Boşanmak istiyorum ama sonrasında nasıl yapacağım çok önemli fikir verin lütfen

Evet Almanya da kira desteği ve birçok sosyal hizmetler veriliyor. Ve aldığın en kotu maaşla yemeğini faturani çıkarabilirsiniz. Hatta taksitle araba bile alırsın bu yüzden ülke çok fark ediyor şuan ingilizce ve Fransızca çalışıyorum. Yurtdışı imkanı olur yada evden tercümanlık yapabilirim diye düşünüp başladım.
Almanca öğren sen !!!
Çünkü hizmet sektörü çok işçi ariyor .

Eşimle boşanmaya karar verdik. Ben onunla 19 yaşındayken tanışmıştım. Okula devam etmemi yada çalışmama izin vermedi. Benim hayatımda gidecek hiç bir yerim yok. Ailem yada tek bir arkadaşım dahi yok. Evliliğim boyunca eşim olmadan dışarı dahi çıkmadım. Şimdi 27 yaşındayım. Bana hiç harçlıkta vermezdi. Ben şimdi kısaca özetlemek istedim ama daha bir çok konu var ve ben artık böyle yaşamaktan delirmek üzereyim. Psikolojim bozuldu. O eve gelene kadar bütün gün yalnızım . Şimdi boşanıp kurtulmak istiyorum ama ev nasıl tutacağım. İki iş birden girer çalışırım diyorum ne iş yaparım bilmiyorum nasıl ev tutarım nasıl eşya koyarım. Hiçbirini bilmiyorum. Hayattan kopuk yaşadım. Şimdi fikrini alacağım kimse de yok. Bana yol gösterin. Erkek falan sokmak istemiyorum hayatıma
Temizliğe gidebilirsiniz. İşinizi düzgün yaparsanız güzel de kazanırsınız. Yatılı yaşlı bakıcılığı olabilir. İlk etapta sığınma evine gidip oradan sonra iş bulabilirsiniz.

Anladim hanımefendi öncelikle çok üzüldüm durumunuza geçmişte ne yaptığınızla değil bugün ne istediginizle ilgili konuşmak gerekirse hiçbir eğitimi, iş tecrübesi, referansı vs olmayan 27 yaşında gece karanlıkta yolda yürümeye korkan boşanmış (toplum olarak diyorum yoksa benim için bur kriter bile değil) bir kadından bahsediyoruz yani sizden . Özgürlük meraklısı değilim demişsiniz bu cümle çok dikkatimi çekti bu zamana kadar bu kadar Eve kapanmış olma sebebiniz aslında belki bu fikrinizdir sadece düşünün bunu isterim . Diğer konulara gelince tek başına çalışıp ev tutmak vs bunlar mümkün değil ekonomi ortada boşuna hayal kurmanın anlami yok
Şimdi ben okumadım mesleğim yok değil mi tabi ki boşanıp şimdi ev tutup iş bulmak kocaman boş bir hayal olur. Ben zaten okuduysaniz ya ev arkadaşı yada sığınma evinde kalırım dedim. Gidip ev tutup iş bulup gecinebilirum diye bir iddiam yok. Anlaşamadığım bir evlilik içinde olduğumu ve bu durumdan mantıklı bir şekilde bir erkek desteği olmadan kendimi nasıl idare edebilirim konu bu aslında ben burda hayal kurmak için konu açmadım .

Durumunuza çok üzüldüm. Bir an önce davayı açın aldığınız tazminatla bir süre idare edebilirsiniz. Nafaka bağlanır kiranızı ödersiniz. O sürede de iş bulun okuma işini sonraya saklayın derim o en az 2-3 senelik bir süreç ve atanmanızın garantisi de yok sizin önceliğiniz hayatınızı tek başınıza idame ettirmek olmalı. Hiç destek alabileceğiniz bir akrabanız da mı yok?

Eşimle boşanmaya karar verdik. Ben onunla 19 yaşındayken tanışmıştım. Okula devam etmemi yada çalışmama izin vermedi. Benim hayatımda gidecek hiç bir yerim yok. Ailem yada tek bir arkadaşım dahi yok. Evliliğim boyunca eşim olmadan dışarı dahi çıkmadım. Şimdi 27 yaşındayım. Bana hiç harçlıkta vermezdi. Ben şimdi kısaca özetlemek istedim ama daha bir çok konu var ve ben artık böyle yaşamaktan delirmek üzereyim. Psikolojim bozuldu. O eve gelene kadar bütün gün yalnızım . Şimdi boşanıp kurtulmak istiyorum ama ev nasıl tutacağım. İki iş birden girer çalışırım diyorum ne iş yaparım bilmiyorum nasıl ev tutarım nasıl eşya koyarım. Hiçbirini bilmiyorum. Hayattan kopuk yaşadım. Şimdi fikrini alacağım kimse de yok. Bana yol gösterin. Erkek falan sokmak istemiyorum hayatıma
Boşan kurtul. Yasadığın hayat değilki..bosanmasam mı diye düşünmeyin bile.

Bunu senelerdir istiyorum ama o beni bırakmadı. Şimdi artık intihar ettikten sonra psikolojimin iyi olmadığını söyledim tazminat almak için anlaşmaya calışıcam çünkü onun yüzünden işe giremedim onun yüzünden intihar ettim ve poliste bir kez darp raporu var kadın sığınma evinde kaldım iki kez uzaklaştırma kararı var ve bir mahkeme oldu hakim bu tavrı devam ederse para cezası alacağını söyledi bunlar belgeli bana verdiği hasarı ortada bunun için tazminat talep edicem
Kadın sığınma evine gittiğinde hiç sana ne kadar kalabileceğin hakkında bilgi verdiler mi ortam nasıl yaşayabileceğin bir yer mi ? Tazminat hakkın olabilir ama bu adam onu çekişmeye çevirir ben bu adamın tamam canım gel anlaşalım diyeceğini sanmıyorum o tazminat ne zaman gelir belli değil onu hesaba katmadan düşün

Almanca öğren sen !!!
Çünkü hizmet sektörü çok işçi ariyor .
Almanca öğrenirsem orda çalışmak için nasıl başvuru yapacağım. Ben şöyle olduğunu biliyorum. Bir iş bulursan sana iş yeri Almanya ya gelmeye davet ediyor ve sen bir iş bulduğun takdirde gidebiliyorsun. Doğru mudur

Size ne mevzusuna girecek olursak sonucta konu sahibinin okumamis olmasindan da “size ne” … acik bi platform herkes fikrini yazmis bende sizin yorumunuzu acimasiz , ustenci buldum bende size yorum yazdm sonucta herkese acik yorum yapiyorsak elestirilmeyi de goze aliyoruz netice de daha faydali bi yorumum yok bende konu sahibinin problemini okurken “ keske bi meslegi olsaymis “ dedim ama sizin gbi de bunu onu asagilayacak sekilde soylemedim… evet cogunluk okumus ve meslegi var anlasilan sizin de oyle bravo size ama bu bize insanlari asagilama hakki vermiyor insanlara benim gbi faydali bi yorumumuz yoksa en azindan susabiliriz … iyi aksamlar
Konu sahibi adı üstüne konu yorum almak için yazmış ama biz yorumları üstüne yorum almak için yazmıyoruz bunu da mı biz açıklayalım size tamam size göre acımasız bir kere yazdınız cevabınızı aldınız oldu bitti bu kadar tutunmaya gerek yok

Gerçekçi yaklaşımlara ihtiyacım var tabi ki ama sizin üslup sert .
İnan bana benim üslubum senin kendine yaptıkların yanında bir hiç gerçekçi olmak gerekirse ki defalarca yazdım öyle iki işte çalışırım ne olsa yaparımla olmaz hangi iki iş kim verdi iki işi muhtemelen biri sabah biri akşam siz dışarıda boşanmış kadınları kullanmaya hazır bir çete var gibi düşünüyorusunuz hangi gece işine gideceksiniz mesela ? Konuya en gerçekçi yorumumu defalarca yazdım para para para

Kadın sığınma evine gittiğinde hiç sana ne kadar kalabileceğin hakkında bilgi verdiler mi ortam nasıl yaşayabileceğin bir yer mi ? Tazminat hakkın olabilir ama bu adam onu çekişmeye çevirir ben bu adamın tamam canım gel anlaşalım diyeceğini sanmıyorum o tazminat ne zaman gelir belli değil onu hesaba katmadan düşün
Kadın sığınma evinde istediğin kadar kalabilirsin ama üç ay sonra şehir değiştirme şartıyla. Ortam gayet konforlu. Yemekler sıcak geliyor mutfağın var salonun var bildiğin ev gibi dayalı döşeli temizliği görevli yapıyor yemek dışardan geliyor. Kendine ait odan var. Yani benim gittiğim yer böyleydi. Sana iş ayarlıyorlar istersen. Tabi istediğin gibi girip çıkamıyorsun tek başına. Bir yetkili yanında geliyor çarşıda bir işin olduğunda güvenliğine çok önem veriyorlar. İstediğin zaman ayrılabilirsin tabi.

Bu kadın ogrenci değil. Ogrenci olma şartı var öyle yerlerde. Ayrıca İstanbulda apart bile çok para. Kadın para idaresi bilmiyor siz hayal dünyasında yaşıyorsunuz. Sokakta yürürken tribe giren kadın tek başına kaç ay bir yerde kalabilir sanıyorsun?
Baktım bulamadım ayrıca ölü mü sağ mı yazmamış anne baba ile ilgili
Diğer bütün yazdıklarınıza katılıyorum ama özel yurtların bir kısmında öğrenci olma şartı yok çalışan da alıyorlar ben ilk çalışmaya başladığımda öğrenci yurdunda kalmıştım ve bütün kurallara uyma zorunluluğunuz var giriş çıkışlar vs öğrenciler gibi aynı

Bunu bana sadece eşim söylemiyor. Gören herkes söylüyor. Bu yüzden dikkat çektiğimi söyledim. Ana baba evi diye bir imkanım yok. Namus biriyle yatınca ortadan kaybolmaz cümlesini anlamadım. Başkasıyla yatmak namussuz yapmıyor diyorsanız duyduğum en saçma şey. Cahil olmamak için bir insanın okumuş olması mı gerekiyor. Bence okumuş cahil daha çok. Hayatın içinde o kadar şey yaşadım ki ve ben boş bir insan değilim yanlış anlaşılmasın. Çok kitap okuyorum ve her konuya karşı araştırma yapmayı seviyorum. Fransızca ve İngilizce çalışıyorum günümün yarısı böyle geçiyor.

Hayatınızda biri yoksa cinsellikte özgürdür herkes. Neyse... Bu kısmı anlamak zor olabilir senin için. Özgürlük alanları saçmalık değildir.

Okumamışsin demedim. Hayata karşı cehalet içindesin dedim. Hayatı idame ettirmek konusunda bilgisizlik anlamında.

Günün yarısı İngilizce Fransızca ile geçiyorsa bayağı iyi biliyorsundur. Çevirmenlik yap freelance ne diyim.

Bunu bana sadece eşim söylemiyor. Gören herkes söylüyor. Bu yüzden dikkat çektiğimi söyledim. Ana baba evi diye bir imkanım yok. Namus biriyle yatınca ortadan kaybolmaz cümlesini anlamadım. Başkasıyla yatmak namussuz yapmıyor diyorsanız duyduğum en saçma şey. Cahil olmamak için bir insanın okumuş olması mı gerekiyor. Bence okumuş cahil daha çok. Hayatın içinde o kadar şey yaşadım ki ve ben boş bir insan değilim yanlış anlaşılmasın. Çok kitap okuyorum ve her konuya karşı araştırma yapmayı seviyorum. Fransızca ve İngilizce çalışıyorum günümün yarısı böyle geçiyor.
Tatlım gerçek misin trol musun bilmiyorum ama bu hanzonun 5 yıldır sana 3 çocuk dogurtmamis olması acayip bir mucize, senin böyle bir geçmişe sahip olup , yazı dilini bu kadar düzgün kullanabilmen, evde ingilizce ve Fransızca çalışacak vizyona sahip olman ise ikinci bir mucize ...

Gerçekten inanılır gibi değil anlattiklarin ama eğer gerceksen namus konusunu çok kafana takma, şu anda tek amacın para bulmak olmalı. Burada dişiyle tirnagiyla çalışıp ayakta duran binlerce kadın var. Hicbirimizin namusuna da bişey olmuyor.

Ayrıca canının istedigiyle sevişmek seni namussuz yapmaz ama birilerinin eline bakmak onursuz yapar.... Bu yüzden fevri hareket etmeden onuruna sahip çıkacak bir plan yap derim.

İnan bana benim üslubum senin kendine yaptıkların yanında bir hiç gerçekçi olmak gerekirse ki defalarca yazdım öyle iki işte çalışırım ne olsa yaparımla olmaz hangi iki iş kim verdi iki işi muhtemelen biri sabah biri akşam siz dışarıda boşanmış kadınları kullanmaya hazır bir çete var gibi düşünüyorusunuz hangi gece işine gideceksiniz mesela ? Konuya en gerçekçi yorumumu defalarca yazdım para para para
Napalim alışıcam elbette yapanlar varmış yazıyorlar okuyorsanız. Evet benim için çok zor biliyorum ama böyle de yaşanmıyor. Gece pizzacı var mesela orada çalışabilirim evlenmeden önce pizzacı da bide lojistik bir şirkette çalıştım

Evet ,
Almanca öğrenirsem orda çalışmak için nasıl başvuru yapacağım. Ben şöyle olduğunu biliyorum. Bir iş bulursan sana iş yeri Almanya ya gelmeye davet ediyor ve sen bir iş bulduğun takdirde gidebiliyorsun. Doğru mudur
Evet ,bazi kurumlarda var arayan .
Konuyu ayrintili bilmiyorum ama alman konsolosluklari bilgi veriyordur

Sonra sen mankenlikte yapabilirsin .
Dalga geçmiyorum,lütfen yanlış anlama.

Diğer bütün yazdıklarınıza katılıyorum ama özel yurtların bir kısmında öğrenci olma şartı yok çalışan da alıyorlar ben ilk çalışmaya başladığımda öğrenci yurdunda kalmıştım ve bütün kurallara uyma zorunluluğunuz var giriş çıkışlar vs öğrenciler gibi aynı
27 yıldır fanusta yaşayan bir insanın başarabilme imkanı yok.
Anne baba yok kardeş yok destek yok. Birikim yok. Takılan altınları falan olsa vs bir para ne bileyim bir maaş falan o da yok.

Evet Almanya da kira desteği ve birçok sosyal hizmetler veriliyor. Ve aldığın en kotu maaşla yemeğini faturani çıkarabilirsiniz. Hatta taksitle araba bile alırsın bu yüzden ülke çok fark ediyor şuan ingilizce ve Fransızca çalışıyorum. Yurtdışı imkanı olur yada evden tercümanlık yapabilirim diye düşünüp başladım.
Gençliğin verdiği heyecanla ya da kaçış olarak bir hata yapmışsınız ama sizi çok takdir ettim.Ayaklarınız yere sağlam basıyor,en azından eksiklerinizin günümüzde nasıl zorlanacaginizın farkındasınız.Pes etmeyin ,dikkatli ve akıllı adımlar atın adamın gözüne boşanmayı sokmayın şiddeti artırıp ,boşanmaktan vazgeçebilir.Direk eşyayı toplayıp devlete sığına bilir Şehrinizi , isminizi bile değiştirme hakkı veriliyor Bakıcı olarak, başlayabilir en azından kira derdiniz olmaz .Sonra yavaş yavaş durumunuzu düzene sokar, imkanları değerlendirerek çok çalışarak istediğiniz hayatın içinde olabilirsiniz Vazgeçmemek, ötelelememek,güçlü olmak zorundasınız.Ben inanıyorum sizde o ışık var💕💕💕

Kadın sığınma evinde istediğin kadar kalabilirsin ama üç ay sonra şehir değiştirme şartıyla. Ortam gayet konforlu. Yemekler sıcak geliyor mutfağın var salonun var bildiğin ev gibi dayalı döşeli temizliği görevli yapıyor yemek dışardan geliyor. Kendine ait odan var. Yani benim gittiğim yer böyleydi. Sana iş ayarlıyorlar istersen. Tabi istediğin gibi girip çıkamıyorsun tek başına. Bir yetkili yanında geliyor çarşıda bir işin olduğunda güvenliğine çok önem veriyorlar. İstediğin zaman ayrılabilirsin tabi.
Bu şekilde en az 2 yıl idare edebilirsen eğer durma

Konu sahibi adı üstüne konu yorum almak için yazmış ama biz yorumları üstüne yorum almak için yazmıyoruz bunu da mı biz açıklayalım size tamam size göre acımasız bir kere yazdınız cevabınızı aldınız oldu bitti bu kadar tutunmaya gerek yok
iyi aksamlar dememe ragmen hala inatla cevap yetistirdiginize gore demek ki tutunan sizsiniz bence konu sahibine gore uslubunuz biraz olsun yumusayip artk buyuklenmediginize gore cevabini alan da belli… bu sefer de iyi aksamlar yerine “iyi tutunmalar “ dilerim size, sizin deyiminizle…

Çocuk yok. Kimsenin çocuğunun sorumluluğunu alamam kesinlikle. Maaşı değil kendi işi o yüzden kazancı değişiyor. Evi arabası yok. Babasından kalan arsalar var. Onları satılığa çıkardı evle araba almak için.
Biraz daha sabret ozamn ev araba alınsın seninde ortak olabilmen için

X