• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanma uzerine fikirlerinize muhtacim

Merhaba hanimlar,

Ozellikle bosanmis bayanlarin fikrini almak istiyorum. 30 yasinda ABD de doktora ogrencisi bir bayanim, 2 yasinda kizim var.
Arkadaslar ben acik konusacagim benim esim gercekten iyi bir insan, cevresi tarafindan da sevilir, sayilir. Ailesi de iyi simdi Allah var, kayinvalidem falan iyi biri.
Esimle tanismamiz, iliskimiz, evliligimiz cok garip, hic dogru duzgun mutlu olamadik biz en basindan beri, virus gibi bir iliskimiz var. Ikimiz de birbirimizin hayatinda ilkiz. Internetten tanistik, o beni gorur gormez guzelim diye asik oldu, cok pesimden kostu, cok istedi beni, ben de onun bana olan askina ve ilgisine asik oldum.
Ama yani en basindan beri, ilk zamanlardan beri biz birbirimizi yedik bitirdik, iliskimiz cok yiprandi cok. Ilk olmasindan midir nedir, ne o benden vazgecebildi ne de ben ondan vazgecebildim. Nisandan once cok tartisirdik, ayrilmak isterdim yapamazdim. Nisanliyken deliler gibi kavgalar ettik, o deli kavgalarin uzerine evlendik. Evlendik deliler gibi kavgalar ettik hop derken cocuk oldu vs vs hic kopamadik. Ama bir sekilde sevgi vardi, bir sekilde ben cok ayrilmak istedigimde o benim gonlumu aliyordu, o cok ayrilmak isteyince ben. Bir de ABD de oldugumuz icin kimsemiz yok ya cekip cekip gidemedik hicbir kavgadan sonra, o yuzden dovusup dovusup birbirimizin suratina baktik mecbur.
Arkadaslar bu sene 5. yilimiz ve ikimiz de bittik artik. Inanin aylardirrrr tek kelime konusmuyoruz. Ben cabaliyorum hala iki uc kelime konusuyorum, hosgeldin, nasilsin vs diyorum, is nasil, dersler nasil vs diyorum iki uc kelimeyi gecmiyor cevaplar. Yatakta da sirtimizi donup yatiyoruz, yani nasil oluyor bilmiyorum hic cekim yok aramizda, ben ona sarildigimda hicbir sey hissetmiyorum, ya hicbir duygum yok, inanin. Onda da aynisi gecerli. O isinden kovuldu cok mutsuz oldu, iki kelime derdini acmadi bana. Benim de maasim kesildi, derslerim kotu ben de ona acilamiyorum, bir iki konusuyorum soyleniyorum dertlerime dair cevap yok.
Evlilik demek gonlune denk gonul demek. Esimden baska kimsede gozum yok, onun da oyle. Asla aldatma vs yok. Ikimiz de isinde gucunde kimseye zarari olmayan insanlariz. Tek ortak noktamiz cocugumuz.

Esime boyle evlilik olmaz ya kurtaralim ya bosanalim dedim. Boyle gidiyor iste hic konusmadan, en azindan kavga etmiyoruz dedi. O zaman bosanalim dedim, cocuga kiyamiyorum, cocugu buyutelim oyle dedi. Cocugu ne kadar buyutecegiz ki dedim, universite yasina gelsin dedi. Ohoo dedim.

Yani bayanlar bilmiyorum nasil olur, arkadaslarimla konusuyorum bosanacak birseyiniz yok diyor. Yahu cok mutsuzum, esim de cok mutsuz, aylardir konusmuyoruz diyorum, cocuga yazik olur vs diyorlar. Nesi var esin iyi ya diyorlar.

Her defasinda bosanmayi dusunup de insanlarin neyiniz var, ikiniz de iyisiniz, idare edin, oturun oturdugunuz yerde vs baskilariyla karsilasiyorum. Ozellikle de annem babam ortaligi yikiyorlar bosanmak istiyorum dedigim zaman. Cok seviyorlar esimi, yuvam yikilsin istemiyorlar. Insanlara gore ortada aldatma, sorumsuzluk, icki/kumar vs yoksa evlilik bozulmamali.

Bayanlar cok kotu bir sekilde bunalimdayim, inanilmaz mutsuzum, aylardir iki dk yuzum gulmuyor. Bana bir yol gosterin ne olur. Bir de boyle mi oluyor yani bilmiyorum, evliligin 5. yili artik eslerin arasinda cok bir muhabbet kalmiyor mu, yani aslinda dogal bir durum mu bu yasadigimiz, gecici bir durum mu? Eger gecicisiyle 6 aydir neden gecmedi? Iyice yabancilastik iyiceee.
Bence evliliğinize olan bakış açınızı değiştirmelisiniz. Evlilik terapisti veya cinsel terapiste gidebilirsiniz. Bu arada maddi kayıplarda sizi strese sokmuş, bu da ilişkinize yansımış olabilir. Çocuğunuz hatırına evliliğinize bir şans daha verin. Mutlaka terapiste gidin.

Inanma o imaja hersey ayni desem yalan olmaz sanirim,.sadece bazilari yokmus gibi yapiyor, bazilari ise bunla yuzlesecek kadar cesur. ben ne cesurum ne de goz ardi ettim, sadece belli bi sabir sinirina gelince bazi seyler ortaya cikiyor.
Ya hep bakiyorum arkadaslarima, whatsupp a bakiyorum, bilmem kac yildir evliler, guller cicekler...
Facebook a bakiyorum yemekler, kahveler, basbasa tatiller...
Instagrama bakiyorum kocisler, askisler...
Tamam ilk yillarda herkes boyleydi, ben boyleydim de arkadasim hepimiz evlendik, bilmem kac yasinda cocuk cougumuz oldu bitmiyor mu bu pembiklikler, bu ne mutluluktur hepinizde vay masallah. Daha birlikte kocasi da gelip yorum yaziyor instagramda evimin prensesi, ellerine saglik, cocugumun anasi, ebesinin nikahi. Benim kocam birlikte resim bile cekilmiyor artik. Tamam sosyal medyaya inanilmaz da arkadasim kocasi da gelip zorla yorum yazmiyor ya. Ben esimle son cekildigimiz fotolari koysam bakisimizdan anlarsiniz ne kadar mutsusuz. En son cocugun dogumgununde beraber resim cekilmisiz zaten, sadece bir fotoda gulumsemis. Gunlerdir bakmaya doyamadim.

Canim sende mi ogrencisin? Universitenin counseling service e baktim, varmis boyle hizmetleri, individual counseling icin appointment alip gidecegim, isterse esimi de gotururum.
Ya aslinda yasadigim bircok seyden dolayi tum universite benimle ilgileniyor. Advisorum, profesorlerim, arkadaslarim, international studnet advisor um falan filan da biktim artik onlara konusmaktan. Tamam iyi insanlar ama cozum yok, kulturel farkliliklardan dolayi dertlerimizi anlamiyorlar.
Mesela esim kovuldu, neden kovuldugunu anlamiyorlar. Kardesim hapiste, neden hapiste anlamiyorlar, benim maasim yatmiyor, neden yatmiyor anlamiyorlar. Tek dedikleri ooo I am sorry, I am sorry. Insanlar alismislar US based, freedom and economic relax hayata, ne bilsinler ortadogulu tarzi hayatini, evliligi. O yuzden ben pek dusunmedim US counseling e gitmeyi ama sen beni baya ikna ettin arkadasim. Gidecegim. Esimi de ikna edip goturecegim.

basta o on yargilar oluyor ama iyi bi terapist ise bir sure sonra daha derine bakiyor. konustugun insanlar bu konuda ozel egitilmis olmali. hocalarin veya international student advisor bunu anlamaz zaten, zaten onlarin isi de degil bu. bu arada turkiyedeki sorunlari anlamalari hic bekleme. bi coguna gore cok sacma bunlar. sen durumu anlamak icin anlatma ama odaginiz ikiniz ve evliliginiz olmali.

sana yabanci ogrencilerle calismis bu konuda egitim almis bi psikolog lazim ki eminim vardir senin okulunda da. cunku her univesitede sorunlari olan yabanci uyruklular var. bu arada sana kimse iste cozum bu demiyecek ama 3. kisinin tarafsiz sizin dinlemesi bazi iletisim sorunlarini cozecek ve belki en mantikli karai bumana yardim edecek.. en azindan bizde oyle oldu. esim ilk defa bana ne demek istedigini simdi anladim dedi ve aglamaya basladi kadinin gozunden benim yasadigim sureci dinleyince. Kadin benden farkli ne dedi bilmiyorum ama 3. kisinin duymasi ve ifade etmesi olayi degistirdi. simdi ev kedisine bagladi ama bende firtinalar hala ayni.. bakalim sonuc ne olacak. ama ogredigim en ise yarar sonuc sorunun ben ve yetistigim kultur olmadi oldu. hatta bu iliskide ne isteyip ne istemedigini bilen kisinin ben oldugumun bilinmesi esimi yeni sorgulama;ara itti.

Bunalima deginmis bir kac arkadas, bence bunun uzerine egilin. ikiniz icinde 6 ay konusmak imkansiz gibi ciddi bi ice kapanma olmadikca.

biz de nisanliyken kavga etmeye baslamistik bir haller olmustu ozellikle bana surekli annemle babamin anlamduz kavgalari geliyirdu ve icimi ya benim evliligimde boyle kotu olursa adam babam gibi cok koyu olursa sorulari jadamda dolaniyor adam gozume ocu gibi geliyordu derken nikah gunu kocamin ailesi oyle olaylar cikardi ki kafams balyoz yemis gibi oldum ve inadina mutlu olacagim sevecegim sevilecegim dedim tabikii bol dua ile birlikte

telefondan yazamiyorum ekrsnim cok kucuk oturdum kaldim bu konuya size bol dualarimi gonderiyirum

Ya hep bakiyorum arkadaslarima, whatsupp a bakiyorum, bilmem kac yildir evliler, guller cicekler...
Tamam ilk yillarda herkes boyleydi, ben boyleydim de arkadasim hepimiz evlendik, bilmem kac yasinda cocuk cougumuz oldu bitmiyor mu bu pembiklikler, bu ne mutluluktur hepinizde vay masallah. Daha birlikte kocasi da gelip yorum yaziyor instagramda evimin prensesi, ellerine saglik, cocugumun anasi, ebesinin nikahi. Benim kocam birlikte resim bile cekilmiyor artik. Tamam sosyal medyaya inanilmaz da arkadasim kocasi da gelip zorla yorum yazmiyor ya. Ben esimle son cekildigimiz fotolari koysam bakisimizdan anlarsiniz ne kadar mutsusuz. En son cocugun dogumgununde beraber resim cekilmisiz zaten, sadece bir fotoda gulumsemis. Gunlerdir bakmaya doyamadim.

Pisikolojide ters mantik vardir. yani insanlar olani degil olmayani reklam etmeyi sevmeye daha yatkindir. Sana garanti verebilirim hepsinin kafansinda cizmeye calisitigi aslinda olmayan veya eksik olan birsey var. benim gordugum en saglikli tipler sosyal medyadan uzak iliskilerini yasayanlar. bunun reklama ihtiyaci yok emin ol.

Pisikolojide ters mantik vardir. yani insanlar olani degil olmayani reklam etmeyi sevmeye daha yatkindir. Sana garanti verebilirim hepsinin kafansinda cizmeye calisitigi aslinda olmayan veya eksik olan birsey var. benim gordugum en saglikli tipler sosyal medyadan uzak iliskilerini yasayanlar. bunun reklama ihtiyaci yok emin ol.
sosyal medta kafa dagitiyor

basta o on yargilar oluyor ama iyi bi terapist ise bir sure sonra daha derine bakiyor. konustugun insanlar bu konuda ozel egitilmis olmali. hocalarin veya international student advisor bunu anlamaz zaten, zaten onlarin isi de degil bu. bu arada turkiyedeki sorunlari anlamalari hic bekleme. bi coguna gore cok sacma bunlar. sen durumu anlamak icin anlatma ama odaginiz ikiniz ve evliliginiz olmali.

sana yabanci ogrencilerle calismis bu konuda egitim almis bi psikolog lazim ki eminim vardir senin okulunda da. cunku her univesitede sorunlari olan yabanci uyruklular var. bu arada sana kimse iste cozum bu demiyecek ama 3. kisinin tarafsiz sizin dinlemesi bazi iletisim sorunlarini cozecek ve belki en mantikli karai bumana yardim edecek.. en azindan bizde oyle oldu. esim ilk defa bana ne demek istedigini simdi anladim dedi ve aglamaya basladi kadinin gozunden benim yasadigim sureci dinleyince. Kadin benden farkli ne dedi bilmiyorum ama 3. kisinin duymasi ve ifade etmesi olayi degistirdi. simdi ev kedisine bagladi ama bende firtinalar hala ayni.. bakalim sonuc ne olacak. ama ogredigim en ise yarar sonuc sorunun ben ve yetistigim kultur olmadi oldu. hatta bu iliskide ne isteyip ne istemedigini bilen kisinin ben oldugumun bilinmesi esimi yeni sorgulama;ara itti.

Bunalima deginmis bir kac arkadas, bence bunun uzerine egilin. ikiniz icinde 6 ay konusmak imkansiz gibi ciddi bi ice kapanma olmadikca.

Kulturleri farkli, simdi onlarda evlilik olayi da bizimkinden farkli aslinda. Dedigim gibi ulke olarak, kisiler olarak, aileler olarak ne asamalardan gectigimizi anlamiyorlar. Cok rahat bir hayat tarzlari var ve herseyde oldugu gibi evlilik konusunda da gayet free ler. Bir arkadasim da ABD li biriyle evli, acayip kopuk evlilikleri var. Ikisi de nerde aksam orada sabah tarzinda yasiyorlar. Kiz ben mutluyum boyle, turk erkegini sevmiyorum diyor.
Sizinki boyle degil sanirim. Aslinda bilmiyorum nasil yapiyorsunuz, ben arkadas bile olamiyorum US citizen ile. Yani oluyorum da oyle girgir, geyik arkadasi onlar, dertlesme degil. Cunku cok rahatlar, cok geyikler. Cok ilginc ama pek duygusal bulmuyorum onlari. Bilmem kac tane sevgili degistiriyorlar ve cok rahat cinsellik yasiyorlar. Gerci evlilige cok sadiklar, aileye de cok baglilar simdi Allah var ama oturup konusacak dertlesecek kisiler degiller. PhD ogrencileri en disiplinli olanlari ama onlar bile rahat.
Zaten esimle de en cok muhabbetsizlikten yakiniyorum, gonlume denk gonul olacak iki-uc muhabbet edecek, konusacak paylasacak ya gurbet elde gurbet yasiyoruz hale bak.

Bende cok merak ediyorum bu sosyal medyada kari kocalar birbirlerine iltifat ediyor bilmem napiyolar gercekte de oyleler mi? Bizde evliyken hic foto cekinmedik daha dogrusu cekindik esim cok suratsiz ciktigi icin hep silmistim.Adam hic gulmuyordu.Fotoya bakan ne kadar mutsuz der.Bende cok mutuszdum ama cok ugrastim bu evlilik icin.Bu mutlu olanlar nasil beceriyor cok merak ediyorum.Mesela bi akrabamiz var 10 yillik evliler o kadar askla bakiyorlarki fotolarda alta iltifat etmelerine bile gerek yok.Hep cafeler elele gezmeler ,tatiller.Onlari gorunce icim aciliyor resmen.Kendimi 70 yasinda yasli ici gecmis ask meski topraga gommus gibi hissediyorum.Benimde esim dokunurken hicbir sey hissetmezdim ama dedigim gibi sizin birbinizi sevmediginizden degilde bunalimdaymissiniz gibi geliyor.Terapist gercekten ise yariyormus bak bunu kesin deneyin canim.

Kulturleri farkli, simdi onlarda evlilik olayi da bizimkinden farkli aslinda. Dedigim gibi ulke olarak, kisiler olarak, aileler olarak ne asamalardan gectigimizi anlamiyorlar. Cok rahat bir hayat tarzlari var ve herseyde oldugu gibi evlilik konusunda da gayet free ler. Bir arkadasim da ABD li biriyle evli, acayip kopuk evlilikleri var. Ikisi de nerde aksam orada sabah tarzinda yasiyorlar. Kiz ben mutluyum boyle, turk erkegini sevmiyorum diyor.
Sizinki boyle degil sanirim. Aslinda bilmiyorum nasil yapiyorsunuz, ben arkadas bile olamiyorum US citizen ile. Yani oluyorum da oyle girgir, geyik arkadasi onlar, dertlesme degil. Cunku cok rahatlar, cok geyikler. Cok ilginc ama pek duygusal bulmuyorum onlari. Bilmem kac tane sevgili degistiriyorlar ve cok rahat cinsellik yasiyorlar. Gerci evlilige cok sadiklar, aileye de cok baglilar simdi Allah var ama oturup konusacak dertlesecek kisiler degiller. PhD ogrencileri en disiplinli olanlari ama onlar bile rahat.
Zaten esimle de en cok muhabbetsizlikten yakiniyorum, gonlume denk gonul olacak iki-uc muhabbet edecek, konusacak paylasacak ya gurbet elde gurbet yasiyoruz hale bak.

bence cok on yargilisiniz. amerikalilar da insan, emin ol senin sandigim kadar da farkli degiller. insan her yerde insan, sorunlarmiz ise o kadar ayni ki. neyse burda olup buradaki insanlari anlamamaya calismak ancak seni toplumdan eder. iyisi de var kotusu de. bizim evliligimiz gayet geleneksel bir evlilik. yani senin arkadasinkinden cok farkli. ve her evlilik kadar zor. umarim cosum bulursun evliliginize..

Bende cok merak ediyorum bu sosyal medyada kari kocalar birbirlerine iltifat ediyor bilmem napiyolar gercekte de oyleler mi? Bizde evliyken hic foto cekinmedik daha dogrusu cekindik esim cok suratsiz ciktigi icin hep silmistim.Adam hic gulmuyordu.Fotoya bakan ne kadar mutsuz der.Bende cok mutuszdum ama cok ugrastim bu evlilik icin.Bu mutlu olanlar nasil beceriyor cok merak ediyorum.Mesela bi akrabamiz var 10 yillik evliler o kadar askla bakiyorlarki fotolarda alta iltifat etmelerine bile gerek yok.Hep cafeler elele gezmeler ,tatiller.Onlari gorunce icim aciliyor resmen.Kendimi 70 yasinda yasli ici gecmis ask meski topraga gommus gibi hissediyorum.Benimde esim dokunurken hicbir sey hissetmezdim ama dedigim gibi sizin birbinizi sevmediginizden degilde bunalimdaymissiniz gibi geliyor.Terapist gercekten ise yariyormus bak bunu kesin deneyin canim.
Canim soruyorum da yakin arkadaslarima nasil gidiyor evlilik diyorum, iyi diyor, idare ediyoruz diyor, aman neleri var diyor falan filan bu kadinlar nasil idare ediyor anlamiyorum. Herkes diyor ki bosanan bosanana, ben bakiyorum bir tane bosanan yok, bosanmaya kalksam ilk olacagim tum lise, univ ve lisansustu hayatimdaki arkadaslar arasinda, inan bak. Hepsi de nasil bulmus gonul esini bilmiyorum ya, yillarca sevgili olani da mutlu, bir anda tanisip bosanani da mutlu. Gecen sene bir arkadas tanidim burada bosanan ama kizcagiz bir anlatti tam bir manyakla evlenmis abooo gercekten oyle boyle birsey degilmis zaten 6 ayda mi ne bosanmis.
Benim 5 yil gecti boyle boyle, ya inan aci cekiyorum artik ya. Bosansam diyorum belki biraz daha aci cekerim de gecer gider sonra diyorum, alisirim, cocuk da alisir diyorum, ne bileyim ya her iki durum da kotu. Neyse counseling e bir gideyim bakalim ne olacak.
Cocuk olayi zor ya. Neden yaptik bu cocugu bilmiyorum. Olmasaydi bosanirdik ikimiz de yolumuza bakardik. Iyi ki de var aslinda yavrucum, cok seviyorum, Allah im bagislasin, bir gorsen ayni ben :)

Aynen, tam bunlari yazacaktim ben de.

Eksik insanlar surekli eksikliklerini ortada yokmus gibi lanse etmeye calisiyorlar. Kuzenimin esi yengemin berbat bir evliligi var. Kuzenim elinde surekli telefon kizlarla mesajlasiyor, sorumsuz, karisini fazla takmiyor. Yengemin facebookuna bakarsan ornek evlilik, ornek yuva dersiniz surekli canim askim evimin diregi bilmem ne eglencede cekilmis fotograflari, evliliklerini bilmesek inanicaz o derece.

bence cok on yargilisiniz. amerikalilar da insan, emin ol senin sandigim kadar da farkli degiller. insan her yerde insan, sorunlarmiz ise o kadar ayni ki. neyse burda olup buradaki insanlari anlamamaya calismak ancak seni toplumdan eder. iyisi de var kotusu de. bizim evliligimiz gayet geleneksel bir evlilik. yani senin arkadasinkinden cok farkli. ve her evlilik kadar zor. umarim cosum bulursun evliliginize..
Yok canim aslinda onyargili olmak degil de yetisme tarzi diyeyim. Onlar rahat yetisip, buyuyorlar, bizimki kadar baskin ailelerde, toplumlarda yetismiyorlar. Dedigin gibi tabi insan her yerde insan, haklisin. Insallah counseling bir ise yarar, hemen randevu alacagim, tesekkurler tavsiye icinn.

Canim sende mi ogrencisin? Universitenin counseling service e baktim, varmis boyle hizmetleri, individual counseling icin appointment alip gidecegim, isterse esimi de gotururum.
Ya aslinda yasadigim bircok seyden dolayi tum universite benimle ilgileniyor. Advisorum, profesorlerim, arkadaslarim, international studnet advisor um falan filan da biktim artik onlara konusmaktan. Tamam iyi insanlar ama cozum yok, kulturel farkliliklardan dolayi dertlerimizi anlamiyorlar.
Mesela esim kovuldu, neden kovuldugunu anlamiyorlar. Kardesim hapiste, neden hapiste anlamiyorlar, benim maasim yatmiyor, neden yatmiyor anlamiyorlar. Tek dedikleri ooo I am sorry, I am sorry. Insanlar alismislar US based, freedom and economic relax hayata, ne bilsinler ortadogulu tarzi hayatini, evliligi. O yuzden ben pek dusunmedim US counseling e gitmeyi ama sen beni baya ikna ettin arkadasim. Gidecegim. Esimi de ikna edip goturecegim.

Bence Amerikali psikolog size deva olmaz. Cunku toplum cok farkli, hayata bakis acisi cok farkli, insanlar farkli, kultur farkli nerdeyse hicbir ortak noktamiz yok o derece.

Ben mesela Amerika toplumunda asla yasayamazdim buyuk konusmayayim ama. Dostluk yok bir kere, iliskiler cok yuzeysel, insanlar yuzeysel. Agizlarinda sorry, I'm srry to hear thatler geziyor ama samimiyet yok. Kibarlik agizda ama kalpte yok, Amerika toplummu gercekten cok tuketici.

Siz Ortadogu/Guney Avrupa/Guney Amerika'da buyumus, sonra goc etmis birini bulacaksiniz. Psikoloji/ psikoterapi bolumunda Turk, Ortadogulu, Italyan, Maltali gocmen PhD/postdoc ne bulursaniz artik. Hic yoksa da Alman, ne bileyim Orta Avrupali falan da olur ama Amerikali olmasin. Istedigi kadar egitim almis olsun, kutlur farki Amerikaliyi Avrupalidan, Guney Amerikalidan, Turkten ayirir. Ben Amerikali bir insanin ordinaryus dahi olsa size deva olacagini sanmam. Ben de Avrupa'da yasiyorum, yani Izlandali insanla bile ortak noktam var ama Amerikali ve Avustralyali insanlarla hicbir ortak noktam yok, o derece siz anlayin gerisini.

Öf yine esra yine boşan. Tatlım nolur sen bizi topluca boşa ya tek derdin boşa boşa.

Konu sahibesi sanki bizim evlılığımızı anlatmışsın. Biz artık duzeldık ama konusabılıyoruz. 3 yılımız konusmadan gectı heralde , kasteddiğim dertleşmemek tartışmalara çözüm aramamak.
Bi akşam çocuğu kayınvaldeme bıraktık içtik konuştuk, içtik ağladık , içtik sarıldık. Alkol kötülüklerın anası falan ama biz bi güzel çözüldük.
Yani konuşmadan çözemezsiniz.
Hatta ilk eşime şu cümleyi kurmuştum. Seni kendime ait hissetmiyorum demiştim.
Geçen konudan konu açıldı biz zor günler atlattık dedi ,sen benden geçtin ben senden geçtim falan dedi.
Ben ondan geçmiştim evet ama çok dile dökmemiştim o bu cümleyi söyleyınce içim burkuldu.
Bu ara yıne bıraz soğuk , benımde kendı çapımda sıkıntılarım var gergınım.
Konuşabilmek gerekıyo. Bazen çok zor oluyo ama konuşmaya çalış adımlar at.

Canim biz cok kavga ettik ettik birlestik, dedim ya iliskimiz virus gibi, ne sacma bir iliskimiz var anlamiyorum, ne o ne de ben yollardir ehhh yeter deyip de vazgecemiyoruz birbirimizden. Aslinda cok dedik ehh yeter diye ama ayrilik yok ortada. O nisanlilik donemindeki kavgalarin yuzde birini bile yapan hemen nisan atiyor, biz onun uzerine evlendik dusun yani. Tam nisan atacagim gun, tam psikologla da konusup nisan atmaya yuzde yuz ikna oldugum gun geldi bir sarildi bana hooppp haydi yine baris ve dugun dernek...
Son kavgamiz yok. Esim aralik ayinda isinden kovuldu. Onun oncesinde de cok gergindi, birkac gereksiz yere defa bana kv nin yaninda bagirdi, cok zoruma gitti. En son iste kardesim tr de hapse girdi o zaman bana bagirmisti, ben de susmustum ama cok zoruma gitmisti. Sonra ben cok kirildim. Sonra da esim isten kovuldu, cok uzuldu, icine kapandi. Ben de kirgindim konusmadim onunla. Sonra sanirim o gun bugundur konusmuyoruz. Hic konusmuyoruz ya hic hic. Dedim ya dun tum gun sadece cocugun resmini getirdi gosterdi bak dedi, tek muhabbetimiz buydu.
İşten kendi isteğimizle bile çıksak depresyon a.giriyoruz belki ciddi bir depresyon geçiriyordu ve sizde kırgınken konuşmadınız böyle kaldı yetersiz hissediyor belki bence bir terapi şansı verin

Bu şekilde bir hayat geçmez sürekli yıpranırsınız bence boşanmak en iyisi derdim ama madem çocuk var öncesinde beraberce bir terapiste gitmekte yarar olabilir.

İşten kendi isteğimizle bile çıksak depresyon a.giriyoruz belki ciddi bir depresyon geçiriyordu ve sizde kırgınken konuşmadınız böyle kaldı yetersiz hissediyor belki bence bir terapi şansı verin

Bu şekilde bir hayat geçmez sürekli yıpranırsınız bence boşanmak en iyisi derdim ama madem çocuk var öncesinde beraberce bir terapiste gitmekte yarar olabilir.
Bu terapist olayi cok mu meshur turkiyede nedir? Herkes gidiyor mu? Gercekten ise yariyor mu, evliligi kurtariyor mu bari? Cunku burada hep tavsiye ediliyor, ben kimseyi tanimiyorum evlilik terapistine giden.

insanin icine bosanma Fikri gekince cikmak bilmiyor bir türlü ama,bence biraz daha sabret.Ama herkesin dayanikliligi farkli tabi..bizim evliligimizde de Sevgi yok yani esimden yana.Cok üzüldüm agladim ama aramizda siddetli kavga yok,normal zamanlarda anlasiyoruz,herkes sorumlulugunu yerine getiriyor ve kizimiz var.bu gercekten önemli bir sebep bence...biraz kendimi bosverdim ama yasimiz olmus 46 47 amaaan dedim ne aski sevgisi.Yillarim gecmis zaten....
Evimde huzur yarattim kendi kendime...Üstelik esimde aslinda iyi bir insan ayni senin esin gibi.Evlilikler de arkadas kalabimek te cok onemli...Cünkü Sevgi bana göre zamanla sekil degistiriyor.Aci ama gercek...

Back