- 4 Haziran 2023
- 149
- 125
-
- Konu Sahibi jasmineybaa
Ya soylediyseniz kacirdim kusura bakmayin, soylemediyseniz de sakincasi yoksa hangi sehirde oldugunuzu soyleseniz belki ayni sehirde is konusunda yardimci olacak birisi olur aramizdaİyi kalbinden öpüyorum. Çok kibar birisin ama bu hayatta kibarlıkla konuşmayı herkes bilmiyor işte
Şuan oturduğumuz evde kiralık bu yüzden ben burada oturmaya devam edemem. Haklarimin hepsini detaylı öğrenmek için kesinlikle adliyeye gidicem devletin ücretsiz avukat verdiğini araştırmıştım. Önceki olaylardan darp raporum vardı iki kez uzaklaştırma çıkarma kararı da almıştım. Mahkeme de belki tazminat için işe yarar bunları konuşmam gerekiyor ben bu konuyu sonrasında iki iş yapabilir miyim kendimi gecindirebilir miyim bunları öğrenmek için girdimİşkurun kursları var arkadaşların bahsettiği gibi bi kaç aylık. Sosyal hizmetlere başvurursanız size ilk başta destek verirler. Ayrıca boşanma için dilekçe verirken ücretsiz avukat talep edebilirsiniz. En ufak darp gibi bişey yaşarsanız değerlendirip darp raporuyla şikayet edin. Bu şekilde evdense çıkmasını sağlayıp bi süre evde kalabilirsiniz. Eşya flaan gerek kalmaz böylece. Ayrıca neden evden siz ayrılıyorsunuz? Boşanma için adım atınca eşiniz ayrılsın evi size bıraksın. En kötü ihtimalle bi markete işe girebilirsiniz. En kötü 3 harfli market 20 küsür bin maaş veriyor. Hem özgüven geliştirmek içinde iyi bi fırsat olur size. Bu kadar sıkan bi adam size boşanma davası açılıp ayrı yaşamya başlayana kadar hiçbir şey için izin vermez. Ayrıca kabul edişinden vazgeçmeden önce blöf yaptığınzıı sanmsya başlamadan adım atmalısınız. Çok uzun sürerse sizi ciddiye almaktan vazgeçer. Kolay olmayacak o kesin ama bi kere adım stınca gerisi çorap söküğü gibi gelir. Az bi paranız olsa kenarda avukattan danışmanlık alın derdim. Sizi çok güzel yönlendirdilerdi. Ya da eşiniz işteyken bi gün savcılığa ya da ne bileyim adliyeye falan gidin gerçekten bi adım atmaya kararlıysanız size haklarınız hakkında bilgilendirme almayı isteyin yardımcı olurlar diye düşünüyorum. hiçbişry bilmeden bomboş şekilde bi adım atmayın önce haklarınızı ve fırsatlarınızı iyi öğrenin.
Gecinebileyim yeter bana. Ev arkadaşı olur iş olur sertifika almak okumak olur . Daha önce sığınma evinde kaldım evet. İnanın çok sabırlı bir insanimdir hayatımda yaşadığım tek problem eşim olmadı insanlardan en yakınlarımdan zaten bir çok darbe aldım o yüzden her türlü zorluğun dibini gördüğümü söyleyebilirim. Artık fedakarlık yaparak istemiyorum hiçbir faydasını görmedim. Kimse umrumda değil sadece bana verilmeyen değeri ben kendime vericemİlla ki hemen okuman mı lazım. Marketde de çalışabilirsin. Sığınma evine gittiğine göre, evinde yaşanmıyor huzurun yok. Özgürlük herşeye değerdi
Ben İstanbul da yaşıyorum siz nerdesinizYa soylediyseniz kacirdim kusura bakmayin, soylemediyseniz de sakincasi yoksa hangi sehirde oldugunuzu soyleseniz belki ayni sehirde is konusunda yardimci olacak birisi olur aramizda
Gayette ülkeylede igili .Sosyal hizmetleri yüksek avrupa devletinde olsaydi ister ilkolkul mezunu olsun yardim ederdi .Hanimefendi bunun ulkenin durumuyla ne alakasi var, resit olur olmaz sizi eve hapseden bir adamla evlenmissiniz, ne okul okumus ne de calismissiniz.
Hayata 27yasinda baslayacaksiniz sadece, en bastan.
Sen dikkat çekmiyorsunGünlük peşin para kazanıyor ve eve gelmeden dükkana uğrayıp parasını oraya bırakıyor. Eve cebinde 50,150 TL parayla geliyor. Ben namusa çok önem veren biriyim. Eşim sözlü hakaret ve darp ettiği zamanlarda oldu. Ben dışarıdan bakıldığında çok dikkat çekiyorum bunu yanlış anlamayın öyle. Eve gelen kargo yada yemek siparişi için bile kapıyı bana açtırmaz. Böyle bir hayatin içinde her türlü şeye sabrettim kafamı kadiripta biriyle göz göze gelmisligim yoktur. Şimdi de istesem guzelligimi kullanıp başkasını da bulabilirdim ama ben istemiyorum. Ne iş olsa yaparım. Sadece kendine ait bir hayat istiyorum namusumla yaşamak istiyorum
Çalış, gerekeni yap. İşten gelince sakin kafayla bir kahve yapar içersiniz, haftasonu gezersiniz. Arkadaş edinirsiniz. Çok istiyorsanız okursunuz. Hepsi sırayla. Kurtar kendini ama zaman kaybetme. Kararlı ol. Mantıklı kararı ver. Senin şu an yaşadığın hayat cidden hayat değil.Gecinebileyim yeter bana. Ev arkadaşı olur iş olur sertifika almak okumak olur . Daha önce sığınma evinde kaldım evet. İnanın çok sabırlı bir insanimdir hayatımda yaşadığım tek problem eşim olmadı insanlardan en yakınlarımdan zaten bir çok darbe aldım o yüzden her türlü zorluğun dibini gördüğümü söyleyebilirim. Artık fedakarlık yaparak istemiyorum hiçbir faydasını görmedim. Kimse umrumda değil sadece bana verilmeyen değeri ben kendime vericem
Asgari ücretle geçiniyor ev arkadaşım? Apartta da kalabilir. Kendine ev arkadaşı bulabilir. Garsonluk yapsın gerekirse 2 iş yapsın.Anam babam yok diyor?Hapis hayatı mı yaşasın?Sen dikkat çekmiyorsun
Esin sana çok dikkat çekiyorsun dediği için 7 8 yıl inanmissin
Çünkü manyak ruh hastası kıskanç
Namus dediğiniz kavram birisiyle yatmakla da bir yere kaybolmaz
Hayat nedir nasıl idame ettirilir haberiniz yok. Hayatınızda hiç kendi paranızla kira fatura odemesi yapmış arabaya benzin doldurmuş birisi değilsiniz. Yaşınız genç ama 18 yaşındaki çocuk kadar toy ve hayata karşı cehalet içindesiniz.
Hayat sizi yutar bu düşünceler içinde kaldığınız sürece.
Maaşla kira ödemek mümkün değil. 1odali ev 15 bin. Maas 22. Nereden tutarsanız tutun elinizde kalır bu plan. Ana baba evine dönüp para biriktirmek gerekiyor bir süre. Maas artışı olan bir meslek edinmeniz gerekiyor.
Kız apartları var güvenilir. Orda da kalabilirsin.Ben İstanbul da yaşıyorum siz nerdesiniz
Özgürlüğünüzden siz vaz geçmişsiniz. 8 yıldır başınızı kuma gömmüşsünüz, 8 yıl önceki ekonomi ile aynı değil şu anda, şimdi boşanıp ev tutmak, iş bulmak, geçinmek, abonelikler, faturalar kolay değil, yapılamaz değil ama çok zor. Hiç akraba falan yok mu bu süreçte destek olacak.Görüyorum ki bu ülke bitmiş. Bir kadın kendi özgürlüğünü kazanamıyor şaka gibi bir yerde yaşıyoruz
Kayserideyim ben buralara yakin olsaydiniz kolay sekilde is bulurduk bebek bakim, yasli bakim gibi guvenilir evlerde …Ben İstanbul da yaşıyorum siz nerdesiniz
Bu kadın ogrenci değil. Ogrenci olma şartı var öyle yerlerde. Ayrıca İstanbulda apart bile çok para. Kadın para idaresi bilmiyor siz hayal dünyasında yaşıyorsunuz. Sokakta yürürken tribe giren kadın tek başına kaç ay bir yerde kalabilir sanıyorsun?Asgari ücretle geçiniyor ev arkadaşım? Apartta da kalabilir. Kendine ev arkadaşı bulabilir. Garsonluk yapsın gerekirse 2 iş yapsın.Anam babam yok diyor?Hapis hayatı mı yaşasın?
Bu kasim ayında 3. Yıla giriyor evliligim.Özgürlüğünüzden siz vaz geçmişsiniz. 8 yıldır başınızı kuma gömmüşsünüz, 8 yıl önceki ekonomi ile aynı değil şu anda, şimdi boşanıp ev tutmak, iş bulmak, geçinmek, abonelikler, faturalar kolay değil, yapılamaz değil ama çok zor. Hiç akraba falan yok mu bu süreçte destek olacak.
Yoo çalışan kadına, 6000 tl ye bile apart var. İsterse yapar. Bir cesarete bakar. Annesi babası boşanmış. İlgisizlermiş.Dedesi anneannesi büyütmüş.Bu kadın ogrenci değil. Ogrenci olma şartı var öyle yerlerde. Ayrıca İstanbulda apart bile çok para. Kadın para idaresi bilmiyor siz hayal dünyasında yaşıyorsunuz. Sokakta yürürken tribe giren kadın tek başına kaç ay bir yerde kalabilir sanıyorsun?
Baktım bulamadım ayrıca ölü mü sağ mı yazmamış anne baba ile ilgili
Bunu bana sadece eşim söylemiyor. Gören herkes söylüyor. Bu yüzden dikkat çektiğimi söyledim. Ana baba evi diye bir imkanım yok. Namus biriyle yatınca ortadan kaybolmaz cümlesini anlamadım. Başkasıyla yatmak namussuz yapmıyor diyorsanız duyduğum en saçma şey. Cahil olmamak için bir insanın okumuş olması mı gerekiyor. Bence okumuş cahil daha çok. Hayatın içinde o kadar şey yaşadım ki ve ben boş bir insan değilim yanlış anlaşılmasın. Çok kitap okuyorum ve her konuya karşı araştırma yapmayı seviyorum. Fransızca ve İngilizce çalışıyorum günümün yarısı böyle geçiyor.Sen dikkat çekmiyorsun
Esin sana çok dikkat çekiyorsun dediği için 7 8 yıl inanmissin
Çünkü manyak ruh hastası kıskanç
Namus dediğiniz kavram birisiyle yatmakla da bir yere kaybolmaz
Hayat nedir nasıl idame ettirilir haberiniz yok. Hayatınızda hiç kendi paranızla kira fatura odemesi yapmış arabaya benzin doldurmuş birisi değilsiniz. Yaşınız genç ama 18 yaşındaki çocuk kadar toy ve hayata karşı cehalet içindesiniz.
Hayat sizi yutar bu düşünceler içinde kaldığınız sürece.
Maaşla kira ödemek mümkün değil. 1odali ev 15 bin. Maas 22. Nereden tutarsanız tutun elinizde kalır bu plan. Ana baba evine dönüp para biriktirmek gerekiyor bir süre. Maas artışı olan bir meslek edinmeniz gerekiyor.
Evet Almanya da kira desteği ve birçok sosyal hizmetler veriliyor. Ve aldığın en kotu maaşla yemeğini faturani çıkarabilirsiniz. Hatta taksitle araba bile alırsın bu yüzden ülke çok fark ediyor şuan ingilizce ve Fransızca çalışıyorum. Yurtdışı imkanı olur yada evden tercümanlık yapabilirim diye düşünüp başladım.Gayette ülkeylede igili .Sosyal hizmetleri yüksek avrupa devletinde olsaydi ister ilkolkul mezunu olsun yardim ederdi .
Hele ki adam şiddet uyguluyor ve özgürlüğünü elinden aliyor,buna gasp etmek denir .
Almanyaya olsaydi evi ,eşyasini ve yiyeceğini hepsini devlet karşilardi .
Elbette öyle hava atilacak para değil ama senin hayata tutunabilecek bir yardim .
Kizim o denle almanca öğren ve gel restoranda hotelde veya hastanede çaliş .
Anladim hanımefendi öncelikle çok üzüldüm durumunuza geçmişte ne yaptığınızla değil bugün ne istediginizle ilgili konuşmak gerekirse hiçbir eğitimi, iş tecrübesi, referansı vs olmayan 27 yaşında gece karanlıkta yolda yürümeye korkan boşanmış (toplum olarak diyorum yoksa benim için bur kriter bile değil) bir kadından bahsediyoruz yani sizden . Özgürlük meraklısı değilim demişsiniz bu cümle çok dikkatimi çekti bu zamana kadar bu kadar Eve kapanmış olma sebebiniz aslında belki bu fikrinizdir sadece düşünün bunu isterim . Diğer konulara gelince tek başına çalışıp ev tutmak vs bunlar mümkün değil ekonomi ortada boşuna hayal kurmanın anlami yokGerçekten sahte mi geliyoremin olun azını anlattım durumlar çok çok daha kötü
Evet Almanya da kira desteği ve birçok sosyal hizmetler veriliyor. Ve aldığın en kotu maaşla yemeğini faturani çıkarabilirsiniz. Hatta taksitle araba bile alırsın bu yüzden ülke çok fark ediyor şuan ingilizce ve Fransızca çalışıyorum. Yurtdışı imkanı olur yada evden tercümanlık yapabilirim diye düşünüp başladımGayette ülkeylede igili .Sosyal hizmetleri yüksek avrupa devletinde olsaydi ister ilkolkul mezunu olsun yardim ederdi .
Hele ki adam şiddet uyguluyor ve özgürlüğünü elinden aliyor,buna gasp etmek denir .
Almanyaya olsaydi evi ,eşyasini ve yiyeceğini hepsini devlet karşilardi .
Elbette öyle hava atilacak para değil ama senin hayata tutunabilecek bir yardim .
Kizim o denle almanca öğren ve gel restoranda hotelde veya hastanede çaliş .
İstanbul'da ikamet ediyirdunuz değil miYoo çalışan kadına, 6000 tl ye bile apart var. İsterse yapar. Bir cesarete bakar. Annesi babası boşanmış. İlgisizlermiş.Dedesi anneannesi büyütmüş.
EvetEvet Almanya da kira desteği ve birçok sosyal hizmetler veriliyor. Ve aldığın en kotu maaşla yemeğini faturani çıkarabilirsiniz. Hatta taksitle araba bile alırsın bu yüzden ülke çok fark ediyor şuan ingilizce ve Fransızca çalışıyorum. Yurtdışı imkanı olur yada evden tercümanlık yapabilirim diye düşünüp başladım
İstanbul'da ikamet ediyirdunuz değil mi