerçekten çocuğumun olma şansı Yoksa Yen'i doğmuş bir bebeği evlatlık alırdım kendi çocuğum gibi büyütürdüm.Bunu anneliği tatmış biri olarak söylüyorum bence seversin.çünkü o sana anne diyecek.Annelik bence doğurmakla olmuyor.Annelik emek vererek oluyor.Yada şöyle düşünelim ben evlatlık olsam 28 yaşımdayım bunu şimdi öğrensem kesinlikle biyolojik annemi merak dahi etmem görmek bile istemem.Çünkü beni sadece doğurmuş üzerimde hiç bir emeği olmayan birini sevenezsin.Bence evlatlığı düşünün.

Benimde iki tüp denemem oldu. Beş yıllık evliyim. Tedaviler maddi manevi cok yorucu sonu bilinmeyen bir yol bu, kumar oynamak gibi birsey..biz evlat edinmeye karar verdik. Anne olmak dokuz ay karnında tasımak degil bir ömür boyu yüreğinde tasımaktır. Ben yapabileceğime inanıyorum o yuzden bu yolu sectim.
Eşimle birbirimizi cok seviyoruz bebek için evlenmedik. Bebek bizim mutlu evlilik için olmazsa olmazımız değil. Sadece şu hayatta yalnız kalmamak için. Bir melegin kokusunu içimize doya doya cekmek için. Vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmek için istiyoruz.
Cocugumuz olma konusunda ciddi bir engelimiz yok normal yollada az da olsa şansımız var. Bu ay hamile kalsam bile inş evlat edinecegiz. Biyolojik anne olmam buna engel olmayacak inş

Bir hayatı kurtarmak biyolojik anne olmaktan cok daha makbul gözümde..
Bir kadın evlatsız da yaşayabilir ama bir cocuk annesiz yapamaz.o yuzden hiçbir cocuk anne sevgisinden aile sevgisinden yoksun yasamamalı..

Issız, dondurulmuşlarınla sansın cok yuksek olumlu düşün bence. Hersey guzel olacak sen anne olacaksın hissediyorum.

Merhaba arkadaşlar ...

Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
??????

3. seçeneği yorumlamaya bile değer bulmuyorum, bana göre ahlaki açıdan olmayacak bir şey
Benim de çocuğum olmuyor, eşim de eşiniz gibi bayılır çocuklara bu konuyu evlenmeden önce konuştuk ve kapattık, Ne kadar mantıklı düşünmeye çalışsan da bu durumun sana kendini eksik hissettirdiğini biliyorum ama yanlış bir his bu inan bana.
Evlatlık almaya gelince bu çok kolay bir şey değil, ben bekarken denedim pek hoş bir macera olmadı, bununla ilgili bir konumda var burada hatta. Evlendikten sonra bunu eşimle paylaştım bana dediği şu ; benim olmayan bir çocuğa babalık edebileceğimi düşünmüyorum, kimsesiz bir çocuğun günahına girmek istemiyorum. Duygusal bakınca kızdım sonra ona hak verdim, gerçekten büyük bir imtihan evlatlık almak, enine boyuna çok iyi düşünmek, tartmak gerekiyor. Ve tabi detayları bizim düşündüğümüz gibi değil, kurum bu konuda epey geniş bilgi verdi bana.
Çocuksuz evliliğe devam etmek gibi bir seçenekte var, bizim 6 yıl olacak neredeyse, gayet sevgi dolu gidiyoruz ve inan bana hiç eksiklik hissetmedim. Seni seven bir adamın duygularını bu şekilde zorlama bence, bu ikinizi de üzmekten başka bir işe yaramaz.

Büyük konuşmuyorum ama çocuğum olduğu halde bazen belki üçüncü çocuktan sonra eşim de isterse bir yavrucağı evlat mı edinsem diyorum. İki tane çocuğum var ve birkaç sene sonra üçüncüyü de istiyorum kısmetse ve diğerini büyütüp sütten keseceğim dönemde belki bir çocuk evlat edinip emzirerek süt annesi bile olabilirim veya bebek olması da şart değil. Çok düşünmüşümdür bir gün kızımla çocuk esirgemeye oyuncaklar alıp gitmeyi ama vazgeçtim sonra kızım anne der, içleri gider diye.

Sizin şuan öyle bir durumunuz da yok. Yani çocuk sahibi olabilirsiniz ve evlat edinmeye sıra gelince inanın anne demek sadece kan bağı demek değil. Umarım Rabbim gönlünüze göre verir.

Back