- 28 Mart 2025
- 528
- 259
- 18
- 35
Acaba avukat tutup avukatiniz soyleseKararımdan eminim. Konuyu nasıl açıcam. Kalp kırmadan nasıl bi yol izleyebilirim ben bunjn derdindeyim aslında![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Acaba avukat tutup avukatiniz soyleseKararımdan eminim. Konuyu nasıl açıcam. Kalp kırmadan nasıl bi yol izleyebilirim ben bunjn derdindeyim aslında![]()
Hepsini okudum, tekrar ediyorum; kimseye güvenerek çocuk yapılmaz. Bu agresif tarzınızı muhatap olduğunuz insanlara gösterin, muhatabınız ben değilim. İyi günler.Siz okumamışsınız bence orda yazan bi ayrıntıyı alıntı yapıp burda ahkam kesmeye gelmişsiniz. Bana yardımcı olacak olan insanlardan yardım istedim. Muhalefet olmanıza gerek yok. Siz mutluysanız sizin adınıza sevinirim ama mutsuz bi evliliği devam ettiebilirseniz size başarılar. Teşekkür ederim yorum için
Ama siz konuyu eş ailesine olan kininiz nedeniyle boşanmak istiyor gibi açtınız. Mutsuz bir evlilik olduğunu artık sevmediğinizi bu nedenle boşanmak istediğinizi söylemediniz.Siz okumamışsınız bence orda yazan bi ayrıntıyı alıntı yapıp burda ahkam kesmeye gelmişsiniz. Bana yardımcı olacak olan insanlardan yardım istedim. Muhalefet olmanıza gerek yok. Siz mutluysanız sizin adınıza sevinirim ama mutsuz bi evliliği devam ettiebilirseniz size başarılar. Teşekkür ederim yorum için
Evet haklısınız. TeşekkürlerKadına gıcık olmuşsunuz, acısını eşten çıkarıyorsunuz. Babası “Annen bakıcı değil” demiş, bunun üzerine ne diye ısrar etsin adam? Siz kayınvalidenizin hastalık, ölüm gibi ihtimallerini de göze alıp öyle yapacaktınız çocuğu. Bakmama ihtimali de vardır her zaman. Başka bir çözüm yolu yok da çocuk başınıza kalmış konuşuyorsunuz. Görümcenin annesini çağırmasından daha doğal ne olabilir, ona bile bilenmişsiniz. İkinci doğum olunca her şey kendiliğinden hallolmuyor. Geride bir çocuk da var hatta, daha zor. Garip gelmedi bana bu talebi. Annem varken ben de kayınvalide istemezdim.
Düzeltmelerini rica etmek…Bizim için rutin olan bir şey sizin için boşanma sebebi oluyor. Millet kimseden yardım beklemeyip tek başına büyütüyor zaten. Normali bu. Üç yaş alan devlet ana okulları var. Kreşe para vermek istemiyorsanız yaşını bekleyin.
Agresif değilim. İyi günlerHepsini okudum, tekrar ediyorum; kimseye güvenerek çocuk yapılmaz. Bu agresif tarzınızı muhatap olduğunuz insanlara gösterin, muhatabınız ben değilim. İyi günler.
Benim amacım aslında soğumamın nerden başladığını açıklamaktı. Böyle şeyler oldu tabi bunlar benim şuan anlatabileceklerim. İşte herkesin yaşadığı benim pek umrumda değil açıkçası çünkü bazı şeyleri normalleştirip üstüne bide kendini bunların üstesinden gelebildiği için kahraman ilan etmeside bana yanlış geliyo ama bunun için kimseyi yargılamam. Peki ben neden yargılanıyorum?Herkesin psikolojisi, kaldırabileceği şeyler aynı değil. Siz mesela eşinizle kavga eder ertesi gün hiç bişi olmamış gibi devam edersiniz ama ben edemem. Örnekti bu. Herkesin aile hayatı dinamiği farklı çünkü. İşittiğinde canı yanacağı şeyler farklı. Size biri on kere söz verir siz 11incisinde güveninizi kaybedersiniz, bense 2. veya 3.ünde. Bunlar normal karşılanıp, insanların yaşadığı problemler normalleştirilmemeli bence. Tabi ki lafım sadece size değil. Burdan yardım istediğim ama sadece muhalefet olmak için gelen arkadaşlara. Kendilerini tatmin edecek bişi buldular saldırmaya gelmişler. Çok yazık gerçekten. Çok üzgünüm şuan.Ama siz konuyu eş ailesine olan kininiz nedeniyle boşanmak istiyor gibi açtınız. Mutsuz bir evlilik olduğunu artık sevmediğinizi bu nedenle boşanmak istediğinizi söylemediniz.
Sevgi, tahammül bittiyse tabii ki ayrılın.
Ama eş ailesi söz verdi bakmadı boşanmak istiyorum diye konu açıyorsunuz. Herkes benzerini yaşadığı için ilerde pişman olmayın diye uyarıyor sizi.
Bana da fevri geldiniz mesela.
Sizin çevrenizde bekar anne var mı?Benim amacım aslında soğumamın nerden başladığını açıklamaktı. Böyle şeyler oldu tabi bunlar benim şuan anlatabileceklerim. İşte herkesin yaşadığı benim pek umrumda değil açıkçası çünkü bazı şeyleri normalleştirip üstüne bide kendini bunların üstesinden gelebildiği için kahraman ilan etmeside bana yanlış geliyo ama bunun için kimseyi yargılamam. Peki ben neden yargılanıyorum?Herkesin psikolojisi, kaldırabileceği şeyler aynı değil. Siz mesela eşinizle kavga eder ertesi gün hiç bişi olmamış gibi devam edersiniz ama ben edemem. Örnekti bu. Herkesin aile hayatı dinamiği farklı çünkü. İşittiğinde canı yanacağı şeyler farklı. Size biri on kere söz verir siz 11incisinde güveninizi kaybedersiniz, bense 2. veya 3.ünde. Bunlar normal karşılanıp, insanların yaşadığı problemler normalleştirilmemeli bence. Tabi ki lafım sadece size değil. Burdan yardım istediğim ama sadece muhalefet olmak için gelen arkadaşlara. Kendilerini tatmin edecek bişi buldular saldırmaya gelmişler. Çok yazık gerçekten. Çok üzgünüm şuan.
Evet aynenBence siz kocanızdan soğumuşsunuz bir bahaneyle boşanma niyetindesiniz
Kimsenin size saldırma amaçlı bir sey yazdığını düşünmüyorum, aman boşan tabi demek en kolayı aslında. Çocuğunuz küçük, bekar anne olmakta kolay değil diye ilk aşamada başka şeyler yazıldı. Siz destek görmediğiniz için zorlanmışken boşanıp daha kolay bir hayat yaşamayacaksınız. Çocuğunuz da bir süreçten her anlamıyla etkilenecek.Benim amacım aslında soğumamın nerden başladığını açıklamaktı. Böyle şeyler oldu tabi bunlar benim şuan anlatabileceklerim. İşte herkesin yaşadığı benim pek umrumda değil açıkçası çünkü bazı şeyleri normalleştirip üstüne bide kendini bunların üstesinden gelebildiği için kahraman ilan etmeside bana yanlış geliyo ama bunun için kimseyi yargılamam. Peki ben neden yargılanıyorum?Herkesin psikolojisi, kaldırabileceği şeyler aynı değil. Siz mesela eşinizle kavga eder ertesi gün hiç bişi olmamış gibi devam edersiniz ama ben edemem. Örnekti bu. Herkesin aile hayatı dinamiği farklı çünkü. İşittiğinde canı yanacağı şeyler farklı. Size biri on kere söz verir siz 11incisinde güveninizi kaybedersiniz, bense 2. veya 3.ünde. Bunlar normal karşılanıp, insanların yaşadığı problemler normalleştirilmemeli bence. Tabi ki lafım sadece size değil. Burdan yardım istediğim ama sadece muhalefet olmak için gelen arkadaşlara. Kendilerini tatmin edecek bişi buldular saldırmaya gelmişler. Çok yazık gerçekten. Çok üzgünüm şuan.
İşte konu kayınvalidemin sözünü tutmaması değil. Burda sadece 4te birini açıkladığım sorunlarda eşimin benim arkamda duramaması beni evlilik hayatından soğuttu. Tabi ki çevremde boşanmış bir sürü kadın var. O toksik ilişkilerden kurtuldukları için çok mutlular çocuklarıyla. Tabi ki zorluğu car hayatlarının. Ama buna köstek olacak olan insanlar yok artık hayatlarında. İşte söylemek istediğimde bu. Kime göre neye göre boşanma sebebi? İnsanlar neleri affedebiliyo neleri affedemiyo? Bu insanın kaldırabileceği yüke bağlı. Benim çevremde aldatıldığını bilmesine rağmen göz ardı eden, vücudunda ki morlukları kapatıp dışarıda hiç bişey olammış gibi davranan iki tane kadın var. Onlar bunları kaldırabiliyo ama benim arkamda duramaması bazı meselelerde benim ona olan saygımı yitirdi. Söz konusu kocam kızım olduğu zaman kendi ailemi karşıma almış bi kadın olarak söylüyorum bunu. Eşim bunu yapamadı. Bu benim karım saygısızlık yapmıcaksınız, kızınıza yapılmasını istemediğiniz şeyleri bu kadına yapmıcaksınız demedi. Görümcemin kaynanası gidiyo bugün almanyaya. Benim kaynanamın ilk söylediği laf şuydu. Gitsin tabi destek olsun benim kızıma. Peki benim annem bunları düşünmez mi? Beni leylekler mi getirdi? Tabi ki hayır bende ana baba kuzusuydum zamanında. İşte konu burda başlıyo. Kendi kızının rahat etmesini isteyen insan gelinine yardım etmezken, oğlunun ağzını açmaması ve ağzını açarsa da çok yanlış yerlerden konuyu daha da kötü duruma götürmesi.Sizin çevrenizde bekar anne var mı?
Benim çok var.
Az çok hayat gerçeklerini görüyorum. Bu nedenle ihanet şiddet gibi affedilmez hatalar yoksa çocuklu evliliklerin bir şansı hak ettiğini düşünüyorum.
Amacım saldırmak değil de fevri bir şekilde yanlış bir karar alıp pişman olmamanız.
Yakın arkadaşım iki sene önce boşandı. Kocası ilkokul seviyesinde çocuğa 5 bin tl nafaka veriyor sadece. İki haftada bir alıyor çocuğu. Kadın 10 gün çocukla tek başına mücadele ediyor. Ödevler, işler, ev işleri, yediği içtiği her şey kadında. Çocuğun asıl masrafı da velayet kimdeyse onda.
Ablam da bundan 15 sene önce boşandı. Onun da yaşadığı zorlukları biliyorum.
Bu bahsettiğim örneklerde adamların ciddi sorunları vardı son damlada boşandıkları için zorluklar gözlerinde değil.
Ama kayınvalidenizin sözünü tutmaması nedeniyle boşanırsanız çocuğun tüm yükü sadece sizin omzunuza kaldığında çok pişman olursunuz.
Daha zor bir hayat çünlü
Herkes bilir ki kimsenin lafına güvenerek iş yapılmaz. Burada ne yazık ki büyük hatalısınızEşim annesinin bakmasını istiyordu ama bunu ona söylicek cesareti yoktu. Söyledikten sonra da babasının “annen bakıcı değil” söylemiyşe karşılaştık. Kayınvalidem çocuğa ben bakarım sen doğur diyordu ona güvenip çıktık bu yola aslında. Ama işler değişince eşimin ailesine karşı ne kadar korkak olduğunu gördüm. Halbuki konu karısı ve kızıydı. İpler burda koptu benim için
Bende size biraz değil çok üzüldüm. Burdan bi insana ön yargıyla yaklaşmak ne kadar acımasızca. Birilerinin gaza getirceğini düşünüp, insanların kendi aklının olamıcağını, kendi yaşadıklarını bilemiceğini düşünücek kadar sığ bir düşünce. Çok acıBen çocuğunuza biraz üzüldüm. Çok zor bir insansınız ve tamamen kaprisiniz yüzünden çocuğun hayatı durduk yere değişecek. Sizi kim gaza getiriyorsa boşandıktan ve çocuğun tüm yükü size kaldıktan sonra bir sorun bakalım niye durdurmamış sizi?
Evet, buraya yazıp içimi dökmek isterken, belki bir iki beni rahatlatıcak insan bulabilirim diye düşününecek kadar hatalıyım.Herkes bilir ki kimsenin lafına güvenerek iş yapılmaz. Burada ne yazık ki büyük hatalısınız
Tanımadığınız insanlar size karşı belki daha objektif ve acımasız olabilir ama en azından doğruyu söylüyorlarEvet, buraya yazıp içimi dökmek isterken, belki bir iki beni rahatlatıcak insan bulabilirim diye düşününecek kadar hatalıyım.
sizin anneniz neden gelip bakmadı?Eşim annesinin bakmasını istiyordu ama bunu ona söylicek cesareti yoktu. Söyledikten sonra da babasının “annen bakıcı değil” söylemiyşe karşılaştık. Kayınvalidem çocuğa ben bakarım sen doğur diyordu ona güvenip çıktık bu yola aslında. Ama işler değişince eşimin ailesine karşı ne kadar korkak olduğunu gördüm. Halbuki konu karısı ve kızıydı. İpler burda koptu benim için
Peki siz de kendi annenizi çağırsanız yanınızaİşte konu kayınvalidemin sözünü tutmaması değil. Burda sadece 4te birini açıkladığım sorunlarda eşimin benim arkamda duramaması beni evlilik hayatından soğuttu. Tabi ki çevremde boşanmış bir sürü kadın var. O toksik ilişkilerden kurtuldukları için çok mutlular çocuklarıyla. Tabi ki zorluğu car hayatlarının. Ama buna köstek olacak olan insanlar yok artık hayatlarında. İşte söylemek istediğimde bu. Kime göre neye göre boşanma sebebi? İnsanlar neleri affedebiliyo neleri affedemiyo? Bu insanın kaldırabileceği yüke bağlı. Benim çevremde aldatıldığını bilmesine rağmen göz ardı eden, vücudunda ki morlukları kapatıp dışarıda hiç bişey olammış gibi davranan iki tane kadın var. Onlar bunları kaldırabiliyo ama benim arkamda duramaması bazı meselelerde benim ona olan saygımı yitirdi. Söz konusu kocam kızım olduğu zaman kendi ailemi karşıma almış bi kadın olarak söylüyorum bunu. Eşim bunu yapamadı. Bu benim karım saygısızlık yapmıcaksınız, kızınıza yapılmasını istemediğiniz şeyleri bu kadına yapmıcaksınız demedi. Görümcemin kaynanası gidiyo bugün almanyaya. Benim kaynanamın ilk söylediği laf şuydu. Gitsin tabi destek olsun benim kızıma. Peki benim annem bunları düşünmez mi? Beni leylekler mi getirdi? Tabi ki hayır bende ana baba kuzusuydum zamanında. İşte konu burda başlıyo. Kendi kızının rahat etmesini isteyen insan gelinine yardım etmezken, oğlunun ağzını açmaması ve ağzını açarsa da çok yanlış yerlerden konuyu daha da kötü duruma götürmesi.
Peki anneniz de sizi yalnız bırakmış ona neden aynı öfkeyi göstermediniz?İşte konu kayınvalidemin sözünü tutmaması değil. Burda sadece 4te birini açıkladığım sorunlarda eşimin benim arkamda duramaması beni evlilik hayatından soğuttu. Tabi ki çevremde boşanmış bir sürü kadın var. O toksik ilişkilerden kurtuldukları için çok mutlular çocuklarıyla. Tabi ki zorluğu car hayatlarının. Ama buna köstek olacak olan insanlar yok artık hayatlarında. İşte söylemek istediğimde bu. Kime göre neye göre boşanma sebebi? İnsanlar neleri affedebiliyo neleri affedemiyo? Bu insanın kaldırabileceği yüke bağlı. Benim çevremde aldatıldığını bilmesine rağmen göz ardı eden, vücudunda ki morlukları kapatıp dışarıda hiç bişey olammış gibi davranan iki tane kadın var. Onlar bunları kaldırabiliyo ama benim arkamda duramaması bazı meselelerde benim ona olan saygımı yitirdi. Söz konusu kocam kızım olduğu zaman kendi ailemi karşıma almış bi kadın olarak söylüyorum bunu. Eşim bunu yapamadı. Bu benim karım saygısızlık yapmıcaksınız, kızınıza yapılmasını istemediğiniz şeyleri bu kadına yapmıcaksınız demedi. Görümcemin kaynanası gidiyo bugün almanyaya. Benim kaynanamın ilk söylediği laf şuydu. Gitsin tabi destek olsun benim kızıma. Peki benim annem bunları düşünmez mi? Beni leylekler mi getirdi? Tabi ki hayır bende ana baba kuzusuydum zamanında. İşte konu burda başlıyo. Kendi kızının rahat etmesini isteyen insan gelinine yardım etmezken, oğlunun ağzını açmaması ve ağzını açarsa da çok yanlış yerlerden konuyu daha da kötü duruma götürmesi.