Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar biliyorum herkes derdini paylaşıyor burada. Destek arıyor yardım istiyor bir aile gibi görüyor burayı. Ama bazı konular vardır ki tartışma götürmez. Ahlaki kurallar vardır, dini kabuller vardır, insani duygular vardır vardır da vardır yani...
Böyle konuları açtığınız zaman siz destek istersiniz belki ama okuyan herkesi sadece incitirsiniz, üzersiniz. Bu konuyu yeni görüyorum konuyu açan arkadaş açarken şunu mu bekledi acaba 'Kesinlikle bu bebeği aldır, kararından dönme bu senin vereceğin en doğru karar' diyen biri çıkacak?
Hiç sanmıyorum. Hiçbir insan evladı bu yorumu yapmaz. Dolayısı ile bu konu hem açan arkadaşı hem de okuyanları üzmekten ileri gitmez. Lütfen bize bunu yapmayın. Madem karar vermişsiniz gidin aldırın bebeğinizi. Adım adım bizim üzüntümüzü seyretmeyin. 'Ama benim amacım sizi üzmek değil acımı hafifletmek' diyorsanız inandırıcı olmaz. Böyle acı hafifletilmez. Madem öyle bir eşiniz vardı asla çocuk yapmak için uğraşmayacaktınız. Sonradan olduysa bu sizin kaderiniz, dünya sınavınız ne olursa olsun o çocuğu doğurmalıydınız. Kimsenin bir başkasının canına kıymaya hele masum bir yavrunun canına kıymaya hakkı yok.
Şayet çocuğu doğurmaya karar vermiş olsaydınız ve de kimse sizi desteklemeseydi inanın burda bu formu açsaydınız herkes maddi manevi elinden gelen herşeyi yapardı. O zaman içimiz rahatlardı o zaman destek isteme formu amacına ulaşmış olurdu.
Böyle sadece üzülüyoruz. Burada bir bebek için kendi hayatından vazgeçmiş nice insanlar var, burada bir bebek diye çalmadığı doktor kapısı kalmamış nice insanlar var, burada kocasına, çevresine hatta belki kendi ailesine rağmen çocuk doğurmaktan asla çekinmeyecek ama henüz nasip olmamış nice insan var. Böyle insanların okuduğu formlarda 'istemiyorum ama aldıracağım' diyerek destek aramak bencilliktir, ayıptır, insani suçtur.
Ağır mı oldu, inanın açtığınız bu konu kadar ağır değil.
arkadaşlar bebeğim düşmedi,kürtaj için anestezi aldım,doktorum uğraşmış biraz ama rahim açılmamış,birmiyom varmış o engel olmuş bebeği almasına,o yüzden yarın sabaha erteledik,gözümü açtığımda ilk sorduğum şey bebeğim nerde demek olmuş,annem söylüyor ben hatırlamıyorum sonra demişim ki bana gösterin ne olur cinsiyeti belli mi demişim ağlıyarak bir daha bebeğim olur mu diye hıçkırıklara boğulmuşum,eve gelince söyledi annem bebeğin alınmadığını,biraz kanamam var,rahim biraz zorlandığı için onun dışında iyiyim,eşim mesaj atmış mantığım çocuğun düşmesini istiyor ama kalbim onun yanında onun arkasındayım diyor,yarın sabah erkenden gideceğim,rahim içine ilaç verecekler,açılması için ve 6 saat sonra alacaklar,belki diyorsunuz bu sana işaret hala şansın var diye inanın çarem yok benim...
kızlar arkadaşımızı ilk karşılaşanlardan daha iyi tanıyoruz..
kendisi de bu kararı almayı istemezdi eminim..
bebek için uğraşları vardı kolay bulmadı..
ona mucize olarak geldi..
bir de şu açıdan bakın olaya..
eşi olacak adam sorumsuzun teki..
bebeği ve eşini ailesine tercih etmiş biri..
ve sorumluluğunu da üstlenmiyor..
hadi bunları da geçin..
o çocuk babasız büyüyecek babası olduğu halde..
ve sorumsuz bir baba da asla ilgilenmiyecek şimdiden boşveriyor alınmasını istiyorsa ilerde zaten ilgilenmez..
o çocuğun da yaşayacağı hayal kırıklıklarını..
hayatında babasızlıktan çektiği acıyı..
daha sayamadığım bir sürü sıkıntısı olacak..
anne de çok önemli ama baba insanın arkasında bir dağ gibidir..
yokluğu çok büyük boşluktur eminim..
bengü yeterince canından bezmiş durumda..
burda hiçbirimiz aldırsın diyemeyiz elbet..
çok zor oluyor artık elde edebilmek..
ama onun kararı hayat şartları bu yönde bu yüzden saygı göstermeliyiz diye tekrarlıyorum..
sizlerde içinidekini söylüyorsunuz haklısınız..
ama kendisi de şu anda çok kötü durumdadır..
lütfen biraz daha hoşgörülü olalım..
burda derdini paylaşmak için bi konu açmış arkadaş ama herkes eleştirip ağzına geleni söylüyor o istermi böyle olmasını ..kimse kolay bulmyor bir bebeği bırakmakta kimse için kolay değil ama ne yapsın başka çaresi yoksa...ayrıca bebek katili falan da yok ortada hayır varsada bu eşidir kendisi değil....allah sabır versin...