boşanma sonrası çocuğumla ayrı ev kurmak derdi nasıl olacak

Bu arada tüller de var ama geçici olarak kullanabilirsirsiniz ancak çünkü çok iyi durumda değiller maalesef... Olsun en azından tülsüzlükten perdesizlikten iyidir. Hoppa

öncelikle esyasiz eve cikmanizi tavsiye derim 2. el veya ucuz magzalardan esyalrinizi alin . esyali eve ciakrsabiz nasilsa esyalar eskiycek veya bosa okadar kira ödeyeceksiniz . diger türlü bir kac ay idare ederseniz esyalarinizi yenileye bilirisniz ve okadar fazla kira ödememis olursunuz

maddi olarak gerçekçi tavsiye ve yorumlarınıza ihtiyacım var
kredi bitince aylık 4500e yakın bir maaşım olacak
boşanma sürecindeyiz, şuan aynı evdeyiz, 22 aylık çocuğuma eş kişisi bakıyor, boşanınca aile evine gidemem böyle bir seçenek yok malesef
bulunduğum yerde düzgün temiz kiralık evler 1200'den başlıyor artı 300 aidat parası da var
eşyalı olarak baktıklarım da 1700' artı 300 aidat
eş kişisiyle daha önce konuşmuştuk boşanınca beyaz eşyaları ve yatak odasını ben alacaktım, koltuk takımı halılar tüller vs. ona kalacaktı.
- 1200 tl eşyasız baktığım evlerde koltuk takımı, halı, tül vs. almam gerekecek artı taşınma masrafı (evdeki beyaz eşyalar+y.odası için)
- eşyalı ev bakıp 1700 +300 aidat (eşya alma ve taşınma masrafı yok)
birde çocuğumu kreşe vermeyi düşünmüyorum babası baktığı için ama bakmazsa da tam gün kreş 1600 civarı
1- eşyalı ev = 2000 (kira + adiat içinde) - eşyalı olursa
2- eşyasız ev = 1600 (kira + aidat içinde) - eşya masrafı da var ekstra (koltuk takımı, halı, tül vs.)
-mecbur kalırsam kreş 1600

toplamda kira artı kreş 3200- 3600 arasında değişecek
geri kalan 1000-1300 arası bir rakam
bu parayla mutfak masrafı + elektrik, su doğalgaz, telefon faturaları ödenir mi
çalıştığım için nafaka alabilir miyim, alırsam ne kadar olabilir
RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN ZOR EVET SİZ CESARET EDEBİLMİŞSİNİZ UMARIM HUZURU MUTLULUĞU YAKALARSINIZ. BENCE EŞYASIZ BİR EV TERCİH EDİN. EŞYALI EVLER TEMİZLİK AÇISINDAN DA SORUN OLABİLİYOR EŞYALAR DAHA ÖNCE KULLANILIYOR VS. UYGUN FİYATA İDER,ESKİDJİ,İRFAN HOME (ELDEN SENETLE SATIŞI VAR ) İŞİNİZİ GÖRECEK UFAK TEFEK EŞYALAR BULABİLRİSİNİZ.

Çocuk icn nafaka alırsınız. Eşyasız ev tutun bence. 2. Elden eşya bakabilirsiniz let go falan var. ya da ucuz düğün paketcilerinden ya da hemen her şehirde 2. El satan yerler var. Ben ilk atandigimda 2. El almıştım. Sonra yavas yavas hepsini sıfırlamıştım. Gerçi evlenip baska sehre yerleşince hepsini orda dagittim arkadaslara da neyse🙄 velhasil her sey hemen olmak zorunda değil. Ailenizden yakin arkadaslarinizdan falan kullanmadiklari perde hali vs de idarelik alabilirsiniz. Kira olarak biraz daha ucuz bir.muhit secebilrisiniz. Allah yardimciniz olsun

beyaz eşya ve yatak odan varmış en zoru
uygun fiyatlı perdelerden alırsın gerekirse perdecide ki öne konulan perdelerden bir potpori yap zamanla düzeltirsin..
modalifede düğün takımları var yemek odası yatak odası oturma odası diye yemekle yatağı çocuk odası ile değiştirirsin ..
1200-1500 tl ye bir tv bime a101 e şoka bile geliyor artık gayette iyiler...
tabak çanak hiç dert mi git züccaciye den ya da pazardan al idare edecek iki tencere ikişer tabak çanak her ay bir şeyini tamamlarsın zamanla eşyalı eve girene kadar 400 tl farkla eşyalarını al yarın bir gün evden çıkarsan tam ev eşyan olur.

letgo sahibinden gibi sitelerden ikinci el de bulabilirsin eşyaları idareten.

ama işte tutarsız olduğu için onun ipiyle kuyuya inilmez
bakarım der, yarın öbür gün bakmaz
çünkü sabah çok ciddi kavga ettik, benden bu kadar artık kendin bak dedi
bende karar ver yazdım bundan sonra bakacak mısın, bakmayacak mısın ona göre hareket edicem
buna hemen karar veremem demiş
ben her ihtimali düşünmek zorundayım
o bakmayacak şeklinde düşünüp ona göre hareket edicem, bakarım derse de kendi bilir
1000 tl köşe takımını nerde bulabilirim bu arada
Gerçekten garip bir adammış ne demek kendin bak. Kreş parasını öde de bakalım o zaman de.

Bence böyle sağı solu belli olmayan bi adamdan kesinlikle nafaka almalısın. Ayda 500 tl bile olsa bir ihtiyacını karşılarsın çocuğun. Böyleleri yarın birgün kendisi bakıp büyütmüş gibi oğlum da oğlum yapar.

Köşe takımı için bir ara GittiGidiyor ve sahibinden e bakmıştım bayağı. Orda üretici firmalar direkt yapıp gönderiyor. Ben bi ara bakıp bakıp sonra beğendiğimi bir gün Tekzen de gördüm. Direkt ordan aldım basit bir şey. İKEA’nın cok güzel ama fiyat olarak daha pahalı tabiki.

gidip kendim görüştüm normalde 1700 artı %8 kdv'ymiş
bu indirimli fiyatı bir de :KK43: servis de yok o yüzden eve yakın
birkaç kreşle filan da görüşücem ama heryer 24 aylık almayabiliyor malesef
O fiyatı kreşe vereceğinize bi bakıcı bulsanız üstüne evini de derler toplar. Bide bu fiyatın üstüne servis parası çok çok uçuk geldi bana

tavsiyem kesinlikle normal kiralık daire yani boş olandan iyi kötü eşyan olursa daha rahat benimseyebilirsin evini...yine sanslısın beyaz esya ve yatak odanı alıyorsun ben bir iğne bile almadım.Annem koltuklarını değiştiriyordu iki tane çekyat vardı onları bir odaya koydum (yatmalık),salona bir koltuk takımı aldım sonra hani su eski 3.5 tl ciler var ya ondan 75 tl halı ,tülü pazardan aldım 100 tl yanına fon 50 TL,hem masa hem sehpa olarak kullanılan ortaya o da 150 TL evdizden,bir tv yine evdizden,çamaşır makinası-buzdolabı-ütü-saç kurutma-tv için 570 tl ödüyorum evdize....bir cocugum var 11 yasında onada demonte oda aldık netten (kesinlikle tavsiye etmiyorum :KK43: )1750 tl tuttu onun odasına tül 75 tl,iki tane hole yolluk 250 tl tuttu,cocuk odasına halı 80 tl,tencereler evkurdan 12 ay 49 tl,tabak çanak yine o 3.5 lardan muhtesem şeyler var 480 tl tuttu...hala eksiklerim yokmu var yavas yavas tamamlanacak en önemlsi huzurum var...

kalanla geçinirmyim soruna gecinirsin diyorum,elektrikten tasarruf etmesini öğrendim 35 tl geliyor aylık fatura,su 20 tl,kablo tv 59 tl suan için doğalgazı bilmiyorum daha gelmedi...

maddi olarak gerçekçi tavsiye ve yorumlarınıza ihtiyacım var
kredi bitince aylık 4500e yakın bir maaşım olacak
boşanma sürecindeyiz, şuan aynı evdeyiz, 22 aylık çocuğuma eş kişisi bakıyor, boşanınca aile evine gidemem böyle bir seçenek yok malesef
bulunduğum yerde düzgün temiz kiralık evler 1200'den başlıyor artı 300 aidat parası da var
eşyalı olarak baktıklarım da 1700' artı 300 aidat
eş kişisiyle daha önce konuşmuştuk boşanınca beyaz eşyaları ve yatak odasını ben alacaktım, koltuk takımı halılar tüller vs. ona kalacaktı.
- 1200 tl eşyasız baktığım evlerde koltuk takımı, halı, tül vs. almam gerekecek artı taşınma masrafı (evdeki beyaz eşyalar+y.odası için)
- eşyalı ev bakıp 1700 +300 aidat (eşya alma ve taşınma masrafı yok)
birde çocuğumu kreşe vermeyi düşünmüyorum babası baktığı için ama bakmazsa da tam gün kreş 1600 civarı
1- eşyalı ev = 2000 (kira + adiat içinde) - eşyalı olursa
2- eşyasız ev = 1600 (kira + aidat içinde) - eşya masrafı da var ekstra (koltuk takımı, halı, tül vs.)
-mecbur kalırsam kreş 1600

toplamda kira artı kreş 3200- 3600 arasında değişecek
geri kalan 1000-1300 arası bir rakam
bu parayla mutfak masrafı + elektrik, su doğalgaz, telefon faturaları ödenir mi
çalıştığım için nafaka alabilir miyim, alırsam ne kadar olabilir
Güzel arkadaşım, sen neden kreşi direkt kendi hesabına yazdın ki?

Kreşi yarı yarıya ödeyin ya da eski eşiniz gündüz bakmaya devam etsin ,
Eşyasız ev tutarım ,kendi eşyamı edinirim çünkü çocuğunuz var yarın öbürgün boşaltırken sorun olur ,birde hijyenik değil ,kreş seçenekleri araştırın derim

Ben de sürecimden biraz bahsedeyim de biraz moral olayım size. 6 aylık çocuğum vardı ayrıldığımda. Eve bir geldim ev bomboş... Eşyaların büyük bir kısmını almış gitmiş. Altında arabamız...(Ayrılacağımı akli kesmiş olacak ki bir müddet önce arkadaşına satmış kağıt üstünde.) Yetmemiş, altınlarımı da almış... 1 gün ya geçti ya geçmedi elektrik kesildi, sonra doğalgaz, sonra su... Bir anda arabasiz, esyasiz, parasız, susuz kalakaldım. Elektrigi, doğalgazı açacak para bile yok. Kış daha bitmemiş...Annem hala der orta çağı yaşadın resmen,diye. Şimdi gel gör düzenimi, halimi. Hepsi geride kaldı,hepsi... Arabam da var eşyam da. Öyle mutluyum ki yaşadığım hayattan genel hatları ile. Ilk günler geçmeyecek sanacaksın, ayaklarının üzerinde duramayacakmis gibi hissedeceksin. Ama öyle güzel günler bekliyor ki seni. Biraz güç, biraz sabır...

bu arada 2100 tl maaş alıyorum ,burdan taksitlerimi ,faturalarımı ödüyorum,evime alışverişte yapıyorum ve hatta 400 tl kızımın özel dersini ödüyorum.... hep kokrtum düzenimi bozuyordum tatillerim bir süre benimle olamayacaktı olmasındı evde güzeldi ,toplu tasıma da güzel miş hatta yürümek bile keyifliymiş :)sinemaya gidip 80 tl vermek yerine eve dvd alıp sinema partisi yapmakta güzelmiş cocugumla.. en keyiflisi ise ne biliyormusun bu ay küçük küçük para arttırmış oldum :)
zaman zaman moralim bozulmuyor değil sonra bir silkeleniyorum diyorum ki hersey gececek ..ben kendimi buldugum huzur içinde yasadıgım evimde belki az belki cok parayla ama mutlu yaşayacagım...kimseye minnet etmeden...bu aralar hergün dinlediğim şarkı beni çok motive ediyor :)

Har içinde biten gonca güle minnet eylemem
Arabiyi, Farisiyi bilmem, dile minnet eylemem
Sırat-i müzre müstakim gözetirim rahimi
Zalimin talim ettiği yola minnet eylemem
Bir acaip derde düştüm herkes gider karına
Bugün buldum bugün yerim, hak kerimdir yarına
Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına
Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem
Ey Nesimi,…

sgk yoksa yinede nafaka bağlanıyor mu
bilmiyorum ki belki de bağlansa bile ödemez
ona güvenmiyorum, icralık duruma bile gelebiliriz

Evet, bağlanıyor. Çocuğunuzun barınma, yeme-içme ve sosyal giderlerini karşılamak için çalışmak zorunda olduğunuzu, siz çalışırken çocuğunuza bilabedel bakacak yakınınız olmadığı ve bu durumda “iştiraken” babanın kreş, eğitim vb. Ücretleri karşılaması talebiniz muhakkak olmalı.

Artı , nafakayı ödememesi halinde “tazyik hapsi” uygulanır.

bu arada 2100 tl maaş alıyorum ,burdan taksitlerimi ,faturalarımı ödüyorum,evime alışverişte yapıyorum ve hatta 400 tl kızımın özel dersini ödüyorum.... hep kokrtum düzenimi bozuyordum tatillerim bir süre benimle olamayacaktı olmasındı evde güzeldi ,toplu tasıma da güzel miş hatta yürümek bile keyifliymiş :)sinemaya gidip 80 tl vermek yerine eve dvd alıp sinema partisi yapmakta güzelmiş cocugumla.. en keyiflisi ise ne biliyormusun bu ay küçük küçük para arttırmış oldum :)
zaman zaman moralim bozulmuyor değil sonra bir silkeleniyorum diyorum ki hersey gececek ..ben kendimi buldugum huzur içinde yasadıgım evimde belki az belki cok parayla ama mutlu yaşayacagım...kimseye minnet etmeden...bu aralar hergün dinlediğim şarkı beni çok motive ediyor :)

Har içinde biten gonca güle minnet eylemem
Arabiyi, Farisiyi bilmem, dile minnet eylemem
Sırat-i müzre müstakim gözetirim rahimi
Bir acaip derde düştüm herkes gider karına
Bugün buldum bugün yerim, hak kerimdir yarına
Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına
Ey Nesimi,…
Harikasınız..
Allah huzurunuzu daim etsin, daha da iyi olun inşallah..
Merak ettim acaba ne kadar kira veriyorsunuz, hangi sehirdesiniz, kreşe ne kadar ödüyorsunuz..

Bence de eşyasız eve çıkın.
Belki 1000 liraya eksikleri tamamlayacaksın aylarca boşuna verme fazladan
Vereceksen de kendi eşyalarının taksidine vermiş olursun.

Tül için pazara bakın, ucuz güzel perdeler çıkıyor arada.
Halı için de çocuğunuzun genel olarak oynadığı odaya olsa yeter.
Koltuk için öncelik mahalle esnafı ve küçük markalı üreticiler olabilir, hatta spotçuları da gezin.
Tabak çanak zaten çok almanıza gerek yok hatta evden birkaç parça tencere tabak alın ne yapacak eski eşin o kadar mutfak eşyasını
Tv yi de en ucuzundan taksitle alırsın.
Geriye zaten bir şey kalmıyor.

Bayıldım size.❤
Çok teşekkür ederim canım benim :KK200:Biz kadınlar olarak birbirimize destek olduğumuz müddetçe yapamayacağımız hiç bir şey yok bence:KK15:
O eşyalar zaten verilecek birine. Konu sahibi arkadaşımızın biraz bile işine yarasa ne mutlu bana...

Ben de sürecimden biraz bahsedeyim de biraz moral olayım size. 6 aylık çocuğum vardı ayrıldığımda. Eve bir geldim ev bomboş... Eşyaların büyük bir kısmını almış gitmiş. Altında arabamız...(Ayrılacağımı akli kesmiş olacak ki bir müddet önce arkadaşına satmış kağıt üstünde.) Yetmemiş, altınlarımı da almış... 1 gün ya geçti ya geçmedi elektrik kesildi, sonra doğalgaz, sonra su... Bir anda arabasiz, esyasiz, parasız, susuz kalakaldım. Elektrigi, doğalgazı açacak para bile yok. Kış daha bitmemiş...Annem hala der orta çağı yaşadın resmen,diye. Şimdi gel gör düzenimi, halimi. Hepsi geride kaldı,hepsi... Arabam da var eşyam da. Öyle mutluyum ki yaşadığım hayattan genel hatları ile. Ilk günler geçmeyecek sanacaksın, ayaklarının üzerinde duramayacakmis gibi hissedeceksin. Ama öyle güzel günler bekliyor ki seni. Biraz güç, biraz sabır...
Ben de size bayıldım :KK200:
Ne kadar güzel hayatınızı kurmuşsunuz. Gerçekten ne kadar güçlü bir kadınsınız :KK9:
Resmen ilham kaynağı gibi. Tebrik ediyorum sizi.
İnşallah çok daha mutlu olursunuz ki bu azimle hiç de zor olmasa gerek :KK68:

X