-
- Konu Sahibi Jupiter neptun
Benim tek avantajim annemlere ait bir evde oturuyor olmam bu yüzden kira vermiyorum..birkac yil daha vermicem sonrasi Allah kerim...kreslik yasta degil çocuğum 11 yasinda bu yuzdende ozel derslerimiz varHarikasınız..
Allah huzurunuzu daim etsin, daha da iyi olun inşallah..
Merak ettim acaba ne kadar kira veriyorsunuz, hangi sehirdesiniz, kreşe ne kadar ödüyorsunuz..
300 tl aidat lüks sitelerde oluyo onlarq mı bakıyorsunuzmaddi olarak gerçekçi tavsiye ve yorumlarınıza ihtiyacım var
kredi bitince aylık 4500e yakın bir maaşım olacak
boşanma sürecindeyiz, şuan aynı evdeyiz, 22 aylık çocuğuma eş kişisi bakıyor, boşanınca aile evine gidemem böyle bir seçenek yok malesef
bulunduğum yerde düzgün temiz kiralık evler 1200'den başlıyor artı 300 aidat parası da var
eşyalı olarak baktıklarım da 1700' artı 300 aidat
eş kişisiyle daha önce konuşmuştuk boşanınca beyaz eşyaları ve yatak odasını ben alacaktım, koltuk takımı halılar tüller vs. ona kalacaktı.
- 1200 tl eşyasız baktığım evlerde koltuk takımı, halı, tül vs. almam gerekecek artı taşınma masrafı (evdeki beyaz eşyalar+y.odası için)
- eşyalı ev bakıp 1700 +300 aidat (eşya alma ve taşınma masrafı yok)
birde çocuğumu kreşe vermeyi düşünmüyorum babası baktığı için ama bakmazsa da tam gün kreş 1600 civarı
1- eşyalı ev = 2000 (kira + adiat içinde) - eşyalı olursa
2- eşyasız ev = 1600 (kira + aidat içinde) - eşya masrafı da var ekstra (koltuk takımı, halı, tül vs.)
-mecbur kalırsam kreş 1600
toplamda kira artı kreş 3200- 3600 arasında değişecek
geri kalan 1000-1300 arası bir rakam
bu parayla mutfak masrafı + elektrik, su doğalgaz, telefon faturaları ödenir mi
çalıştığım için nafaka alabilir miyim, alırsam ne kadar olabilir
Ben eşyasiz ev kurdum. 600 liralık çekyat aldim spotcudan( sıfır ama çok kaliteli değil, işimi görüyor), TV, halı, beyaz eşya uygun olanlardan seçtim, taksit ödedim. Sonradan eş kişisi salon takımimi gönderdi. Bence perdelerinizi , mutfak eşyalarınızı da alın.maddi olarak gerçekçi tavsiye ve yorumlarınıza ihtiyacım var
boşanma sürecindeyiz, şuan aynı evdeyiz, 22 aylık çocuğuma eş kişisi bakıyor, boşanınca aile evine gidemem böyle bir seçenek yok malesef
bulunduğum yerde düzgün temiz kiralık evler 1200'den başlıyor artı 300 aidat parası da var
eş kişisiyle daha önce konuşmuştuk boşanınca beyaz eşyaları ve yatak odasını ben alacaktım, koltuk takımı halılar tüller vs. ona kalacaktı.
- 1200 tl eşyasız baktığım evlerde koltuk takımı, halı, tül vs. almam gerekecek artı taşınma masrafı (evdeki beyaz eşyalar+y.odası için)
birde çocuğumu kreşe vermeyi düşünmüyorum babası baktığı için ama bakmazsa da tam gün kreş 1600 civarı
2- eşyasız ev = 1600 (kira + aidat içinde) - eşya masrafı da var ekstra (koltuk takımı, halı, tül vs.)
Sizin esiniz ne is yapıyor ,geliri ne kadar 500 tl tedbir nafakasi yazınca merak ettim..biz daha nafakada anlasamiyoruz daBen eşyasiz ev kurdum. 600 liralık çekyat aldim spotcudan( sıfır ama çok kaliteli değil, işimi görüyor), TV, halı, beyaz eşya uygun olanlardan seçtim, taksit ödedim. Sonradan eş kişisi salon takımimi gönderdi. Bence perdelerinizi , mutfak eşyalarınızı da alın.
1000 lira kira var. Faturalar kışın 500 ü buluyor.
Çocuğa da eğer annem bakmasa idi, Kız meslek lisesi nin kresine gönderecektim. Tam gün oluyor diyr biliyorum. 1600 çok fazla imiş. Ayrıca çocuğa 500 tedbir nafakası verilmesine karar verdi hakim. Allah kolaylık versin...
Polis memuru kendisi. Vermek istemiyor o da. Şimdilik çocuk için tedbir nafakası ni hakim belirledi. Sizin eş ne iş yapıyor?Sizin esiniz ne is yapıyor ,geliri ne kadar 500 tl tedbir nafakasi yazınca merak ettim..biz daha nafakada anlasamiyoruz da
Öğretmen ..Polis memuru kendisi. Vermek istemiyor o da. Şimdilik çocuk için tedbir nafakası ni hakim belirledi. Sizin eş ne iş yapıyor?
Burda 1000 liraya eşyalı evdeyim.kres 650 lira.esim ödüyor kreşi.maas 3600.1000 lira nafaka.yol200 yemek 300.kredi kartı 1500.geriye kalıyor 600.o da bir şekilde harcanıyor.kisin d.gaz da gelecek.ancak geciniyorum.beni evden kovan babami da Allah'a havale ediyorummaddi olarak gerçekçi tavsiye ve yorumlarınıza ihtiyacım var
Hepimiz, hepimiz mutlu olalım. "Kadın" muazzam bir varlık. Sevgiler.❤❤❤Ben de size bayıldım
Ne kadar güzel hayatınızı kurmuşsunuz. Gerçekten ne kadar güçlü bir kadınsınız
Resmen ilham kaynağı gibi. Tebrik ediyorum sizi.
İnşallah çok daha mutlu olursunuz ki bu azimle hiç de zor olmasa gerek
baktıklarım genelde 1+1 şeklinde site içinde güvenlikli olan yerler, havuz vs. hiç önemli değil
lüks açısından değil güvenlik açısından site istiyorum, eş kişisinin sağı solu belli olmaz kendimi ve çocuğumu güvende hissetmek istiyorum oralarında aylık aidat 250-300 lira kira da 1200'den başlıyor en az
belki 1000 tlye de bulabilirim ama işe uzak olur, ulaşım için yol masrafıyla hemen hemen aynı fiyata geliyor
işe 15-20 dakika yürüme mesafesi yerlerde bakıyorum çok fazla da seçenek yok
hem babası bakarsa şuan oturduğumuz yere de yakın olması gerekiyor
internet olmasa da olur hatta tv filan da olmasına gerek yok,
aynen ilk etapta halı şart değil, birkaç ay sonra alabilirim
teşekkürler
çok sağolun Allah Razı Olsun bunu demeniz bile yeter, Allah size de zor zamanlarınızda hayırlı kapılar açsın inşallahAnladığım kadarıyla İstanbul dasın, ben Beylikdüzündeyim
Evini eşyasız olarak tut, arkadaşların dediği gibi Eskidji de çok seçenek var ama yetemediğin yerde biz varız, halı, perde, mutfak eşyası ne olursa destek olurum, eşinden beyaz eşyaları alacakmışsın zaten gerisi kolay, Allah büyüktür hiç takma kafana, Rabbim ev kurana yardım ediyor, ben kaç kere kurdum.
yaaa çok teşekkürler gerçekten çok sağolunBakın eşyalı ev her ay size ekstra 400 TL ye gelecek.
Sizin konunuzu iyi ki okumuşum diyorum. Allah karşıma çıkarıyor
Çünkü biz de eşyalarımızı değiştiriyoruz. Malum evlenirken kayın valide falan hiç yardım etmedineredeyse her şeyi biz aldık ve istediğimiz gibi yapamadık. Şimdi biraz durumları düzelttik ve mobilyalarımızı aldık. Şuan yapılıyor. Biz de o arada öğrencilere falan yardım etmek için yatağımızı, dolabımızı falan verdik.
Siz İstanbul'da yaşıyorsanız bir tane L koltuğumuz var bir de salonda yemek takımımız, tv ünitesi (ama biraz kötü), 2 tane krem rengi halı, bir çok kilim, Küçük mutfak erzak dolabı bir kaç öyle eşya daha var. İsterseniz onları da Ağustos'un ilk haftası yani 5'i 6'sı gibi size verebiliriz.
Zaten anladığım kadarıyla beyaz eşyalarınız var. Yatak odanız da var. Eşyaları isterseniz bugün veya yarın benimle iletişime geçebilirsiniz. Olmazsa öğrenci evi araştırmaya devam edeceğiz.
Bekliyorum canım benim. Ağustosun 6 sı 7 si veya 8i gibi taşınıyorum. Yeni eve bu eşyaları götürmeyeceğim.yaaa çok teşekkürler gerçekten çok sağolun
şuan için henüz ev netleşmedi, eş kişisiyle kesin konuşamadık, normalde kredim ekimde bitiyor bende o zamana plan yapıyordum ama şuan daha netleşen birşey yok, ağustosta ayrı eve çıkabilir miyim bilmiyorum ama önümüzdeki günlerde netleşirse size yazarım çok sağolun var olun
ne güzel ya harikasınız süper bir şekilde düzeninizi kurmuşsunuztavsiyem kesinlikle normal kiralık daire yani boş olandan iyi kötü eşyan olursa daha rahat benimseyebilirsin evini...yine sanslısın beyaz esya ve yatak odanı alıyorsun ben bir iğne bile almadım.Annem koltuklarını değiştiriyordu iki tane çekyat vardı onları bir odaya koydum (yatmalık),salona bir koltuk takımı aldım sonra hani su eski 3.5 tl ciler var ya ondan 75 tl halı ,tülü pazardan aldım 100 tl yanına fon 50 TL,hem masa hem sehpa olarak kullanılan ortaya o da 150 TL evdizden,bir tv yine evdizden,çamaşır makinası-buzdolabı-ütü-saç kurutma-tv için 570 tl ödüyorum evdize....bir cocugum var 11 yasında onada demonte oda aldık netten (kesinlikle tavsiye etmiyorum)1750 tl tuttu onun odasına tül 75 tl,iki tane hole yolluk 250 tl tuttu,cocuk odasına halı 80 tl,tencereler evkurdan 12 ay 49 tl,tabak çanak yine o 3.5 lardan muhtesem şeyler var 480 tl tuttu...hala eksiklerim yokmu var yavas yavas tamamlanacak en önemlsi huzurum var...
kalanla geçinirmyim soruna gecinirsin diyorum,elektrikten tasarruf etmesini öğrendim 35 tl geliyor aylık fatura,su 20 tl,kablo tv 59 tl suan için doğalgazı bilmiyorum daha gelmedi...
Allah Razı Olsun çok sağolun yazdıklarınız çok iyi geldi ama ne zor şeyler atlatmışsınız ne kadar güçlü bir annesiniz tebriklerBen de sürecimden biraz bahsedeyim de biraz moral olayım size. 6 aylık çocuğum vardı ayrıldığımda. Eve bir geldim ev bomboş... Eşyaların büyük bir kısmını almış gitmiş. Altında arabamız...(Ayrılacağımı akli kesmiş olacak ki bir müddet önce arkadaşına satmış kağıt üstünde.) Yetmemiş, altınlarımı da almış... 1 gün ya geçti ya geçmedi elektrik kesildi, sonra doğalgaz, sonra su... Bir anda arabasiz, esyasiz, parasız, susuz kalakaldım. Elektrigi, doğalgazı açacak para bile yok. Kış daha bitmemiş...Annem hala der orta çağı yaşadın resmen,diye. Şimdi gel gör düzenimi, halimi. Hepsi geride kaldı,hepsi... Arabam da var eşyam da. Öyle mutluyum ki yaşadığım hayattan genel hatları ile. Ilk günler geçmeyecek sanacaksın, ayaklarının üzerinde duramayacakmis gibi hissedeceksin. Ama öyle güzel günler bekliyor ki seni. Biraz güç, biraz sabır...
çok teşekkürlerEvet, bağlanıyor. Çocuğunuzun barınma, yeme-içme ve sosyal giderlerini karşılamak için çalışmak zorunda olduğunuzu, siz çalışırken çocuğunuza bilabedel bakacak yakınınız olmadığı ve bu durumda “iştiraken” babanın kreş, eğitim vb. Ücretleri karşılaması talebiniz muhakkak olmalı.
Artı , nafakayı ödememesi halinde “tazyik hapsi” uygulanır.
Konunuzu hatırlamıyorjm size b soru sormak istiyorum bende 4500 tl gelirim var eşim se kayıtlı işi yok esnaf sorunlar yaısyoruz maddi açıdan ben baska bi iş bulup sgk yapılmasını istiyorum yanaşmıyor benim maaşıma guvenıyor ve ben col yoruldum sizin boşanma sebebnz neydişuan kendisi evde çalışmıyor ama maaşının yattığını söylüyor,
iş sağlığı ve iş güvenliği alanında çalışıyor, firmalar sistemde kaldığı sürece primini aldığını yani maaşının yattığını söylüyor
firmadaki uzmanların şirket kotalarının dolduğunu bu yüzden yeni şirket alamadıklarını söylüyor
3 yıl olacak toplamda 2 ay belki çalışmamıştır, bazen çıkıyordu tahsilata müşterilere diye ama bilmiyorum tabiki nereye gittiğini
yani resmi olarak ne kadar maaş aldığını, yada alıp almadığını bilmiyorum
şuan sadece benim maaşımla geçiniyor olamayız 1350 kira + aidat ödüyoruz
benim kredim var, faturalarda baya yüksek geliyor
yani illaki geliri vardır diye düşünüyorum
günde 2-3 pakete yakın sigara içiyor sadece onun masrafı aylık 1000e yakın
yani 3 yıl önce ne yapıyordu bu adam bilmiyorum, sgksı varmı maaşı ne kadar bilmiyorum
sonuç olarak mahkeme nafaka tespitini nasıl yapıyor
anlaşmalı boşanmak istiyor o da, nafaka yüzünden dava uzasın istemiyorum
işin içinden nasıl çıkacağımı bilmiyorum
ne güzel ya harikasınız süper bir şekilde düzeninizi kurmuşsunuzdarısı başıma
elektrikten nasıl tasarruf ettiniz acaba bizde uygulayalım