Boşanmak istiyorum ama sonrasında nasıl yapacağım çok önemli fikir verin lütfen

jasmineybaa

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2024
110
11
27
Eşimle boşanmaya karar verdik. Ben onunla 19 yaşındayken tanışmıştım. Okula devam etmemi yada çalışmama izin vermedi. Benim hayatımda gidecek hiç bir yerim yok. Ailem yada tek bir arkadaşım dahi yok. Evliliğim boyunca eşim olmadan dışarı dahi çıkmadım. Şimdi 27 yaşındayım. Bana hiç harçlıkta vermezdi. Ben şimdi kısaca özetlemek istedim ama daha bir çok konu var ve ben artık böyle yaşamaktan delirmek üzereyim. Psikolojim bozuldu. O eve gelene kadar bütün gün yalnızım . Şimdi boşanıp kurtulmak istiyorum ama ev nasıl tutacağım. İki iş birden girer çalışırım diyorum ne iş yaparım bilmiyorum nasıl ev tutarım nasıl eşya koyarım. Hiçbirini bilmiyorum. Hayattan kopuk yaşadım. Şimdi fikrini alacağım kimse de yok. Bana yol gösterin. Erkek falan sokmak istemiyorum hayatıma

Çocuk var mı ? Eşinizin maaşı ne kadar ? Ev araba evlilik birliği içinde edinilen mülk var mı ? Bundan sonra geçmişe ah vah yapmayıp çıkış yolu bulacaksınız çocuk yoksa yatılı bakıcılık işine bakabilirsiniz.

Arkanızda destek yokken zorlanırsınız. Önce bi işe girin biraz para biriktirin diyeceğim ama çalışmanıza da izin vermiyormuş. Zor bi durum.

Çocuk yok. Kimsenin çocuğunun sorumluluğunu alamam kesinlikle. Maaşı değil kendi işi o yüzden kazancı değişiyor. Evi arabası yok. Babasından kalan arsalar var. Onları satılığa çıkardı evle araba almak için.

Artık yalvardım bırakmıyordu ama ben nolursun bırak ben yapamıyorum deliricem artık dedim o da tamam bıktım artık sürekli boşanmak istiyorum diyorsun o zaman git bak bakalım nasıl yaşıyorsun

Nasıl kimsenin ? Eğer bu evlilikte bir çocuk olsaydı o çocuk sizin de çocuğunuz olmayacak mıydı ? Neyse ki yokmuş bu çok güzel bir haber. Güzel bir tazminatla bosanin eğer bosannacaksan kesin karar verdiyseniz. O tazminatla bir seyler yapabilirsiniz en azindanm

Ben benim olmayan başka birinin çocuğunun sorumluluğunu kastetmiştim çocuk bakıcılığı yapamam

Genelde böyle çiftlerin boşanmasını savunurum ama sizin için bence şu an boşanmak bir seçenek olamaz yıllarca paraya temas etmemişsiniz dışarı çıkmamışsınız nasıl ev bulacaksınız bulsanız da verecekler mi artık bizim burada ev sahipleri iyice kafayı yedi memur olma şartı koyuyorlar en son kız kardeşime ev tutarken ben kefil olup vergi levhamı falan attım 1+0 zor sığılan evler bile 10-15 k giriş açılış şu bu 50 yi rahat bulur hadi eve girdiniz bunun geçimi var mesela 19 dan beri hiç çalışmamışsınız muhtemelen eğitim de yok bu kadar boşluktan sonra ancak asgari veya daha altı bir işi zor bulursunuz hiçbir tecrübeniz yok bir iş bulsanız bile o işte devam edebileceğinizin garantisi yok çünkü çalışmaya alışık değilsiniz yani çok zor zor ötesi en azından köşede ufak bir para birikiminiz olsaydı biraz daha kolay olurdu h mi bu adamdan bir şey tırtıklamadınız hiç altınınız yok mu

Ben benim olmayan başka birinin çocuğunun sorumluluğunu kastetmiştim çocuk bakıcılığı yapamam
Hasta bakıcılığı ? Yani işiniz gucunuz mesleginiz paranız yoksa e bir de yeni hayat kurmak istiyorsanız çok da seçici olamayacaksınız. Kasiyerlik bile artık iki yıllık muhasebe mezunu istiyor. Temizlikçi- bulasikci- bakici- gibi işlerle başlamak zorundasınız .

Günlük peşin para kazanıyor ve eve gelmeden dükkana uğrayıp parasını oraya bırakıyor. Eve cebinde 50,150 TL parayla geliyor. Ben namusa çok önem veren biriyim. Eşim sözlü hakaret ve darp ettiği zamanlarda oldu. Ben dışarıdan bakıldığında çok dikkat çekiyorum bunu yanlış anlamayın öyle. Eve gelen kargo yada yemek siparişi için bile kapıyı bana açtırmaz. Böyle bir hayatin içinde her türlü şeye sabrettim kafamı kadiripta biriyle göz göze gelmisligim yoktur. Şimdi de istesem guzelligimi kullanıp başkasını da bulabilirdim ama ben istemiyorum. Ne iş olsa yaparım. Sadece kendine ait bir hayat istiyorum namusumla yaşamak istiyorum

Demek ki bu ülkede kadın olmak gerçekten çok zor

Yani sizce benim için en mantıklısı bosanmamak mi olur

Zor bir yol seni bekliyor burası kaçınılmaz. Ama çocuğun yokmuş bu iyi. Allah büyüktür unutma. Sen kararlı oldukça doğru yol seni bulur.

Kadın erkek olmakla ilgili değil durum. 27 yaşında evden dışarı çıkmamış eğitimi olmayan bir erkek de kolay kolay iş bulamaz. Yani dışarıda kolay bir hayat yok ama bir yerden başlaman gerek. Önce sığınma evine gidersin. Sonra hızlıca iş bulursun. Açıköğretime başlarsın.
Yani boşanır boşanmaz işler evler seni beklemiyor bunu bilerek başla her ne yapacaksan. Ben olsam boşanırdım. Adam 10 yıldır tek bir birikim yapmıyor sen faydalanma diye. Yarın öbür gün senden güzelini görünce basar gider o zaman. Belli ki adamın kriteri görünüş yani. O nedenle gençken adım at derim ben

Sizce ne okumalıyım hep diyetisyen olmak istedim ama okursam hemen iş bulabilecegim bir şey olsun bütün fikirleriniz benim için çok önemli çünkü hayat için şuan emekleyen yürümek isteyen bir bebek gibiyim her şey için mücadele vermeye hazırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…