Boşanmak istiyorum ama sonrasında nasıl yapacağım çok önemli fikir verin lütfen

Mutsuz olduğum evlilikten kurtulma umudum var ve bu çocukça bir istek öyle mi. Daha üstüne neler söylenecek merakla bekliyorum gerçekten

Ayni akillari sana veriyorum kendinde uygulaman dilegiyle … r filan beklemedim kimseden saygi bekledm kendime de degil konunun sahibine yoksa sen bana saygi duysan nolur duymasan nolur sen kimsin yani neticede benim senin gibi boyle ufak seylerle kabaran bi egom yok cok sukur ki

İşte bu yüzden evlenince de çalışın diyoruz, evlenip işten güçten elini çekenlere ibret olsun...

Hanımefendi yazdığınız konu burda ben uydurmadım bunu . Başınızdan bunca yıl ne geçti zaten hiçbirimiz bilemeyiz bu kadar zor durumda iseniz açıkçası kim varsa ona sığının zaten durmanız hata siz olgunlaşmamış fikirlerle yola çıkıyorsunuz suan açıkçası kandirilmanizdan korktum suan . Gurur zamanı değil açıkçası ne sizin ne de aileniz için bir şekilde size kapıyı açmak zorundalar bence . Psikolojik olarak çökmüş durumdasiniz ve de bağlı bulunduğunuz inandığınız fikirler eşinizin manipülasyon yöntemlerini bize açıklıyor özellikle şu güzellikle alakalı yazdığınız şeylere bir bakın bunlar hiç normal değil güzel olmanız tüm bu yaşadıklarınızı asla sebebi değil esinizin sizi ozellikle bazı kavramlar üzerinden etkisiz hale getirmiş olduğu açık. Madem siz gerçekten bu zor durumdasınız size burdan yazılan her fikri iyi okuyun düşünün saldırmayın . Tepki göstereceğiniz kisi buradaki hiçbir yorumcu değil eşiniz:)

Tepki göstermiyorum yanlış anlıyorsunuz bana bir konudan tartışıp buraya yazmış gibisiniz diyorsun bende bunun böyle olmadığını yazıyorum zaten konuyu baştan başlayıp okursan bunları daha önce paylaştığımı görürsün burada içinde bulunmaktan artık yoruldugum bir ilişkiden bahsediyorum ve herkesin önerisini çok dikkate alıyorum hepsi benim için çok önemli. Manipüle edildigimi zaten beni her konuda kontrolü altına almak istediği için böyle davrandigimi yazdım daha öncesinde de. Ben her şeyin farkındayim . Anlatabiliyor muyum

Çok merak ettim siz ne okudunuz ne iş yapıyorsunuz beni çocuk gibi yapan şey nedir
Kimya okudum şu an kripto para piyasalarında işlem yapıyorum bir kaç artı daha var ama çok bahsetmeye gerek yok çünkü konumuz bu değil seni çocuk gibi yapan şu hayatında hiç ev geçindirmemişsin herhangi bir parayı yönetmemişsin boşanmış bir kadın olmak sana anormal ve suistimale açık geliyor ( çoğu zaman bu ülkede böyle ama bu biraz da seninle alakalı ) içinde çok büyük bir sevgi açlığı var bu eşinden boşansan bile bir gün biri yine seni buradan yakalayabilir çünkü zor bir hayatın içinde olacaksın ve biri sana kendini yine beyaz atlı prens gibi tanıtabilir . Uzun yıllar dışarıdan uzaksın bu da seni sosyal olarak geriye atıyor dışarıda neyle karşılaşacaksın bunlara ne tepki vereceksin belli değil namus çıkarımların özgürlük meraklısı değilim bir huzurum bir çorbam tavrın evet mütevazi olabilir ama gerçekçi değil onun dışında kitap okuyorum dil çalışıyorum şu bu diyorsun ama o dilin , dilin konuşulması gereken yerde işe yarayacak mı önemli olan o ben liseden dil çıkışlıyım yazıda sınavda çok iyiyim ama şu gün yabancı biriyle karşılaştığımda sadece günlük sohbet edebiliyorum iş ingilizcesi imkansız mesela ama sorsan çoğunu gördük okuduk ama pratikte öyle değil dili geç normal yaşamda çok kültürlü bilgili her şeyi bilen biri bile olsan dışarıda bunlarla karşılaşmakla bilmek okumak çok farklı yani seni dışarıda yerler ha bana sorarsan umarım yemezler umarım bir şeyler başarırsın ama bu aşamada sanmıyorum keşke hazır çalışıyorken hiç evlenme işine girmeseydin de şu an belki çok daha iyi bir hayatın olurdu

Anladim sizi . Sonuca gelirsek ben sizinle aynı yaşta birisi olarak açıkçası mevcut durumda desteksiz bir şekilde bu süreçten çıkabileceginizi zannetmiyorum . Hickimsem yok diyorsunuz ama sizi bu dünyaya getiren kişiler her ne olursa olsun size destek olmak zorundalar bu durumda.

Ben onu ev dizmek gibi bazı ekstra giderleriniz olmasın diye dedim. Evin kira ya da size ait olması önemli değil bu konuda. Kendinizi geçindirirsiniz neden yapamayasınız kendinizden başka sorumlu olduğunuz kimse yok çünkü. Cesaret bulduktan sonra yapamayacağınız hiçbir şey yok. İki iş ilk başta sizi zorlayabilir sonuçta uzun bi süredir sosyal hayattan izolesiniz. Bi anda iki iş size ağır gelebilir onu söyliyim. Ama bu alışamayacağınız anlamına gelmez

Mutsuz olduğum evlilikten kurtulma umudum var ve bu çocukça bir istek öyle mi. Daha üstüne neler söylenecek merakla bekliyorum gerçekten
Mutsuz oldugunuz evlilikten kurtulmak istemeniz çocukça değil size yapılan gerçekçi önerileri ve tavsiyeleri " çocuk bakamam, ailemi arayamam, temizlik yapamam, gece yatılı calisamam" vs diyerek kolayca elemeniz ....Bu kadar seçici olabileceğinizi dusunmeniz de gösteriyor ki o kadar habersizsiniz gerçek dünyadan ...iş beğenmeyip iki iş bulur ev tutarim diyebilmeniz de bu yüzden.

Beni çocuk gibi yapan ev hiç gecindirmedim ve para yönetmedim değil mi. Peki hadi diyelim ki bir arkadaş yanında kalıyorum askeri ücreti alıyorum. Şıp diye hemen ayın sonunu o parayla denk getiririm diye bir iddiada bulunmuyorum. Bı kaç ay bocalarsın sonra paranı kendin için önemli konularda öncelikli kullanmayı istemese de öğrenirsin. Bu konu büyük bir tecrübe yada Einstein olmayı gerektirmiyor. Bir çocuğa bile harçlık vermeye basla. O parasını yer bitirir sonra anlar ki istediğine sahip olmak için birikim yapmalı yada ayın sonunda parasız kalmamak için baştan bütçesi hakkında düşünmeli. Bu problemi aşmak o kadar büyük beyin kası gerektirmiyor. Uzun atlı prens aramıyorum. Bu arada iş İngilizcesi çok farklı ve ben en başından beri iş İngilizcesi çalışıyorum bunun farkında olduğum için. Bu arada konuşarak dil öğrenilir istediğin kadar çalış . Birkaç konuşma pratiği yaptığım uygulamalar var orada ana dili ingilizce olan insanlarla SMS yada görüntülu konuşma yapıyorum buna yeni başladım . Bide keşke şöyle böyle demek yerine bundan sonrasi için fikrin varsa dinlemeye hazırım

Gece yatılı kalamam ve çocuk bakamam doğru. Ama garsonluk yapabilirim güzellik konusunda sertifika alabilirim manikür pedikür yada makyaj yada yemek konusunda. Şimdi çocuk bakamayacağ8mi biliyorum neden yaparım diyim

Eee ailesi kapıyı açmıyor ise kapıyı mı kıracak? Tepki göstermiş, boşanmak istiyor işte. Kadın kocam da kocam demiyor ki. Hayat kurmak istiyorum diyor. Çocuk yapmamış. Arkasında bırakacağı bir şey yok.

Gece yatılı kalamam ve çocuk bakamam doğru. Ama garsonluk yapabilirim güzellik konusunda sertifika alabilirim manikür pedikür yada makyaj yada yemek konusunda. Şimdi çocuk bakamayacağ8mi biliyorum neden yaparım diyim
Sertifikayla meslek sahibi olup kendini gecindirebilecek kadar parayı kazanman için gereken tecrübeyi edinmen için bile en az 2-3 yıl idare edecek birikimin olması gerek...

İnsanlar o yüzden yatılı bakıcılık önerdiler sana...Hem darp raporlarim var, her türlü şiddete uğruyorum, intiharı düşünüyorum diyorsun hem de bu yönde verilen acil çözüm önerilerine burun kiviriyorsun, çocukça bulunan tavrın tam da bu işte....

Ayrıca iki işi nerden bulacaksın? Üniversite mezunu bilmem kaç yıl deneyimli insanlar bile bu ülkede kendi sektörlerinde iş bulamıyor, Garsonluk, kuaförde manikür deyip kucumsedigin işler bile tam zamanlı işler... Ne zannediyorsun bilemedim

Son düzenleme:
Aileme daha önce sığındım bu arada babam yardımcı olmadı boşanmak istedigimi onlara daha önce defalarca söyledim benimle ilgilenmiyor telefon bile etmiyor

Yani tek yol bakıcılık yapmam bunu istemediğimi söylemek çocukça. Ne saçmalıyorsun ben sığınma evinde bile kalırım diyorum okulumu bitirmek için çalışırım diyorum. Çocuk bu düşer bir şey olur ben sorumluluk almak istemiyorum bence önemli bir meslek. Ev içinde kaza olur bi şey olur ben o sorumluluğu kabul etmek istemiyorum bunları düşünüyorum bunun neresi mantıksız

Bulunduğunuz şehir çok küçük değilse, çalışanlar ve öğrenciler için paylaşımlı evler var. Yalnızca oda kirası ödersiniz. Apart tarzı yerlerden bahsediyorum. İlk aşamada belki evlere temizliğe vs gidebilirsiniz ama bu devirde tanımadan/referanssız da bu işi yapmak pek güvenli değil gibi. Önce iş bulup ilk maaşınızın ardından evden ayrılmanızı öneririm. Bir de herhangi bir takınız vs var mı?

Sacmalayan ben miyim Sorumluluk almadan özgürlük kazanamayacagini ve her mesleğin önemli olduğunu anladığında yeniden konuşalım.

İstanbul'dayım evet burada ev arkadaşı ilanı çok fazla var.

Sacmalayan ben miyim Sorumluluk almadan özgürlük kazanamayacagini ve her mesleğin önemli olduğunu anladığında yeniden konuşalım.
Kendin için sorumluluk başka bir şey başka birinin çocuğunun güvenliği ve sağlığı için sorumluluk almak çok başka bir şey bunun ayrımını yapamıyorsanız diyecek bir şey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…