- 28 Şubat 2017
- 7.843
- 21.711
-
- Konu Sahibi jasmineybaa
Ben olsam bir şekilde kocamdan para koparmaya çalışırım ömrümü bitirmiş acımam tekrar soruyorum hiç altınınız var mı yatırım yapacak gibi isteyip yaptırabilir misinizPeki sizin öneriniz nedir olan olmuş durumumu kısaca özetledim eleştiriyi hakediyorum peki bunları bir kenara bırakalım mantıklı olan nedir sizce
Yok 5 TL cep harçlığı vermisligi yok. O bir şey lazım olursa bana söyle ben alırım der. Bunu yapmasının sebebi beni her konuda kontrol edebilmek için. Yani onsuz bir minibüse bile binemim yada onun bilgisi dışında hiçbir şey almim herşey onun kontrolün de olsun istiyor her istediğim şey için onu ikna etmem gerekiyor neden o şeye ihtiyacım olduğunu o karar veriyor. Evde ekmek bittiğinde bile alması için onun gelmesini beklemek zorundayımBen olsam bir şekilde kocamdan para koparmaya çalışırım ömrümü bitirmiş acımam tekrar soruyorum hiç altınınız var mı yatırım yapacak gibi isteyip yaptırabilir misiniz
Bu kadar korkma. Benim ailem var ama ben de ayrı yaşıyorum. Hem de İstanbul'da. Herkes sen kadınsın diye sana kötü gözle bakmıyor. Bizim iş arkadaşı boşandı o da tek yaşıyor. Kadınsak ne olmuş. Kötü insanlar var ama herkes de kötü değil. Çocuğun yok, boşan hiç evlenmemiş gibi hayatına devam et. Ev arkadaşı siteleri oluyor, kızlar yanına ev arkadaşı arıyor. Kira fatura ortak oluyor. Benim böyle ev arkadaşı bulan arkadaşlarım var. İstersen yaparsın. Az gözünü aç uyanık ol.Bir ay önce intihar ettim çok aptalca bir şey biliyorum o yüzden artık psikolojik iyi değilim ondan sonra daha güçlü olmaya kendim için mücadele etmeye karar verdim
Ne iş yapıyorsunuz evet ortak bir evde tutulabilir. Korkmuyorum desem yalan olur ama bir yerden başlamak lazım. Bana sanki dışarısı güvensiz insanlar kötü diye o kadar söyledi ki tedirgin oluyorum herşeydenBu kadar korkma. Benim ailem var ama ben de ayrı yaşıyorum. Hem de İstanbul'da. Herkes sen kadınsın diye sana kötü gözle bakmıyor. Bizim iş arkadaşı boşandı o da tek yaşıyor. Kadınsak ne olmuş. Kötü insanlar var ama herkes de kötü değil. Çocuğun yok, boşan hiç evlenmemiş gibi hayatına devam et. Ev arkadaşı siteleri oluyor, kızlar yanına ev arkadaşı arıyor. Kira fatura ortak oluyor. Benim böyle ev arkadaşı bulan arkadaşlarım var. İstersen yaparsın. Az gözünü aç uyanık ol.
Kendisiz güvenilir olmadığı için öyle diyordur. Ben üniversite okudum. Ama ev arkadaşım asgari ücret kazanıyor. Yani geçiniyor bir şekilde. Kinseye boşandığını söylemezsin olur biter.Ne iş yapıyorsunuz evet ortak bir evde tutulabilir. Korkmuyorum desem yalan olur ama bir yerden başlamak lazım. Bana sanki dışarısı güvensiz insanlar kötü diye o kadar söyledi ki tedirgin oluyorum herşeyden
Sizin gibi bir hayatım olsun çok istiyorum. Garsonlukta yaparım başka bir işte yaparım. Sadece artık kendi kararlarımi kendim almak istiyorum kendimi esir gibi hissediyorum bu eve hapsoldumKendisiz güvenilir olmadığı için öyle diyordur. Ben üniversite okudum. Ama ev arkadaşım asgari ücret kazanıyor. Yani geçiniyor bir şekilde. Kinseye boşandığını söylemezsin olur biter.
Tamam umit pompalamayin ama mesela “19 yasinda evlenirken saygin bir is insani mi olacaginizi saniyordunuz “ gibi asagilayan yada ironi yaptiginiz fikirlerinizi de zor durumda olan birine bu kadar acimasiz sekilde dile getirmeyin yoksa kadini gaza getirin bosayin demiyorumEvlenmesiyle şimdiki yaşı arasında seneler var belki vardı sonradan vefat ettiler bir şey oldu belki evden kaçta ailesi sildi ailesi olmayan herkes evlenmiyor sonuçta bunu geçiyorum burada kadına yalandan gaz verip yaparsın edersin diyip gerçekten dönülmez yola sokmak bu sert konuşmadan daha mı iyi ? Bu ülke kadına çocuğa sahip çıksa 3 düşüneceğine 1 düşünse dahi şu durumda imkansız olmasa da çok çok zor bunu anlatamıyorum herhalde şu anda devlet sığınma evine de gidebilir ama o da süreli diye biliyorum hangi iş yerinde o sürede taşınma eşya masrafını karşılayacak ben sadece boşuna ümit pompalamayı tercih etmiyorum
Olur, o kadar imkansız değil bu tarz şeyler. Dışaeo güvenilir değil diye kendimizi eve kapatamayız. Sadece uyanık ve kararlı ol. Birde kendi ayağın yere basana kadar erkeklerden uzak dur.Sizin gibi bir hayatım olsun çok istiyorum. Garsonlukta yaparım başka bir işte yaparım. Sadece artık kendi kararlarımi kendim almak istiyorum kendimi esir gibi hissediyorum bu eve hapsoldum
Haklısın erkekler umrumda değilOlur, o kadar imkansız değil bu tarz şeyler. Dışaeo güvenilir değil diye kendimizi eve kapatamayız. Sadece uyanık ve kararlı ol. Birde kendi ayağın yere basana kadar erkeklerden uzak dur.
Güldürdün beni kız bu halimle ne 50.000 ni adam kazandığı parayı gidip dükkana bırakıyor cebinde para tutmuyor. Ama ben boşanırken tazminat alabilir miyim bunu araştırıp öyle bir karar alacağım avukata bana yaşattığı şeyleri detaylı anlatıp ondan tazminat hakkım var mı öğrenmeliyimSana para gerek konu sahibesi, en azindan baslamak ve ev tutmak icin para gerekiyor ... sonrasinda is bakarsin. Adamdan guzellikle para tirtiklamanin yolu yok mudur? Kredi karti istesen nakit para ceksen ya da altin alsan olmaz mi? Eve cebinde 50.000 TL ile geliyor diyorsun, aksam yanassan tatli dille 5.000 kapmaya calissan? 1.000 kapsan bile olur ayda 30.000 tirtiklarsin gider bankaya koyarsin 3 ay sonra cebinde 100.000le vinlarsin. Bence biraz diren konu sahibesi, adamin parasi var madem tirtiklamanin yollarini bul cebinde parayla cik git. Ne yapicaksin yatili bakici olup suruneceksin, hazir para varken kapmaya bak.
Peki boşanma konusunu açtığında ne dedi tutup seni sokağa atmayacak sonuçtaYok 5 TL cep harçlığı vermisligi yok. O bir şey lazım olursa bana söyle ben alırım der. Bunu yapmasının sebebi beni her konuda kontrol edebilmek için. Yani onsuz bir minibüse bile binemim yada onun bilgisi dışında hiçbir şey almim herşey onun kontrolün de olsun istiyor her istediğim şey için onu ikna etmem gerekiyor neden o şeye ihtiyacım olduğunu o karar veriyor. Evde ekmek bittiğinde bile alması için onun gelmesini beklemek zorundayım
İyi kalbinden öpüyorum. Çok kibar birisin ama bu hayatta kibarlıkla konuşmayı herkes bilmiyor işteTamam umit pompalamayin ama mesela “19 yasinda evlenirken saygin bir is insani mi olacaginizi saniyordunuz “ gibi asagilayan yada ironi yaptiginiz fikirlerinizi de zor durumda olan birine bu kadar acimasiz sekilde dile getirmeyin yoksa kadini gaza getirin bosayin demiyorum
Tamam da size ne ? Konu sahibi türk filminde yaşıyor farkında mısınız siz bunun iki işte çalışacak okuyacak sıfırdan başlayacak ama hava kararınca sokakta bile yürürken tedirgin oluyor ???? Ama bunları ben dile getirince linç bana geliyor konu sahibi ben miyim ? Ben size fikrim nasıl uygun mu diye sordum mu ? Size ne tam olarak??? Buyrun daha faydalı yorumlar yapınTamam umit pompalamayin ama mesela “19 yasinda evlenirken saygin bir is insani mi olacaginizi saniyordunuz “ gibi asagilayan yada ironi yaptiginiz fikirlerinizi de zor durumda olan birine bu kadar acimasiz sekilde dile getirmeyin yoksa kadini gaza getirin bosayin demiyorum
Bunu senelerdir istiyorum ama o beni bırakmadı. Şimdi artık intihar ettikten sonra psikolojimin iyi olmadığını söyledim tazminat almak için anlaşmaya calışıcam çünkü onun yüzünden işe giremedim onun yüzünden intihar ettim ve poliste bir kez darp raporu var kadın sığınma evinde kaldım iki kez uzaklaştırma kararı var ve bir mahkeme oldu hakim bu tavrı devam ederse para cezası alacağını söyledi bunlar belgeli bana verdiği hasarı ortada bunun için tazminat talep edicemPeki boşanma konusunu açtığında ne dedi tutup seni sokağa atmayacak sonuçta
Size ne mevzusuna girecek olursak sonucta konu sahibinin okumamis olmasindan da “size ne” … acik bi platform herkes fikrini yazmis bende sizin yorumunuzu acimasiz , ustenci buldum bende size yorum yazdm sonucta herkese acik yorum yapiyorsak elestirilmeyi de goze aliyoruz netice de daha faydali bi yorumum yok bende konu sahibinin problemini okurken “ keske bi meslegi olsaymis “ dedim ama sizin gbi de bunu onu asagilayacak sekilde soylemedim… evet cogunluk okumus ve meslegi var anlasilan sizin de oyle bravo size ama bu bize insanlari asagilama hakki vermiyor insanlara benim gbi faydali bi yorumumuz yoksa en azindan susabiliriz … iyi aksamlarTamam da size ne ? Konu sahibi türk filminde yaşıyor farkında mısınız siz bunun iki işte çalışacak okuyacak sıfırdan başlayacak ama hava kararınca sokakta bile yürürken tedirgin oluyor ???? Ama bunları ben dile getirince linç bana geliyor konu sahibi ben miyim ? Ben size fikrim nasıl uygun mu diye sordum mu ? Size ne tam olarak??? Buyrun daha faydalı yorumlar yapın
Gerçekçi yaklaşımlara ihtiyacım var tabi ki ama sizin üslup sert .Tamam da size ne ? Konu sahibi türk filminde yaşıyor farkında mısınız siz bunun iki işte çalışacak okuyacak sıfırdan başlayacak ama hava kararınca sokakta bile yürürken tedirgin oluyor ???? Ama bunları ben dile getirince linç bana geliyor konu sahibi ben miyim ? Ben size fikrim nasıl uygun mu diye sordum mu ? Size ne tam olarak??? Buyrun daha faydalı yorumlar yapın
İlla ki hemen okuman mı lazım. Marketde de çalışabilirsin. Sığınma evine gittiğine göre, evinde yaşanmıyor huzurun yok. Özgürlük herşeye değerdir.Gerçekçi yaklaşımlara ihtiyacım var tabi ki ama sizin üslup sert .