Boşanma... derin mevzular.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadınla erkek bir değil ama bir kadına gücünüz yetebilir ama erkeğe yetmez. Kadın 2 çocukla eşine nasıl destek olsun. Belki yapmayacak ama insan korkar. Siz nasıl tedaviye ikna ettiniz?
Ya inanır mısın? Beynim o düşünceden diğerine atlıyor. Öyle bir durumda kalsak çocukları nasıl bir anda oradan çıkarırım diye düşünürken buluyorum kendimi. Yani nasıl aynı anda onları da kendimi de kurtarırım gibi gibi... eşya düşünüyorsun diyorlar ya aslında eşya değil düşündüğüm. Bugün tuvaletteki havluyu değiştirirken, havluları alsam aklıma gelir mi diye sapıtıyorum. Her şeyde ortak anımız var. Hız treninde gibiyim ne olacak bilmiyorum.

sen ve eşinin yaşları nedir

Herkes aynı olmuyor. Kayınvalidem 30 seneyi aşkındır bu rahatsızlıkla yaşıyor ve hala kabullenmiş değil. Kesinlikle hasta olduğunu kabul etmiyor. İlaçlar etki etmiyor öyle aman aman artık.

Nezaman cikti bu hastalik 2 cocuktan once yokmuydu

Şizofreni kontrol altına alınamayacak bir hastalık değil açıkçası bunu kontrol altına alabılen pek çok insan gördüm....
Burada durumu kabul etmemek sorun...
Sizi anlıyorum çünkü durum kendi içinde çelişkili
Sevdıgınız adam çocuklarınızın babası bir yandan böyle....

ama bir yandan da herkes için saatli bomba...
Boşanırsanız belki daha kötü etkilenecek boşanmazsanız da ne yapacagı belli değil(çocuklar olduğu için diyorum)

çocuklar olmasa ikna edin derdim ya da çocuklar kaç yaşında bilmiyorum ama belli süre evler ayrılınıp çift terapisi adı altında gittiğiniz psikologa bir şey çıtlatabılırsınız....

ya da çocuklar belli süre sizin annenizde olsa en azından aklınız kalmasın

Allah size saglik versin ama siz boyle bir durumsa olsaydiniz destek mi isterdiniz bosanmak mi?Bence elinden tutun sevgi her seyi cozer.Hastalikta saglikta dediniz.Yazik gunah hasta adam psikolojik olarak siz ve cocuklar olmadan iyice kotulerse ne olacak?Yapmayin ikna edin tedaviye goturun.Arkadasimin abisi boyleydi inanin onlarda kaldigim bir gun sabaha dogru mutfakta karanlikta el cirpmalar duydum kalktim baktim kendi kendine konusuo el cirpiyor.Isigi actim oturdum yanina sohbet ettim tedaviye gitti.Inan cok toparladi ve durumu iyi yalniz kalinca bu hale gelmisti ailesi sarildi ona tam duzelmese de iyi

Yarın tek tek cevaplayacağım mesajlarınızı. Uyuyamıyorum başımın sol tarafı, kulağım, yüx kemiklerim falan ağrıyor günlerdir. Sabah erken kalkacağım uyuyabilirsem inşaallah. Yarın çocukların ve benim hastane randevumuz var. Allahtan hayırlısını diliyorum. İnanın berbat haldeyim. Ağlayamıyorum, uyuyamıyorum doğru düzgün uyusam sanki bilincim uykuda bile hep açık kafamda düşünceler dolanıp duruyor. Perşembeden bu yana çöktüm. Ağlamak istiyorum, ağlayamıyorum. Bir tuhaf haldeyim.

Konu sahibi öncelikle yinede sakin olmayi deneyin.
Esiniz sizofreni olsa dahi birden degismeyecek.
Yani sizi veya cocuklarini seviyorsa birden size ertesi gün saldirmayacak veya sevmemezlik etmeyecek.

Kayinvalideniz paranayo yapmis kayinpederden korkmus ve kendini koruma amacli o tarz sacmaliklar yapmis. Yani esinizin sizin ve cocuklarla ilgili bir paranoyasi sacma düsünceleri olmadiysa simdiye kadar ozaman ilerde de pek olmaz.
Onun konulari yazdiginiz gibi siyaset veya dini yönlerden sanirim..

Kac yillik esinizi taniyorsunuz dur. Sacma ve hastalikli düsünceleri olabilir ama kendinizi doldurusa getirmeyin panik yapmayin. Yani mizacina ve karakterine göre degisir bu durumlar. Baska bir üyede bahsetmis annesinden ve zararli olmadigindan, esiniz de öyle olabilir sonucta.

Gerekirse psikologa danisin o da icinizi rahatlatabilir ve bu sürecleri kolaylikla atlatabilirsiniz.
Zaten bosanma sürecleri ve ev ayirma vs derken kafaniz dolu dediginiz gibi birde felaketler olacak gibi kendinizi korkutmayin derim. Kendinizi üzmeyin bukadar. Biraz uyuyun dinlenin birseyler atistirin.. sakinlesin öncelikle.

İyi günde kötü günde.. söz verirken kullanılan cümle.. siz kötü gündeyi yaşıyorsunuz şuan, tedavisi var olan bir hastalık, tedavi olmalı en başta kendi iyiliği için, ilaçlarını alsın en azından

Sırf hastalığını sakladı diye merhamet göstermem bu adama.
Kimse hastalığını gizleyen ınsanlarla evlenip uremek zorunda degıl.
Belkı en basında bilseniz evlenmezdınız. Hadi dıyelım cok asıktınız evlendiniz, o zaman zaman tanır cocuk isini askıya alırdınız.

Bosanmanız en dogru karar.

Gercek kesit kuşku adlı bolumu izleyin ordaki Adam benzettim sanki hastaligini onun sonu gibi olmadan önlem alin yasanmis bir olay bu.allah korusun

Acele etmeden, kabullenmesi icin biraz zaman verseniz, simdilik cok detaya girmeden acik kapi birakarak iyi gelebilir evleri ayirsaniz, belki tedaviye ikna olur, kendisi de sok yasiyorr olabilir

Allah yardımcınız olsun. Bol bol dua edin. İnşallah gönlünüz biraz da olsun ferahlar. Mutlaka eşiniz gitmese bile siz onunla ilgili bir hastaneye yataklı servisi olan (psikiyatri servisi) bir hastaneye, üniversite gibi randevu alıp konuşun ve danışın. Evlilik terapisi vs diyerek kandırıp giderseniz ilk tedavi başlangıcında zaten istem dışı yatırılıyor. Sonra zaten bir süre yatarak tedavi alıyor. Sizin için de bir dinlenme ve toparlanma dönemi olur, gözden geçirir ve durumuna bakarsınız. Burada kim ne dese sizin için tam bir çözüm olamaz. Bir anne olarak bunları düşünmeniz, çocuğunuzu öne almanız çok normal. Eşinizi annesi ile kıyaslamayın. Aynı şekilde olmayabilir. Şizofren hastası olup hemşire, öğretmen ve doktor olan, işine devam eden insanlar var. İyi bir merkezde, özellikle üniversite hastanesi gibi bir yerde modern tedavi yöntemleri ile şansınız daha yüksek. Uzun süreli tedavide artık neyin normal olduğunu genelde öğreniyorlar, hala gerçeklik anlayışı değişmeyebiliyor. Allah yardımcınız olsun.

Anladığım kadarıyla henüz bir psikiyatrist tarafından konulmuş bir teşhis yok. Ben olsaydım, önce bunu tıbbi olarak kesinleştirmeye çalışırdım. Kendi isteğiyle doktora gitmiyorsa ve sizce, eşinizin davranışları, konuşmaları kesinlikle kabul edilemeyecek kadar aykırıysa, bir ruh hastalıkları hastanesi doktoruyla görüşüp iş birliği yapabilirsiniz. Bu iş birliğiyle eşiniz maalesef zor kullanılarak hastaneye yatırılabilir ve orada teşhis konulabilir. Bir umut, belki düşündüğünüz gibi değildir. Belki başka bir rahatsızlığı vardır. Bunu bilemeyiz ama belki de şahsına münhasır, sıradışı bir karakterdir.

Ama eğer şizofreni veya başka bir tedavi edilemez ruh hastalığı varsa, siz de hayat boyu bunu kaldıramayacağınızı düşünüyorsanız boşanırsınız.

Zor bir kararın eşiğinde olduğunuz için, iyi bir psikiyatriste kendiniz danışabilirsiniz.

Zor bir karar dedim çünkü aklıma bir erkek arkadaşım geldi. Arkadaşım ileri düzeyde bipolardı. Evlendi. Ama arkadaşım sürekli doktorda olan, iş hayatını yürütemediği için çalışamayıp gününü evde geçiren, hastalık atak yaptığında haftalarca yataktan çıkmayan ve çok da zeki, hassas, duygusal birisiydi. Karısı bu gidişata ancak 2 sene kadar dayanabildi ve kadının isteğiyle boşandılar. Boşandıklarında arkadaşım çok mahzun kalmıştı. İyice çöktü, toparlanamadı ve en sonunda intihar etti.

İnşallah herşeyi en hayırlı şekilde çözüme kavuşturursunuz.

Esiniz kac yasinda? Kac yildir taniyorsunuz?
Sizofreni 20li yaslarin en basinda tanisi konulan bir hastalik, ozellikle sizinki gibi cevresel ve genetik faktorler de dahilse surec hizlaniyor hatta.

Bence olayi netlestirmeden cok acele hareket etmissiniz.

Kafa karışıklığı nedir çok iyi bilirim(benimde çok karışık şu an ) , umarım en kısa zamanda en az hasarla atlatirsiniz Dua'larim sizinle..

Son düzenleme:
Hakkınızda hayırlısı olsun öncelikle. Boşanmış bir anne babanın çocuğu olarak eğer mümkünse sizin bulunduğunuz evde kalmanızı eşinizin yeni bir eve gitmesini önerebilirim. Annemle babam boşandığında biz yeni bir ev tutup herşeye baştan başlamıştık ama bu beni fazlasıyla hırçın yapmıştı. Bi anda düzenim kullandığım tüm eşyalar değişmişti çocuklar için büyüklerden fazla şey ifade ediyor bazen bunlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…