boşanma sonrası çocuğumla ayrı ev kurmak derdi nasıl olacak

Jupiter neptun

Göğü kucaklayıp getirdim sana kokla açılırsın...
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2019
1.445
1.317
37
maddi olarak gerçekçi tavsiye ve yorumlarınıza ihtiyacım var
kredi bitince aylık 4500e yakın bir maaşım olacak
boşanma sürecindeyiz, şuan aynı evdeyiz, 22 aylık çocuğuma eş kişisi bakıyor, boşanınca aile evine gidemem böyle bir seçenek yok malesef
bulunduğum yerde düzgün temiz kiralık evler 1200'den başlıyor artı 300 aidat parası da var
eşyalı olarak baktıklarım da 1700' artı 300 aidat
eş kişisiyle daha önce konuşmuştuk boşanınca beyaz eşyaları ve yatak odasını ben alacaktım, koltuk takımı halılar tüller vs. ona kalacaktı.
- 1200 tl eşyasız baktığım evlerde koltuk takımı, halı, tül vs. almam gerekecek artı taşınma masrafı (evdeki beyaz eşyalar+y.odası için)
- eşyalı ev bakıp 1700 +300 aidat (eşya alma ve taşınma masrafı yok)
birde çocuğumu kreşe vermeyi düşünmüyorum babası baktığı için ama bakmazsa da tam gün kreş 1600 civarı
1- eşyalı ev = 2000 (kira + adiat içinde) - eşyalı olursa
2- eşyasız ev = 1600 (kira + aidat içinde) - eşya masrafı da var ekstra (koltuk takımı, halı, tül vs.)
-mecbur kalırsam kreş 1600

toplamda kira artı kreş 3200- 3600 arasında değişecek
geri kalan 1000-1300 arası bir rakam
bu parayla mutfak masrafı + elektrik, su doğalgaz, telefon faturaları ödenir mi
çalıştığım için nafaka alabilir miyim, alırsam ne kadar olabilir

baktığım evler
1- işyerime yakın bakıyorum, en azından yol parasını düşünmek zorunda kalmam
2- genelde site içersinde
çocuğum olduğu için güvenlik açısından ve bulunduğum bölge çok iyi bir yer değil hırsızlık vs. olayları var
bu yüzden güvenlikli site içinde evler önceliğim
diğer türlü de en az 1200 1300 lira evler var onlarda aidat masrafı vs. yok ama eski püskü döküntü evler

Kalan para gecinmenize yetmez. Eşinizin belgeli gelir durumuna gore çocuk için nafaka alırsınız. 5000 tl maaşı varsa mesela 400-500 lira civarı. Anlaşmaya varın, hakimin baglayacagindan fazla alırsınız muhtemelen.

Şu eş kişisi, kayınvalide kişisi, görümce kişisi hitabı da yeni moda oldu sanırım... Eşinizin gelir durumuna bağlı olarak nafaka alırsınız. Benim size önerim eşyasız eve çıkmanız artık yeni bir hayat kuruyorsunuz ikea gibi mağazalardan lükse kaçmadan eşya bulabilirsiniz veya 2.el sitelerde uygun fiyatlı eşyalar oluyor zamanla durumunuz düzeldikçe daha iyi eşya alırsınız. Zaten beyaz eşya yatak odası sizde olucakmış asıl masraf onlara yapılıyor.

Kalan para gecinmenize yetmez. Eşinizin belgeli gelir durumuna gore çocuk için nafaka alırsınız. 5000 tl maaşı varsa mesela 400-500 lira civarı.
şuan kendisi evde çalışmıyor ama maaşının yattığını söylüyor,
iş sağlığı ve iş güvenliği alanında çalışıyor, firmalar sistemde kaldığı sürece primini aldığını yani maaşının yattığını söylüyor
firmadaki uzmanların şirket kotalarının dolduğunu bu yüzden yeni şirket alamadıklarını söylüyor
3 yıl olacak toplamda 2 ay belki çalışmamıştır, bazen çıkıyordu tahsilata müşterilere diye ama bilmiyorum tabiki nereye gittiğini
yani resmi olarak ne kadar maaş aldığını, yada alıp almadığını bilmiyorum
şuan sadece benim maaşımla geçiniyor olamayız 1350 kira + aidat ödüyoruz
benim kredim var, faturalarda baya yüksek geliyor
yani illaki geliri vardır diye düşünüyorum
günde 2-3 pakete yakın sigara içiyor sadece onun masrafı aylık 1000e yakın
yani 3 yıl önce ne yapıyordu bu adam bilmiyorum, sgksı varmı maaşı ne kadar bilmiyorum
sonuç olarak mahkeme nafaka tespitini nasıl yapıyor
anlaşmalı boşanmak istiyor o da, nafaka yüzünden dava uzasın istemiyorum
işin içinden nasıl çıkacağımı bilmiyorum

burda öyle yazılıyor diye bende öyle yazdım
haklısınız ikinci el de olabilir iyi biryerden bulursam bir süre idare edebilirim

Mahkeme sgk kaydindan çalıştığı yere ulaşıp gelir bilgisi ister. O kısmı sorun değil. Mahkeme gelire göre yapar nafaka tespitini. Sgk yoksa yine bağlar nafakayi ama en alt sinirlardan verir.

Esyasiz eve gecip taksitle alabilirsiniz.Oylesi hem sizin icin iyi olcak hemde ewim diyebilceksiniz.Esyali evde hep bi emanet hissi olur herhalde.Site icerisinde olmak istemeniz gayet normal ve bebeginizle sizin icin en iyi olani.
Allah hakkinizda hayirlisini en kolay yollari nasip etsi bir an once mutlu duzenli bir hayatiniz olur insallah.

Kesinlikle eşyasız eve çıkmanı öneririm.
Eşyalı evden yarın birgün çıkarsan elinde hiç birsey olmaz. Zaten asıl masraf yatak odası ve beyaz eşya.

Varsa çocuğunun odası onu da getirirsin. 1000 tl ye köşe takımları var. Al bitane mis gibi bi oturma bir yatak odası 1+1 bile olsa mis gibi yaşarsın. Zaten 200 tl kira farkından eşya alsan taksitle bi yılda bitirirsin.

Bu arada çalışıyorsun ama çocuk için nafaka alabiliyorsun. Kendisi hiç teklif etmiyor mu? Madem anlaşmalı olacak çocuğun masraflarına yardım etmeyi de düşünecek tabiki. Haa yardım etmem ama çocuğa bakarım derse de zaten hemen kabul edersin.

cok esya almayın bence. cocuk buyudukce alan ihtiyaci daha fazla oluyor. beyaz esya ve yatak odasını almissiniz. 1 cekyat tipi kanepe alin yeter inaninki.

cocuk buyudukce evde darlandikca ben koltuk takimimin 3lusunu atmistim. ikili + tekli yetti. eskiyince onlari da attim iki yatak olan kanepe aldim. ikisinde de yatan olacakti yoksa 1 tane yeterdi. cok misafirim gelmiyor zaten. gelirse de sandalyeler var. eskiden de evler kucuktu ama alan daha fazlaydi. simdi esyayla doldurdukca hem temizlemesi zor hem cocuklarin haraket alani kısıtlı.

ben de taşımayı bekliyorum daha da alan acmak icin. bazen masayi bile atasim geliyor. zaten mutfakta yemek yeniyor. yilda toplasan 20 kez anca misafirim gelir ve o masa acilir. bosu bosuna yemek takimiyla beraber salonun yarisini kapliyorlar nerdeyse.

bulunduğuınuz muhit ne pahalı öyle. masraflarla asgari maaşli bir işçiden farksız olacak sanırım.
aynen öyle malesef, daha uygun kiralı yerler vardır ama işe uzak
istanbulda en beğenmediğin evler 1000 tlden başlıyor
arkadaş geçen yıl kreşe aylık 3000 küsür vermiş

eşyalı ev şimdi mantıklı gibi görünüyo ama aradaki fark olan 400 tl ye taksitle evi döşeme imkânınız olur.

ilk başta yerde minderlerde bile oturursunuz. internetten ucuz zebra, stor, güneşlik, tül, kaydirmaz tabanli hali, yolluk alıp taksitle odeyebilirisiniz.

spotcudan iki kanepe alsaniz yeter başlangıç için.

yaşadığınız yerde kışın ısınma neyle saglaniyo. genelde böyle sitelerde o da aylik yakit parası olarak toplanir, merkezi sistem olur. yeniyse pay olcerli merkezi sistemdir ama.

anlaşmalı boşanma olacaksa oglunuz için aylık bi miktar talep etmelisiniz ki bence sigara parasına bakinca aylik 1000 tl vermesi makul görünüyo.

eşiniz çocuğa baktığına göre çalışmıyor demektir bu da işleyen bir sigortası olmadığını gösterir haliyle sabit geliri de olmadığından nafaka alamazsınız belki bir ihtimal tazminat alabilirsiniz ama o da boşanma nedeninize bağlı ...
ayrıca aidat paraları çok uçuk bahsettiğiniz evler güvenlikli havuzlu vs yerler mi?
bence daha makul bir ev bakın mümkünse sahibinden bulursanız emlakçı komisyonu belki depozit bile vermezsiniz.
her halukarda taşınma masrafınız olur ve bence kendi eşyanız varken eşyalı eve çıkmayın eve halı şart değil perde de ilk etapta ucuz birşeyler alın yeter ayrıca size 1+1 ev yeterde artar bile çocukla .....
maksimum 1000 tl eve verseniz kira olarak+faturalar da kış ayında 600-700 gelse (su+elektrik+gaz+telefon), internet baglatmayın bir süre gerekirse telefonunuza yükletin internet paketi.
pazar ve aylık mutfak alışverişi de en az 500-600 tutar...
kreş e de verirseniz 1600 tl kalan size kalır..

amin çok sağolun Allah Razı Olsun

ama işte tutarsız olduğu için onun ipiyle kuyuya inilmez
bakarım der, yarın öbür gün bakmaz
çünkü sabah çok ciddi kavga ettik, benden bu kadar artık kendin bak dedi
bende karar ver yazdım bundan sonra bakacak mısın, bakmayacak mısın ona göre hareket edicem
buna hemen karar veremem demiş
ben her ihtimali düşünmek zorundayım
o bakmayacak şeklinde düşünüp ona göre hareket edicem, bakarım derse de kendi bilir
1000 tl köşe takımını nerde bulabilirim bu arada

aynen ne kadar az eşya o kadar iyi
evet kanepe tarzı açılıp yatan olan bir tane de yeter ilk başta
çok teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…