Boşanma... derin mevzular.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

çok çok üzüldüm öncelikle Allah hayırlısını versin hakkınızda. sonuna kadar belki düzeltilir diye düşündüm ama tedaviyi reddetmesi çok zor herkes için. zarar verebilir mi bilmiyorum ama risk alınmaz bu durumda. konuşsanız kendine 1+1 gibi bir ev tutsun eşyalı. çocukların düzeni değişmesin en azından. tabi siz o evde oturmak isteyecek misiniz orası da ayrı konu. Valla Allah çıkış yolu göstersin çabucak en az hasarla atlatın dilerim bu zamanları.

Çocuklar olmasa, sadece ben olsam veya çocuklar anlayabilecek yaşta olsa bu kararı bu kadar hızlı almazdım. Kötüleşeceğini biliyorum, içimde parçalanıyor ama adam artık rahat rahat çoluk çocuk demeden kendi kendine olmayan kişilerle tartışıyor. Büyük kızım görüyor, küçüğü henüz tam anlamıyor ama garip garip bakıyor babasına.

Merhabalar;
Konunuz beni derinden etkiledi. Annem psikiyatrik bir rahatsızlık geçirdi ve ben bu konularda çok hassasım.
Size şöyle bir şey demek istiyorum. Annemin hasta olduğunu ilk olarak uykusunda fark ettik. Uyandırmak o kadar zordu ki bazen canım yana yana tokat falan atarak uyandırmaya çalışıyordum. Ciddi sanrıları vardı, bizi bazen tanımıyordu, evden kaçma girişimleri oluyordu ve ben annemi kandırmak zorunda kalıyordum. "Hemsireyim, eşiniz birazdan sizi almaya gelecek, surda dinlenin biraz." gibi mesela. Kız kardeşimi öldürme girişimleri oldu, evdeki kuşu yemek istiyordu, kendi kendine konuşuyordu, amcamı imam zannedip evden kovdu ve daha neler neler... Babam onu hava almaya götürdüğünde jandarmaya şikayet etmişti bu adam beni kaçırdı diye :) Adamcağız arabanın torpidosunda evlilik cuzdaniyla gezmeye başladı korkudan :)

Gezmedigimiz psikiyatr kalmadı inanın. Bazıları bir ilaç veriyor, her şey daha beter oluyordu, bazıları resmen uyuşturuyordu kadını ilaçla. Sonunda bir doktor bulduk, Allah ondan bin kere razı olsun, sadece ilaçla hiç yatırmaya falan gerek kalmadan annem iyileşti. O günleri de hatırlamıyor üstelik. Bir de erkek kardeşim oldu, doğum bile yaptı iyileştikten sonra :)

İnanılmaz yıpratıcı bir süreçti yani cidden anlatılmaz yaşanır. Normalde uykum ağır benim, evden çıt sesi gelse fırlıyordum. Hala takıntı kaldı mesela, çığlık sesi beni çok kötü etkiliyor, çığlık duymaktan nefret ederim. Tek başıma baktım anneme, akrabaları falan evden kovdum. Yoksa beni de hasta edeceklerdi.

Demem o ki, doktoru bir deneyin. Habersizce de olsa götürün ama götürmeden önce çok iyi araştırmanız lazım. İyi bir psikiyatr hayati önem taşıyor bu süreçte. Boşanacak olsanız bile, çocuklarınızın babası o. Lütfen onu yalnız bırakmayın.

Şunu da eklemem gerekir, öyle doktora götürdüm pat iyileşti durumu çok zor. Süreç sabır isteyen bir süreç, ciddi bir sabırdan bahsediyorum. Çocuklarınızı güvende tutmanız önemli çünkü ilaçlar da bazen dengeyi bozabiliyor. Yani yapacağı yoksa da ilaç şaşırtabilir, bunaltabilir.

Şizofreni bu günlerde kontrol altına alınabilen bir hastalık, ki şizofreni mi ondan da emin değiliz. Annemin rahatsızlığı mesela, çok benziyordu şizofreniye fakat değildi ve tamamen geçti gitti.

Bir de hani bizler için savaşmadı, tedaviyi kabul etmedi diyorsunuz, inanın sizin için zor ise hasta için iki kat zor. Kim kolayca kabul edebilir ki böyle bir şeyi ? Biz şu an mantıklı düşünebildiğimiz için bize kolay gibi geliyor. Cidden çok sakin ve sabırlı olmaya çalışın, çok zor ama yapabilirsiniz. Fevri kararlar vermeyin lütfen... Bir noktada eşinizin de tedaviye gönüllü olacağına inanıyorum yalnız vakit alabilir. Siz arkadaşların dediği gibi aile terapisi falan deyip götürebilirsiniz.

Uzun oldu hakkınızı helal edin, aileniz için bol bol dua edeceğim, sevgiler.

çok zor çocuklar için de . destek alın mutlaka büyük kızınız için.

Bir haftadır gözlemlediğim kadarıyla evin içinde gezinme gibi bir şey yok. Pazar günleri birkaç saatliğine dışarı çıkardı ama evlendiğimizden beri bunu yapar zaten. Pazar günü konuşurken, duramıyorum kendimi dağa taşa vuruyorum dedi. O kadar çok şey söyledi ki beni ikna etme çabalarını anlatamıyorum burada. Beni bir şeyle falan suçlamıyor ama bilmem hangi kişi benimle uğraşıyor helak edeceğiz onu falan söyledi. Bahsettiği kişi bir devlet adamı. Kendimi de suçluyorum nasıl fark etmedim diye. Çünkü, onun söylemesine göre 2018de bir şey olmuş (açamıyorum burayı). Bu bahsettiği zamanlar benim doğum yapma dönemime denk düşüyor ve büyük kızımın sağlık sorunundan dolayı, ben sürekli şehir dışına çıkıyorum 2 ayda bir. Uzun dönem kalmak zorunda kaldığım oluyor. Çocuklara çok daldım da adamı görmedim mi diyorum. Bu yaz 4 ay yoktum mesela evde kendi sağlık problemlerimden dolayı. Geldim tekrar belli aralıklarla bu defa kızım için şehir dışına çıktım. Bilmeseniz böyle bir şeyi oturup konuşsanız hayatta anlamazsınız. Belli etmiyor ama benim farkına vardığımı bildiğinden beri, gayet rahat evde kendi kendine kavga ediyor. Ben önemli değilim de çocuğum korkuyor.

3 hafta ailemdeydim zaten. Kızımın sağlıkla ilgili durumları vardı. Ailem başka şehirde. Ben yaklaşık olarak bir haftadır evimdeyim. Başta eşimle nasıl konuşacağımı bilemedim. Çarşamba ve perşembe akşamı adam evde gümbür gümbür bağırınıyordu. O an çocuklarımı buradan çıkarmam gerektiğine karar verdim.

Bizimde uzak bir akrabağımız öyle. Karısını evden tek dışarı çıkarmaz, kızını saçma sapan bir paranoyadan kemerle dövdüğünü biliyorum. Olasılıklar üzerine çocukları bir maceraya sürükleyemem. Büyük kızım bir haftadır köşe bucak babasından kaçıyor. Zarar vermez gibi geliyor ama çocuğumun sağlığı şuan için benim için daha önemli. Çünkü zaten yaralı bir çocuk, üstüne babadan da yara almasını istemiyorum.

Benim nezaretimde olur diye düşünüyorum. Asla aynı evde bırakmam. Gerekirse gün boyu beraber etkinlik yapacağımız şeyler planlarız çocuklarla zaman geçirir ama babalarına haftasonu bırakmam.

Çocuklarım olmasa kolay kolay bırakmazdım. Hani bazı şeyler kendi başımıza geldiğinde farklı tepkiler veririz ya öyle. Başkası yaşasa tedaviye ikna et, sevgiyle yaklaş derdim belki ama öyle olmuyormuş. Çocuklarla olmuyor.

Cuma günü kızım için pedagog randevusu aldım. Detaylı bir şekilde oturup konuşacağız. Kendim de destek alacağım. Gerçekten hız treninde gibiyim. Neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Normalde detaycı bir insanım zaten, her şeyi en ince ayrıntısına dek düşünüyorum.

Ailem şehir dışında ve kızımın okulu var. Kreş ama düzenini kökten değiştirmek istemiyorum. Önce bir uzman görüşü almam gerek. Büyük kızım 5 yaşında, küçüğü 19 aylık henüz.

Anladığım kadarıyla zaten sizin çocuklarla ayrı bir dünyanız var, eşiniz dahil değil. Sağlık sorunlarından sık sık şehir dışında olmanız, eşinizin gelmemesi. Sonuçta kendi işi gelebilirdi sürekli olmasa da arada.

Bende böyle bir şey yaşamadan önce böyle derdim ama insan çocuğunun gözünde baba korkusu görünce öyle olmuyor. Öncelik değişiyor. Haftasonum eşime dil dökmekle geçti. Sertçe değil, sevgiyle yaklaştım ama bana mısın demiyor. Benden önce ailesi konuştu. Yoksa neden yuvamı yıkayım ki?

o zaman psikolojik bir rahatsızlığı varsa evliliği bitirmek yerine alın onu da bir hastaneye gidin. Tedavisi olan bir hastalıksa önce onun çaresine bakın. baktın düzelmiyor o zaman boşanmaya karar verirsiniz. anllatıklarınız kadarı ile siz de kıyamıyorsunuz ona. bnulunduğu hastalık durumu nedeni ile

Yok öyle değil aslında. Şu 2 senelik hengamede biraz kaybolup gitmiş olabiliriz ama eşimin kendi işi olsa da başında durması gereken bir iş. İlk defa bu yazı evden uzakta geçirmek zorunda kaldım ama gidip geldim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…