boşanma sonrası çocuğumla ayrı ev kurmak derdi nasıl olacak

Eşyalı yerine eşyasız ev kiralasnız uygun olur her ay eşyalı eve vereceğiniz artı parayla kendi koltuk halı vs alırsınız sizin olur. Temizce kullanırsınız. Ailenizin bakma şansı varsa çocugunuza kreş derdinden kurtulursunuz. Ama yoksa da, eşinizden gelecek bir miktar parayla yine kendinize yetebilirsiniz diye düşünüyorum. Bir iki sene biraz dişinizi sıkıp sonra rahatça geçinirsiniz gibi. Eşiniz idari izinde sanırım bilmiyorum ama onun maaşına göre nafaka baglarlar ama 5000 gibi bir rakamsaçok yüksek birşey bekleyemezsiniz.
Es kişisi çalışmıyor malesef
Ama maaşının yattığını söylüyor vs.uzun hikaye aslında ilk yorumlarda yazmıştım sgksi var mi onu bile bilmiyorum
Dediginiz gibi eşyasız bakıyorum artık 👍

Acaba eşiniz çocuğu için en azından okul masraflarını karşılasa.
Okul,servis ücreti gibi.

Ara ara sıkışsanız veya ilk başlarda zorlanırsanız diye para yardımı yapar mı?
Eli açık mıdır yani.
Tamam güvenemiyorsunuz ama ailesi var mı bu adamın?

Bir şekilde anlaşıp düzgün bir para yardımı yapması gerek.

Arkadaşımın eşi aşırı sorumsuzdu.
Ne zaman boşandılar,adam çocuğunun masrafını,arada mutfak masrafını vermeye başladı.
Resmen ayrıldıktan sonra her 2 tarafta daha huzurlu oldu.
Umarım eşiniz en azından çocuğu için gerekli desteği verir.
Herhalde zorlandığınız zamanlarda arkasını dönüp banane diyecek biri değildir. (Umarım)
Arkadaşınız adına sevindim herkes huzurluysa ne güzel :)
Es kişisinin tüm ailesi başka bir şehirde annesi on yıl önce vefat etmiş, babası var ara sıra kısa kısa bize gelir o çok ıyidir sağ olsun umarım boşandıktan sonra nafakalarını düzenli bir şekilde ödesin yeter

Dediginiz mantıklı ama benim hiç pesinatim yok malesef 😔 sadece 3 yıllık filan bireysel emekliligim var o da en düşükten Allah korusun Acil bir durum olursa filan zor günlerde kullanmak için onun dışında şu durumda ev almak imkansız
Anlaşmalı boşanıp daha sonra nafaka tazminat vs.icin tekrar dava açmayı düşünüyorum, suanki şartlarımda ucu ucuna geçinsem bile ufak ufak da birikim yapmak zorundayım çocuğumun geleceği için,
Nafaka tazminat ne kadar olursa artık o yüzden de önemli
Anliyorum. O zaman oncelikle acil esyalari siz alin evden. Asgari olmasi gereken esyalar. Oda olarak dusunmeyin. Yatak odasi benim, oturma odasi senin gibi degil de. Buzdolabi, camasir makinesi, ocak,yatak, 3 lu kanepe, 1-2 hali ve perde gibi. Asil yuk sizde olacak. Beyefendi evi zaten otel gibi kullanacak. Onemli olan cocuga ev ortami sunmak. Zigon olmasin ama buzdolabi olsun. Esinizi siz daha iyi tanirsiniz. Bu surec sonrasinda cocuklari oldugunu zor hatirliyorlar. Bu karakterdeyse esiniz su anda maddi olarak alabileceginiz her seyi alin. Sonra siz el elde bas basta kalacaksiniz. Rabbim yeni yuva kuranlarin yardimcisidir. Hakkinizda hayirlisi.

Anliyorum. O zaman oncelikle acil esyalari siz alin evden. Asgari olmasi gereken esyalar. Oda olarak dusunmeyin. Yatak odasi benim, oturma odasi senin gibi degil de. Buzdolabi, camasir makinesi, ocak,yatak, 3 lu kanepe, 1-2 hali ve perde gibi. Asil yuk sizde olacak. Beyefendi evi zaten otel gibi kullanacak. Onemli olan cocuga ev ortami sunmak. Zigon olmasin ama buzdolabi olsun. Esinizi siz daha iyi tanirsiniz. Bu surec sonrasinda cocuklari oldugunu zor hatirliyorlar. Bu karakterdeyse esiniz su anda maddi olarak alabileceginiz her seyi alin. Sonra siz el elde bas basta kalacaksiniz. Rabbim yeni yuva kuranlarin yardimcisidir. Hakkinizda hayirlisi.
Amin çok sağolun
daha önce konuşmuştuk beyaz eşyaları,yatak odasını, yemek masasını vs. ben alacaktım koltuk takımı onda kalacaktı
sonuçta çocuğum 15 günde ayda 1 bile olsa oraya gidip kalcaksa onun iyiliği için, sıkıntı çekmemesini de düşünüyorum
yine herşey çocuklar için neticede
söyledim zaten nafakayı düzenli ödeyecek misin, yoksa hapis cezası var
diyor ki beni hapse gönderip mutlu olursun
-çocuğumun babasının o durumda olmasını neden istiyim, dedim
adamın zihniyeti çok kötü ya içi fesat resmen
birde bana demesin görüştüğün biri mi var vs. Allahım dedim ya
sen iyi misin, benim herşeyim ortada, kişi kendinden bilir işi, (beni aldattığını bildiğimi bilmiyor tabi)
bu saatten sonra ne işim olur dedim neyin kafası bu
Allahım hayırlısıyla kurtulayım başka bişey istemiyorum

Dediginiz mantıklı ama benim hiç pesinatim yok malesef 😔 sadece 3 yıllık filan bireysel emekliligim var o da en düşükten Allah korusun Acil bir durum olursa filan zor günlerde kullanmak için onun dışında şu durumda ev almak imkansız
Anlaşmalı boşanıp daha sonra nafaka tazminat vs.icin tekrar dava açmayı düşünüyorum, suanki şartlarımda ucu ucuna geçinsem bile ufak ufak da birikim yapmak zorundayım çocuğumun geleceği için,
Nafaka tazminat ne kadar olursa artık o yüzden de önemli
Anlaşmalı boşandıktan sonra tazminat için dava açamazsın. Nafakanın arttırılması için açabilirsin ama.

En azından manevi tazminat filan diye düşünmüştüm olmazsa da çok önemli değil çekişmeli olarak yıllarca uğraşmak istemiyorum 😔
Kesinlikle anlaşmalı en güzeli. Anlaşmalıda da sana bir miktar para vereceğini söyleyebilir. Tabi söyler mi bilmiyorum.ama anlaşmalı olursa maddi manevi tazminat açamazsın

Kesinlikle anlaşmalı en güzeli. Anlaşmalıda da sana bir miktar para vereceğini söyleyebilir. Tabi söyler mi bilmiyorum.ama anlaşmalı olursa maddi manevi tazminat açamazsın
Avukat mısınız konuya hakim gibisiniz
Nafakada anlasalim diyorum nekadar verebilirsin, mahkeme ne derse o olur diyor bu durumda anlaşmalı boşanma olup, nafaka miktarı daha sonra kesinlesir mi

Amin kardeşim Allah Razı olsun şu güzel duanız gecenin bu vaktinde o kadar iyi geldi ki, nasıl yapicam diye düşünmekten uyku tutmuyor
Allah sizin de gönlünüzün muradını versin insallah ❤
Amin cümlemize insallah. 2 yıl önce eşinle saçma bir konu yüzünden tartışmıştık. Sonu bosanmaya gidiyordu. O 2 hafta ne yorucuydu. Hem oğlum hem benim hem de eşim için. Sukur oturduk konuştuk ta aştık. Inşallah siz de en kısa zamanda feraha kavusursunuz.

Amin cümlemize insallah. 2 yıl önce eşinle saçma bir konu yüzünden tartışmıştık. Sonu bosanmaya gidiyordu. O 2 hafta ne yorucuydu. Hem oğlum hem benim hem de eşim için. Sukur oturduk konuştuk ta aştık. Inşallah siz de en kısa zamanda feraha kavusursunuz.
Ne mutlu size toparlamışsınız Allah muhabbetinizi artırsın kardeşim tekrar çok sagolun Allah Razı Olsun ❤

Avukat mısınız konuya hakim gibisiniz
Nafakada anlasalim diyorum nekadar verebilirsin, mahkeme ne derse o olur diyor bu durumda anlaşmalı boşanma olup, nafaka miktarı daha sonra kesinlesir mi
aslında anlaşmalı boşanmalarda taraflar tüm konularda anlaşarak dava açar. eğer nafaka konusunda anlaşamıyorsanız nafaka hakim taktirine bırakılmıştır şeklinde bir madde yazmanız gerekir boşanma protokolüne bu durumda hakim nafakayı belirler. yani boşanmaya ve nafakaya birlikte karar verilir. önce boşanma sonra nafaka olmaz.

aslında anlaşmalı boşanmalarda taraflar tüm konularda anlaşarak dava açar. eğer nafaka konusunda anlaşamıyorsanız nafaka hakim taktirine bırakılmıştır şeklinde bir madde yazmanız gerekir boşanma protokolüne bu durumda hakim nafakayı belirler. yani boşanmaya ve nafakaya birlikte karar verilir. önce boşanma sonra nafaka olmaz.
teşekkürler :KK9:

X