boşanma sonrası çocuğumla ayrı ev kurmak derdi nasıl olacak

bu arada 2100 tl maaş alıyorum ,burdan taksitlerimi ,faturalarımı ödüyorum,evime alışverişte yapıyorum ve hatta 400 tl kızımın özel dersini ödüyorum.... hep kokrtum düzenimi bozuyordum tatillerim bir süre benimle olamayacaktı olmasındı evde güzeldi ,toplu tasıma da güzel miş hatta yürümek bile keyifliymiş :)sinemaya gidip 80 tl vermek yerine eve dvd alıp sinema partisi yapmakta güzelmiş cocugumla.. en keyiflisi ise ne biliyormusun bu ay küçük küçük para arttırmış oldum :)
zaman zaman moralim bozulmuyor değil sonra bir silkeleniyorum diyorum ki hersey gececek ..ben kendimi buldugum huzur içinde yasadıgım evimde belki az belki cok parayla ama mutlu yaşayacagım...kimseye minnet etmeden...bu aralar hergün dinlediğim şarkı beni çok motive ediyor :)

Har içinde biten gonca güle minnet eylemem
Arabiyi, Farisiyi bilmem, dile minnet eylemem
Sırat-i müzre müstakim gözetirim rahimi
Zalimin talim ettiği yola minnet eylemem
Zalimin talim ettiği yola minnet eylemem
Bir acaip derde düştüm herkes gider karına
Bugün buldum bugün yerim, hak kerimdir yarına
Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına
Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem
Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem
Ey Nesimi,…
harikasınız ya
aynen bunu biliyorum ve gerçekten sözleri çok güzel aynı bizi anlatıyor

Eşyasız eve geçip arada ki farkla kendi mobilyalarımı ödemeyi tercih ederim. Çünkü borcu bittiğinde sizin olacak. Alacaklarınız koltuk takımı, tül ve halı ise büyük bir masraf değil. 1500-2000 TL'ye bir köşe koltuk alıp taksitle ödeyebilirsiniz. Tülcülerden hazır dikilmiş, teşhirde kullanılmış tülü yarı fiyatına alıp yıkayıp kullanabilirsiniz. Halı için de pazar yada halıcılarda yıkanabilir tarzda uygun fiyatlı halılardan alabilirsiniz. Bu şekilde düşündüğünüz kadar büyük bir masrafınız yok.
Kreş masrafı içinde eşinizden destek olmasını talep edin. Kreş masrafı olmasa ve siz yine çalışıyor da olsanız çocuk için nafaka ödemesi gerekir zaten. Anne çocuğun bakımını üstlensin, baba masraflara karışmasın, bekar hayatına geri dönsün, tamamen adaletsizlik.

Şu konuyu takip edeyim de benim annem de seneye ayrı eve çıkacak o da eşyalı mi eşyasız mi diye kafa patlatıyor o da 1000 TL ile geçinmeye çalışacak inşallah başarılı olursunuz. Ki bence olursunuz

Bakın eşyalı ev her ay size ekstra 400 TL ye gelecek.

Sizin konunuzu iyi ki okumuşum diyorum. Allah karşıma çıkarıyor :KK24:

Çünkü biz de eşyalarımızı değiştiriyoruz. Malum evlenirken kayın valide falan hiç yardım etmedi :KK62:neredeyse her şeyi biz aldık ve istediğimiz gibi yapamadık. Şimdi biraz durumları düzelttik ve mobilyalarımızı aldık. Şuan yapılıyor. Biz de o arada öğrencilere falan yardım etmek için yatağımızı, dolabımızı falan verdik.

Siz İstanbul'da yaşıyorsanız bir tane L koltuğumuz var bir de salonda yemek takımımız, tv ünitesi (ama biraz kötü), 2 tane krem rengi halı, bir çok kilim, Küçük mutfak erzak dolabı bir kaç öyle eşya daha var. İsterseniz onları da Ağustos'un ilk haftası yani 5'i 6'sı gibi size verebiliriz.

Zaten anladığım kadarıyla beyaz eşyalarınız var. Yatak odanız da var. Eşyaları isterseniz bugün veya yarın benimle iletişime geçebilirsiniz. Olmazsa öğrenci evi araştırmaya devam edeceğiz.
şuan için tv almayı düşünmüyorum o yüzden tv ünitesinin acelesi yok ama koltuk, halı ve tüller acil ihtiyac listesinde o yüzden çok sağolun, ufak da olsa bir ödeme yapmak istiyorum ama
inşallah bir an önce bütçemize göre ev de bulabiliriz çok çok sağolun varolun :KK74: :KK200: :KK9:
burdaki güzel yorumlardan sonra eşyasız ev en mantıklısı gibi geliyor

Konunuzu hatırlamıyorjm size b soru sormak istiyorum bende 4500 tl gelirim var eşim se kayıtlı işi yok esnaf sorunlar yaısyoruz maddi açıdan ben baska bi iş bulup sgk yapılmasını istiyorum yanaşmıyor benim maaşıma guvenıyor ve ben col yoruldum sizin boşanma sebebnz neydi
çalışmaması evde olması başlı başına bir nedenken aldatma da var ve böyle giderse şiddete doğru da gidiyor o yüzden süreci hızlandırmak zorunda kaldım
yani eşiniz sizin maaşınıza güveniyorsa bu boşanmak için yeterli bir sebep bence
oh ne güzel düzenli maaş geliyor diye düşünüyor belli ki
esnafsa rahata da alışmıştır, başka birinden emir almak filan zor gelir şimdi kendisine o yüzden sgklı bir işte çalışacağını sanmıyorum
ya erkek adam gerekirse sırtında taş taşır karısını çocuğunu mağdur etmez ama malesef o Adamlar geçmişte kaldı
şimdi karım çalışsın ben yiyim geziyim adamları türedi malesef
siz ne güzel çalışıyorsunuz neden daha fazla o adamın kahrını çekeceksiniz ki,
düzenli işi yoktur ama evde size yardımcı olur, yemek temizlik vs. ya da gönlünüzü bir şekilde hoş tutar o zaman başka
hayat sizin karar sizin
çocuğunuz var mı bilmiyorum ama boşuna sırtınızda asalak gibi taşımayın bence
daha boşanmadık ama herşey yavaş yavaş kafamda açılmaya başladı ve onsuz çok daha mutlu olacağımı biliyorum inşallah

Şu konuyu takip edeyim de benim annem de seneye ayrı eve çıkacak o da eşyalı mi eşyasız mi diye kafa patlatıyor o da 1000 TL ile geçinmeye çalışacak inşallah başarılı olursunuz. Ki bence olursunuz
inşallah annenizin de gönlüne göre olsun
çalışıyor galiba dimi
ev arkadaşı mı olsak annenizle :confused:

anlasşmalı boşansan iyi olur çünkü hakimler çok az nafaka veriyor. daha yeni eşimin 6.000 tl maaşı olduğunu iddia ederek ki 10 bin maaşı var düzgün bakmamış hakim, çocukların tüm giderlerini fatura ile ispatlamama rağmen 2 çocuk için 1500 tl nafaka verdi. itiraz ettim tabi ama değişir mi bilmiyorum.

anlasşmalı boşansan iyi olur çünkü hakimler çok az nafaka veriyor. daha yeni eşimin 6.000 tl maaşı olduğunu iddia ederek ki 10 bin maaşı var düzgün bakmamış hakim, çocukların tüm giderlerini fatura ile ispatlamama rağmen 2 çocuk için 1500 tl nafaka verdi. itiraz ettim tabi ama değişir mi bilmiyorum.
Siz niçin boşNdınız

şuan için tv almayı düşünmüyorum o yüzden tv ünitesinin acelesi yok ama koltuk, halı ve tüller acil ihtiyac listesinde o yüzden çok sağolun, ufak da olsa bir ödeme yapmak istiyorum ama
inşallah bir an önce bütçemize göre ev de bulabiliriz çok çok sağolun varolun :KK74: :KK200: :KK9:
burdaki güzel yorumlardan sonra eşyasız ev en mantıklısı gibi geliyor
Canım özel mesajda da söylediğim gibi her hangi bir ödeme yapmanı kesinlikle istemiyorum. Sonuçta sana destek olmak için yazdım. Amacımız seni ek masraftan kurtarıp, çocuğun ile kendine güzel bir gelecek hazırlamanda ufacık bile olsa katkıda bulunmak. Sen sadece en kısa sürede haber ver yeter :KK200:

maddi olarak gerçekçi tavsiye ve yorumlarınıza ihtiyacım var
kredi bitince aylık 4500e yakın bir maaşım olacak
boşanma sürecindeyiz, şuan aynı evdeyiz, 22 aylık çocuğuma eş kişisi bakıyor, boşanınca aile evine gidemem böyle bir seçenek yok malesef
bulunduğum yerde düzgün temiz kiralık evler 1200'den başlıyor artı 300 aidat parası da var
eşyalı olarak baktıklarım da 1700' artı 300 aidat
eş kişisiyle daha önce konuşmuştuk boşanınca beyaz eşyaları ve yatak odasını ben alacaktım, koltuk takımı halılar tüller vs. ona kalacaktı.
- 1200 tl eşyasız baktığım evlerde koltuk takımı, halı, tül vs. almam gerekecek artı taşınma masrafı (evdeki beyaz eşyalar+y.odası için)
- eşyalı ev bakıp 1700 +300 aidat (eşya alma ve taşınma masrafı yok)
birde çocuğumu kreşe vermeyi düşünmüyorum babası baktığı için ama bakmazsa da tam gün kreş 1600 civarı
1- eşyalı ev = 2000 (kira + adiat içinde) - eşyalı olursa
2- eşyasız ev = 1600 (kira + aidat içinde) - eşya masrafı da var ekstra (koltuk takımı, halı, tül vs.)
-mecbur kalırsam kreş 1600

toplamda kira artı kreş 3200- 3600 arasında değişecek
geri kalan 1000-1300 arası bir rakam
bu parayla mutfak masrafı + elektrik, su doğalgaz, telefon faturaları ödenir mi
çalıştığım için nafaka alabilir miyim, alırsam ne kadar olabilir
Elime daha az kalan bir rakamla geçiniyorum 5,5 yaşında oğlum var ama şu kadarını söyleyeyim kendim için en son ne zaman para harcadım bilmiyorum yani kıyafet vs gibi :KK70:

Canım zemin kat giriş daireler daha uygun oluyor veya girişin bir altı kot farkı oluyor biraz ama ferah düzgünler de var.
İnternet üzerinden bir satışla destek yapabilirsin komisyonlu satış tarzı bir şey.
Dadı gibi değilde daha makul fiyatlara bakacak cici bir teyzeye emanet etsen daha iyi olur sanırım.

Elime daha az kalan bir rakamla geçiniyorum 5,5 yaşında oğlum var ama şu kadarını söyleyeyim kendim için en son ne zaman para harcadım bilmiyorum yani kıyafet vs gibi :KK70:
Allah kolaylık versin, bende olmazsa evde yapabileceğim ek iş vs. de bakmayı düşünüyorum ek gelir olsun diye

Şu eş kişisi, kayınvalide kişisi, görümce kişisi hitabı da yeni moda oldu sanırım... Eşinizin gelir durumuna bağlı olarak nafaka alırsınız. Benim size önerim eşyasız eve çıkmanız artık yeni bir hayat kuruyorsunuz ikea gibi mağazalardan lükse kaçmadan eşya bulabilirsiniz veya 2.el sitelerde uygun fiyatlı eşyalar oluyor zamanla durumunuz düzeldikçe daha iyi eşya alırsınız. Zaten beyaz eşya yatak odası sizde olucakmış asıl masraf onlara yapılıyor.
:KK9: Aynen x kisisi tabiri cok itici

Oncelikle Rabbim kolayliklar versin. Vermeyi dusundugunuz kiralar cok yuksek maalesef. Bulundugunuz bolgede kalacaksaniz 1+1 yeni bir ev satin almayi dusunmez misiniz? Banka ile gorusun, esnek odeme modeli ile 10 yillik konut kredisini bir hesaplasinlar. Kira bosa giden para. Kredi de yuksek olacak ama mal sahibi olacaksiniz. Demir parmaklikli ev tavsiye ederim. Cocuk icin ve hirsiza karsi. Bir kanepe, cocuk icin yatak, halu, ocak, camasir makinesi en acilleri. Perde isinde acele etmeyin. Aluminyum folyolu benim bir iki pencere. Disaridan hic birsey gozukmuyor, kapkara da yapmiyor. Sevecegim bir perde parasi birikinceye kadar folyolar kalacak. Vasistasli pencere actigimda bile kimse iceriyi gormuyor. Ogrencilik yillarindan kalma cok inovasyon calismalari hatirliyorum. Bu arada avukata sartlarinizi tam anlatin ki esinizin cani haric maddi olarak alacagini alsin.

Oncelikle Rabbim kolayliklar versin. Vermeyi dusundugunuz kiralar cok yuksek maalesef. Bulundugunuz bolgede kalacaksaniz 1+1 yeni bir ev satin almayi dusunmez misiniz? Banka ile gorusun, esnek odeme modeli ile 10 yillik konut kredisini bir hesaplasinlar. Kira bosa giden para. Kredi de yuksek olacak ama mal sahibi olacaksiniz. Demir parmaklikli ev tavsiye ederim. Cocuk icin ve hirsiza karsi. Bir kanepe, cocuk icin yatak, halu, ocak, camasir makinesi en acilleri. Perde isinde acele etmeyin. Aluminyum folyolu benim bir iki pencere. Disaridan hic birsey gozukmuyor, kapkara da yapmiyor. Sevecegim bir perde parasi birikinceye kadar folyolar kalacak. Vasistasli pencere actigimda bile kimse iceriyi gormuyor. Ogrencilik yillarindan kalma cok inovasyon calismalari hatirliyorum. Bu arada avukata sartlarinizi tam anlatin ki esinizin cani haric maddi olarak alacagini alsin.
Dediginiz mantıklı ama benim hiç pesinatim yok malesef 😔 sadece 3 yıllık filan bireysel emekliligim var o da en düşükten Allah korusun Acil bir durum olursa filan zor günlerde kullanmak için onun dışında şu durumda ev almak imkansız
Anlaşmalı boşanıp daha sonra nafaka tazminat vs.icin tekrar dava açmayı düşünüyorum, suanki şartlarımda ucu ucuna geçinsem bile ufak ufak da birikim yapmak zorundayım çocuğumun geleceği için,
Nafaka tazminat ne kadar olursa artık o yüzden de önemli

Eşyalı yerine eşyasız ev kiralasnız uygun olur her ay eşyalı eve vereceğiniz artı parayla kendi koltuk halı vs alırsınız sizin olur. Temizce kullanırsınız. Ailenizin bakma şansı varsa çocugunuza kreş derdinden kurtulursunuz. Ama yoksa da, eşinizden gelecek bir miktar parayla yine kendinize yetebilirsiniz diye düşünüyorum. Bir iki sene biraz dişinizi sıkıp sonra rahatça geçinirsiniz gibi. Eşiniz idari izinde sanırım bilmiyorum ama onun maaşına göre nafaka baglarlar ama 5000 gibi bir rakamsaçok yüksek birşey bekleyemezsiniz.

Acaba eşiniz çocuğu için en azından okul masraflarını karşılasa.
Okul,servis ücreti gibi.

Ara ara sıkışsanız veya ilk başlarda zorlanırsanız diye para yardımı yapar mı?
Eli açık mıdır yani.
Tamam güvenemiyorsunuz ama ailesi var mı bu adamın?

Bir şekilde anlaşıp düzgün bir para yardımı yapması gerek.

Arkadaşımın eşi aşırı sorumsuzdu.
Ne zaman boşandılar,adam çocuğunun masrafını,arada mutfak masrafını vermeye başladı.
Resmen ayrıldıktan sonra her 2 tarafta daha huzurlu oldu.
Umarım eşiniz en azından çocuğu için gerekli desteği verir.
Herhalde zorlandığınız zamanlarda arkasını dönüp banane diyecek biri değildir. (Umarım)

X