Boşanıyoruz... Bebeğe rağmen olmadı, yapamadık.....

alkisalkisalkis
alkisalkisalkisa.sa.s

bende hiçbir zaman her nedenle olursa olsun kürtaj taraftarı değilim...
bunuda arkadaşımıza anlattık zaten...
tamam aldırmasa daha iyi olurdu....
ama aldıracaksada bunu böyle aşırı derecede ereştirmeyi gerek görmüyorum...
işlediği bir günah var ama bu allahla onun aarsında...
bize sadece uyarmak düşer...
ne olur arkadaşlar bu kadar aşırı tepki vermiyelim...
bazı arkadaşlar oki aldıracaksın neden böyle bir topik açtın diyorlar....
tabiki o da bizden aldır dememizi beklemiyor...
sadece ne yapacağını şaşırmış...
birileriyle paylaşmak istemiş....

eşinle kötüydün neden çocuk yaptın diyorlar...
arkadaşımızın eşiyle bizzat böyle ciddi sorunları yoktu....
tamamıyle eşinin ailesinden kaynalklanan birşey oldu...
oda eşinin birgün kendisini bırakıpta annesinin yanında olacağını aralarının bu kadar açılacağını nerden bilebilirdi...

ben bu sitede kariyeri için kürtaj olmak isteyen leri hatta olanlarıda gördüm...
ama hiç biride arkadaşımıza verilen aşırı tepkileri görmedim...
yine rica ediyorum...
bengüsu zaten çok zor bir durumdda...
ne olur incitmeden yorumumuzu yapalım....

Kızlar bir de şu durumlar var..
bengü şimdi olanaksızlıklardan aldırmak zorunda bebeğini..
hiçbir sorunu olmadığı halde kaza oldu diye aldıranlarda var..
bir de bunları düşünün lütfen..
o kız çaresiz durumda...

Konuyu okuyunca çok üzüldüm.
Allah yar ve yardımcın olsun bu zor karar döneminde... ınşallah hakkında hayırlısı olur.

canim benim duyunca öyle sasirdim ve üzüldüm ki...
hepimiz icinde bebislerimizinde oldugu,esimizle huzurlu sicacik birer yuvanin hayalini kurduk yillarca...
ne tedaviler ,ne stresler atlattik...
mucizen geldiginde artik seninde cok mutlu olacagini,bu hasretinin bitecegini düsünmüstük...
ama Rabbim seni yeni bir sinavdan geciriyor...
ne kadar streslisin biliyoruz,her zaman yanindayiz canim...
sizi bu hale getirenler utansin...topragin altinda nasil yatacaklar merak ediyorum...
Rabbim hakkinda en hayirli olani versin...

tılıncıgım,fadıgım sızlere katılıyorummm..
elstırılere yapılırken kendınızle kıyaslayın..acaba ben bu durumda olsaydım napardım dıyeeelmaz:
hepımız bebek ıstıyorz burda ama duygusal acıdan bakıyoruz..
herkes mantıklı dusunsun...

bebeğim hala benimle neden derseniz sabah doktora gittim yine ağladım ama annem başka yolu yok dedi,doktorum bir fitil verdi vajinadan,4 saat sonra beni ara dedi,bu arada kanama ve karın ağrısı olacak dedi,ne kanamam oldu ne karın ağrım bu saate kadar,12 de doktorumu aradım,tekrar fitil koy dedi yedek vermişti bana ama ben yapamadım,anneme yalan söyledim,yaptım dedim,içim yanıyor,o beni bırakmak istemiyor hissediyorum,şimdi de annem beni teyzemin tanıdığı bir doktora götürmek istiyor,kararlılar yani ama ben bunu yapamayacağım,belki reddedecekler ya da bilmiyorum belki zorla olacak ama ben dayanamıyorum,çünkü çok seviyorum bebeğimi,geleceği için elimden geleni yapacağım,eşimle aldığımız 2 evimiz var,yarı yarıya paylaşacağız satıp,en azından bebeğim birkaç yaşına gelene kadar idare ederim o parayla daha sonra çalışırım diyorum bunları şu an yalnızca sizinle paylaşıyorum.....
babası ise aramadı hiç,ona söylemeyi düşünmüyorum aldırmamayı....

kendimizle kıyaslıyoruz zaten...
eleştirmek yanlış olabilir, haklı da olabilirsiniz...
ama bie bebeğe kıymak, hele de kjalbi atmaya başlayan bir bebeğe kıymak çok can acıtıcı değil mi..
üstelik onun için çabalayıp didindikten sonra...
aman ya...kendimi yerine koyduğumdan hassasım belki...
ama o kalp atışını duymak ömre bedel...Allahım isteyen herkese nasip etsin, kimsenin dualarını boş çevirmesin...

hakkında hayırlısı olsun bengücüm..
Allah yardımcın olsun canıım..

Canım geldiğini görünce hemen okumak istedim
bittimi diye baktım ama olmamış aldıramamışın
canım arkadaşım ne kadar güç şeyler yaşıyosun
n eyazıcağımı şaşırdım nasıl yapıcaksın
annenler böyle zorlarken eşin istemezken baş edebilecekmisin bunlarla
Allahım yardımcın olsun çok iyi düşün
sonunda üzüleceğin kararlar alma
mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben

aferin sana nasıl mutlu oldum anlatamam sen hemen iş ara canım doguma kadar çalışırsın annenlerlede yakınsan dogundada annen yardımcı olur sonrada o bakar bebgine sen işine devam edersin..ama evin 1 tanesi sana düşüyorsa satma o evde otur adamdanda bi güzel nafakanı alcanım ....ohh içim rahatladı valla sabahtan beri senden haber geldin die bakıom..allah yardımcın olsun cnm.....

canım bunda da bir hayır vardır....
allah yardımcın olsun....

allah onu bu dünyaya gönderdiyse nasibinide verir mutlaka...
aldırmasan allah katında büyük bir sevaba girersin...

canım çokkkk sevindimmm allahım inşallah senin hep yolunu açık eder ve o yavruna güzel bir şekilde bakarsın babası olacak o insana rabbim seni hiç muhtaç etmesin canım:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

hakkınızda hayırlısı
ama bi bebek için canını verecek insanlar varken sizin aldırmayı düşünmeniz beni çok üzdü
tabii ki hayat sizin en doğru kararı da siz verirsini
bence o adam baba olmayı haketmiyor
ama o masum meleğin ne günahı var mafoldumben

Benim ya da benim yorumumu acımasız bulan arkadaşlar;
Bu formu açan arkadaşımız elbette mağdur. Kötü bi evliliği olmuş, hayalleri yarım kalmış, ailesi destek olmamış...
Ama bu durumda; 'Bu şartlarda olduğum için bu bebeği doğuramam' dediğinde biz artık onun mağduriyetini görmeyiz. Mağdur olan minicik bi yavrucaktır. Bir candan söz ediyoruz arkadaşlar. Hangi anne 'ya başka çaresi yoksa' gibi bir cümle kurabilir bunu benim mantığım almıyor arkadaşlar. Siz 'başka çareniz yoksa' bebeğinizden vazgeçebilir misiniz ki başkası adına 'hoşgörülü' bu yorumu yapabiliyorsunuz?
Ben kadınlardan biraz daha cesaret bekliyorum galiba. Biraz dik durun, kendi ayağınız üzerinde durun. Varsın babası olacak adam ilgilenmesin nolur ki o bir çocuk sevgisinden mahrum olur. Ben nice anneler biliyorum hem anne hem baba. İlkokul mezunu olduğu halde şirketimizde çaycılık yapıp çocuklarını çocuk esirgeme kurumuna vermeyen, bakan okutan, yanında tutan. Bu kadar güçlü olmak zor bişey midir ki?
Madem gelmiş bir can bedene o Allah istiyorsa doğmalı. Bunun 'kaza'sı olmaz. Yaptığınız eylem üremeye yöneliktir 'Kazara hamilelik' diye birşeyi ben kabul etmiyorum. Beni tanıyanlar bilir her konuda bu kadar katı değilim. Ama sözkonusu bir cansa benim de canım yanıyor.

cnm ya ne zor şeyler yaşıyorsun allah yardımcın olsun..okurken ağlamamak için çok zor tuttum kendini...ama inan bebeğini aldırmaktan vazgeçtiğin için çok ama çokmutlu oldum.sanki benim bebeğimmiş gibi sevindim..zaten o kadar çabaya rağmen sana sımsıkı sarılmış senden ayrılmak istemiyor..kıyma ona..sende ona sıkıca sarıl..şimdi belki zor durumdasın ama emin ol ( ki bundan kesinlikle eminim) bebeişini dünyaya getirdiğinde, o küçücük elini tuttuğunda,kokusunu duyduğunda şükredeceksin ondan vazgeçmediğin için..annelik bu dünyada ki herşeyden daha güzel..
şu an tüm kalbimle dua ediyorum senin ve bebişin için..Allah öyle kocanında öyle kaynananında..... o nsl bir anne öyle..böyle anneleri anne olarak saymıyorum.Allah onları bildiği gibi yapsın...

Allahım inşallah bebeğe bir şey olmaz, sabahtan beri içim içim yiyor.. Doğu Türkistanda şu an soykırım var ve çinliler kadınları zorla kürtaja zorluyor o ceninleri ise yiyorlar.. Aklıma bi durum geldi bir de sizin durumunuz geldi..
anne demek güçlü bir kale demektir, siz ben inanıyorum ki her ne olursa olsun bebeğinizle girrdiğiniz bu mücadelen zaferle çıkacasınız.. sımsıkı tutunun ona.. varsın babası yaşadığını bile bilmesin.. Allahın rahmeti şefkati çepeçevre sarmışken bebeğinizi babasını çok da aramaz.. çaycılık yapın, temizlik işini yapın ama ne olursa olsun o bebeğin yaşam hakkını koruyun.. onlar bize emanet nasılki bizler anne babamıza emanetsek..
gelecek güzel gelecek arkadaşım, hep ümitvar olun ye'ise düşmeyin.. ye'is şeytandandır.
Allah yardımcın olsun yeni yeniden inşAllah.
a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…