Boşanmak istiyorum. Ama nasıl söylicem?

Yani hayatının sadece 2-3 senesinde kayınvalide baskısına maruz kalıp 45 sene bunu anlatan kadınlar.
Beklenti içinde olup olup beklentisi olmayınca hayatı zulme çevirenler.
17 aylık bir çocuk var pek tabi kreşe başlayabilecek yaşta ama siz hala o bana bunu dedi yapmadı bu şunu dedi yapmadı.
E senin annen,ablan,kardeşin… her kimin varsa o da gelmedi. Madem kendiniz bakamayacaksınız neden nasip zorlayıp tüp bebek işine giriyorsunuz? Boşanınca siz işe gidince kim bakacak çocuğa ??

Peki anneniz de sizi yalnız bırakmış ona neden aynı öfkeyi göstermediniz?
Görümcenize gittiğinde yalnız bırakmak yerine anneniz gelip kalabilirdi.
Öfkeyi yanlış yere yönlendiriyorsunuz bence.
Annem gurbette çalışıyo izin aldığı zamanlarda yanımda olmaya çalışıyo. Her yanımda olduğunda yemeğimi, temizliğimi yapıp öyle gidiyo. Aylık stok hazırlayıp öyle dönüyo evine. Neyse daha fazla konuşmucam lütfen beni rahat bırakın

Annem gurbette çalışıyo izin aldığı zamanlarda yanımda olmaya çalışıyo. Her yanımda olduğunda yemeğimi, temizliğimi yapıp öyle gidiyo. Aylık stok hazırlayıp öyle dönüyo evine. Neyse daha fazla konuşmucam lütfen beni rahat bırakın
Görümceniz de gurbette yaşıyor belki kayınvalideniz de fırsat bulduğunda kızının yanında olmak için doğumuna gitmek ve temizliğini yemeğini yapmak istemiştir.

Yani hayatının sadece 2-3 senesinde kayınvalide baskısına maruz kalıp 45 sene bunu anlatan kadınlar.
Beklenti içinde olup olup beklentisi olmayınca hayatı zulme çevirenler.
17 aylık bir çocuk var pek tabi kreşe başlayabilecek yaşta ama siz hala o bana bunu dedi yapmadı bu şunu dedi yapmadı.
E senin annen,ablan,kardeşin… her kimin varsa o da gelmedi. Madem kendiniz bakamayacaksınız neden nasip zorlayıp tüp bebek işine giriyorsunuz? Boşanınca siz işe gidince kim bakacak çocuğa ??
Benim kardeşim yanımda bi tek. Annemle babam gurbette ve her izin aldıklarında yanımdalar elimi sıcak sudan soğuk suya sokmadılar. Kardeşimse yardıma geldiğinde kayınvalidemin çocuğu elinden almasıyla, suratına bakmamasıyla, laf sokmalarıyla karşılaştı. Bütün bunlara rağmen hep destek oldu kardeşim. Hergün işten çıkar çıkmaz yanıma gelip bana yardımcı oldı sağolsun

Selam arkadaşlar. Biz 7,5 yıldır evliyiz ve 17 aylık bir kızım var. Kızım olana kadar herşey yolundaydı. Sonra tüp bebek yoluyla yavrum dünya’ya geldi. Biz eşimin ailesiyle aile aptartmanında oturuyoruz. Eşimin ailesi bebeğim doğduktan sonra ben lohusayken çok ağlattılar beni. Benim ailem gurbette çok sık gelemiyolar buraya. Kayınvalidem çocuğuma bakıcağını söylemesine rağmen hep bi yol bulup kaçmaya çalıştı. Ben çalışan bir anneydim. Kayınpederim erkek haliyle o bile söz hakkı buldu kendinde çocuk büyütme konusunda. Benim görümcem almanya da ve ben doğum yaptıktan sonra ikinci çocuğuna hamile kaldı ve ailesini tam benim işe başlıcağım dönem yanına çağırdı doğum için. Halbuki kayınvalidesi de yanına gidebilirdi. Neyse uzatmiyim. Burda ki kilit nokta eşim. Arkamda duramadı, durmak istediğinde yanlış hamleler yaptı ve okları yine benim üzerime çekti ve herşey daha kötü oldu. Aradan uzun zaman geçti şimdi iyi gibiyiz. Ama ben yaşananları unutmuş gibi görünsemde hergün içimde büyüyo ve unutamıyorum. Özet geçtim çok uzamasın diye. Ama eşimin arkamda duramaması, kızının arkasında duramaması ona karşı şoğumama neden oldu ve artık ona karşı olan cinsel isteğimide büyük ölçüde azalttı. Ev arkadaşı gibi olduk bir çocuğu olan. Boşanmakta kararlıyım ama nasıl söylicem? İlk adım ne olmalı? Bunları bilmiyorum. Bu süreçten geçenler yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekküre ederim
Burada boşanmak için ortaya konulan en saçma nedenleri okudum az önce,ne desek boş.

Kararımdan eminim. Konuyu nasıl açıcam. Kalp kırmadan nasıl bi yol izleyebilirim ben bunjn derdindeyim aslında 🙄
Bunun kalp kırmadan bir yolu yok. Bir taraftan bir tarafın kalbi kırılır ama sizin ama karşı tarafın. Madem bu kadar netsiniz bunu uzatmak karşı tarafa da haksızlık. Zaten adamı artık istemiyorsunuz.
Onunla olmayı artık istemediğinizi evlilik fikrinden soğuduğunuzu hayatınıza onun karısı olarak devam etmek istemediğinizi söyleyeceksiniz. Anlaşmalı bir şekilde boşanacaksınız.

Ama ben size söyleyim siz epey fevri kararlar alıyor gibisiniz. Eşiniz başka biriyle sağlıklı bir ilişki kurarsa çok pişman olursunuz. Ama bunu yaşayıp görün

Görümceniz de gurbette yaşıyor belki kayınvalideniz de fırsat bulduğunda kızının yanında olmak için doğumuna gitmek ve temizliğini yemeğini yapmak istemiştir.
Yanına koşarak gitmek isteyen bi kayınvalidesi var onun ve annesi. Benimse yanımda olmak isteyip şartlardan dolayı olamayan annem ve yanımda olmak istemeyen bi kaynanam. Buna göz yuman bi kocam. Konu bu. Teşekkürler iyi akşamlar

Benim kardeşim yanımda bi tek. Annemle babam gurbette ve her izin aldıklarında yanımdalar elimi sıcak sudan soğuk suya sokmadılar. Kardeşimse yardıma geldiğinde kayınvalidemin çocuğu elinden almasıyla, suratına bakmamasıyla, laf sokmalarıyla karşılaştı. Bütün bunlara rağmen hep destek oldu kardeşim. Hergün işten çıkar çıkmaz yanıma gelip bana yardımcı oldı sağolsun
İnsanlara çok fazla beklentiyle yaklaşıyorsunuz.
Herkes size destek olsun, herkes sizin için bir şeyleri kolaylaştırsın istiyorsunuz.
Sonra olmayınca da öfkelenip silip geçmek istiyorsunuz.
Sizce peki bu sağlıklı mı?
Siz bir çocuk yapmak istediniz, bunun sorumluluğu eşte ve sizde. Ötesi yapmasa da olur. Yaparsa iyi olur. Ama yapmazsa da bu kadar öfke saçmamak gerekir.
İleride kardeşiniz doğum yapınca çocuğunuzun vaktinden çalıp her gün yardıma gidemeyeceksiniz mesela o zaman da onlar sizi silsin. Böyle bir mantık yok

Yanına koşarak gitmek isteyen bi kayınvalidesi var onun ve annesi. Benimse yanımda olmak isteyip şartlardan dolayı olamayan annem ve yanımda olmak istemeyen bi kaynanam. Buna göz yuman bi kocam. Konu bu. Teşekkürler iyi akşamlar
Kocanız bakmalarını söylemiş istememişler. Ne yapacaktı silah mı dayayacaktı? Adama gereksiz yere yükleniyorsunuz.
Bu gidişle yakında sadece çocuğunuz ve siz kalacaksınız.
Biraz sakinleşmelisiniz

Hanımefendi kayınvalideniz yanınızda olmak istemiyorsa eşiniz annesini zorla mı yanınızda tutacak madem öyle bu nazı annenize yapacaksınız şartlarını zorlayacak gelecek yanınıza .
Gelecekteki gelinimin annesi çalıştığı için yanına gelmeyecek ama oğlum karşıma geçip karıma ve çocuğuma bakacaksın diyecek oldu başka madem öyle karını ben mi doğurdum çağırın kendi annesini de o baksın derim.

Bunun kalp kırmadan bir yolu yok. Bir taraftan bir tarafın kalbi kırılır ama sizin ama karşı tarafın. Madem bu kadar netsiniz bunu uzatmak karşı tarafa da haksızlık. Zaten adamı artık istemiyorsunuz.
Onunla olmayı artık istemediğinizi evlilik fikrinden soğuduğunuzu hayatınıza onun karısı olarak devam etmek istemediğinizi söyleyeceksiniz. Anlaşmalı bir şekilde boşanacaksınız.

Ama ben size söyleyim siz epey fevri kararlar alıyor gibisiniz. Eşiniz başka biriyle sağlıklı bir ilişki kurarsa çok pişman olursunuz. Ama bunu yaşayıp görün

İnsanlara çok fazla beklentiyle yaklaşıyorsunuz.
Herkes size destek olsun, herkes sizin için bir şeyleri kolaylaştırsın istiyorsunuz.
Sonra olmayınca da öfkelenip silip geçmek istiyorsunuz.
Sizce peki bu sağlıklı mı?
Siz bir çocuk yapmak istediniz, bunun sorumluluğu eşte ve sizde. Ötesi yapmasa da olur. Yaparsa iyi olur. Ama yapmazsa da bu kadar öfke saçmamak gerekir.
İleride kardeşiniz doğum yapınca çocuğunuzun vaktinden çalıp her gün yardıma gidemeyeceksiniz mesela o zaman da onlar sizi silsin. Böyle bir mantık yok

Kocanız bakmalarını söylemiş istememişler. Ne yapacaktı silah mı dayayacaktı? Adama gereksiz yere yükleniyorsunuz.
Bu gidişle yakında sadece çocuğunuz ve siz kalacaksınız.
Biraz sakinleşmelisiniz
Evet

Ben çocuğun velayetini kayınvalidemlere vermek için doğurmadım tabi ki. Bizim ricamız benim mesai saatlerim içinde çocuğa göz kulak olmasıydı. Tabi ki kendimde istedim soru mu bu. Ama insan bi motivasyon kaynağı bulunca daha çok içine sinerek yapar bazı şeyleri. Benim başıma gelenleri gören kardeşim 5 yıldır evli olmasına rağmen ve kayınvalidesi ben bakmak dediği için çocuk istemesine rağmen çocuk yapmama kararı aldı mesela. Bunu bende yapabilirdim eğer gözümün önünde bi örnek olsaydı.
Ben sizi anladim sanirim.

Ama siz elinizin altinda kocaniz varken 1 bebekle bas edemiyorsunuz (kinamiyorum) anladigim kadariyla, adami bosayip tek basina bekar anne olarak nasil bas edeceginizi dusunuyorsunuz, burayi anlayamadim.

Bekar 2 cocuklu bir anne olarak yaziyorum, bunu kaldirabileceginize eminseniz bosayin gitsin ama ben sizde o isigi goremedim, uzgunum

Bütün bu yapılanlara rağmen kv kp e karşı tavrınız nasıl ? Onlar konuştukça cevap veriyormusunuz yoksa susuyormusunuz ?
Bazı insanlar üzülerek söylüyorum ki çirkeflik istiyor

Ben sizi anladim sanirim.

Ama siz elinizin altinda kocaniz varken 1 bebekle bas edemiyorsunuz (kinamiyorum) anladigim kadariyla, adami bosayip tek basina bekar anne olarak nasil bas edeceginizi dusunuyorsunuz, burayi anlayamadim.

Bekar 2 cocuklu bir anne olarak yaziyorum, bunu kaldirabileceginize eminseniz bosayin gitsin ama ben sizde o isigi goremedim, uzgunum
Ben çocuğumla başa çıkamıyor değilim ki. Çalışmam gerekiyor sonuçta çocuğuma iyi bir gelecek sunabilmek için. Kendi geleceğim içinde tabi ki.

Ben çocuğumla başa çıkamıyor değilim ki. Çalışmam gerekiyor sonuçta çocuğuma iyi bir gelecek sunabilmek için. Kendi geleceğim içinde tabi ki.
Tamam işte boşanınca çocuğa kim bakacak onu anlamadık biz. Mesela yaz tatillerinde,ara tatillerde falan nasıl olacak? Sen işten gelmeden eve gelmeyecek mi?

Ben bakıcam sen doğur derse mecbur. Bende bilirdim çocuk yapmadan istediğim gibi gezip tozup harcamayı. Ama insan güvenebilceği insanlar olduğunu düşünüp böyle bi sorumluluğu kabul ettikten sonra arkadan vurulması, onlara olan güvenini ve saygısını azaltıp tüketebiliyo.
Kv vefat etse ne olacaktı? Buna benzer bir olay vardı. Karı koca , kv çocuk bakacak diye şehir değiştiriyor. Baştan aşağı tüm düzenleri değişiyor. Derken kv vefat ediyor. Karı koca çocuk bakımında zor durumda kalıyor.

Bu arada kv tabii ki kendi doğurduğu kızının çocuğuna bakmaya gidecek. Sen elsin, bu bir gerçek.

Burada göz ardı ettiğin en önemli şey, neden senin annen baban senin evinde rahatça kalamıyor? Neden kv ve kp sorun çıkarıyor? Asıl dert etmen gereken şey bu.

Ayrıca aile apartmanında olman hataların en büyüğü olmuş. Ben senin yerinde olsam oradan taşınırdım. Kv ve kp ile mesafeli olurdum. Anam babam da ne zaman istiyorsa evime gelirdi, keyfime bakardım.

Üyeleri size hak vermediler diye bir dövmediğiniz kalmış. İsterse görümceniz 10.çocuğunu doğursun tabiyki annesi yanına gidecek. Sırf sizin çocuğunuza bakmak için neden kızının doğumuna gitmesin? Bu ne orantısız bir istek.

Ayrıca siz neye güvenerek boşanmayı düşünüyorsunuz? Şu an kira vermiyosunuz, eşiniz çalışıyor, siz evdesiniz. Dışardan bakınca şartlar gayet iyi görünüyor. Ancak bebeğe kayınvalideniz bakmadığı için maddi veya manevi (belki ikisi birden) zorlanıyosunuz. Olabilir zorlanabilirsiniz de bu yükün altından karı koca iki kişi kalkamamışsınız bir de yanınızda eşiniz olmadan bebekle tek başınıza ne yapacaksınız? Anneniz de çalışıyormuş.

Back
X