Boşanma... derin mevzular.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir komşumuz vardı eşinden şizofren diye boşanmış iki çocuğunu alıp şehir değiştirmişti kadıncağız eşi her akşam eve gelince sevgilini dolaptami saklıyorsun şimdi yatak odasına girince ikiniz bir olup beni oldurcekmisiniz diyormuş her akşam her akşam o aklıma geldi ilk off çok zor bir durum allah yardımcınız olsun

Ya böyle düşünürsek şizofreni olmayan bir sürü insanda birbirini öldürüyor.
Yahu tamam da adam bana gokten mesaj indi diyip evdekileri kesebilecek bi kafaya sahipken şu an, neden bekleyip sag kalirmiyim acaba diye beklesin 2 kucuk cocukla birlikte? Hepsi bi olmuyo diye, ne cikarsa bahtima diyip aynen boyle yasamaya devam etsin o zaman yani

Bravo size. Googleden arastirarak esinize teshis koymussunuz.
Ben googleden kendi hastlaliklarimi arastirinca kanser cikiyorum.

iyi bosanmalar...
Kardeşim siz neyi nereden biliyorsunuz? Konuyu okuyun, bazı şeyleri yazamıyorum diye özellikle belirttim. Adam ben bilmem ne peygamberim, bilmem ne olacak, bilmem kaç yıla kıyamet kopacak gibi bir sürü şey diyor. Ne google'ı?

Yani esinde kendisini öldürme potansiyeli gören insan da hala neyin havlusundan bahsediyor anlamiyorum...

Demek okadar da kötü degilmis adam.

Her sizofreni teshisi yapilan insanda katil olmaz yani. Öyle kulaktan dolma seylere inanmayin.

Ama esiniz psikologa görünse ve sizi dinleseydi iyi olurdu yani.. sonucta iyi bir ruh halinde degilmis. Sizofreni ha olsun ha olmasin..
Kendi cocuklari ve yuvasini düsünerek gitmeliydi enazindan diye size katiliyorum yinede.

adam hasta tedaviyi kabul etmiyorken evi de değiştirmez muhtemelen sen kendine bir ev tutmak durumunda kalacaksın olsun canım diğeri küçük daha hiç bir şey anlamaz.büyükte alışır inşallah pedegog eşliğinde zaten ilerleyecekmişsin. hem anlamışta bak Allah yardımcın olur inşallah sen kendini gitmeye alıştır bence üzülmemeye çalış

peki nasil güveneceksiniz babalarina? tam nasil ilerliyor hastalik bilmiyorum ama ya cocuklara zarar verirse? cok duyuyoruz yok cocuklari öldür diye ses duydum, yok bilmem ne diye bisey gördüm öldürdüm diyenleri.... allah vermesin

Sizin yazdiklarinizdan yola ciktim. Öyle seyler söyledigini sonradan yazmissiniz !

ya Allah korusun biz sağlıklı anne babalar bile çocuk bi şeye tutturunca alıp kapının önüne koyma hissi yaşıyoruz

Benim annemde aynı şeyleri söylüyordu. Biz tedavi ettik terketmedik. Evladım da eşimde olsa terketmem. Yarın kim ne olur belli olmaz.

ay sabir, boyle vakalar var mi,var
Bu kadinin 2 bebesi var mi var, risk var sonucta adam tedavi olmuyo su an, kulaktan dolmasi falan yok bu isin, bana bisey olmaz diyosaniz siz bi deneyin bakalim,

Her şizofreni hastasının şiddet eğilimi olamadığını biliyorum. İfşalanmamak için yazmamaya çalışıyorum her detayı başka şizofreni hastalarından örnek veriyorum. Kv'demin Kp'imin peşinde bir üç sene önce sen beni öldürteceksin diye elinde bıçakla (ilaçlarını gizli gizli bıraktığı dönem) gezdiğini biliyorum yahu. Kuzu kuzu oturup, aman olmaz belki mi diyeyim? Adamı düşünüyorum, kendimi düşünüyorum. Neyi, nasıl almalıyız? Çünkü en geç 10-15 güne evler ayrılacak. Cuma günü de kesinleşecek. Düşünüyorum tabii... yatacağı yorgana kadar düşünüyorum. Kafamda bir ton şey dönüp duruyor. İki çocukla bu kadar kısa sürede neyi nasıl yapacağım oturtmaya çalışıyorum. Hani insanın hayatı gözlerinin önünden film şeridi gibi geçer ya beynimin içi şuan aynen öyle. Bir sürü şey aynı anda dönüp dönüp duruyor.

Benim annemde aynı şeyleri söylüyordu. Biz tedavi ettik terketmedik. Evladım da eşimde olsa terketmem. Yarın kim ne olur belli olmaz.
Kusura bakma ama ben cocugumu annem boyle seyler soylese ayni evde yasamayi birak, ayni ortama sokmam, evladim mi annem mi, once cocugum, guvenliginden ben sorumluyum. Kendini koruyamaz, korkumak benim gorevim, annemi tedavi ettiririm ama ayni evin icinde tutmam onlari

Kadınla erkek bir değil ama bir kadına gücünüz yetebilir ama erkeğe yetmez. Kadın 2 çocukla eşine nasıl destek olsun. Belki yapmayacak ama insan korkar. Siz nasıl tedaviye ikna ettiniz?

cidden eğer öyleyse bence evi terketmeyi 10-15 güne de bırakmayın

Son düzenleme:

Anliyorum. Zor durumunuz gercekten.
Kv de öyle yaptiysa oglu da yapar diye düsünmeniz ve korkmaniz gayet normal.

Üzüldügünüz belli zaten. Bence bu sürecte bir psikologdan destek alsaniz yararli olabilir. Keske esiniz sizi dinleseymis tedavi olsaymis..

Size bosanmaktan baska cözüm birakmamis. Yani ne deseniz yeridir...

icinizi yinede ferah tutun ve kötü senaryolar düsünmeyin. her insan bir degil. esinizi en iyi siz tanirsiniz. belki o raddelere gelecek bir micazi yoktur.

Cocuklariniz var sonucta. Hakkinizda hayirlisi olsun

Kadınla erkek bir değil ama bir kadına gücünüz yetebilir ama erkeğe yetmez. Kadın 2 çocukla eşine nasıl destek olsun. Belki yapmayacak ama insan korkar. Siz nasıl tedaviye ikna ettiniz?
Zaten belli bir süre sonra güçleri tükeniyor. Tuhaflık olduğunu hissediyorlar. İlk zamanlar kabul etmiyorlar. Annem kimseye zarar vermedi yeltenmedi de. Kendini yiyip bitiriyordu. Güç yetircek bir durumla daha hiç karşılaşmadım. Kaldı ki babam da yoktu iki küçük çocuktuk.

güçleri tükenince tedaviyi kabul ediyorlarmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…