Boşanmak istiyorum ama sonrasında nasıl yapacağım çok önemli fikir verin lütfen

Gece yatılı kalamam ve çocuk bakamam doğru. Ama garsonluk yapabilirim güzellik konusunda sertifika alabilirim manikür pedikür yada makyaj yada yemek konusunda. Şimdi çocuk bakamayacağ8mi biliyorum neden yaparım diyim
mesem'e başvurun. oradan sertifika alıp güzellik merkezinde çalışabilirsiniz. kendinize yer de açabilirsiniz. ama ilk zamanların çok zor olacağını bilin. yine de bu hayattan kurtulduğunuz için çekeceğiniz bir çok sıkıntı size batmaz diye düşünüyorum.

Lise mezunuysan lise kpssye çalış nasılsa evden çıkmıyosun, yabancı dil çalıştığına göre ders çalışma imkanın var. Dağ ayısı kocana sıkıldığın için aöf okumak istiyorum desen yoluna taş koyar mı? Boşanmadan 2senelik bitirsen sonra kpss denesen direk nokta atışlı kurtulursun. Çok çabalaman gerek sadece, birde devlet işçisi olabilceğin alanlara bak kura ile alınanlara, hastanelerde temizlik personeli yardımcı eleman, güvenlik vs gibi.
Böyle adamı boşaman şart ama akıllı adımlar at bi hevesle çıkma sakın evden,birde istanbul gibi yerdesim tutunamazsan çok zorlanırsın Allah korusun yanlış kişiler çıkar karşına

Harika bir mesaj teşekkür ederim. Ben de işte sanki direk evden çıkmışım şimdi napicagimi soruyorum gibi cevap veriyorlar ben boşanmak istedigimi ve plan yapmak için en doğru nasıl bir yol cizmem gerektiğini soruyorum.

Söylediğim şeyi anlamamışsınız hadi bu hanımefendi dünya görmemiş evden çıkmamış cebinde 5 tl bile olmadığını söylüyor peki siz ne onerdiniz acaba? Ailesi kapıyı acmadiysa evet kıracak çünkü o bir kadın arkasında çocuk yok ama kendisi bir insan bir birey

Üslubuna bakılırsa sen okuduğunu anlamamişsın...Önemli dediğin "meslek" sende yok diyoruz...Senin mesleğin yok...O evden hemen kurtulmak istiyorsan seçme şansin, bekleme lüksün yok... Anlamıyor musun?
İngilizce mi ve Fransızca mı geliştirip açıköğretim okumaya başlamak benim için en mantıklısı olacak bu süre içinde eşimin satılığa çıkardıgi arsa satılır sonra oradan yarı hisse benim olur ayriyeten tazminat davası açarım yazılan şeyler arasında bulduğum en doğru yol bu gözüküyor

Evde üvey anne ve çocukları var oraya gittiğimde bana huzur vermiyorlar aynı hayatı orada devam ettirmiş olurum ailem boşanmış bir kadın olduğum için çalışmama sıcak bakmazlar beni evlendirmek isterler

Benim yerime cevabı yazmış. Kırsın mı kapıyı?

Kız 19 da evlenmiş hata tamam da. Siz hiç mi insanın kötüsüne denk gelmediniz? Ne bu yargılar? Okuyan da yanlış evlilik yapmıyor mu? Erkek terörüne maruz kalmıyor mu? Öncelikle iş bul arkadaşım sığınmaya git zaten orada da yardımcı olurlar sonra da üniversite sınavlarına girer ona göre okursun. Realist ol zor olacak ama olur daha gençsin. Genciz daha heyy kızlar kadın kadının kurdu olmasın rica ederim. Sende iş beğenmemezlik yapma çabala. Yola bı başla gerisi geliyor. Kararlı ol yeter. Kimseyi kınamayın isterseniz çok mükemmel okullarda okuyun mesleğiniz elinizde olsun kaç kadın kocası tarafından öldürüldü kaç kadın tanımadığı sapığı tarafından öldürüldü.? Erkekler acımıyorlar bari siz hevesini kırmayın kurtulmak için çabalayanların yazık

Harika tavsiyeler için teşekkür ederim. Zaman ayırdığınız için de . Sızlanmıyorum durumun zorluğunun farkındayım ve doğru adımlar atmak istiyorum

Önce bir iş bulup çalışmaya başlayın, çalışmaya başladıktan 5,6 ay sonrada bosanın. Her işi yaparım derseniz iş bulmak kolay.

Merhaba. Bence kadın sığınma evine gidip ya bı işe gireceksiniz (kasiyerlik , garsonluk, fabrikalarda herhangi bi pozisyon vs gibi) yada halk eğitim veya İSMEK'ten bazı kurslara kaydolup sertifika aldıktan sonra ona göre iş bakicaksiniz. Kadın sığınma evlerinde olursanız en azından kira, yemek gibi dertleriniz olmaz. 3 ayda bir şehir değiştirmek gerek demişsiniz bı sure bu şekilde idare edersiniz her seferinde bı sonraki gittiğiniz şehire daha tecrübeli bi iş elemani olarak gidersiniz en azından. He zorlanacak mısınız? Gerçekçi olalım tabiki çok zorlanacaksiniz ama imkansız falan değil. Neleri atlatmışsınız zaten bunda atlatırsınız.

Gerçekçi olun diyenlere kızıyorsunuz ama size 5 TL bile vermeyen adam arsanın yarısını hissesini verir mi? Üstelik boşanmak istediğinizi biliyor ve kabul etmiş. Ev bile kira, evlilik öncesi alınmış başka malı mülkü varsa hak iddia edemezsiniz. İki defa uzaklaştırma alıp sığınma evine gidip geri dönmüşsünüz, adamla evli kalmaya devam etmişsiniz. Tazminat için bazı şartlar olması gerek, ben avukat değilim sizi yanıltmak istemem, bilen biri yazsın buraya lütfen. Devlet size kapısını açmış, güvenli alan sağlamış ama siz tepip geri adama dönmüşsünüz.

Almanca, çok zor bir dildir. Diğerlerinden çok daha fazla gramer kural vs var. Hem öğrenseniz bile vasfınız mesleğiniz yok. Almanya nitelikli göçmen alıyor. Yani siz eldeki değil daldaki kuşlara bel bağlıyorsunuz. Hem aile desteği yok hem maddi güç gelir yok. Bu durumda sizin için en mantıklısı sığınma evinde kalıp kurslara katılıp sertifika almak.
Evet kurtulmak yeni sayfa açmak hakkınız ama sağlam adımlar atın.

Cnm endişelerini anlıyorum ama çocuk yoksa hiç durma gerekirse kuru ekmeğe muhtaç kalırsın ama huzurun yerinde olur benim bir yakınım köyde yaşıyordu eşi sıfır değer veriyordu kadın 35 yaşında vardı onca yıl çile çekmişti ama daha bir evi bile yoktu başkalarının terk ettigi yıkık dökük evde yaşıyordu en sonunda kararını verdi hemde arkasında duran kimsesi de yoktu dört çocuğunu da alıp sığınma evine gitti ordan boşanma davası açtı Allah'tan çocukları okul yaşındaydı orda iş bulmasina yardımcı olmuşlar bir iki ay önce ailesini ziyarete çocuklarıyla dönmüştü araba tamiri işinde çalışıyormuş orda çalışan bir sürü kadın var demişti biraz yorucu ama huzurum yerinde hem çocuklarımı okutuyorum hem onlara taksitli yatak ev eşyası aldım durumumuz çok iyi çocuklarıma güzel bir sofra kurabiliyorum falan diyordu oda bu yaşına kadar hiç çalışmamıştı artı dört çocuğun sorumluluğuda üstündeydi ama ona rağmen başardı sende basarabilirsin özgüvenini yerine getir ve ben basaricam de bunun için çaba gösterirsen mutlu huzurlu bir yaşamin olabilir

İstersen yapamayacağın şey yok sadece planlı akıllı adımlar at. Benim bi tanıdığım iki çocukla biri karnındayken okul okudu atandı öyle bastı kocasına tekmeyi, gidecek yeride yoktu kocasıda kumarbaz beş kuruş vermeyen dayakcı bi adamdı. Ağzına boşanacam kelimesini koymadan okudu geceleri uyumaz ders çalışırmış 7-8 bardak kahve içerdim diyo. Yani başarmak isteyen insan azimle yapıyor kpssden 95 puan almış mesela. Dil öğrenmen çok güzel ama anadil seviyelerine gelmek uğraştırıcı ve zor, nokta atışlı ilerlesen daha güzel olur. 30 yaşında gencecikken mis gibi hayata başlarsın

Evden disari cikmiyorsunuz hangi gören herkes soyluyor yahu? Eşinizin akrabalari mi?
Sokakta tanimadiginiz insanlar durdurup cok dikkat cekicisin mi diyorlar? Istanbulda yasadiginzi yazmissiniz hani ufak tefek bir sehirde yaşasaniz dediginizi anlarim da yani Istanbul... :)
Yerli kadar her renkten tipten yabanci insanlarin da oldugu bir şehir nesiniz siz elf mi?
Hadi para işini bi sekilde hallettinjz diyelim kendinizi cok dikkat cekiyorum triplere sokarak tek basiniza rahat yasayabileceginizi ve calisma ortaminda rahat olabileceginizi dusunmuyorum acikcasi.
Began durumu yaşanir.

Son düzenleme:
Adam yarı hisseyi kendi vermek istemese bile bosaninca evlilik içinde ki malları yarı yarıya sana kalıyor. Gördüğün gibi hemen öyle boşanmak kolay bir şey değil. Ben çabalıyorum farkındaysanız. Almanya'yı burada bir arkadaş önerdi öyle herkes fikrini yazıyor bende cevaplıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…